Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 9 juli 2010

Huizen, hitte en de appelboom

Ik werk gewoon stug door ondanks de warmte, het ene poppenquiltje is nog al niet leuker dan het andere, dit is toch ook weer een dotje!het is een schoolhuisquiltje. Het mooie vind ik het sterpatroon wat er in valt, hij was voor mijn doen best klein, 4 inch per blok, 16 inch in het vierkant. Nu geloof ik dat ik er eerst maar eens een paar moet doorquilten.....Brrrrrr

Ik zet als biesje dit rode westfalenruitje er langs, dat stofje is niet meer weg te denken uit mijn voorraad, ik gebruik het zo vaak.

Verder is het bij ons op de camping druk, druk met rustig publiek, maar voor mij wel redelijk druk, mijn logjes lijken altijd een oase van tijd en rust te herbergen, maar schijn bedriegt.......de bel en de telefoon gaan constant hier in huize Wilgenhoek.......hoe meer zon, hoe harder we moeten lopen.( en hoe meer we verdienen zegt zoonlief dan als ik er wel eens over mopper.....)
Zeg nou zelf,is dit geen vreselijk leuk caravannetje ? Ik werd er spontaan verliefd op! tis dat ik niet van kamperen hou, maar je zou er voor van gedachten veranderen, helemaal retro, helemaal hip! en het schijnt nog veel ruimte te bieden ook.

En dit is onze verkoelingsplek, onder de appelboom, het kan zo warm niet zijn of het is heerlijk onder de appelboom, dat is dan ook een gevleugeld gezegde hier, opa,s appelboom, behalve veel prachtige bloesem in de lentegeeft hij ook nog heerlijke stoofappeltjes, en vooral in de zomer de koelte, ik koester de appelboom, na de geboorte van Jorrit gaf hij troost en verkoeling, later samen met Jorrit hebben we er ook heel wat tijd onder doorgebracht, Jorrit lag er onder in de kinderwagen,toen manlief ziek was bood de appelboom uitkomst in de hete zomer, en ook nu zitten we met tropische dagen lekker onder de appelboom, dan is het ondanks de drukte best uit te houden.

Enne.....ik durf het haast niet te vertellen.............het is beslist geen teken van goed ondernemerschap, ik weet het.............maar soms........héél soms....... zet ik de telefoon wel eens in de ingesprek stand en laat ik de bel voor wat hij is.............beetje dovig...............en dan zit ik.......ehh.....juist ja...........onder de appelboom.........Psssttt, niet verder vertellen hoor..................

37 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n rustplekje en die caravan zou ik ook zo onder mijn hoede nemen,maar wij houden het maar bij ons tentje.
  Schattig quiltje, straks leuk hoor een stapeltje miniquiltjes op een plankje in je kamer,maar eens kijken hoe we deze warme dag weer doorkomen,groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk plekje om te liggen. Enne ben je al met het naaldenboekje bezig. Jij hebt ons aangestoken via het PB. Precies een werkje voor dit warme weer. groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi quiltje en nog mooier schaduwplekje hier zitten de kippen onder de appelboom ikzelf zit meestal onder de krulwilg bij de vijver

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is inderdaad een lieverdje, er staan ook zulke leuke quiltjes in het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een dot van een quiltje heb je weer gemaakt.
  En van mij mag jij rustig af en toe alles uitzetten en onder de appelboom gaan zitten, een mens heeft dat soms nodig.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jeanet, je hebt helemaal gelijk hoor met die telefoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk weer! die huisjes blijven leuk niet. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En ik maar bellen................
  maar ik snap het helemaal hoor, zo nu en dan even niet, heerlijk!
  M'n complimenten dat je zo hard doorwerkt,Jeannet,schattig quiltje weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rood en blauw, wat is dat toch mooi bij elkaar.
  Schattig quiltje.
  En het lijkt me heerlijk nu bij jou in de tuin te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. :))))
  Psssstt...... ik zal het in elk geval niet verklappen, want ik ben ook zo'n "belmesomsmaarevennietmens"......
  Geniet onder de appelboom maar heerlijk van je lieve quiltwerk, want het is echt heeeeeeel mooi!
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Jeannet, leuk dat je mijn blog bezocht. Ga zo ook bij jou eens neuzen. Heb ook juist ontdekt dat je een minicamping hebt aan zee.
  Wij hebben een camper en gaan er zeker eens gebruik van maken.Waarschijnlijk in september.
  groetjes Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Schattig quiltje! Maar veel te klein voor mij ;) Heerlijk hè, zo'n schaduwplekje onder de boom? Ik ben ook altijd blij met onze eiken deze tijd van het jaar (de rest van het jaar niet hoor! Brrrr, straks weer al dat blad en eikels...)
  En groot gelijk dat je af en toe de bel en telefoon laat voor wat het is. Als het dringend is bellen ze nog wel een keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Laat ik nu net naar die leuke 'teardrop trailers' gekeken hebben. Ben niet zo'n kampeerder (behalve een luxe..) Maar deze vond ik een schatje. Misschien ooit eens?..
  En als ik van die stoelen had onder een appelboom, kwam ik er helemaal niet van af. geinstalleerd met quiltjes, sapje en hapje en je hoeft niet naar het buitenland! Geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een lief quiltje weer. En zo'n schaduw plekje is zalig! Ook ik ben niet zo'n goede onderdnemer af en toe want ik ben echt doof maar vind dat soms helemaal niet zo erg. Meestal laat de hond mij weten als de telefoon gaat maar als die achterin te tuin ligt te zonnen dan laat ook hij de telefoon voor wat het is. Ach, als ze echt graag willen komen overnachten bellen ze wel weer of mailen ze maar.
  Druk is lekker maar moet nog wel leuk blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nu even niet, de zon neemt mij mee voor een uurtje of twee. Moest er gelijk aan denken toen ik je verhaal zag. Het was een spreuk uit de Libelle of Margriet die jaren heeft gehangen en toen weg moest omdat hij zo verkleurd was.
  Maar vergeten doe ik het niet en af en toe pas ik het ook toe.
  Je poppenquiltje is een snoepje om te zien!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heerlijk onder de appelboom, het ziet er zo uitnodigend uit.
  Zelf zit ik hier vaak onder de esdoorn.
  Het poppenquiltje is erg leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuke kleine quiltjes gaan het worden en dan die kleuren heel mooi gekozen .
  Ik laat de telefoon bewust wel eens boven en dan hoor ik het niet als ik in de tuin ben .
  Ik zie het wel als ik naar binnen ga .
  groot gelijk heb je lekker onder de appelboom gaan fijne dag verder gr yvonne madeliefje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dag Jeannet,
  Je hebt gelijk het is altijd heerlijk onder de bomen. Ik zie wel dat jij ook ondanks het warme weer heel productief bent. Ik ook, weet gewoon niet van ophouden. Mijn potloden zijn al een stuk korter dan van de week! Heel veel mandala's getekend.
  En... helemaal gelijk hoor wat die telefoon betreft. Ik zet hem ook vaak op de antwoorder dan kan ik terugbellen wanneer het mij uitkomt.
  Geniet van het weekend! Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een heerlijk plekje heb je onder die boom, Jeannet! Ik zou spontaan aanschuiven...
  Nu ligt mijn tuin op het noordoosten, dus is
  nog wel enigszins te doen, maar zo'n mooie
  boom zou hier niet passen!
  Wat worden die poppenquiltjes toch leuk!
  Die wil ik wel eens in het echt zien...
  Groetjes, Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Haha, ik zal in ieder geval niet verder vertellen dat je af en toe de telefoon niet opneemt ^_^ Maar wat een lekker plekje om te zitten: heerlijk, zo in de schaduw. Kamperen is ook niks voor mij (voor mij moet het op vakantie net zo "luxe" zijn als thuis ^_^), maar grappig dat jullie dan wel een camping hebben. En je huisjesquilt is echt *helemaal super*. Bij QuiltingWilma zag ik net gave Tumbling Blocks die ik ook eens wil maken, maar nu ik jouw huisjes zie, wil ik die ook maken. En ik heb al zoveel te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. hahaha, zie ik toch de caravan(netje) van Pim en Jannette op je blog! Wat leuk! De stoelen zijn leeg dus ze liggen vast te bakken op het strand!
  Wat een lief poppenquiltje heb je weer gemaakt! Om helemaal verliefd op te worden.
  Fijn weekend en de groetjes aan Pim en Jannette!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh nog een leuk quiltje erbij.
  En even genieten onder de appelboom,moet kunnen hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een lekker plekje en een leuke caravan. Ik zou er niet in kruipen want kamperen is niets voor mij. Fijn weekend. Groetjes,
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een heerlijk plekje...en gelijk heb je dat je soms de telefoon uitzet, ook een drukke capminghouder moet zo nu en dan even pauze hebben. Bijzonder trouwens dat je met die camping zelf niet van kamperen houdt! Enne die huisjesquilt is weer een snoepje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hallo Jeannet,

  De huisjes quilt is heel mooi, die ster springt er ook echt uit. Leuke camping hebben jullie!

  Ik zit met mijn voetjes in het opblaas-zwembad. Dan is het ook wel uit te houden.

  De schoolvakantie is bij ons vandaag begonnen! Heerlijk de kinderen om me heen.

  Groetjes,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een heerlijk plekje, zalig om bij te komen en dan wil je toch gewoon niet gestoord worden en soms druk ik de gesprekken ook gewoon weg naar de voicemail, heerlijk toch, we lijken tegenwoordig wel slaven van de mobiel! Geniet jij maar van zowel de drukte als de rust!! Je quiltje is weer een schatje en ik snap best dat je dat ruitje vaak gebruikt, past er gewoon perfect bij! Nog een fijn weekend, enne haast je langzaam! groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een schattig quiltje en die caravan wat een beeldje leuk. De appelboom zou ik ook wel willen overnemen want het is hier zo ontzettend warm bij mij in de tuin niet gewoon meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oooh heerlijk dat plekje onder de appelboom! en ik lees bij je reacties dat er gelukkig nog meer zijn, die af en toe het nodig hebben om even letterlijk 'de stekker eruit te trekken' ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik kan me voorstellen dat je graag onder deze appelboom zit, het ziet er ook geweldig uit. Ik vind het ook knap dat er nu nog iets uit je handen komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik zag net deze posting nog een keer, en bedacht dat ik nog wilde kijken of de boeken van Kathleen nog "zo duur" waren bij TheBookDepository. En ik zie dat ze nu allebei rond de 14 euro zijn, dus ik heb ze meteen besteld :-) Voor je het weet maken ze ze weer duurder. Dus binnenkort heb ik weer leuke post in de bus.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat heeft die appelboom een mooie betekenis in jullie leven!
  En gelijk heb je, met af en toe alles te laten voor wat het is en er lekker onder gaan zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Heerlijk zo'n plekje, en je hebt groot gelijk af en toe even net doen of je bezig bent. hahaha. Mijn email op jou reactie , daar heb ik 2 quilting Jeannet door elkaar gehad. maar dat had je denk ik wel begrepen.
  Groet Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Het quiltje is weer schattig. Mooi zijn die 'antieke' stofjes.
  Wat benijd ik je om die appelboom. Ik zou graag zo'n verkoelend plekje willen. Maar hier zou het zelfs on der appelboom te heet zijn. Vandaag 38C in onze tuin en De Bilt zegt er niets over!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. I like your little camper!
  The house quilt setting is very interesting. I like the star in combination with the houses.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een mooi quiltje weer, staat bij mij ook nog op het verlanglijstje om te maken. Ik heb nu alle drie haar boeken dus ik kan vooruit.
  En neehoor ... van mij zullen ze niet te horen krijgen dat je onder de appelboom zit. Groot gelijk met dit weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een heerlijk plekje daar onder die appelboom! En die caravan is helemaal te gek.
  Maar je schoolquiltje is een snoepie, o, wat zijn ze toch leuk, die quiltjes.
  KIan me voorstellen dat je weleens een beetje last hebt van doofheid, hoor.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik vind het poppenquiltje prachtig, maar het schoolhuisje is ook zo'n lief blok, dat moet bijna wel mooi worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet