Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 18 juni 2012

Quiltdag in de polder


Afgelopen zaterdag was het officieel Quilt in Public Day, daar had ik vorig jaar spontaan gehoor aan gegeven en dat viel toen zo goed in de smaak dat er een vervolg op kwam. Het werd dit jaar wel een Quilt In Private Day, want meer dan 20 mensen kan ik helaas ook niet kwijt en dit is qua organisatie wel het matje voor me. Dus kwamen er 20 enthousiaste dames getooid met hun mooiste quilts en hun lekkerste gerecht afgereisd naar het Hollandse Polderland.....De quilttaart stond al klaar, met dank aan de HEMA!
Hoeveel mensen kunnen er met goed fatsoen in mijn ateliertje in de tuin, passen en meten, geen stoelen en lekkers vergeten? Al snel zat iedereen gezellig met elkaar te werken en te kletsen, een hobby verbroedert, verzustert ....Elvire van de Ufo,s in Zuidland had weer geheel spontaan voor allemaal een prachtig smaakvol stoffenpakketje gemaakt, zéér gewaardeerd, de stoffen van de serie van de cotton club......Mmmmmm
En onder het prikken van de steekjes was er voor allerlei lekkers gezorgd, maar dat werd amper gegeten want iedereen had elkaar zo veel te vertellen en met volle mond praten mag niet he....hebben wij van deze generatie nog geleerd........
Wat maken mensen toch een mooie dingen en wat is quilten dan een enorm veelzijdige hobby, daar verbaas ik me iedere keer weer over.....
De prachtige breirol waar Joyce mee bezig was, helemaal "sjaloers"....ik ben er namelijk ook mee bezig, eh, nou ja, dat wil zeggen....ik heb al twee hele naalden gebreid, allebei recht......maar ik ga in de leer bij Annemieke heeft ze me beloofd.....Handig zo,n dag...
Het was prachtig mooi weer, het kon niet beter, man en zoonlief hadden zich opgeworpen als "de twee  ketelkokers". en dat hield in dat ze een grote pan soep boven een houtvuurtje hadden gehangen en iedereen kon er zelf een kopje uit scheppen.( mannen en fikkie stoken he....) Manlief had onze megagrote partytent opgezet om in te eten met elkaar.
Het was een "Pot Luck lunch", iedereen had wat meegebracht, en wat was er véél.....en wat was het lékker..... quiches, hartige taarten, salades in alle soorten en maten, broodjes, kaasstengels, mozarellaspiesjes, gevulde eieren, verse fruitsalade,kaasje en broden en toetjes, ik weet het allemaal niet meer maar het was echt héérlijk!
Hier stond iedereen te wachten voor het uitgebreide buffet.....
En na het eten was er een grandioze "trunkshow" Show en Tell waar je mond van openviel........wat een prachtige dingen werden er door iedereen geshowd! (even klikken op de collage)
We zaten allemaal ademloos te kijken naar de ander....waarvan we natuurlijk vonden dat diegene het véél beter en mooier deed dan wijzelf........( quiltsters eigen...)
En nog een kleine impressie van wat er allemaal langs kwam.....we waren het allemaal wel roerend met elkaar eens dat we gráág 100 worden in gezondheid om alles nog te maken wat we willen.
Ik hoorde ook de hele dag om me heen wat een lieve man ik wel niet heb.....nou weet ik dat zelf natuurlijk al járen, maar het is erg leuk als anderen je er ook weer eens op attent maken, wat zouden wij quiltsters zijn zonder die handige, aardige lieve mannen die ons altijd overal in bijstaan en nooit bedenkelijk kijken bij het zoveelste lapje en de zoveelste omrij voor het zoveelste winkeltje...... En daarom, zondag vaderdag, heb ik "Mannie" hier mee verrast....blij dat tie er mee was......... * U * ......
Ik kan nog wel drie logjes vullen over deze meer dan geslaagde dag, maar er is bij diverse anderen die er waren ook van alles over te lezen, o.a. bij Yvonne staan prachtige foto,s en bij  Rennie en Bep,laat ik afsluiten met deze spreuk op de Leannes Housse quilt van Joyce...
Het was niet een dag met één gouden randje, maar met wel twéé gouden randjes.......! Iedereen bedankt voor de gezelligheid en het lekkere eten en alle lieve cadeautjes die jullie voor mij meebrachten, en volgend jaar op herhaling bij leven en welzijn zeggen we dan maar. Fijne week allemaal, met een beetje beter weer dan nu, want het komt vanmorgen werkelijk met BAKKEN uit de hemel............

43 opmerkingen:

 1. Dat ziet er uit als een dag met 2 gouden randjes. Wat gezellig ziet het eruit, en dat weer, dat was speciaal voor die dag zo goed denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om het weer even mee te maken, een fijne dag, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet dat er super gezellig uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, als dit geen geslaagde dag was..;)! Wat fijn dat jullie het samen zo supergoed en gezellig hebben gehad! Leuk, dat we zo kunnen meegenieten, en we de prachtige quilts en andere maaksels ook kunnen bewonderen! En jij, geniet maar lekker na! Groetjes Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zullen jullie een leuke dag gehad hebben, en het ziet er ook zo gezellig uit!
  Kan ik me al opgeven voor volgend jaar:)

  Groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's en een mooi verslag.
  Het was genieten.
  Groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je mij weer laten genieten, net of ik er een beetje bij was.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er gezellig uit. Leuk toch, dat ik je vorig jaar op de QIP-dag atten-
  deerde, nu het idee aanreikte om er
  maar Quilt-in-Private van te maken, maar
  nu kan het dus ook gewoon Quilt-in-
  Polder-dag worden, dat vind ik toch
  eigenlijk het meest toepasselijk en
  het leukst klinken. En jouw mannen zijn inderdaad toppers (dat weet ik
  nog van die heerlijke soep).
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier komt het ook met bakken uit de hemel hoor. Wat hebben we dan geluk gehad met het heerlijke weer zaterdag hé Jeannet? Het was inderdaad een topdag... hanneke en ik hebben genoten hoor!!
  Nogmaals bedankt voor het gastvrije onthaal. :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zullen jullie het naar je zin hebben gehad !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat moet een gezellige dag geweest zijn Jeannet, en je bofte wel heel erg met het weer.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wat gezellig allemaal !
  Quilt groentjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat hebben jullie het weer leuk gehad. Maar dat kan ook haast niet anders met zo'n gezellige groep. Wat jammer toch dat je zo'n end weg woont.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk om te lezen, jammer dat ik er niet bij was, wie weet misschien volgend jaar. Je woont jammer genoeg ook niet een klein beetje dichterbij.
  Dank je wel voor de foto´s.

  Groetjes,
  Maga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik glim wel een beetje van trots dat ik er bij heb mogen en kunnen zijn hoor *Ü* Wat was het gezellig!

  Ik was er nog zo ondersteboven van, dat ik er vandaag pas een verslag van heb kunnen maken. Nou ja.. verslag.. Er zijn stiekem gewoon helemaal geen woorden voor! ;o)

  Wederom een dikke dank je wel Jeannet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het was inderdaad top, maar dat hadden we je algezegd. Je blog is een cadeautje bij de maandagmorgen koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat zag dat er fantastisch uit! Nu ik hoop dat het volgend jaar niet samenvalt met allerlei andere leuke dingen en ik ook eens aan kan schuiven! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik had al bij andere inderdaad gelezen over deze dag met 2 gouden randjes :-) Geweldig toch dat het zo gezellig was !!
  En wat leuk dat Annemieke je gaat helpen met de breirol.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. DAT ZIET EN HOORT ER INDERDAAD ALLEMAAL ERRUG GEZELLIG UIT!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dag Jeannet,

  Ook jouw verslag gelezen en je foto's bekeken. Het was gewoon een heel gezellige creatieve dag.... Dank je wel voor je gastvrijheid en alle zorgen rondom deze dag! Ook groetjes aan man en kind.....
  Liefs Crea Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. hoi Jeannet,

  Dank je wel voor de gastvrijheid. het was een heerlijke dag.

  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een gezellige dag hebben jullie gehad! Ik wist nieteens dat zo'n dag bestond. Elk jaar de zoveelste zaterdag in juni ofzoiets?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dit moet super gezellig zijn geweest,altijd leuk om in groep iets te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh wat leuk, zo te zien een SUPER dag. Komt ie nog terug in 2013? Fijne dag knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hello Jeannet, What a wonderful time everybody enjoyed. Nice friendship,beautiful craft, and lovely food together.Wish I was there. Thanks for shareing.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dat ziet er allemaal piekobello uit. Ook jij hebt geluk gehad met het weer! Zo'n zonnetje maakt het allemaal smaakvoller!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Het was inderdaad fantastisch mede namens de mannen. Want ook je zoon is fantastisch. Wat een heerlijke knul! Zo lekker ongedwongen bezig met allerlei hand en spandiensten. Ik heb ervan genoten hem bezig te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat ziet er gezellig uit!! Waar kan ik mij aanmelden????????( als het mag)

  groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mange pene quilter og mye god mat:) ser ut til at dere har hatt en flott samling.
  Trine

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een leuk verhaaltje heb je geschreven. Het klinkt als een superleuke dag. Iedereen kijkt zo blij op de foto's.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat ziet het er leuk en mega gezellig uit, wat een prachtige quilts zie ik voorbij komen en de taart helemaal geweldig. Een dag met een gouden randje als ik het zo zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Heerlijk om deze mooie dag weer even mee te maken op je blog! Ik zit nog steeds na te genieten :-)
  En wat heb je het toch ontzettend gezellig gemaakt daar in de polder.... kan natuurlijk ook niet anders met al die geweldige quilts en quiltjes die je overal tegenkomt! Je hebt een prachtcollectie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat klinkt en ziet het er supergezellig uit Jeannet! Daar zou ik ook wel eens bij willen zijn(als het mag:-)
  Groetjes Ansje

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hallo Jeannet, wat een heerlijke dag zaterdag! Nog reuze bedankt voor je gastvrijheid en wat een leuke mensen allemaal. Zit ik zomaar een dagje te quilten en te genieten bij een familie thuis die ik helemaal niet ken! Ik heb er nog in de keuken staan afdrogen. Grappig he. Quilters zijn verbonden met elkaar, via hun lapjespassie en inspiratie die zij uit elkaars werkstukken halen. Ik blijf je volgen en wie weet zien we elkaar bij de quiltrondvaart!
  Groetjes van Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 35. een heerlijk dagje zoals ik op veel blogs heb gelezen. Leuk dat het weer een succes was.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Vier gouden randen! Super leuk, gezellig en mooi ziet het eruit! Fijn dat je er lekker weer bij had. Heerlijk om op terug te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een heerlijke dag! mooi weer, mooie quilten heel veel gezelligheid!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 38. wat een gave dag, heb bijna ademloos zitten lezen!!!
  en ook de rest van je blog wat 'eronder' hing: loop een beetje achter met lezen dus...;)
  groetjes, sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat een heerlijk verslag van een fantastische dag!
  En dan ook nog zulk prachtig weer en al die mooie quilts!
  Lekker al dat eten en die mooie taart. Zonde om aan te snijden, maar dat is denk ik wel gebeurd haha!
  Heel herkenbaar dat quilters 100 willen worden, er is nog zoveel moois (en er komt steeds wat bij) wat we willen maken.
  Bedankt dat ik mocht meegenieten.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat super zeg, dat de dag zo'n succes was. Heerlijk om met zoveel leuke quilters bij elkaar te komen, en dan is zo'n potluck altijd een goed idee. Wij hebben volgende week onze laatste bee bijeenkomst voor de zomer en doen dan ook een potluck. Geniet lekker na van deze bijzondere dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. zo te zien geweldige dag,alles zit pikobello uit,Jeannet hoe beval ja de nieuwe fiets zadel? ben ik erg benieuwd, groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik krijg steeds mijn mail retour snap er helemaal niks van. Maar ik wilde bedanken voor je adres, wel ver uit onze buurt maar een dagje in de vakantie moet lukken.

  Groetjes en succes met alles Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet