Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 30 juli 2012

Flower Power

En dan bedoel ik niet het spinnen van wol, wat ook flower power is, maar ik bedoel al die heerlijke "flowers in my garden"Hier de roze en de rode stokroos.
Het lijkt wel alsof ze met de afgelopen zonnige dagen extra hun best hebben gedaan om heel veel bloemen te produceren.
Vroeger tuinierde ik zo fanatiek dat we met onze mega tuin in allerlei tuin tijdschriften stonden en open tuinen organiseerden, die tijd is voorgoed voorbij, knie en ik kunnen het redelijk met elkaar vinden, zeker op de fiets,( we zullen wel moeten....)  maar tuinieren, daar houd knie niet (meer) van.........dan slaat hij meteen in de stijfstand......gelukkig zijn er genoeg bloemen die het zonder mijn verzorging ook heel goed doen.
Die hoeven zelfs niet gezaaid te worden, ook dat doen ze zelf, en ze groeien en bloeien manshoog overal  in de tuin.Ik tuinier nu dus ook veel in bakken en potten, en dat gaat geweldig! Deze bak vind ik zooooo mooi.
Dol ben ik op al die prachtige kleuren van de petunia,s en bijkomend voordeel is ook nog dat ze heerlijk geuren, vooral op zwoele zomeravonden.
Of deze paarse in pot.
En natuurlijk niet te vergeten, de kamperfoelie, zou eigenlijk in geen tuin mogen ontbreken, alleen al om zijn heerlijke geur s,avonds en s,morgens vroeg ( veel quiltsters zijn vroege vogels....) 
Deze grootbloemige clematis hoef je ook helemaal niets aan te doen, groeit en bloeit vanzelf in de boom.
En dan staat de tuin ook nog vol met slakkenvoer.....eh...Hosta,s, maar deze zijn zo groot, dan mis je één twee hapjes niet.....en het grappige is, door de warme en vochtige zomers komen er steeds meer slakken, maar ook veel meer merels en lijsters, overal hebben ze van die slakkensmidses, dus het ruimt zich vanzelf op.
Want een heerlijke bijkomstigheid is dat merels en lijsters ongelofelijk mooi kunnen zingen, en zo zie je weer....het komt echt altijd uit, ieder nadeel heeft zijn voordeel! Als je het maar wilt zien .....((((((  Deze gele bloemen hoef ik ook niets aan te doen, bossen vol en plukken maar voor op de vaas.
Van de week kwam ik ergens in een shop deze twee boeken tegen.
En dat is dan ook weer een beetje flower power, alles van weleer komt terug, gaat het me dan toch lukken om straks deze waanzinnige muts te breiene van zelfgesponnen wol?
Ik zie hem al helemaal op mijn grijze haar staan........Wauw.........Fijne week allemaal weer, er zijn hier al drie vakantieweken om, wat gaat dat toch altijd snel, nog vier te gaan voor zoonlief.

31 opmerkingen:

 1. ohhhhhh, nog zo'n knieenmens. Ik kan er ook wat van hoor. vind ik het toch knap dat jij zo'n end kon fietsen want ik red dat niet hoor. O wacht eens, je hebt misschien wel trapondersteuning????? Daar moet ik ook maar eens over gaan nadenken want fietsen is heerlijk.

  Ik hoor het wel eens. Nu maar eerst eens van je prachtige bloemen genieten, schitterend wat een kleuren, daar kun je als quilter en borduurder toch niet tegenop hè?

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt. Helaas heb ik totaal geen groene vingers, ik denk zelfs wel eens dat ik kleine gifdruppeltjes in mijn vingers heb zitten :-(

  Maar zitten spinnen in die zalige tuin, met die fraaie muts in gedachten....... heerlijk.

  ps; ik heb inmiddels een toegangskaart voor de landelijke spindag gekocht, misschien zien we elkaar inderdaad daar?

  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, Jeanet, ziet het eruit en die muts : helemaal top!
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie tuinfoto's heb je gemaakt. Ik wens je een fijne zonnige week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooo die knieën weten wat, maar ik moet zeggen dat het na de spuiten een stuk beter gaat, heb nog wel pijn, maar een stuk minder, ik moet alleen geen trap lopen.
  Wat een zaligheden in jou tuin, het blijft genieten ook al is het geen showtuin meer.
  Die muts zal je straks geweldig staan, ik heb jammer genoeg geen mutsenhoofd.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was nog maar net bekomen van je mooie tuinrondje en daar komt ook nog een geweldige muts achteraan. Na zo'n muts zie ik je nog wel een vest breien. Er komen op het moment zoveel mooie ingebreide vesten en stola's voorbij op de blogs.
  Hier staat trouwens eindelijk, al is het er maar één, stokroos in de tuin Ik kijk elke dag even hoe het er mee staat. De eerste bloemen zijn er nu. Mijn beide Lupines die net nieuw waren zijn helemaal kaal gevreten door de slakken, de hosta's dit jaar minder, dat wel.
  Succes met je breibijbel.
  Fijne dag, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke muts!!!!!!!!! Waar heb je dat patroon gevonden?
  Mijn tuin is ook steeds wilder geworden met de jaren, geeft niet.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja heerlijk al die bloeiende bloemen.
  Succes straks met breien, en ehh over die muts, je weet zeker dat het een muts is?! Het lijkt wel een mega cupcake.......!!
  Kan natuurlijk heel appetijtelijk staan!
  Gr.Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk al die bloemen...lekker genieten in e tuin dus...
  hier worden weinig steekjes gemaakt..ben aan het ruimen en sorteren...en dat geeft ook een goed gevoel
  fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk al die bloemen, je tuin is een waar paradijs! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie bloemen heb je in je tuin zeg, echt genieten voor jou en diemuts vind ik ook heel gezellig dat zou zeker prachtig zijn van je eigengesponnen wol.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat je knie en tuin niet meer samen gaan. Gelukkig kan je nog wel fietsen. Je bloemen staan er trouwens schitterend bij.
  Wat een leuk muts. Als je hem gaat breien laat je hem toch wel zien als je hem op hebt? Natuurlijk wel eerst zelf wol spinnen en dan breien en je hebt een goede en heerlijke warme wintermuts.
  Groetjes, Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heb je toch een mooi blog met schitterende foto's. Het is echt genieten....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie foto's en ja de tuin....jammer he ?zo'n beperking.Gelukkig redden de meeste planten het ook zonder jouw verzorging.Maar je maakt toch wel een foto van jezelf met muts als die af is he ?
  groetjes
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijk rondje tuin, ik heb er van genoten. En als kers op de taart nog een taartmuts toe!Wat een superontwerp, die gaat zeker prachtig worden van je eigen gesponnen wol.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke muts. Die staat toch iedereen!
  Mooie foto"s van de bloemen.
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie bloemen allemaal! Genieten is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja een heerlijke tuin heb je en zoveel verschillende soorten bloemen. Ik heb nog genoeg plaatsjes om te vullen nadat we de tuin hebben gedaan. Wist ik veel dat het onkruid was :) De boeken lijken me helemaal leuk...... en die muts gaat er gewoon komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een gezellige tuin foto's laat je zien en die muts gaat je vast lukken .... ik vind hem superleuk !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een bloemenpracht mooi hoor en die hoed ik vind hem helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een mooie bloemen heb je in je tuin en zoveel!
  Die Sping-Balsemienen, tja die willen wel. Het zaad spingt lekker overal en dan is je tuin zo vol.
  Maar de bakken zijn ook leuk en gemakkelijker voor je knie.
  En nu maar leuke dingen breien...
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een prachtige bloemen!! Het zijn werkelijk plaatjes.
  Doe je het poezenbeest de groetjes van ons?
  Groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Weet je, dat ik nooit geweten heb, dat petunia's geuren? Kijk, weer wat geleerd ;)! Prachtige bloemen heb je, dit is nou zomertijd! Ik geniet lekker even met je mee!! En de 17e ben ik bij de Blauwe Reiger, dus... wie weet!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh Jeannet, wat ziet het er toch prachtig uit in jullie tuin. Als je al geen groen vingers hebt, dan hebben jullie groene signalen, want zo mooi als alles bij jullie erbij staat, is niet bij iedereen. Bij mij in ieder geval niet. Geniet ervan. Ik ben benieuwd of het lukt met die muts. We wachten geduldig af. groetjes Wilma Oud

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Geweldige tuin foto's!!! En wat een leuk mutsje!;-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een prachtige foto's, heerlijk al die kleuren!
  Hahaha ik dacht even dat het een theemuts was, maar nee dus! Lijkt mij heerlijk zo'n muts zeker in de winter op de fiets! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een bloemenpracht, heerlijk.
  En die muts, daar neem ik m`n hoed voor af, haha. Hij is leuk.
  groetjes Fien,

  BeantwoordenVerwijderen
 28. De flower power,was zo'n leuke tijd. Nog net geen schapen wollen onderbroeken gemaakt,maar wel vesten, truien, mutsen kortom en liep geen schaap met wol meer in de wei...grinnik. Wat een prachtige bloemen in je tuin en als je de muts klaar hebt ...ben heel benieuwd.

  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb je net gevonden . Wat een mooie blog heb je . Ik ga je volgen hoor. gr bets

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Te gek die muts, durf je het om er in de winter mee te fietsen en zo? Dank je wel voor de tuin foto's, heerlijk genieten is dat.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet