Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 4 februari 2013

Bijzondere post.....

Van de week bracht de post een pakje, nou gebeurd dat wel meer, maar in de regel heb ik dan wat besteld. Dat was nu niet zo, dus sneller kloppend hart.....Het was een zacht pakje, ik kneep er nog eens extra in, zouden het stofjes zijn? Maar van wie dan? Snel naar binnen!
Wat schetst mijn grote verbazing toen ik het openmaakte, vijf plakken echte onvervalste Twentse krentenwegge, ongelofelijk, dat kan maar van één iemand zijn, vriendin H uit H. Wat een vreselijk leuke verrassing, dik belegd met roomboter, mmmmm.En maar goed dat de postbode het niet kon ruiken door de verpakking heen.Dat zijn met recht de krenten uit de dag pap.
Dit kwam er ook nog mee met de post. Een bijzonder leuk en inspirerend boek van de Civil War quilt van Barbara Brackman. Deze quilt heeft als gratis blok op haar site gestaan, toen deed ik niet mee, beetje spijt van, er staan blokken in van Liesbeth,  héél bijzonder! Maar met het boek kan ik nog op herkansing.
Ze doen het weer in mijn tuin! Mijn onbetwiste lievelingsboom of struik, hoe je het wil noemen. De Hamamelis oftewel de toverhazelaar met zijn geweldige zoetige bekende geur. De struik staat in de voortuin en is al zo groot dat ik er net een paar takjes af kan plukken, want ik ben er zo zuinig op en hij groeit niet zo hard.Heerlijk in mijn quiltkamer.
Natuurlijk heb ik mijn huiswerk gedaan van de sew along van Temecula. Heel erg vreselijk eenvoudig, en juist daarom zo leuk om er aan mee te doen.
Zitten we in Nederland allemaal vol spanning te wachten vrijdagmorgen, maar laat het nou in Californië  natuurlijk op een heel ander tijdstip vrijdagmorgen zijn.....in de late middag kwamen de blokjes door.Ik denk nog even na over welke sashings ik doe.
Dan even een sneakpeak ( gek woord) van de quilt van de dekenstikster, ik ga hem maar Miss Grey noemen, ze moet toch een naam hebben. Ik ben bezig met de golvende randen, zij wordt heel mooi van kleur in deze sobere tinten waar het rood het accent geeft.
Verder vliegt het leven voorbij, het is al weer februari, we korten weer op naar het voorjaar, de dagen worden al langer, soms kunnen we al eten zonder lamplicht. En natuurlijk zijn ze er weer....bekend verhaal....De brengers van het lentegevoel! ZIJ en HIJ!Bij deze allemaal weer een fijne week, en de groeten van Jans Gans!

34 opmerkingen:

 1. Heerlijk, heerlijk. Het kan mij nu niet snel genoeg gaan. Vooral de langeren avonden zodat we 's avonds ons rondje weer kunnen fietsen.
  Ziet er allemaal mooi uit, Jeannet!!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Love the fabrics in your little blocks and your quilt border is gorgeous! I always enjoy seeing what you are working on.:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks for your compliments Audrey, i try to do my best.

   Verwijderen
 3. Hi hi, dit is wel een heel bijzonder pakje, ik vermoed dat de wegge inmiddels al lang op is ;)! Blijf de quilt heel erg mooi vinden, misschien dat ik er toch ook aan ga beginnen??!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat schulprandje langs de quilt.
  En het boek heb ik ook besteld maar is nog onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een idee om krentenwegge op te sturen. Kan me voorstellen dat dat een verrassing was.je Miss Grey ziet er, voor wat we kunnen zien, mooi uit. Weer helemaal in jouw kleuren. Ben benieuwd naar het geheel. Ondanks het eenvoudige patroontje vind ik die Tamecula erg leuk. Ik heb het patroon opgeslagen voor ooit. Eerst de Generation die trouwens erg snel gaat. Binnenkort op mijn blog.
  Geniet van je toverhazelaar en van de week. Volgens mij wordt het echt lekker quiltweer. Kachel aan, kaarsje aan en kopje koffie met krentenwegge en de dag kan niet meer stuk. Ach, de krentenwegge op? Nou dan heb je vast nog wel iets anders lekkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. MMMMMMMMMM lekker, mag ik ook een stukkie dan zet ik vast koffie
  wat een mooi boek,
  Wat word dat een schitterend quilt
  Fijne maandag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je blokjes zijn weer prachtig geworden, en ooh dat boek is inderdaad zo leuk. Zowiezo zijn boeken altijd heerlijk om bij weg te kunnen dromen! Geniet er lekker van, ook van je lekkere broodje, maar die zal inmiddels alweer op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi zijn je blokjes weer geworden. Leuk om te doen hè! Ik kijk er ook naar uit iedere week. Lekkere traktatie,van die krentewegge. En dan met roomboter...mmmmm....Fijne week ! (Oh ja, Temecula zit niet in Australië, maar in de VS, in Californië)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een smakelijke verrassing !
  Je bent weer heerlijk met van alles bezig. Geen wonder dat de tijd voorbij vliegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zit hier ook al heel ongeduldig te wachten op de lente, begin al een beetje het gevoel te krijgen.
  Heerlijke krentewegge, als wij er zijn eet ik er ook mijn buikje rond mee.
  \mooie blokken en boek.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat wordt dat een mooie rand. Wil ook een keer een aparte rand om mijn Angelstory maken .Meestal maak ik een eenvoudige border.

   Verwijderen
 11. Mooi die Judie quilt. ik doe niet mee, heb al zoveel projecten onder handen. . Mijn hamamelis bloeit nog niet , maar toch straks even gaan kijken....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelukkig heb je niet al te hard in het pakje geknepen. Heel origineel om zo iets lekker op te sturen. En wat leuk een ganzengezin op je erf.
  Je hebt veel mooi quiltwerk onderhanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ah nu al weer de familie gans bij jullie op bezoek, leuk dat ze zo trouw terugkomen elk jaar. Mooie blokjes heb je gemaakt en je "lady Grey" wordt bijzonder in die kleuren, die golvende rand maakt haar af! Leuk dat je het boek van Barbara Brackman in huis hebt nu. Dat is ook een mooi project om aan te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lekkerrrrrrrrr! Gelukkig maar VIJF plakken!! (Stel je voor, een heel Twentsbrood, veel te lekker). Veel plezier met je boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke verrassing, die krentewegge! Zo viel er bij mij vorige week een envelop met mini-chocolade-kikkertjes in de bus, als opkikker voor mijn zere heup! En ik dénk er dan weer niet aan om daar een foto van te maken voor mijn blog, hihi!
  Goeie week gewenst, met alle leuke dingen waar je mee bezig bent! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat is een lekkere verrassing in de brievenbus, is weer eens wat anders dan stofjes ;-))
  En wat die lente betreft, ik kijk er nu al naar uit. Zit dit nu in het zonnetje te typen,heerlijk.
  Fijne week Jeannet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. I love the way you put fabrics together Jeannet, every quilt you make looks so beautiful and traditional. The border is amazing, so pretty. Your bread also looks delicious.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Weer een heerlijk maandagochtend verhaal voor bij een late kop koffie. Helaas zonder krentewegge. Wat leuk dat je het boek van Barbara Brackman hebt. En wat ben je weer geweldig bezig met prachtige quilts! groetjes van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk om altijd jouw verhalen te lezen.
  Was er effe niet en nu blijkt dat je bezig bent met verbouwen en show-and-tells, tussendoor nog wat steekjes prikt, ... wauw ik word er helemaal moe van! LOL!!!
  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zo mooi als de sneeuw was en het schaatsijs. Nu zijn we toe aan zon heel veel zon. De ramen wagenwijd open kunnen zetten. Genieten dus. Geniet ook van jou mooie werkjes. En dan jou Jans Gans. Wat een mooitje. Nog even en dan komt ons eendenpaartje ook weer, hoop ik. Al een paar jaar staan ze dagenlang bij ons voor de voordeur en als de voordeur open staat staan ze bij het aanrecht. Denk dat ik dit jaar een eendenmand neer ga zetten. Ben alleen zo bang voor de katten uit de buurt.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooie blokjes weer en je miss grey ziet er al erg leuk uit !!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat is nog eens leuke post! Hier alleen maar reke-
  ningen en van die blauwe enveloppen de laatste tijd.
  De Temecula is een beauty aan het worden, echt leuk!
  En hier in de singel zijn ook de eerste voorboden
  van de lente te zien: de eendjes vechten om de
  liefste vrouwtjes. Daar hebben de ganzen geen last
  van, dat zijn gewoon trouwe echtgenoten.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik woonde eerst op een flat en onder mijn balkon stond een toverhazelaar die altijd begin maart ging bloeien en zo had ik met mijn verjaardag een bos gele bloemetjes voor mijn balkon, zalige plant!
  Wat een leuke quilt wordt jouw Grijze dame en wat een leuke naam, knufel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Leuke blokjes zijn het weer hé.Ik moet er nog aan beginnen was een weekendje weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oh, hééérlijk, echte Krentenwegge. Dat kunnen de bakkers in het westen op een of andere manier niet bakken, hè. Mijn zusje woont in de Achterhoek en neemt het ook vaak voor me mee. Daar kan wat mij betreft geen gebakje tegenop ;-)
  Wat maak je prachtige quilts. Ik kom hier zeker vaker kijken.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een leuke lekkere verrassing heerlijk zo'n plakje krentewegge. Mooie blokjes heb je gemaakt op naar de volgende en je grijze is ook super ! ! !

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Miss Grey wordt een prachtige lady! Heel mooi dat grijs met rood! Succes en groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat heerlijk en wat goed dat ze heel zijn aangekomen. Het is echt leuk om aan de Temecula quilt te werken ik moet nog 3 blokjes en dan ben ik bij. De stofjes voor de sashings zijn eindelijk onderweg, Marcha had in de drukte mijn betaling over het hoofd gezien.
  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een leuke en lekkere verrassing!
  En hele mooie blokjes.
  Altijd weer leuk om jouw blog te lezen.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een heerlijke verrassing dat is smullen. Het boekis prachtig net als de stoffen. Leuk dat je hem wilt gaan maken. Je quilt in wording wordt weer erg mooi. Mooie rand zit er om heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Oooooh, krentewegge...met Nederlandse roomboter....ik zit hier te watertanden..! Stel je nou toch eens voor dat de post hier zoiets zou brengen! Lekker verwennerijtje voor je, het is je van harte gegund. Je blokjes zijn ook weer zo mooi, en die ingetogen quilt - prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet