Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 11 juni 2012

Suzanna

Suzanna, een quilt uit een oude quiltmania van 2008, de patronen die er in staan blijven vaak tijdloos en actueel.
Ik heb er al vaker over geschreven, over Suzanna, zo heet ze ,ik ben er ook al wel eens aan begonnen, maar toen ging er op onverklaarbare wijze van alles mis en heb ik het weer laten rusten, tot nu dan...
Ineens had ik de slag te pakken, kwam zeker door alle rust toen de PC weg was, nou ja.....rust.......daar wordt je anders knap onrustig van moet ik eerlijk zeggen.Nu is er ook nog weer van alles anders, andere browser, geschiedenis van de oude browser verdwenen, allemaal van die kleine dingen die toch vervelend zijn, al mijn emails weg, ik weet het wel, er zijn veel ergere dingen, maar toch, enfin, ik dwaal af, ik had het over Suzanna.
Op deze foto vind ik het weer niet zo mooi dat er geel in zit en ik denk dat ik me ga beperken tot een meer matter kleurgebruik. Ik hou wel van simpele patronen op zijn tijd die steeds in herhaling vallen, en waar de kracht zit in het combineren van de stoffen tot een harmonieus geheel.
Ik vind dit toch een rustiger geheel, hoewel het een totaal ander effect heeft als je ze zo neer legt, beetje saai zou ik zeggen.( zien jullie trouwens dat die lichte verkeerd genaaid is? Ik laat het lekker zitten, nobody is perfect.......)
Even nog een foto van een andere schoonheid die nu bloeit, de Constance Spry.......práchtige geurende roos, ieder jaar weer,geweldig, altijd op de verjaardag van mijn vriendin, 3 juni, ik zal het nooit vergeten dat ze jarig is als de Constance bloeit,jammer dat ze zo,n last heeft van luizen ( Constance dan he, niet mijn vriendin.....) ......dat zie je hier gelukkig niet.Kon je maar geuren doorgeven via de PC.........
Nou, ik ga nog maar even verder met het maken van de blokjes, het moet mijn zomerproject maar worden, niet te veel bij nadenken, half met de hand en half met de machine.Ik heb nog nooit een quilt gemaakt met blokken op de punt, dus dat is wel weer een uitdaging.
In mijn vorige logje had ik een foto van een paar andere blokjes, dat wordt ook een heel mooi scrappy project............misschien hebben sommige mensen het al herkend,zal ik volgende week eens een stukje over schrijven,je kan er maar druk mee zijn....toch? Het is er best weer voor, het leek wel herfst buiten de afgelopen week, de camping is helemaal leeg.........nou ja, leeg.....Gijs en Jans zijn sinds een paar dagen weer terug!
Ze waren zoals elk jaar zwaar beledigd dat de aandacht te veel uitging naar de zwanen, daar kan Gijs met zijn grote mond niet tegenop al zou hij het wel willen, maar die strijd bind hij wijselijk niet aan! Hij durft de wei niet over te steken.....Maar nu zijn de boterhammetjes weer voor hun.
Is Gijssie mooi of niet? Ik zat nog in mijn ochtendjas op het bankje náást ( niet vóór.....) het huis, en ze kwamen haast op schoot zitten, we hebben eerst eens even uitgebreid bij gepraat waar ze de afgelopen weken geweest zijn, en hoe ze het hebben gehad, en hoe het staat met de eieren van Jans, aandachtig staan ze dan allebei te luisteren.
Wie mij zegt dat dieren minder intelligent zijn dan mensen geloof ik niet, ik maak het anders mee.Iedereen weer een fijne creatieve week met een hoop zon!Gisteren was het héérlijk, maar als ik de voorspellingen mag geloven.......Brrrrrr

50 opmerkingen:

 1. nice blocks but one of the blocks has the wrong pattern.......it has a white ring on it.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zal een schitterend quilt worden
  Wat een mooie roos en een mooie naam
  leuk die eenden
  Fijne maandag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige "eenvoudige" quilt ben je aan het maken. Mooie kleuren gebruik je. En wat dat geel betreft het je volgens mij gelijk.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi je blokken.
  Ik heb deze quilt zelf ook gemaakt, de top is af hij ligt nu klaar om gequilt te worden, maar dat moet even wachten heb een overbelaste schouder, ja hoe zou dat nu komen he ( het afgelopen jaar 10 quilts door gequilt).
  Heel veel plezier met het afmaken van je quilt.
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige blokken!! De eenvouedige quilts doen het toch altijd erg goed,..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De blokken op de punt vind ik heel mooi worden.Succes verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat worden de blokken van Suzanne mooi, leuk dat je dit als zomerproject gaat doen ik ga het volgen want die staat ook nog steeds op mijn lijstje. Prachtige roos trouwens, ik heb de pioenen in de knop en in de bloei (die ik meegenomen heb van mijn mam) En wat zijn de ganzen toch leuk ja ze zeggen altijd dat ze niets verstaan ik heb daar ook mijn twijfels over want ze begrijpen je soms wel erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie blokken en ik vind die gele er juist mooi in, ik denk dat het onrustige kwam doordat het op de tegelvloer teveel van het goede werd! Maar ach jij zal er wel een heel mooi geheel van maken, komt vast goed en gezellig dat ze er weer zijn, hier wandelen de egeltjes weer door de tuin, ook zo genieten! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige blokken, de kleuren zijn ook erg mooi!!!
  Mijn voorkeur gaat ook uit naar traditionele quilt's!!!
  Vroeger stond er voor mijn ouderlijk huis ook een héélijk geurende zalmkleurige klimroos tegen de muur, mijn slaapkamer was er boven en het raam stond altijd open, als ik dan op bed lag kwam die geur naar binnen, zó zalig!!!
  Gezellige ganzen die zo maar een praatje komen maken,..leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezellig logje weer Jeanet! Ik moet lachen om de term 'eenvoudige quilt', voor mij zou dit een supermoeilijke zijn, hi hi! Tja, en over kleuren valt niet te twisten... gewoon doen wat je zelf mooi vind! Groetjes aan Gijs en zijn vrouw!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat wordt heel mooi Jeannet.
  En praten met dieren doe ik ook altijd, je kan alles aan ze kwijt en kletsen het nooit door.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als eerste doe je de groetjes van uit Beverwijk aan Gijs en Jans alstublieft. Heerlijk dat ze er weer zijn. Quilt in wording ziet er goed uit (ook het "verkeerde" blokje)Lekker zo'n zomer project nu alleen nog het zonnetje erbij (op een één of andere manier geeft dat toch iets meer het zomerse gevoel) en voordat je het weet i deze ook weer klaar ;o)

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 13. jouw Suzanne wordt prachtig! En net als Lida hou ik van de eerste combinatie met het vrolijke geel ertussen. Het was de tegelvloer die spelbreker was. Ganzen en zwanen vindt ik prachtig om naar te kijken en na het voederen ren ik vlug achter het poortje. Vertrouw hun bek voor geen haar. Hoe ze het uithouden in het koude water... brrrr niets voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie keuze van stoffen gebruik je voor deze quilt. Ik heb hem jaren geleden al gemaakt en ligt te pronken bij mijn stiefdochter en haar man. Op depunt zetten stAat mooi ik doe het vaker. Veel quiltplezier groetjes Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijk traditioneel patroon Jeannet. Hou ik van.
  Je kleuren zijn ook weer super.
  Tja, de gele kun je 't over hebben......

  groet, Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zou die gele er in laten, en ze aan elkaar zetten zoals je ze laat zien, dus zonder sashings... Maar ja, ik hou van een beetje knal in een quilt en hou niet van sashings...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat wordt een mooie quilt. Dit keer zal het je zeker lukken.
  Het leukste vind ik nog je ganzen en het bijpraten met ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jeetje Jeannet, wat een gedoe met de computer. Tja, dan kun je beter met je lapjes in de weer zijn. Ziet er mooi uit. Wat een leuke dieren zijn die ganzen toch. Mijn moeder had er ook één die Gijs heette. Die kwam uit de broedmachine waar ze bij stond en zij was de eerste die hem in haar hand nam. Heel zijn leven heeft hij vervolgens als een klein kind achter mijn moeder aangehobbeld. Zag in hem echt zijn moeder. Leuke foto's. Wat jammer van het weer hè. Ga woensdag samen met Gerda van Wageningen voor een korte vakantie naar Renesse. We zitten in hotel de Zeeuwse Stromen. Verheug me er wel op. Kijkers mee, want we gaan zeehonden 'koekeloeren'. Hoop dus op een beetje droog weer. Maar we hebben ook een nood(weer) senario in gedachte dus dat gaat wel goedkomen.
  Fijne dag nog en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Foutje:
  Moet zijn zag in haar echt zijn moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Weer zo'n mooi project in "Jeannet kleuren". Ik vind de gele blokken erin wel mooi. Geeft net iets meer pit.
  Gezellig dat Gijs en Jans weer terug zijn. Wat zullen ze veel te vertellen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nog even doorbijten. Het mooie weer komt er echt aan.
  Gisteren kwam mijn zoon lichtelijk opgefokt vragen of hij even van mijn lap-top gebruik mocht maken, zijn computer vertoonde opeens een vreemd scherm. Bleek het hetzelfde virus te zijn als waar jij over schreef. Ik heb hem jouw verhaal laten lezen.
  Via Google heeft hij de computer toch weer aan de praat gekregen.
  Die jongelui van tegenwoordig zijn op dat gebied toch een stuk kundiger dan wij.
  Groetjes en een fijne week gewenst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een mooie blokken weer en mooie stofjes heb je ervoor gebruikt. Hier bloeit de zomerjasmijn volop met allemaal rose bloempjes en als je ook maar iets in de buurt komt, dan wordt je omringt door de jasmijn geur.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lovely blocks, your colors have a calming affect.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ook ik vind het zonder de gele en groene tint wat zachter en rustiger van kleur. Maar eerlijk vind ik het groene blok wel erg mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. GETVER....Jeannet...Nu laat je me van die prachtige blokken zien daar krijg ik nou een "datwilikookmaken" gevoel van.
  Wat zijn ze leuk, eigenlijk best eenvoudig, maar daarom zo leuk!
  Mmmmm quiltmania?? uit 2008. Kan je wat preciezer zijn?? ;-))

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Prachtige blokken van Suzanna, en wat ga je toch weer lekker snel. Leuk dat Gijs en Jans weer terug zijn en dat ze intelligent zijn ben ik helemaal met je eens. Er gaat volgens mij veel meer om in die koppies dan wij denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk te lezen, dat Gijs en Jans weer
  terug zijn, die konden toch niet ont-
  breken in je blogjes! Gijs is zeker
  een knappe kerel! En je quilt wordt
  echt een plaatje, leuke blokjes (al
  vond ik het geel erin ook wel mooi,
  hoor)!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoi Jeannet,
  Ik vind het een mooie quilt die je aan het maken bent!
  Verder vind ik het super om af en toe over Gijs en Jans te lezen!
  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een mooie foto's van gijs en jans!!
  Een prachtige quilt wordt dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik vind Suzanne een schoonheid en wat ga je snel. Doe de heren maar de groeten van me!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Een prachtige roos!! Bijna net zo mooi als je blokken want ik hou wel van zo'n gele klodder ertussen. :) Maar dit is wel meer Jeannet.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Heerlijk die blokken en wat een mooie kleuren weer. Je hebt de vaart er weer inzitten, denk ik. Gijs en Jans zijn het einde! Lekker stel!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Alweer zo'n mooi project gestart Jeannet, je bent er maar druk mee. Leuk dat de ganzen er weer zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Det er et vakkert teppe du har begynt på, jeg gleder meg til å se det ferdig:))
  Trine

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Det er et vakkert teppe du har begynt på, jeg gleder meg til å se det ferdig:))
  Trine

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik vind zo'n geel blokje tussendoor wel leuk (net als in de tuin, af en toe toch een gele bloem, dat haalt de boel op). En over het praten met dieren ...... gelukkig verstaat mijn buurman geen nederlands als ik een praatje maak met mijn kippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Fouten nooit zelf melden. Degene die ze meldt, moet zelf maar een perfecte quilt maken! Ik vind je quilt hartstikke leuk, enne... Ik zie geen fout! Zelfs niet nu je het gezegd hebt, ik kan het niet vinden.
  Kortom, geniet lekker van je quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat een knappe Suzanna! Nu dat gele blok weg is, valt die witte extra op. Ben benieuwd hoe Suzanna zal uitgroeien. :)
  O en die gekke ganzen. Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. I have wanted to make that quilt ever since the Quiltmania magazine was published. I am happy to see yours in the sewing process.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik hebhem evengoed zitten bestuderen en danvalt je toch weer op dat hij anders in elkaar zit dan ik had verwacht, het is een leuke. Hmmm even onthouden! Mooi gemaakt groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Lief die gansjes, en slim, dat denk ik ook.
  De roos is ook prachtig van kleur, die geur... nou ja, dat geloof ik wel hoor.
  Suzanna is prachtig, wat een mooie stofjes heb je toch!
  En wat een mooie patronen staan er in de Quiltmania, ook deze is weer erg mooi, en zo hebben ze er vele, maar je de tijd hè.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik lees in de reacties veel 'wil ik ook maken', 'mooi dat geel erin', en wat leuk dat 'de ganzen' er ook weer zijn. Dat is eigenlijk ook mijn commentaar. Een prachtige quilt, zou ik nog ergens vijf minuten overhebben? Of is het verstandig om het nu te houden met waar ik mee bezig ben(en dat is inderdaad verstandig, maar kijken kan geen kwaad). Ook ik vind het geel erg mooi, maar ben ik het weer eens met de commentaren, "je maakt prachtige quilts, dus dit wordt vast een plaatje". En die ganzen, gakkers zijn het, en poepers, ben blij dat ik ze niet heb in onze stadse tuin, maar zo op het platteland is het natuurlijk enig.

  Fijne avond Jeannet, en tot blogs,

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Suzanne wordt vast een prachtige quilt.........

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Mooie quilt wordt het en je hebt gelijk , zulke quilts zijn tijdloos.
  Tof dat je ganzen familie weer op het erf is terug gekeerd. Zij hebben niet zoveel last van het slechte weer, toch.
  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Prachtige foto's van je ganzen, wat leuk toch dat ze zowat op schoot zitten! Je bent weer aan een mooi zomer project begonnen en de blokken op de punt vind ik erg leuk!
  Ik geniet ook zo van de rozen en het is jammer dat we (nog) geen geur PC hebben maar dat komt vast ook nog wel eens! groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Suzanna wordt prachtig, mooie stoffen gebruik je en....die gele kunnen ook heel goed!

  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Wow, ze zien er prachtig uit hoor, lijkt me heerlijk om aan te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Heerlijk dat geklets met Gijs en Jans! Doe ze de groeten van mij! Je blokken zijn weer prachtig à la Jeannet!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Smaken verschillen maar ik vind het gele er juist heel erg mooi bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Ik ben het met je eens, zonder geel wordt het mooier! Ga vooral door, het is een schitterende quilt!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.