Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 23 juli 2012

De draaiende wieletjes

En gisteren was het dan zover: een meeting met allemaal spinsters van Voorne Putten en omstreken, om te komen tot een "spinBEE". Er was veel publiciteit geweest in de kranten over het initiatief, komkommertijd bij de kranten.....gaf dus grote niet over het hoofd te ziene artikelen.
De eerste keer was bij mij thuis, ter oriëntatie, het was best spannend, leuk dat er zoveel mensen spinnen, en er interesse in hebben!
Het was voor mij de "tweede leg"en het grappige was dat je dan ook weer vrouwen tegenkomt van de "eerste leg" oftewel van ruim vijfentwintig jaar geleden.Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Uiteindelijk waren met een vijftien tal vrouwen al dan niet met een spinnewiel of een spintol bijeen.
En waren vrouwen die nog niet konden spinnen en die bij het zien van al de snoevende en ronkende wieltjes spontaan de geest kregen en ook "om "waren.......( beest was uiteraard ook weer van de partij....)
De mooiste wolletjes en kleuren zie je dan voorbij komen op zo,n middag, dat is natuurlijk ook het leuke van een groep, je doet inspiratie op bij en met elkaar.
Ook allerlei verschillende wielen passeerden de revue, oude, nieuwe, enkel en dubbeltraps, maar het maakt voor het resultaat absoluut niet uit, of je nou in een oude auto rijd, of een nieuwe, je komt allebei op de bestemming uit ( als je geen pech onderweg krijgt natuurlijk)
Zelf spin ik ook het liefst met kleur, dat vind ik het leukste, hier was ik al helemaal weg van, en zo mooi dun, dat ga ik ook vast kunnen straks.Dit heeft Anneke gesponnen.
Heerlijk al die wolletjes.........
En dat allemaal dankzij o.a. dit héérlijke beest! ( van haar....) daar ligt nog een vacht op me te wachten, wat in het vat zit, verzuurt niet.....
Er zijn vanmiddag heel veel leuke en gezellige draadjes gelegd met en door elkaar, het gaf iedereen heel veel inspiratie en ik denk dat we in de toekomst een hele leuke groep hebben om met elkaar de spinhobby te beoefenen, enne....voor wie er nu denkt dat ik mijn stofjes in de opruiming gooi.....neuh.....ech nie....ik blijf gewoon quilten hoor! en voor diegenen die het niet geloven.....
Sterretje erbij gistermorgen op de welbekende bank bij mijn moeder.....Iedereen een hele fijne week, en nu dus eindelijk met veel zon! Was mijn camping nu weer maar drie keer zo groot.....))))))

24 opmerkingen:

 1. Dit is echt leuk om te zien. Wat een mooie kleuren gebruiken jullie. ik hoop heel erg voor je dat dit een vervolg gaat krijgen!

  Enne, misschien moest ik zusje ook nog maar eens naar jouw camping toesturen. Nog maar eens even op attenderen. Ik spreek haar toch nog wel, dus...... Geniet maar even van de drukte en het mooie weer.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zien jullie er gezellig uit, zo met z'n allen en die wielen. Heerlijk toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er heel gezellig uit, jammer dat ik zo'n eind uit de buurt woon, anders was ik zeker gekomen,
  groetjes, marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig al die draaiende wielen en mooie resultaten.
  Ik heb 1 keer een man zien spinnen,een hele dikke draad, maar ja die had ook een schippertje.
  Tof dat het zo'n gezellige dag is geweest met tevreden "spinnende" vrouwen.

  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te zien dat er weer zo fanatiek gesponnen wordt.
  Geniet van je week maar vooral van de zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk, al die spinnende vrouwen. Het is weer eens iets anders. Maar ik zie dat je ook blijft quilten, had ook niet anders verwacht. Een beauty van een sterretje weer.
  Fijne dag met heerlijk veel zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk al die wolletjes en die spinsters bij elkaar en ja met dit prachtige weer zou de camping inderdaad wel groter kunnen.
  Geniet ervan en succes deze week.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk al die spinnende vrouwen. Ik wens je een hele fijne en druke week op de camping.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg leuk Jeannet! Ga je nu ook nog een paar schaapjes aanschaffen die jou hun vachtje willen afstaan? Kunnen ze ondertussen gelijk het gras van de camping kortwieken! :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat moet dat gezellig geweest zijn.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat de spindag een succes was, je krijgt het druk met al die verschillende creatieve groepjes, leuk hoor! Ha, en ik weet weet wel beter dan dat jij je lapjes in de uitverkoop zou gooien, verslaafd....toch? hihi groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is een leuk gezicht al die trappelende damesvoetjes. Leuk dat je gelijkgestemde hebt gevonden voor je oude hobby.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk en wat ziet het er gezellig uit al die spinnende dames met natuurlijk een spinnende poes! Wat een enige hobby is dit voor jou erbij en wat een mooie wol!
  Ook een lief sterretje! Geniet van de zon, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk al die spinners bij elkaar. Ooit in een grijs verleden heb ik eens een poging gewaagd met een spintol en ook eens met een spinnewiel. Maar verder dan proberen ben ik nooit gekomen. Misschien???.....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk om te lezen, gelukkig kan ik mezelf bedwingen om hier ook niet aan te beginnen.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat is leuk zo in het nieuws! En succes met de camping die zal deze week wel helemaal uitpuilen! Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jullie staan zelfs in de krant, wat leuk !!
  Een gezellige samenkomst zo te zien met al die spinners (of is het spinsters?) en nog een mooi sterretje op de koop toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk een spinbee!
  Dat is eens wat anders. Nooit gedacht dat er nog zoveel (jonge) mensen spinnen.
  Leuk hoor en mooi al die gekleurde wol. Je zou er spontaan weer van gaan breien.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Weer eens wat anders, zo'n spin-bee.
  Mooi sterretje heb je erbij!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat zal dat een gezellig gespin zijn geweest...geen wonder dat beest even kwam kijken....wat een mooie wol..en je krijgt vast van die lekkere zachte handen ....prachtige kleuren ook!!
  geniet maar lekker van het zonnetje..want ook vandaag wordt het weer mooi weer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat leuk dat er zo veel belangstelling voor is en ook nog een berichtje in de krant.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat ziet dat er gezellig en leuk uit. Heerlijk om zo samen met een aantal dames dezelfde hobby te beoefenen. En wat laat je mooie wol zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. was echt een geslaagde leuk gezellige dag.. op naar de volgende bijeenkomsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Volgende keer hoop ik er ook bij te zijn.
  groeten vsn Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.