Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 18 februari 2013

Rampenblok

Het was een onrustig weekje in blogland, gedoe met malware, heel vervelend allemaal, Inge had opeens een melding van malware en overal waar haar blog op de blogrol stond kon je niet meer op,dus soms  ook niet op je eigen blog, heel erg vervelend, zeker ook voor Inge, die heeft haar blog nu totaal verwijderd. Het schijnt met Google chrome te maken te hebben, maar goed, je zal het maar hebben, want wat moet je er aan doen als het jou overkomt? Ik moet er niet aan denken.
Toen ik afgelopen vrijdag het nieuwe blok zag van Temecula, waar ik al een blik op had kunnen werpen op FB, sloeg de schrik me al om het hart, o nee he.........
Van deze blokken heb ik er al zoveel gemaakt en het is me op wat voor manier dan ook nooit gelukt om de hoekpunten allebei netjes gelijk te krijgen, laat staan alle acht punten.......Of ik nou een mal gebruikte, of het ging uitmeten, wat er mis ging, ik weet het niet, maar ook nu weer is het puinhoop.
Gelukkig hoeven deze hoeken niet op elkaar aan te sluiten, er komen sashins tussen en die verbloemen de boel.Nog één keer en dan kunnen we ze aan elkaar zetten tot één geheel.Maar zoveel mensen zoveel meningen, bij Conny ging dit blok als een trein! En mijn col is af, als ik hem zelf niet om doe, kan hij altijd nog als bloemenwarmer dienen als aanvulling in het interieur.
Kathleen Tracy had weer een helemaal schattig patroontje op haar blog staan,en weer zo smaakvol, uitgevoerd in roze en blauw.Gauw de stofjes bij elkaar gezocht, dat had ik even nodig na die rampenblokken.
Ik sta er steeds weer van te kijken dat ze iedere keer weer wat nieuws bedenkt na al die kleine quiltjes in dezelfde stijl, maar het lukt haar dus wel.Dit was mijn eerste middenstuk.
De volgende morgen viel die sashing me toch tegen, te druk, dus er af gehaald en een andere er aan gezet.
Ja, das duidelijk beter, wat een kleur toch al niet kan doen aan een werkstuk.Zo ziet het hele quiltje er uit.
Ik moet het natuurlijk nog wel doorquilten, dan laat ik het nog een keer zien, want ik vind het M*O*O*I......( het middenstukje waar het blauwe blokje linksonder niet helemaal aan sluit heb ik inmiddels al weer veranderd....)
Ik heb een give away gewonnen!!! en wat voor één, bij Ria,ik doe er zelden of nooit aan mee, alleen als ik het echt heel erg de moeite waard vind, want ik heb wel stof genoeg in de kast,maar deze kon ik niet voorbij laten gaan, helemaal blij mee!
Verder is er niet veel nieuws te melden, druk en onrustig en herrieachtig  in huis op het gebied van het verbouwingsfront. Zagen, boren, timmeren, verven, van alles passeert de revue.
Het hele plafond moest er uit, want manlief wilde er extra spotjes in hebben voor boven de aanrecht, daar zitten nu TL,s onder de kastjes, maar straks zijn er geen bovenkastjes meer,en daar moeten dan leidingen voor gelegd boven het plafond, wij hebben een plafond van houten planken dusszzzz...........klusszzzzz. Fijne week allemaal weer!

30 opmerkingen:

 1. De "wat als" gedachte in relatie tot malware, en een niet te bereiken blogger heb ik ook gehad! Heel vervelend voor Inge. Stiekem hoop ik dat ze weer terugkomt. Leuk je mallenset, quiltje enz enz. En wat handig zo'n handige man die daar even een plafond uitwipt! Het wordt straks vast helemaal prachtig. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat een ellende toch die malware.. ik had het ook gezien! Echt vreselijk toch als je je blog moet verwijderen..!! Leuke blokken heb je weer, en mooie stofjes ook! Sterkte met de laatste verbouwingsloodjes, en gave give-away heb je gewonnen! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet niet hoe het zit met die puntjes, maar de blokken zijn wel heel mooi! Heerlijk al die kleuren. Succes met het plafond, gaat vast goed komen, intussen kan je lekker aan de slag met je gewonnen give-away, enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet nog beginnen met mijn TQ blokjes van afgelopen week! Ben benieuwd, bij jou zien ze er in ieder geval strak uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat ik door anderen erop gewezen werd dat ze niet op mijn blog konden komen. Inderdaad het bewuste blog uit mijn blogrol gehaald en toen was alles in orde.
  Ja, sashings kunnen heel bepalend zijn. Mooi zoals je het nu hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie blokjes. Zo vrolijk. Het kleurt allemaal zo mooi bij elkaar. Dat moet ik nog leren maar het komt vast helemaal goed. Heb in Zwolle mijn lapjesvoorraad eens flink aangevuld. Ohhhh.....
  groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het quiltje van Katleen is heel mooi geworden. Je bent ook wel een perfectionist. Daar is niets mis mee. Wel een lastig werkje om dat middelste blokje weer te vervangen. Je bent waarschijnlijk de enige, die het zag, maar je blijft je er toch aan ergeren. Veel plezier met het afwerken en sterkte met de verbouwing. Ook dat wordt alleen maar mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze zien er naar mijn idee goed uit die puntjes. Misschien een idee om het blok groter te maken en dat kleiner te snijden? Dat dan de puntjes perfecter zitten?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moet er niet aan denken mijn blog te moeten verwijderen vreselijk.
  Je blokken zijn mooi en wat een leuke doll quilt.
  Bedankt voor de link.
  Ik ga hem zeker een keertje maken.

  Quilt groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind je blokjes prachtig en gefeliciteerd met je gewonnen templates.
  Het kleine quiltje is een schatje geworden.
  Ik kon net ook al niet op het blog van Dorine komen, heel irritant allemaal.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tja, heel erg sneu voor Inge. Leuk blokje in roze en blauw. Loop achter met de blokjes voor Temecula.
  Misschien van de week tijd.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je quiltje en blokjes zijn erg leuk. gefeliciteerd met je templetes... lijken me handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inderdaad, die sashing staat beter. Leuk patroontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hej Jeannet, vervelend die malware, maar het heeft niets met google chrome te maken, die waarschuwt alleen maar. Inge had haar blog ook niet hoeven verwijderen, er zijn speciale programma's voor om het en de pc schoon te maken. Jij kunt via blogger.com ook gewoon op je blog inloggen en dan bij instellingen linkjes verwijderen, zoals in dit geval van Inge.
  Je blok is prachtig, goed het verschil te zien van de andere rand. Je keuken wordt flink onder handen genomen.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat jammer dat het blok niet goed lukte, bij het op maat snijden legde ik mijn vierkante liniaal heel precies met de 2 3/4 lijn (want het hele blok wordt 5 1/2 inch en dit is dus de helft) in het midden van het blok, zowel horizontaal als vertikaal in het midden, en dan snijden, dan klopt het gewoon.
  Wat een snoepje van een quiltje heb je gemaakt, mijn vingers jeuken........

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Vond het ook wel even vreemd,dat je zoveel er af moest snijden om het blok op goede maat te krijgen. Maar het wérkt wel... Grappig, dat jij de streepjesstof juist dwars gekozen hebt, terwijl ze bij mij riepen: ïn de lengte!!!"
  Straks mijn luie ... maar eens verheffen om ze in elkaar te zetten. Was weer gezellig buurten bij je! fijne week nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een lief klein quiltje ben je aan het maken, die kleurtjes ook zo leuk bij elkaar.
  Maar nee ik ben al met zoveel bezig, maar hij is leuk................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gedoe met de hoekpunten maar in de tussentijd wel een schattig klein quiltje gemaakt om straks weer een leuk hoekje mee te creeren. Sterkte met de " rommel" van het plafond. Het moet eerst erger worden maar dan heb je straks ook wat. Gewoon even niet omhoog kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gaaf geworden je nieuwe quiltje en mooie stofjes, sterkte met de probleemblokken en de verbouwing! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat heb je hard gewerkt! Lief dat kleine quiltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een schatje van een miniquiltje is het geworden, met
  mooie stofjes! Succes met die rampblokken (ik heb er
  geen ervaring mee) en ook met de verbouwing!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind dat probleemblok erg mooi trouwens! En je mini quiltje ook! Succes met de verbouwing!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Toch mooi je blokken,ik moet ze nog maken.
  En leuk miniquiltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ja wat een toestand met het blog van Inge hé? Erg sneu voor haar en wat dat nou toch is?
  Wat heb je een enig blokje gemaakt Jeannet. Het stofje van de sashing dat je eraf gehaald hebt, heb ik toevallig ook gekocht van de week. Leuk istie hé? Maar inderdaad staan de nieuwe sashing mooier bij jouw blok. Bedankt ook voor de link hoor... ik ga gelijk even kijken zo.
  groetjes, Jolanda
  p.s. Heb je mijn mailtje wel gekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat ben je weer lekker bezig, zowel met stofjes als in je huis.
  Als straks de lente uitbreekt ben jij er helemaal klaar voor.
  Enne, leuke quilt
  Quiltgroetjes, *+*

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een lief quiltje is het geworden, ook de kleuren zijn zo leuk gekozen.
  Het is een hele verbouwing daar bij jullie, sterkte er maar mee, maar het wordt vast heel mooi als het klaar is.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een beeldig quiltje heb het ook opgeslagen ga zeker ook een poging doen en wat ben je heerlijk bezig veel sterkte ermee

  Liefs Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 28. gefeliciteerd met je mallen........en wat een snoepje van een quiltje. Ik ebn jaloers op je tempo

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat jammer dat je nu uitgerekend met dit blok ruzie hebt, mijn rijtje zit inmiddels aan elkaar en had geen problemen. Dankzij mijn extra vrije dag ben ik helemaal bij. En dat schattige kleine quiltje heb ik opgeslagen.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Och Jeannet toch, wat een gevecht met die blokjes ;-) Ze zien er toch prima uit! Het poppenquiltje is een schatje geworden. Heb je weer snel gedaan. Ik ben wel heel benieuwd naar die Temecula quilt. Worden dat gewoon rijen? Nog ff sterkte met de keuken. Is hij voor de zomer af?

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet