Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 2 december 2011

Inspiratie daagje

De heerlijkste dagen vind ik altijd als je helemaal niets echt MOET, als je gewoon je eigen ritme kan bepalen, beetje rondkeutelen, beetje mijmeren over alles wat je nog wil maken en doen maar niet echt iets hoeven doen. Pantoffeltjes aan, kacheltje snort, Libelle in de bus, Ohhh, wat hou ik van dat blad en van de column van Anne Wil......en de tijd om een lekkere gezonde lunch klaar te maken, Mmmmm. Het heeft niets verhevends, het is zelfs hartstikke burgerlijk zou ik vroeger afkeurend gezegd hebben....maar het is zo heerlijk! ( dat wist ik toen nog niet)
En als je dan ook nog twee van deze prachtige tijdschriften onder handbereik hebt is er toch eigenlijk niets te wensen over in het leven?
En wat staan er een leuke dingen in de mania.....errug.....Die quilt van Petra Prins, ik had hem al op de site gezien als pakket, maar ik vind het natuurlijk veel leuker om hem van mijn eigen stoffen te maken, en dat is dan dat mijmeren, van welke stoffen, wat zou mooi zijn? Ik ben een tijdje met paars bezig geweest, nog nooit een paarse quilt gemaakt, lijke me heel erg mooi, gecombineerd met bruin en okergeel.Het is bij deze quilt niet OF ik hem ga maken, maar WANNEER ik hem ga maken.
Het primitive blad van de quiltmania vind ik heel erg leuk, veel inspiratie, maar voor mij wel een fors minpunt dat het in het Frans is, en niet in het Engels.Deze theemuts vind ik helemaal super!
en deze quilt van Jan Patek heeft ook mijn hart gestolen. Een mens wordt maar onrustig van al het moois wat overal voorbij komt, eerst weer wat afmaken......
En dan was er nog de shawl.......of eerst was er de wol, die P*R*A*C*H*T*I*G*E wol, mohair met zijde, vriendin had er zo,n mooie shawl van gebreid, en toen dacht ik, dat zal ik toch ook wel kunnen,toch?? ehhh, nou ja.....dat is te zegggen..........euhhh, nee dus.....dat was geen sinecure voor me, zweet op mijn neus, op mijn voorhoofd, in mijn nek, klamme handen,hummelig resultaat, steken die overal zaten behalve op de naald.....enfin, mijn oude moedertje kon het gebroddel niet langer aanzien en de wol is met de naalden naar haar verhuisd, en ziehier het resultaat! Daar moet je dus gewoon 84 voor zijn om zo mooi te kunnen breien, dus ik heb nog even te gaan......
Morgen vieren we het "heerlijk avondje" met s,avonds gourmetten, volgens mij net als de rest van Nederland als ik dat zo zie in de supers........en dan bescheiden pakjes, want we hebben alles al, gezelligheid kan niet gekocht worden, dus die maken we zelf! Het "heerlijk huis" is al weken helemaal in de sintsfeer.
Iedereen die Sint viert dit weekend een hele gezellige en sfeervolle fijne avond! PS...ik ben me toch met een leuke kerstsok bezig met wolletjes......word vervolgt......

30 opmerkingen:

 1. Ik heb hetzelfde gevoel als de bladen opengaan. Het kriebelt maar het wordt ooit!! je sjaal is leuk aan het worden en de warmte spat er vanaf. Ik hou ook van de kneutelmomenten. Het kunnen er niet genoeg zijn. Hier gaat de Sint voorbij maar jullie veel plezier.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt er weer een heerlijk verhaal van gemaakt.
  Het is iedere keer weer genieten bij jou.
  Een fijn weekend en een fijne Sint.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inspiratie, maar ook veel verleidingen !
  Wat hebben we toch een leuke hobby.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. How beautiful everything you do. Many thanks for teaching it.
  A greeting from Spain.

  http://esterpatch.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh wat een heerlijk berichtje!!
  De quilt van petra is prachtig,..
  Gisteren met de post wegbrengen hem mee genomen,..
  Het postkantoor had de quiltmania nooit en heb even de tip gegeven dat hij er wel moest liggen,..
  hahaha,.. lekekr makkelijk voor mij kan ik hem zo meenemen als hij er is!!
  :op

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Genieten maar van deze leuke tijdschriften.En die quilt van Petra Prins vind ik ook super.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hello Jeannet, your photographs are lovely. The quilt by Petra is beautiful and you have some nice fabrics to use. I am going to attempt to make the hexagon quilt, also on the front cover! You are a very talented lady. Have a wonderful weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat kan je toch heerlijk verhalen schrijven Jeanet! Mooie tijdschriften...zucht, heerlijk om daar mee op de bank te zitten! Ben benieuwd naar je kerstsok van wolletjes! Fijn weekend, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geniet maar van al die leuke kleine en grote dingen en steek je kaarsjes aan, het is maar somber snertweer! Groetjes
  Lida

  P.S. Moeders zijn goed in breien hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha ik ken dat, even niets en dan!! als je al je tijdschriften weer doorleest, staat erop je lijstje opeens weer!!!! dingen bij.
  NU ik ben nu een beertje in haar holletje, die geniet van het niet hoeven, en droom van dat lijstje, dat eens, misschien, ..... gemaakt gaat worden! maar hoeven!! nee dat hoeft niet!!
  Fijne luie dag, groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. een gezellig blogje , je leeft helemaal voor de lappies Jeannet.
  Ik heb het blad ook inmiddels en zeker een inspiratiebron.Natuurlijk weer tijd te kort toch?
  Een fijn Sinterklaas feest. Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gezellig blogje heb je geschreen. Zo'n heerlijk gevoel, mooie bladen, lekker eten en drinken en dan maar mijmeren. Je moeder heeft de sjaal prachtig gebreid.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goedenmorgen Jeannet,
  Wat een gezellige binnenkomer bij jou door je mooie verhaal....Genoeg te doen of willen doen.... alles op zijn tijd.Ik wens jullie een gezellig avondje morgen, en er ligt geen sneeuw net als vorig jaar, dus daar kan het niet aan liggen....

  Fijne relaxte dag toegewenst door Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je had gewoon een dag met een gouden randje, ik kan daar ook zo van genieten.
  Wij vieren morgen ook Sinterklaas met zijn allen bij de oudste dochter, er zitten nog twee goed gelovige tussen en dat maakt het altijd nog wat specialer.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heb je weer een gezellig logje.
  Fijne Sint morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dag Jeannet,
  Gezellige Sintviering en je hebt helemaal gelijk Libelle en Margriet, daar ga ik ook uitgebreid voor zitten. Koop ze zaterdag en zondagochtend onder het genot van koffie en lees ze van voor naar achteren. Eerst Anne Wil, Juul, Hans en Sanne, haal hier twee bladen doorelkaar, omdat ik het bijna als één zie, en dan daarna alle andere artikelen. We boffen toch maar, toch?!
  Geniet er van! Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jeannet,

  Jouw verhaal kan ik helemaal beamen, dat zijn de heerlijkste dagen!!
  Niets burgelijk, gewoon genieten.
  Ik wens je nog veel van zulke dagen toe.
  Rieteke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja, heel herkenbaar, dat genieten van
  die heerlijke kneuter-momentjes. Voor-
  al dat mijmeren en plannetjes smeden
  boven de quiltbladen (ooit...) en de
  bladen als Seasons en Landleven (ook
  voor ooit... als ik mijn huisje in de
  polder ga betrekken...). Wat een heer-
  lijk wolletje voor de sjaal, Jeannet;
  en wat lief en goed van je moeder!
  Geniet morgen met je gezin van het
  heerlijk avondje! Groetjes van
  Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Smullen weer van je blogje, ja die kriebels, maar als je alles maakte wat je mooi vond, dan kwam je levens te kort. Er moet wat te wensen over blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja die quilt van Petra Prins uit de quiltmania is hier ook een "nog te willen maken" projekt :-)
  veel plezier met het heerlijke avondje !

  BeantwoordenVerwijderen
 21. kom helemaal in de stemming door je gezellige logje. Net klaar met inpakken en suprise. Nu nog een paar gedichtjes dan ben ik helemaal klaar!! :-)

  Het doorkijken van al die heerlijke bladen vind ik een cadeautje aan mezelf. Áls ik ooit iets maak, is het helemaal mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Die quilt van Petra Prins kriebelt bij mij ook hoor!! Ik vind hem super dus hoogst waarschijnlijk ga ik hem ook maken. ;-)
  Maar nu ben ik eerst begonnen met indigo flowers én heb ik nog steeds die vermaledijde MQ niet af. Hoe vordert deze bij jou Jeannet??
  Dat blad 'simply vintage' ben ik hier in de winkels nog niet tegengekomen, maar wil ik ook graag hebben. Ik wist niet dat het in het frans is en dat is inderdaad erg jammer. Maar die projectjes zien er superleuk uit!!
  Alvast heel veel plezier morgen!!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een heerlijk nieuw boek is dat en die theemuts helemaal geweldig net als de quilt ook al zo'n plaatje idd jammer dat hij in het frans is en wat heerlijk dat burgelijke ik moest er vroeger ook niets van hebben en ze me nu ik vind niets fijner dan lekker thuis te zijn met mijn spulletjes om me heen en lekker doen waar ik zin in heb, wie had dat ooit gedacht denk ik wel eens. En wat een mooie sjaal wordt dit, wat heb je een geweldige mam. Leuk al die Sinterklaas versiersels. Ik wens jullie een hele fijne Sinterklaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dank voor je reactie Jeannet. De/mijn wereld is beetje ingestort. Mag niet wanhopen. Woensdag weet ik meer. Maar die onzekerheid maakt me helemaal gek.
  LiefsAnsje

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heerlijk zo'n dag. Helaas schieten ze hier er de laatste tijd er bij in. Toch fijn om een moeder te hebben die je uit de brand helpt. De quiltmania is toch ook in het Nederlands te krijgen???

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heerlijk, allemaal dingen waar ik ook van hou. Genieten hier! Wat word je sjaal mooi, super zo'n moedertje die dat gewoon even voor je doet.

  Fijn weekend, geniet ze hè!
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Heerlijk zo'n dagje. Ik weet niet hoe het jou vergaat maar ik heb ze veel te weinig maar dat is misschien ook wel goed, dan waarderen we ze des te meer! Mooie tijdschriften en die Jan Patek blijft een favoriet van me!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Leuk dat jij ook al weg bent van die mooie quilt op de omslag van Quiltmania.
  Ik ga hem ook maken, daar had ik het al over op mijn weblog.
  Maar eerst lapjes sparen.
  Die lapjes die jij er voor klaar heb liggen, paars en bruin: echt prachtig!
  En dan Anne Will hè, ja die lees ik ook altijd als eerste als de Libelle op de mat valt.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 29. love the Quilt mania, when I saw the cover I wanted to make the Petra Prins quilt myself. There are so many choices with the fabrics that will change the look. You do a great job picking out fabrics for your projects. I am looking forward to what you choose to go into this quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hallo Jeannet,
  heb sinds tijden je blog weer gelezen. Genieten was het weer van alle leuke verhalen en mooie foto's!
  Groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.