Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 19 december 2011

Van alles en nog wat

Afgelopen vrijdag voor de laatste keer wezen quiltkwebbelen bij Els, het was weer leuk om in het winterhuis te zijn, helaas voor de laatste keer want ze gaat verhuizen, zullen ze in Brabant wel erg blij mee zijn, ik een ietsje minder....We hebben, hoe kan het anders bij Els, een "Coole Guy" gemaakt, met zo,n kaarsje op zijn hoed met een batterijtje, heel erg leuk idee weer! .
En vorige week kreeg ik een allerliefst en mooi gemaakt pakketje van mijn "kniemaatje" Hanneke! wat kun je dan toch een bijzondere virtuele ontmoetingen hebben, en dat je ook nog dezelfde smaak hebt, Gelukkig niet van knie overigens.....Hanneke heeft een huis tuin en keuken knie ( zegt ze zelf) en ik zoals jullie weten een koninklijke......nou, die van Hanneke gaat als een speer, ze kan haast op haar hurken zitten,en die van mij, enfin, daar wilde ik het niet meer over hebben........
Er zat ook nog een sneeuwman bij om in de auto te hangen, en heerlijke bonbons! Je zou er een tweede knie van overwegen....wie weet wie ik nog meer ontmoet! eh...héél erg een Grrrrrrapje.......
Mocht ik me nog vervelen zo voor de kerstdagen moet iemand gedacht hebben, dan weet ik nog wel wat voor Jeannet.........Ik kreeg van de week dit boekje cadeau!
Het ziet er wel schattig uit moet ik zeggen, ik heb al een kerststal van hout, van östheimer, vast bekend bij sommige mensen, maar dit is wel heel erg leuk. Ik waag me er even niet aan na het shawl debacle, een mens moet doen waar hij goed in is en dat is al meer dan genoeg, toch? Ik wil jullie enige foto,s niet onthouden.
De kerstboom staat weer, een "echie" hoe lang zou je die nog kunnen kopen overigens? Wie heeft er nog een echte kerstboom kun je beter vragen.Heerlijk om de retro/kitch spulletjes weer te zien, het is een bonte boom vol jeugdherinneringen, ieder jaar hetzelfde,en vooral alles door elkaar heen.
Tussen de bedrijven door prik ik ook nog heel wat steekjes weg, ZIJ heeft me geïnspireerd om dit blok weer eens ter hand te nemen en door te quilten of te rijgen, hoe je het ook noemt, bij mij is het meer rijgen. Toepasselijk blok voor de tijd van het jaar, hier waaide het van de week behoorlijk en ik belandde met mijn fiets nog in een hagelbui! Grrrrr, dat was "nie fijn....."
Verder ben ik net als heel Nederland druk met de kerstvoorbereidingen, beetje van dit en van dat, kerststukjes maken,kaarten schrijven en versturen, dat vind ik één van de leukste dingen van kerst, nou ja, kaarten ontvangen dan, laat ik het zo zeggen, héérlijk! Feestelijk gevoel als de postbode komt in December.
Iedereen een fijne week voor kerst, jammer dat er geen sneeuw ligt, ik vond het vorig jaar machtig al die sneeuw, ik mopperde maar met iedereen mee met een uitgestreken gezicht...., maar ik dacht bij mezelf....van mij mag er nog een metertje bij vallen........zit er deze kerst niet in, ze voorspellen maar liefst 10 graden! ( hoewel het nu hier spekglad is op de weg)

28 opmerkingen:

 1. Wat ben je heerlijk verwent. De sneeuwman voor in de auto keileuk. Dit is het eerste jaar dat we geen kerstkaarten versturen en aan onze post te zien meerdere met ons. Je kerstboom is weer helemaal top en je kerststukken prachtig. ja het is een heeeeerlijke tijd.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een lekker blogje om de dag mee te beginnen. Alles wat ik zie straalt warmte uit en ik raak ook al helemaal in de ban van de sneeuw en kerstmis, laat het maar even winteren, gezellige maandag Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lief zoals je verwend bent. Echt super.
  Van mij mag de sneeuw nog even wegblijven hoor.
  Sinds twee jaar hebben we hier een nepboom, wel een hele mooie, en hij staat echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je weer leuke dingen gemaakt! En Els komt naar Brabant? Der zijn ook autowegen die vanuit Zeeland zo Brabant in rijden hoor...en er is zelfs openbaar vervoer;)))Misschien wel een leuk idee om met een aantal samen dames haar te gaan bezoeken....Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier staat een echte boom!! Altijd, iedere kerst en wat mij betreft blijft dat ook zo!!! En het liefst met meters sneeuw en flinke vries-temperaturen!!! Helaas......dit jaar ziet dat er niet naar uit!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben je verwend, heerlijk om cadeautjes te krijgen.
  Hoewel ik het vorig jaar prachtig vond die sneeuw mag hij toch wegblijven dit jaar.
  Ook hier alleen een echte kerstboom er komt geen nepper in wordt hier altijd geroepen :0)
  Fijne feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel mooie foto's en een heerlijk verhaal om in de kerstsfeer te komen. Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. altijd leuk om je blog te lezen, zoveel moois
  knuffs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. He wat een gezellig kerst logje,met mooie dingen
  Leuk zo hoe je de kaarten hebt hangen, helaas als ik dat doe met Simba!! nu vul maar in (lol)
  We hebben hier op het moment 30cm sneeuw en er word meer verwacht, want het komt met sneeuwvlokken uit de lucht
  Wij wensen jou en je fam. hele fijne feestdagen toe,voor het nieuwe jaar veel liefde gezondheid, en geluk en veel handwerk plezier
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezellig blogje. Ik vind de week voor kerst altijd gezellig. Vanwege de katten hebben we een kunst kerstboom. De katten zijn al overleden, maar de kunstkerstboom niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij is zo leuk die kouwe kerel! Bij jou zie je hem nog beter dan bij Els! Ja inderdaad jammer dat ze gaat verhuizen, maar het is niet anders!
  Veel plezier met de steekjes en wees voorzichtig met de gladheid, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie kerstimpressie met de cool guy, ik zag hem bij Els al op de site. dus ik wist al waar je geweest was. De kerstman is aardig langs geweest!
  We (kopen) ook nog altijd een echte kerstboom, alleen al voor de echte dennengeur in huis. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat laat jij toch weer mooie foto's zien, Jeannet. Je cadeautjes; wat lief van knie-maatje, maar ook van het kerststalboekje (heb hem vrijdag gekocht, maar nog niet ingekeken) en je quilt met omgeblazen kerstboom vind ik top.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een lieve spulletjes heb je gemaakt én gekregen; het kerststalboekje heb ik vanmorgen nog doorgekeken, zo van zal ik nog?? Maar de kids hebben kerstballen besteld, dus die moeten eerst nog op de naalden gebakken worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een gezelligerds bij jou thuis en in de auto. En die gebreide kerststal, heel apart. Mijn kerststal zet ik straks op mijn blog. Ook zelfgemaakt. Fijne week en succes met de voorbereidingen.
  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik dacht net, er ontbreekt alleen nog wat sneeuw bij dit gezellige logje. Jammer!
  Misschien kunnen we nog een sneeuwdansje doen.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi naaldenmapje heb je gekregen en die sneeuwpop in de auto is enig !
  Een gebreide kerststal die heb ik nog nooit gezien. Wij hebben zelf geen kerststal :-)Maar wel een ECHTE kerstboom, gaen plastieke voor ons hihihi ... en dan lekker volgehangen met oude en nieuwe ballen en ornamentje, heerlijk bont dus !
  je quiltblok ziet er trouwens ook enig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een enige dingen heb je gekregen Jeannet!! Die sneeuwman voor in de auto vind ik heel erg leuk en dat naaldenmapje is volgens mij gemaakt met die stof van winterberry lane of niet? ;-)
  Jouw eigen maaksel is ook erg leuk geworden... wat een grappig idee met dat kaarsje zo in de hoed.
  Goed om te zien dat jij tenminste weer begonnen bent met die MQ... bij mij ligt het op het moment diep weggestopt hahaha. Maar ik ga me er gewoon weer toe zetten hoor! Het moet toch eens een keer afkomen.
  fijne dag, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Natuurlijk staat hier ook een echte
  boom, wat zeg ik, twee bomen! Die geur
  alleen al, daar doe je het voor. Ik
  vind je ballen heerlijk nostalgisch,
  heel fraai. En leuke dingen weer ge-
  maakt bij Els, dat wordt zeker een
  gemis bij jullie in de buurt (en
  Brabant is ook voor mij beetje ver).
  Fijne Kerst-voorbereidingsweek, al
  vind ik geen sneeuw ook echt niet
  leuk; en hier moeten er ook nog
  enkele kaarten de deur uit!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Vergeet ik helemaal te vragen ... waar verhuist ze precies heen ???

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat sneeuwmannetje is een schatje - zelfs zonder sneeuw...:o)
  ja, gezellig zo'n retro kerstboom he? Is die van mij ook...
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 22. het boekje ziet er geweldig uit, misschien laat ik me nog verleiden......

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een leuke quiltkwebbel hen je gemaakt. Kan me voorstellen dat je er van baalt dat Els verhuisd. Maar dan begin jij toch je eigen quiltkwebbel. Je hebt vast ideeen zat! je kerstsfeer zit er lekker in hoor. Dat kerststalbreien lijkt me wel wat. Volgend jaar maar eens proberen. Ben nu nog aan de ballen en sokjes. Leuk quiltje, maar snel afmaken dan kan die meedoen met de kerstsfeer.
  Geniet maar van de winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Helemaal mee eens dat 10 graden niets is met de kerst. Ik zou ook graag een meter sneeuw hebben met de kerst, lijkt me enig, ondanks de problemen die dat weer met zich mee brengt (die neem ik graag voor lief) Mooie cadeautjes heb je gekregen vooral dat schattige naaldenmapje!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een leuke cadeautjes heb je gekregen. Wat mij betreft 'laat de sneeuw maar komen'! I'am dreaming of a white Christmas' is mijn lijflied nu. Wat heerlijk om te zien dat jij ook aan zoveel verschillende dingen bezig kunt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een leuke sneeuwman heb je gemaakt, jammer voor je dat Els gaat verhuizen. Dat wordt een hele reis voor een workshop. Mooie pakjes heb je gekregen, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Enig! Dat leuke boekje.
  Wel een hele klus om het te breiden, maar om het zo neer te zetten is het eigenlijk al leuk genoeg.
  Ik ben ook van de echte kerstboom hoor.
  Namaak komt er bij mij niet in!
  Fijne kerstdagen gewenst, met nog heel veel kaarten.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Leuke kerstman heb je gemaakt en wat ben je heerlijk verwend met al die cadeautjes. Jij ook een hele fijne week verder.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet