Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 11 februari 2013

Daagje uit met vriendin

Wat is er niet leuker dan een daagje weg met vriendin? Zelfs als het alleen en gewoon naar de Hoekse Waard is, daar hadden we namelijk op "Het Net" een winkeltje gespot......en wij en de winkeltjes.........daar waren we helemaal aan toe na heel de winter hier in het achterland tegen de reeën en fazanten aangekeken te hebben, kijk even mee.
Een antiek en brocantewinkeltje zomaar hangend aan een dijk, verder helemaal niets, wijdse verten, alleen dat winkeltje, we waren er even stil van,maar eenmaal binnen........het overtrof onze stoutste verwachtingen ( we zijn als twee plattelandsmeisjes niet zo heel veel gewend hoor)
Kasten vol met de prachtigste pronkrollen, linnen en katoen, ademloos hebben we het staan bekijken en bevoelen..geweldig.
En weer een kast met de meest mooie ouderwetse linnen theedoeken met monogrammen  en eigenlijk voor een prijs waar je ook in de Hema terecht kunt. Zo prachtig ambachtelijk.Ze hadden er "De duvel en zijn ouwe moer"zoals ze dat wel eens oneerbiedig zeggen, en het ene was nog niet mooier dan het andere.
Als je nog niet iets verzamelt dan ga je hier spontaan met iets beginnen, het had ook een heel hoog Jeanne ,D Arc gehalte. Mooie schrijfdoosjes, oud bestek, te veel om op te noemen.Natuurlijk komen wij daar niet met lege handen vandaan........
Ik heb net een hele doos met oude blikken naar de rommelmarkt gedaan, dus er is weer plaats.........manlief bedacht in de nieuwe keuken een boord tegen de zoldering, beetje ingewikkeld verhaal, maar goed, er kan straks zomaar een blik staan, eh...één ? nee,heel veel blikken.......en dit is toch leuk, echt in het Nederlands.
Ik vond er een oude bestekbak, groot en smal en diep, helemaal leuk, en natuurlijk multifunctioneel.....daar hou ik van zoals jullie weten......want voor stofjes is tie toppie, maar wat dacht je hier van....
Op een lange smalle tafel, in het midden, met het Bunzlau servies, ik kan me gewoon nog veel meer toepassingen bedenken,op de ontbijttafel met jam en hagelslag etc.Vriendin kocht meters linnen voor een voordeurgordijn, ik kocht nog linnen voor korte gordijntjes  het is niet de vraag OF we hier terug komen, maar wanneer!Toen kwamen we in Oud Beyerland na een lunch bij de Heeren ook nog dit leuke winkeltje tegen.
Stitchee, in Oud Beyerland.Zo,n wandrek wil je toch wel allemaal tegen aan kijken. Ze stond ons heel vriendelijk te woord, wat is dat toch belangrijk in zo,n winkeltje.Het is een soort creawinkeltje met van alles wat.Ook quiltstoffen, de nieuwste Windham vind je er niet, en ook Judy Rothermel kwam ik er niet tegen, maar wel dit....
Grote steken gauw klaar, avondje breien, dragen maar........Ik moest er wel erg om lachen, net iets voor mij, naalden 20 en een grote bol wol, avondje breien en je hebt een COL! Erika was zo aardig om me de luie wijven steek voor te doen ( niet dat ik mezelf daar mee associeer, integendeel!) en toen was ik verkocht.....Met zoiets heb je geen moeite om een gevallen steek op te rapen......
Vrijdag is tie vast af, en dat is wel nodig ook zo te zien buiten, wat een laag sneeuw is er gevallen, het was net weggedooid van de vorige keer en ik dacht toch echt dat de lente in aantocht was, dat is natuurlijk wel zo, maar wie weet wanneer.......Brrrrr....... Fijne week allemaal weer.

40 opmerkingen:

 1. Oh wat een gaaf winkeltje en wat een leuke kommen! Daar was ik dus mee thuis gekomen! Jouw blik is echt een snoepie en helemaal perfect bij jouw huis en je stofjes! Was vorige week nog in de waard en had helaas geen tijd voor leuke dingen (tandarts!), maar dit ga ik noteren en dan hoor je het nog wel! Gave wol ook, die gaat lekker snel (Ik leerde de luie wijvensteek van het internet). Fijne dag, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een heerlijk winkeltje. Heb je die kommen kunnen laten staan? Ik ben benieuwd naar de keuken met je nieuwe blik in de hoofdrol.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk toch zo'n verrassing zomaar in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk hoor een dagje uit met goed gezelschap,kun je een tijdje op teren, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zal je genoten hebben. En wat een zelfbeheersing. Zulke winkeltjes zijn net luilekkerland. Je blik is heel mooi. En je kunt er altijd nog naar terug.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zo'n dagje uit en leuke aankopen .En bestekbakken kan ik ook nooit laten staan. Zijn overal voor te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb meteen even geklikt en in het winkeltje gekeken, wauw wat een gave dingen. Daaruit zou je bijna alles wel mee willen nemen. Als ik die paspoppen dan zie, maar ja dan moet ik eerst een loterij winnen.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een dagje samen uit is natuurlijk al leuk en dan ook nog naar zo'n mooie winkel. Fijn dat ik er even via de webwinkel naar binnen kon gluren, echte hele leuke spullen. Die bak die je kocht vind ik ook erg mooi, het Bunzlau trouwens ook. Blikken kan ik ook maar moeilijk laten staan, leuk is deze. Breien met naalden 20 lijkt me nog best een zwaar karwei. Ik ben benieuwd naar je col. Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk winkeltje en wat een mooie spulletjes heb je gekocht lijkt me zo leuk om daar eens naar toe te gaan dank je wel voor het delen

  Liefs Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig zo'n winkeltje, dan wil je alles wel meenemen. daar kan ik ook zo van genieten, ook van rommelmarkten etc. En ja blikken, we zijn er mee opgehouden, we hebben meer dan 400 nederlandse blikken staan. Kan er zelf wel mee op de rommelmarkt ! Adressen gauw even opgeslagen, want je weet maar nooit. groetjes van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk winkeltje!!!!! Voor mij te ver als ik in Nederland ben hoewel... ik verblijf dan altijd in Dordrecht en dat is wel dezelfde hoek. Maara ch ik heb zo'n week zoveel te doen, toch maar niet. Maar als ik dan jouw prachtige suikerbus zie en al dat linnen dan ga ikw eer twijfelen. Ik heb nog anderhalve week om erover na te denken....
  Hier is het ook nog geen lente, veel grijs weer en regen , soms natte sneeuw. Maar er zijn al een paar vogels die hun best doen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie aankopen heb je gedaan! Vooral die bestekbak is super! En de wol voor de col..... Mooi maar ook praktisch met de koude wind van vanochtend. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh kwijl kwijl, wat een superontdekking is dat winkeltje zeg, prachtig!
  En je nieuwe spulletjes ook,je bestekbak is beeldig met het mooie servies erin!
  Fijne maandag, je kan er weer even tegen hè, na zo een mooie dag.
  Doet me eraan denken dat ik ook nog eens een dagje met een vriendin ga boeken :))
  Liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk winkeltje is het. Wat een mooi linnen. Daar wil ik ook wel eens heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw!! Wat een prachtig winkeltje!! Daar wil je toch het liefst alles kopen==

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oooooooooooh wat een geweldig winkeltje, die heb ik hier in de omtrek ook nog nooit gezien, ik ga zo even neuzen daar.
  En wat een leuke mooie spulletjes heb je gekocht, om flieft op te worden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 17. heerlijk dagje uit, ik zit volop mee te genieten en ga daar zeker eens kijken! Het wolwinkeltje,daar moet je misschien nog even naar de link kijken.
  bedankt voor je tips

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een geweldige ontdekking dit winkeltje, ik zou er meteen heen willen ;)! En helemaal leuk, nu je een beetje opnieuw mag gaan inrichten thuis.. dan heb je een goede reden om wat te kopen :)))!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een geweldig leuk winkeltje hebben jullie ontdekt! En mooi dat breisel, de luie wijven steek is niet moeilijk en schiet lekker op, zeker met pennen 20. Heb je de col al om, je kunt hem wel gebruiken vandaag met die snijdende wind!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. oohhhh... en wow... wat schitterend dit winkeltje. Vlug op mijn lijstje schrijven voor als wij weer terugkomen. En liefst Bovenaan!
  Ga maar genieten van je mooie en praktische aanwinsten

  BeantwoordenVerwijderen
 21. What a lovely post Jeannet. I love that shop, there are so many beautiful products. You bought some great things!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ohhh hemeltje...die kast met rollen...en al dat oude linnen...gedver daar wordt ik zenuwachtig van!!!!
  en wat heb je een leuke bestekbak gevonden..mooi van kleur....en handig....ik sleep ook altijd zo'n bakkie mee..( niet zo'n mooie..maar toch)
  en dat blik!!!!!
  nou het was zeker een gezellig dagje zo te lezen....
  voor vandaag ook een hele fijne dag!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een heerlijk uitje hebben jullie gehad samen. Ik heb zelf geen oud linnengoed in huis, maar kan mij helemaal indenken dat je hier blij van wordt. En die bestekbak is helemaal super, erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ben even een klein beetje jaloers, wat een heerlijke dag hebben jullie gehad en het leek wel even of ik hier in Zweden naar de loppis ging met al dat oude linnengoed
  Ben even mee blij met jou
  Fijne maandag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heerlijk zo'n winkel daar wil je met alle plezier uren in dwalen.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Je hebt leuke winkeltjes gevonden en gezellig gesnuffeld en ook nog leuke dingen gekocht, jou dag kon niet meer stuk.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een heerlijk winkeltje met die brocante.... dat moet ik onthouden!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Leuk winkeltje op een onverwachte plek. Daar word je echt vrolijk van. Mooie aankopen voor je nieuwe keuken. Wat zal die gezellig worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Het is echt een leuk winkeltje! Ik was er nog steeds
  niet geweest (maar dat zag je natuurlijk wel; er lag
  nog genoeg...), maar ga daar snel verandering in
  brengen, want wat een mooie spulletjes hebben ze
  daar, en dat zo dichtbij! Dat andere winkeltje kom
  ik eigenlijk nooit, maar misschien moet ik er ook
  maar weer eens een bezoekje brengen, al blijft het
  jammer, dat de Windhammetjes er niet liggen.
  Je hebt wel heel erg leuke aankopen gedaan!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 30. WAt een leuk uitje hebben jullie gehad.En ziet er een gezellig winkeltje uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een heerlijk dagje uit en wat een prachtige winkels.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Luie wijvensteek??? Dat gaat vast heel snel.
  Leuk winkeltje, leuk bakje en prachtig suikerblik.
  Heb jarenlang oude blikken verzameld en heb er nog een hoop.
  Dat suikerblik is ook al heel oud, leuk voor je nieuwe verzameling.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Oei, oei, oei, wat een beeldschone winkeltjes. Een vriendinnendag kan niet beter doorgebracht worden dan tussen knisperend linnen en schitterend draad.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een héérlijke dag was dat! En wat fijn dat wij er zo van mee mogen genieten. Wat maakt internet de wereld toch klein.....
  Ik vind de bestekbak super met die stofjes er in. Misschien ook een keer voor een klein projectje? Dat leg ik nu meestal op een dienblad uit, maar zo'n bak is natuurlijk veuuuuuul mooier!
  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een geweldig Brocante adresje heb je daar bezocht. Ik ga het opslaan, als ik ooit eens in de buurt kom... Misschien moet ik daar maar gewoon voor zorgen. Nou is de inhoud van het houten bakje ook niet mis natuurlijk... daar groeit vast weer heel snel iets prachtigs uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Zo te lezen hebben jullie een hele fijne dag gehad! en wat een mooie, lieve spulletjes allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. heeerlijk zo'n dagje uit en inderdaad wat een prachtwinkeltjes.........

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet