Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 12 december 2011

Zalige Zaterdag

Zaterdagmorgen zijn we met de veerboot van Rozenburg naar Maassluis over de nieuwe waterweg gevaren om naar de kerstfair van de Quilthoeve te gaan in Naadwijk. Altijd een belevenis op die pont, want er varen van die megagrote zeecontainers over de nieuwe waterweg en dan moet de pont wel  "effe wachten...." anders gaat het niet goed komen.
Aangekomen in Naaldwijk ietsje over elven hoefde je niet te vragen waar HET gebeuren was......allemaal dames en nog eens dames en een enkele man......wat een enorme drukte, en wat een vreselijk leuke sfeer! Als je eenmaal de poort binnen was gegaan dan waan je je niet meer in de drukte van de wegen en bebouwing er omheen, maar echt op een soort landgoedje met een binnenplaats.Het zag er vreselijk leuk uit, kan niet anders zeggen, klein maar fijn is hier wel op zijn plaats. En er was uitverkoop van stoffen........nou, als ik die had moeten snijden was ik onder de tafel onder een rol stof gaan zitten en had de dames zelf laten knippen...........chapeau voor de meisjes die daar achter stonden.......tjongejonge wat een drukte was het me daar! Als nu de kasten thuis niet gevuld zijn weet ik het niet meer.
En wat heb ik veel bekenden en bloggers gezien, het duizelt me nog, ik weet het ook niet meer allemaal, Martine van steekje voor steekje, Monique, ( met die ongelofelijk mooie stitcherie....)  Jantine, Dorothé, Rennie, Anita,Yvonne, Debbie, Betty,Marijke, Rika, Ageeth, Ada,ik ben er vast een hoop vergeten! En jullie geloven het of niet, ik heb geen enkel stofje gekocht! niet één! Ik zou niet weten hoe ik het had moeten afrekenen.....
Wel zag ik bij iemand deze prachtige tas gemaakt van allemaal zelfkanten van stoffen! Wat was daar een belangstelling voor, ik wil het jullie niet onthouden, zelf geef ik ze sinds kort weg, maar dat ga ik dus even opschorten ( jammer he Hanneke....), dit is wel een heel erg leuk idee.Ze zijn gestikt op een ondergrond, wel van links naar rechts, of andersom, anders trekt het scheef zei de maakster er nog bij.
Ik heb twee van deze prachtige brocante schalen gekocht, leuk straks om wat op te serveren met de kerst, had ik nog niet  *U*........en dit mooie oude witte schaaltje, ik zag er al zomaar een waldorfsalade in liggen......
Nu ligt er een heerlijke christmaskruidkoek in, ook al daar gekocht, en na de kerst kan het in mijn Petrus Regout verzamelkast, als het er tenminste nog wel bij in past......( dit is nog maar de halve kast....)
Daarna zijn we nog naar Jan huygen in de Ton geweest in Maasland, mijn favoriete adresje, dat is een beleving daar, daar kom je ogen tekort als je van ouwe troep houd ( en van honden) ......anders heb je het er zo gezien ( kan ik me overigens niets bij voorstellen.....)
Ik wilde graag zo,n oude franse kaasplank hebben, om met de kerst hapjes op te serveren, als tafelblad op een hocker,het is echt een hele grote stoere plank van wel 50 cm doorsnee, er zaten nog authentieke houtwurm gaatjes in en Aleide kon niet garanderen dat die al helemaal vertrokken waren naar een beter adres.....afwachten dus maar en vooral niets tegen manlief daarover zeggen.........een mens eet toch ook kaasjes met schimmel? niet van dat benauwde hoor.......
Moe maar voldaan zijn vriendin en ik daarna naar een heel gezellig pannekoekenhuis geweest en hebben heerlijk nagenoten van stofjes en brocante en alle indrukken onder het genot van een pannen ( of is het nou toch panne) koek met appel en spek!
Zomaar een zalige zaterdag, zo is het ook niet altijd hoor, het is heus niet altijd een "blij blogleven", het leven is rozen en dorens las ik laatst ergens, maar daarom moet je dubbel van de rozendagen genieten. Wat zullen de meisjes van de Quilthoeve s,avonds met de beentjes omhoog hebben gezeten en geen pap meer hebben kunnen zeggen........

33 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verhaal. Gezellig hoor!
  Je bent er vroeg bij om je belevenissen te delen.
  Fijne dag vandaag.
  Groetjes Janien
  http://delappenkast.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was er heel leuk. Jammer dat we elkaar gemist hebben. Wat ben je trouwens stoer om géén lapjes te kopen. De schaaltjes zijn heel leuk en passen mooi bij de rest.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zeg je nu? Geen lapjes?!? ;o)

  Het was werkelijk een heel gezellige fair met warempel een hele hoop oude en nieuwe blogbekenden. Gezelligheid troef!

  Enne.. ga je nu ook aan de stitchery beginnen? Hij is zó leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt reuze gezellig en wat heb je twee prachtige schalen gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke dag, en al heb je geen lapjes gekocht, de schalen en plank zijn een goede compensatie!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt heel gezellig en je bent wel heel sterk geweest om geen stofjes te kopen. Mooie aankoop heb je gedaan. Welke serie spaart je van Petrus Regout. Ik heb jarenlang de pastel serie gespaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik las er al over op een aantal blogs. Erg gezellig !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk verslag, Jeannet. En... wat zul je weer genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zul jij genoten hebben!! En voor ons thuisblijvers een heerlijk verslag van wat er te koop is!
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb met je meegenoten! Al was het dan via je blog, dank je wel.
  Groetjes. ("pannenkoek")

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is weer een zalige zaterdag geweest. Heerlijk genieten. en dan ook nog met leuke dingen thuis komen waardoor het genieten nog even doorgaat.
  Veel plezier met je aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Was leuk je weer even gezien te hebben al was het veel te kort.
  Wel heel veel andere bloggers gemist.
  Voortaan moeten we allemaal maar een hoedje opzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ben jij sterk geweest, geen lapjes! Al kan ik dat wel begrijpen hoor er stonden steeds lange rijen! Maar ik had geluk, kon net even iets afrekenen toen er echt even niemand stond! Maar je brocante is geweldig, ik ben er ook dol op, koop het liefste sauskommen! Die in Maasland kende ik nog niet, dus daar ga ik gauw eens neuzen! Fijne dag,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb dus weer wat gemist, maar dank zij jou maak ik het toch een beetje mee. Had je de kast vol dat je niets gekocht hebt ??? Je had ook eerst bij Jan Huygen in de ton een lapjeskast moeten kopen en dan naar de Quilthoeve. Nee alle gekheid op een stokje .. leuk verhaal en weer een leuk adresje. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja, wat was het gezellig bij de Quilthoeve, en eigenlijk jammer dat je niet alle medeblogsters kent om daar te ontmoeten. gezellige kerst

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijke dag heb je gehad. Bij die enkele mannen was mijn DH.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. O, wat was ik graag met je mee geweest, maar met zo'n winkel kom je nergens meer. Dat had je wel in de gaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. OOOO had jij die leuke schaaltjes gekocht, ik had ze gezien en dacht ik kijk nog even verder. Ik vond het heel gezellig en heel knap van jou dat je niets hebt gekocht,ik ben in de rij gaan staan, was ook gezellig hoor en de lapjes waren te leuk om te laten liggen.
  Wat een leuk idee om zelfkanten voor een tas te houden,ik gooi ze altijd weg, ook maar weer bewaren.
  Fijne dag
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 19. O, Jeannet, ik heb ook zo genoten, en
  zelfs mam en DD2 vonden het enig,
  terwijl ze niet eens quilten! Heb van
  alles gekocht, maar ook geen lapjes,
  vond het veeeeel te druk! Wel het
  nodige bij Simone, lekkers, enz.enz.
  Vond je DH de schalen mooi? Die Jan
  Huigen moet ik dringend ook eens naar
  toe (hou van "ouwe zooi" en van honden, dus dat komt goed). En 's avonds heb ik nog erg lang nagenoten
  en heerlijk gemijmerd over een droom-project. Volgende keer gaan er
  dus wel stofjes mee!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja, die brocante kraam deed goede zaken....elke keer als we er weer langsliepen stonden er weer leuke nieuwe dingen dus we hebben in etappes gekocht :) Mijn porceleinkast kan bijna niet meer dicht! Natuurlijk was ook de Quilthoeve zelf weer het bekijken waard en wat was het gezellig zoveel bekenden te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo te lezen heb je een geweldig leuke dag gehad en mooie aankopen voor je verzameling gedaan. Dat neuzen tussen oude rommel zoals sommigen dat noemen vind ik altijd heerlijk dus doe ik dat ook af en toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een smakelijk verhaal weer. En inderdaad gaat het leven niet altijd over rozen. Maar ze ruiken wel lekker!! Dus ik geniet er dubbel van, als er rozen op mijn paadje liggen LOL
  Op zo'n schip (en groter)vaart mijn broer, heb hem ooit eens bezocht toen hij in rotterdam lag. Hangend aan zo'n wiebel trapje,langzaam omhoog scharrelen.. zie je me hangen??
  Heb mezelf nog geen tijd gegund om een kerstmarkt te bezoeken. Moet dat hoognodig eens doen, voordat het alweer voorbij is. Die Jan huigen winkel is om te smullen zeg! Ouwe troep en honden, mijn perfecte combinatie...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat leuk je nu eens live ontmoet te hebben. Ik heb je gelijk tegevoegd en ga je op de voet volgen. De Quilthoeve was helemaal top he. Volgende keer maar gewoon op een bepaalde tijd in de koffieschuur afspreken!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Helemaal geen lapjes gekocht?? Dat is wel heel bijzonder hahaha. Maar je had het natuurlijk ook te druk met al die bloggers... gezellig om iedereen te zien zeg. Jammer dat ik niet gegaan ben. :-(
  Die tas van zelfkanten ziet er hartstikke leuk uit!!! Wat een idee... bewaren vanaf nu dus.
  Jan Huygen in de Ton lijkt mij ook een heerlijke plek om eens rond te snuffelen... mooi die oude spulletjes.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. What a lovely story and beautiful pictures Jeannet. The plates you bought are so pretty and the apple pancakes looks delicious.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een heerlijk dag hebben jullie gehad, en wat een schitterende dingen hebben ze daar,
  Ik heb meteen een kopje koffie gezet en een stukje van je pannenkoek genomen
  Nu dat is weer een dag met een goud randje
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 27. wat een gezellig verhaal en ja, laten we genieten van de rozendagen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een leuke en gezellige dag hebben jullie gehad!
  Heerlijk dat snuffelen tussen die oude spulletjes, en.... kaas met houtworm? Heerlijk!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dat was een volle, gezellige dag!
  Jammer dat er naast janhuygen nu toch echt de tunnelsnelweg gaat komen!! vinden ze vreselijk; want t is er zo heerlijk rustig en mooi.
  een rommeltje; maar wel een gezellig rommeltje!! als je goed zoekt; vind je wel iets; zoals jij dus; mooie kaasplank!
  gebruik hem maar goed en fijne dagen!
  groetjes fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Jeannet mooie foto's , je hebt een j leuke dag gehad en jezelf goed vermaakt. Zo hoort het ook. Mooie sfeerbeelden. Nog een leuke dag verder volg creatieve ideeën. Groetjes uit Brugge Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een gezellig verhaal weer. Heb zelf trouwens vorig jaar ook een tas van zelkantjes gemaakt.. erg leuk dus inderdaad... nu zelf verzamelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet