Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 3 mei 2013

Schapenland

Toen vorige week de enige kampeerder die had gereserveerd afbelde voor de vermeende en opgegeven kou, heb ik subiet Landall gebeld voor een huisje, en ook die waren er nog voldoende, en we zijn voor een paar dagen afgereisd naar "schapenland"
Dit logje is dan ook geheel en al gewijd aan schapen, wie er niet van houd moet gauw doorklikken.
Overal hebben we die dagen genoten van de aanwezigheid van schapen, waar zaten we dan? juist ja, op de Veluwe, of beter gezegd, in Eerbeek aan de Veluwezoom. De loenense schaapskudde en de schaapskooi van Rheden hebben we uitgebreid bezocht, bekeken, geaaid en dus gefotografeerd.
Er waren heel veel lammetjes, dat zijn inmiddels al lammeren natuurlijk, zo groot als ze zijn.
Het blijft een machtig mooi gezicht, al die schapen.En dan te bedenken dat er zoveel commotie was ten aanzien van de schaapsherder van natuurmonumenten wiens contract niet werd verlengd ten gunste van een "mobile graasherder"" Dat willen we toch helemaal niet!? We willen schapen in het echie zien en beleven.
De onderkomens zijn ook al zo idyllisch in het landschap.Er is maatschappelijk gezien een hang naar nostalgie, en waar kun je dat beter beleven op de Veluwe in een schaapskooi.Als ik niet van die rare horrelbenen cq knieën had, dan was ik schaapherderin geworden, ik weet het absoluut zeker, en dan breide ik sokken van handgesponnen wol.Meer hoeft er niet te zijn.
Het waren heerlijke dagen daar op die Veluwe, af en toe kwam je ook nog dit soort prachtige verscholen boerderijtjes tegen, ik krijg dan altijd zo,n gevoel van, laat mij daar wonen en nooit meer uit dat bos hoeven komen, niets meer weten van alles daarbuiten, wat voegt het toe aan mijn leven? Laat mij knippen in de lappies, trekken aan de draadjes en mij druk maken over vandaag, zonder zorgen over morgen en de toekomst.
Het weer was prachtig, de vogels zongen dat het een lieve lust was,we hebben heerlijk gefietst door de uitgestrekte bossen naar de Postbank, alle knoppen stonden op uitkomen, en wat is het prachtige prille tere groen van de uitlopende beuken dan mooi! Zo,n zachte intense groene waas zinderde door de bossen, machtig mooi.
Wat een voorrecht om daar te mogen wonen, in of vlak bij zo,n geweldig uitgestrekt gebied. Dat mis ik hier toch wel hoor, dat uitgestrekte  dat "je alleen op wereld voelen"want dat kennen we niet in het westen, overal en altijd zie of hoor je reuring aan de horizon.
Maar ik zou het over schapen hebben, die heerlijke zachte, aanhankelijke wollig ronde schapen.
Met die prachtige koppies die je hart doen smelten, mijn schapenhart tenminste wel.
We zijn maar een paar dagen weg geweest, maar het voelt alsof we terug in de tijd waren. 
Ook het openluchtmuseum hebben we bezocht, daarover later meer in een ander logje.En natúúrlijk zijn we in Zutphen geweest, de markante Walburgiskerk en over de IJsselbrug fietsen was al geweldig voor ons, evenals koffie en een "broodje bal "bij het Volkshuis aan de markt.
Ik mijmer er eens over of ik niet beter ook een paar schapen kan gaan houden als die kampeerders dan toch weg blijven.Iedereen een fijn zonnig weekend!

23 opmerkingen:

 1. Heerlijk uitje moet dit geweest zijn en die foto's van de schapen zijn zo lief.
  Ben benieuwd naar je verslagje van het museum. Daar ben ik ook nog nooit geweest. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ja, jij woont toch ook zo heerlijk!!!!!!!!!
  Prachtige foto's van een paar heerlijke dagen.
  geweldig!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Woonde ik er maar Wietske....tis een kleine 200 km hier vandaan...hahaha

   Verwijderen
 3. het is zeker een pracht omgeving heerlijk ik vind het er ook zo fijn heerlijk om even zo weg te zijn

  Fijn weekend

  Gr Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto's. Ja schaapjes zijn zo leuk. Wij zijn ook wel eens in Eerbeek geweest. Zo mooi daar.
  Maar als ik zie hoe mooi jij woont dan word ik ook wel jaloers. Zal het komen, omdat het anders is dan waar we wonen. Het gras is altijd groener bij de buren toch!!
  Blijf maar lekker wonen waar je zit dan blijven dit soort uitstapjes helemaal leuk.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik je leuke verslag zo lees, lijkt het wel of je 3 weken bent weggeweest!
  De Veluwe is heerlijk, ik weet er alles van.
  Als we op vakantie gingen, dan daarheen, omdat daar echte rust heerst.
  We zouden er ook gaan wonen na ons 65ste... maar helaas, soms gaan dingen anders.
  Maar jullie hebben heerlijk genoten van die lieve schapen en de prachtige natuur.
  Hopelijk komen er nu toch wel gasten op de camping.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk mooie foto's!!
  Ik ben zo gek op schapen :) ik hoop zo ook wat schaapjes op de foto te zetten en herten zag ik al buiten lopen (rij er zo langs haha).

  Liefs Arja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik leef helemaal met je mee, heerlijk rustig!
  Mooie foto's hoor!!!!

  Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker uitgewaaid en toch quilterige energie. Nee ik ben niet zo van schapen maar wel van mooie foto´s. Dank je wel. Succes met de plannetjes in het hoofd. LOL
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk blogje,voor mij een stap terug in de tijd. Familie van me woont op de Veluwe, kwam er als kind geregeld en dan ook naar de posbank om te wandelen en op de terugweg pannenkoeken eten bij Strijland in Rheden.Zo lekker !En die schapen, ik begrijp je liefde voor die beesten. Ik kan haast niet wachten op je berichtje over het openlucht museum. Een bezoekje daaraan staat hoog op mijn verlanglijst.
  groetjes
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk schapenverhaal, en de veluwe, wat is het daar toch mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hou er ook zo van, schaapjes! En het kan volgens
  mij best, een klein beetje gras bij jou thuis, voor
  schaapjes, bijv. van die kleine Ouessantjes, die zijn zo groot als een hond! De Veluwe is prachtig,
  maar niet al te ondankbaar, want hier in het westen
  zijn er ook maar weinig plekjes zo mooi als het jouwe (heel anders dan mijn plekje...). Geniet ervan dit weekend! Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben in Spankeren geboren en opgegroeid in Velp. 2 van mijn zussen wonen in Ellecom. Ik in Breukelen, druk, druk druk. Verlang vaak naar mijn geboortegrond. Dus is snap heel goed dat je genoten hebt. Hopelijk is het ons gegeven na ons werkzame leven terug te keren naar bossen en hei, en natuurlijk naar de mooiste rivier van Nederland, de IJssel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. fijn dat jullie zo genoten hebben, een hartelijke groet vanaf de Veluwe! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dan zou het maar zo kunnen zijn dat ik jullie zondagmiddag heb zien fietsen op weg naar de Schaapskooi.
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. bedrijfsspionage is toch niets mis mee, gewoon vaker doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Groot gelijk dat jullie weg zijn gegaan en nog wel naar zo'n leuk plekje. Mooie foto's !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk blogje hoor en jullie hebben genoten ervan natuurlijk...............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nou jullie hebben wel genoten zo te lezen... fijn voor je Jeannet!
  Nog één week dan zit de meivakantie er weer op. Nog maar niet aan denken.

  Daaaag Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk berichtje. Ik aai schapen altijd graag, ik vind het vet aan mijn handen zo lekker. Ja schaapsherder zou ik ook wel willen zijn. Heerlijk in de natuur. Misschien in een volgend leven. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een fijn uitje hebben jullie gemaakt. Die foto van dat lammetjesportret is echt supermooi! Om bij weg te smelten. Je zou eerst eens met 1 of 2 schapen kunnen beginnen.....om te wennen aan het hoeden?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. jaaa, doe maar zo'n gezellig schaapje. En dan vooral ééntje die wij (ahum) spinners zo fijn vinden dan schrijf ik me alvast in voor een mooi vachtje haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zo genoten van je blogje!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet