Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 15 februari 2013

Met van alles bezig

En zo is het eigenlijk, met van alles bezig, allemaal kleine karweitjes die uiteindelijk moeten leiden tot een groots groter resultaat, mag ik hopen dan.Ondanks de tennisarm ga ik toch maar gewoon door waar ik mee bezig wil zijn, kan toch slechts op een stoel gaan zitten.Krijg je daar weer wat van.
Ik heb 240 vierkantjes gesneden,dit keer niet in één dag, maar gewoon gedoseerd, iedere dag 50 ofzo. Ik moet er allemaal driehoekjes van maken voor de laatste rand van de Mrs. Grey.
De sterretjes van het project van Temecula zijn weer gemaakt, ik peins over een mooie bijzondere rand langs het hele project. Straks mogen we weer in de aanslag voor het vierde patroon.Het is hier nog steeds, of wéér, tis hoe je het ziet,winterachtig.
Dit was heel de week het uitzicht uit mijn werkkamer, ganzen en nog eens ganzen, zo mooi als ze allemaal op de vleugels gaan. En nog wat, ik lijk toch echt een aanbidder te hebben, want ZIJ (of HIJ) wijkt niet meer van mijn zij!!......Als ik in de auto stap wil ze mee, en als ik me buiten de deur waag stapt ze vlak achter me aan, op de fiets vergezeld ze me een stukje en wacht me trouw op bij de inrit, en als ik naar binnen ga met deze kou staat ze voor het raam, al klagend en roepend.....is me dat wat, en ze mag niet naar binnen van mannie......alleen als ze zindelijk is.........
Hier nog een andere buur....die komt iedere dag alleen of met zijn twee maatjes vlak voor het serreraam appeltjes eten, het blijft een prachtig gezicht.
Ademloos en doodstil heb ik staan kijken, wat zijn ze mooi, en helemaal tegen de witte sneeuw achtergrond.
Dan was het gisteren ook nog Valentijn, ik heb zoonlief met een doosje verrast van Plint, met een kussensloop met het gedicht van Annie MG Schmid.Ik zou je het liefst in een doosje willen doen. Dat voel ik toch wel bij het hebben van een kind, of ze nou klein zijn, of pubers, je houd je hart soms vast voor de grote boze wereld die ook op het ogenschijnlijke idyllische platteland rondwaart.
Zelf werd ik anders ook aangenaam verrast! Door H uit H, ditmaal geen krentenwegge, het was namelijk weer een zacht pakje, maar wat daar uitkwam overtreft iedere krentenwegge, ongelofelijk wat schitterend!Mijn eigen gepersonaliseerde speldenkussen.
En waar zou deze grote beer van dromen? Niet van sneeuw, zoveel is me wel duidelijk....misschien gaat tie ook nog eens quilten?
Verder verf ik nog steeds iedere dag, elke dag een stukje en dan kom je er ook. Er is heel veel te verven, ook omdat we houten plafons hebben, dat is niet even sauzen met een roller en klaar, eerst moet alles in de grondverf, en dan in de lak, nou heb ik de grondverf al laten mengen in de juiste kleur, dus je ziet meteen hoe het wordt, dat maakt het afwerken ietsje minder leuk....net als bij een quilt soms........
Ik heb weer een nieuw boek geschreven, boek nummer vijf, en wat is me dat toch steeds leuheuk.......Ik stel me voor dat zoonlief later alle overbodige zooi van zijn ouwe moeder naar de kringloop brengt  behalve deze gezellige boeken.....die houd hij voor zijn eigen kinderen om over die gekke oma te lezen.......Fijn weekend allemaal!

38 opmerkingen:

 1. Wat mooi jouw sterren en die stoffen zijn echt prachtig! Ik wil ruilen met jou wat betreft je buren, alhoewel ik hele aardige heb, maar die van jou zijn zo mooi! Leuk cadeautje voor zoonlief en ben heel benieuwd hoe hij je boeken vind! Fijne dag, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, wat ben jij toch een veelzijdig mens. Leuk om te lezen allemaal. Maar net als Lida zegt ben ik toch wel heel erg verliefd op jouw omgeving waar jij woont. Prachtig al die dieren om je huis. Nou weet ik wel dat ik ook mooi woon, maar dit.......

  Wij moeten toch maar eens ruilen van huis, alleen weet ik niet of mijn lief het schilderwerk er dan bij neemt hoor.....
  Sterkte met je arm. ik was laatst voor controle bij de orthopeed voor mijn schouder en hij adviseerde om gewoon door te gaan met dagelijkse bezigheden zoals je dat anders ook gewend bent. Nou dat laten wij quilters ons geen 2 keer zeggen toch?
  Toch sterkte want het is lastig hoor.

  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Wietske, een keer ruilen van huis voor een weekje zou ik zomaar meteen voor in zijn hoor, want die Bossche binnenstad lijkt mij nou weer erg aantrekkelijk.

   Verwijderen
 3. Leuk dat je je blogjes bewaard in boekvorm.
  Doe voorzichtig met je tennisarm. Ik ben ook iemand die ondanks pijn doorgaat, maar eigenlijk is dat heel slecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie blokjes, wat woon je toch heerlijk dicht bij de natuur.
  En wat is Beer toch een heerlijke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijkheid om zulke prachtige dieren om je huis te hebben. Ik heb vooral auto's bij het huis hihi.
  Jeannet doe please, voorzichtig met je arm. Tussen gewoon doorgaan en in een stoel zitten wachten zit nog een heleboel hoor. Je quiltwerk ik zo mooi en je verhalen zo leuk, daar willen we nog lang van genieten.
  Puur eigenbelang dus haha.
  Nee hoor, fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het toch heerlijk toeven bij jou, jij kan dan ook altijd zo beeldend schrijven en ik geloof nooit dat jou zoon jou schrijfsels naar de kringloop zal brengen, je bent daar veel te dierbaar voor :-)

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie sterren heb je al klaar en vandaag het volgende blokje,superleuk.
  Toch voorzichtig hoor met de arm.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat liggen de blokjes daar mooi te wezen..en de sterren....
  en dan schilderen en in de pauze met een bakkie koffie al die dieren in je tuin zien...prachtig!!
  en wat een leuk cadeautje gaf je je zoon...!!
  geniet maar lekker vsn slles...en je boekjes ..een heel leuk idee!!
  Fijne dag..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is het toch gezellig bij jullie met alle dieren, geweldig om dit alles zo te beleven!
  Wij zien op het ogenblik bij ons geen reeën, maar dat komt omdat het bos twee jaar geleden gekapt is,nu staan er wel weer nieuwe bomen geplant, maar die zijn nog zo klein dat de reeën er niet in komen!

  Fijne dag, Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. vsn slles....nee geen los kunstgebit hoor...verkeerde toetsen....moet natuurlijk
  van alles wezen...*ü*..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie sterren en stoffen. Wat een prachtig gezelschap heb je zomaar bij de deur. En een begeleider hoe veilig wil je het nog hebben. Leuk die doos en doe boeken prachtig. Ook leuk voor jezelf als je oud bent om nog eens terug te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, die arm van je krijgt best wat te behappen, het snijden van die prachtige stofjes en dan nog verven én schrijven; wat zou ik dat boek graag lezen zeg, net als je mooie blog, heerlijk vind ik het om hier bij te lezen, het geeft me wat te dromen: ik wil later quilster worden :)))
  Fijnweekend,liefs,Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat wonen jullie daar geweldig heerlijk genieten van de natuur.
  Wat een mooi verhaal.
  Fijn weekend en groeten ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziezo, dat was weer gezellig. DH had mij een lekker kopje cappuccino bezorgd, en zo kon ik even gezellig bij je 'buurten'. Wat een leuke dingen doe en maak je toch! Fijn om zo van mee te genieten. Wat een móóie kleuren heb je gekozen voor Mrs. Grey!
  fijn weekend en groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Is een goed idee, je blogjes in boekvorm, maar ik
  weet zeker, dat je zoon al je quilts ook zal koeste-
  ren, hoor! En zulke "buren", dat lijkt mij ook wel
  wat(ik geloof niet, dat wij in de H.W. reeen hebben); hier alleen eendjes in de singel. Doe maar
  voorzichtig met je arm, voor je het weet kun je echt
  alleen nog maar op die stoel zitten...
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk hé, katten en stofjes..
  Wel rustig aan doen met je arm hoor,je moet even de balans zien te vinden tussen niks doen, en niet teveel doen...
  Fijn weekend Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke lapjes heb je weer klaar liggen en wat een prachtfoto's van de dieren !!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtige blokken heb je gemaakt.
  De stoffen komen helemaal tot zijn recht.
  Lieve groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat woon je toch mooi met al die beestjes op het erf.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nou, ik kan ook weer bij jou, dus dat is meegenomen. Ik ben dus voortaan anoniem, zal wel mijn naam hieronder schrijven.

  Doei,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk verhaal trouwens met die aanbidder van je!

  Fijn weekend,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb je gezellige verhaal weer kunnen lezen, gelukkig.
  En nauurlijk weer van genoten.

  gr.Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nu geen enge Malware meldingen! Het lijkt wel een dierentuin bij jou! Wat een gezelligheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Leuke blogpost & wat heb je een mooi uitzicht! Heerlijk al die dieren om je heen, zo gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=708767

  Wat heb ik dit liedje vaak vroeger gehoord. Prachtig. Nostalgie, net als jouw boeken ooit zullen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een gezellige gasten in je tuin, wees er maar zuinig op. De sterretjes zijn prachtig geworden, het volgende blok staat net op de site, ook weer helemaal leuk!
  En inderdaad, ook grote kinderen zou je soms nog even het liefst in een doosje willen doen.....
  Veel plezier met je boek, je kunt weer lezen uit eigen werk. Hier nu lekker een weekje vakantie in het vooruitzicht, ik hoop ook lekker veel te quilten dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. 50 stuks per dag zijn er nog teveel voor je tennisarm [ook gehad]. Pas op want voordat je het weet is het een chronische tennisarm. Dan ben je echt niet blij, wij ook niet want dan komt al dat moois gemaakt niet meer voorbij. Goed dat als WAT oudere dame tegen het "broekie" [jij bent toch jonger dan ik?] gezegd te hebben, gaan we nu vrolijk verder ;o))) Heb de sterretje nog niet gedaan en net wel de nieuwe leuke blokjes gezien. Wat een uitzicht heb jij toch, daar ben ik best wel jaloers op moet ik bekennen. Die reeën wat mooi en zo speciaal. Die zie ik hier echt niet in de stad maar ook niet in de duinen. Tja, je kinderen loslaten in de grote buitenwereld is altijd moeilijk gelukkig gaat het met kleine stapjes,

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat nou Kringloop voor al je spullen?
  Mijn kinderen zeggen dat ik genoeg geld moet overhouden voor een Vlikobak.
  Ha ha, die jeugd van tegenwoordig.
  Straks vechten ze om oma's spulletjes.
  Laten we er maar om lachen.
  Groet Janny S.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat nou Kringloop voor al je spullen?
  Mijn kinderen zeggen dat ik genoeg geld moet overhouden voor een Vlikobak.
  Ha ha, die jeugd van tegenwoordig.
  Straks vechten ze om oma's spulletjes.
  Laten we er maar om lachen.
  Groet Janny S.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat leuk dat je je eigen prive gans hebt!
  Misschien wil zij (of hij) wel een keertje mee naar Albert Heijn, lekker tussen de schappen.
  En dan nog zo'n lief hertje in je achtertuin.
  Leuk al die dagboeken, zo hebben je kinderen later wat te lezen.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Jeannet,
  Ik ben weer helemaal bij met je leven in de polder! leuk en aardig en koud...?
  Wat mooi van je 5e boek.... ik hoop snel eens te komen kijken.. Mag dat?
  Lieve groet voor allemaal, Crea Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. tjonge, wat een gezellig verhaal....over dit, over dat, maar allemaal even leuk!!
  En die boeken .... ik denk er nog steeds over...ik vind het wel leuk, maar zou iemand het allemaal gaan lezen???.......;;))
  fijn weekend, groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat heb je al veel van die boeken!!! Ik heb er nog maar eentje, maar ja... ik schrijf dan ook veel te weinig op m'n blog.
  Binnenkort toch maar weer eens zo'n boek laten maken, want het is wel erg leuk om dat later allemaal weer eens door te lezen hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een mooie boeken, he Jeannet ! Ik heb ook van elk jaar dat ik nu blog (3 jaar) een boek laten maken, zo leuk om weer eens in te zien!
  Fijn weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Jee jeannet Sjans met een GANS! Het moet niet gekker worden, die wil vast op de kussensloop van Jorrit liggen! Die dochter van mij wil ik ook wel in dat doosje stoppen, die is vanavond uit naar 'de Keet' brr. Kun je beter sjans hebben met een gans...... Fijn weekend, enne rustig aan met je tenniselleboog hoor, het zou toch wat wezen als je niet meer van die krankzinnig mooie sterretjes zou kunnen maken. LZ'tje is begonnen aan quiltje "Jeannet"! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Yes Yes, I sooo love the fabric and the stars!!

  So wonderful all the animals too!!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. What a beautiful view from your window,all that wildlife, the deer are so beautiful. Your fabric choice is perfect, they all look so good together like that.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet