Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 31 mei 2013

Lenteplaatjes

De laatste dag van mei al weer.Hoewel de lente eigenlijk al haast over is voordat tie is begonnen, trekt de natuur zich daar niet heel veel van aan. Er zijn hele mooie plaatjes te schieten als je zo rond kijkt.
Een stukje verderop bij ons staat een koolzaadveld in bloei, zoooooo mooi! Dan zie je pas echt dat iedere kleur, hoe fel ook, ergens in de natuur terug komt.Tricia Guild weet dat ook altijd zo mooi te vangen in een sfeerbeeld.
Zon, wind en blauwe luchten, het is een combi voor de lente. Ik probeer altijd de schoonheid van het imperfecte te laten zien, Wabi Sabi........
Deze boerderij staat overigens te koop, iemand zin? En de hekkenpaal krijg je er gratis bij.
De laatste dag van mei, Drentse dames in een Hollandse wei, met hun jas nog aan, dat kan ook nog makkelijk, ze zullen het heus niet overdreven warm hebben.
Het is prachtig buiten met het bloeiende fluitenkruid, ik vond het wel een rare lente, als je niet fietst door de kou of wat dan ook dan gaat het leven in de natuur toch een beetje aan je voorbij lijkt het wel.
Zij waren er ook weer bij,voor het eerst in de wei, niet meer zo,n algemeen gezicht bij ons nu het de tendens is om koeien binnen te houden.
Slootkanten met het koolzaad.
Een bos seringen uit de eigen tuin, vroeger door opa geplant,iedereen had er zo één bij huis, tis maar even, maar dat is dan ook de charme er van.
Overal vliegen er jonge vogels uit momenteel, ik had er gisteren met één een aanvaring, die zat vast in mijn haar! Beduusd viel hij op een plant, we schrokken er allebei van.....Ik moest meteen denken aan het Chinese spreekwoord;Je kan niet verhinderen dat de vogels van verdriet komen overvliegen, maar laat ze geen nesten maken in je haar.Over vogels gesproken; wat een geweldig "vroege vogel concert "is het iedere morgen weer, ( of geen weer) Daar trekken de vogels zich gelukkig niets van aan!
Onmiskenbaar Hollands plaatje, geknotte wilgen,evenals deze molen, het waait hier veel en vaak hard, voor de molens, die verplicht zijn om 60.000 omwentelingen per jaar te draaien voor het behoud van hun subsidie is dat natuurlijk prima! ( hoe zouden ze dat overigens meten ??? )
Daar heeft deze molen geen last van.........geïnspireerd door het Hollandse polderlandschap en de liefde voor molens van zoonlief heb ik van de week deze stitcherie gemaakt met als rand een doorgesneden ninepatch van zo,n klein charmpakketje.
Het was een rare lente van 2013 die de boeken in gaat, dit plaatje vind ik dan wel heel toepasselijk in mijn eigen blogboek als ik later in het bejaardenhuis ( O nee, die zijn dan al lang afgebroken he.....) mijn boeken nog eens nablader.
Goed weekend allemaal, en ZE zeggen dat HET komt..........

23 opmerkingen:

 1. Mooie foto's Jeannet. Heeft koolzaadbloemen ook nog een geur?
  Laten we hopen dat we in ieder een mooie zomer krijgen en over de lente praten we maar niet. Mooi quiltje, passend bij de molenfoto.
  Mooie seringenbloemen. Fijne dag nog.
  Groetjes, Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, wat een prachtige foto's!
  GENIETEN!!!!!!
  fijn weekend met mooi weer.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Puur genieten in de polder met dat prachtige geel van het koolzaad, dan het wit van het fluitenkruid en het frisse groen van de blaadjes, het is de mooiste kleurencombinatie die ik ken! Zoveel moois is er nu buiten te zien, maar ik mis in jouw logje nog het zwart wit van de koeien, wat heerlijk om die weer buiten te zien!
  Gaaf quiltje! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lida, ik heb je op je wenken bediend! want natuurlijk kwam ik ze wel tegen onderweg!

   Verwijderen
 4. wat woon je toch mooi,heerlijk rustig ,denk ik zo bij jullie?,en oh ja mooie lente? iedereen wacht op een zonnetje toch,veel liefs irena

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het voelt vandaag inderdaad zo aan. Dus het is gekomen! Het is heerlijk buiten. Mooi quiltje met die molenstitchery.
  Fijn weekend,
  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Komt vast goed met het weer. Misschien klagen we straks weer over de hitte, je weet het hier nooit.
  Heerlijk is dat 's morgens het mooie vogelconcert! Ook 's avonds als de merel hier in de bomen zijn liedje zing, zo echt zomer.
  Die boerderij zou ik best wel willen hebben daar in die prachtige natuur.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op weg naar Zuid Frankrijk zag ik van die grote koolzaadvelden die de wereld helemaal geel kleuren. Mooi hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige plaatjes weer.
  Kunnen zo in het blaadje van Zuid-Hollands Landschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een schatje dat quiltje en de natuur is nog nooit zo groen geweest lijkt het , maar ik wil nu wel gewoon ZON;

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is je quiltje weer leuk. Ja, je hebt helemaal gelijk met de natuur. En ik hoor ook elke ochtend de vogels HEEL vroeg. Fijne dag nog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat quiltje is weer leuk zeg. En je hebt mooie hollandse kiekjes gemaakt. En we hopen met je mee dat het komt die zomer, heerlijk zou het zijn..............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een lief, Hollands quiltje! En wat een mooie
  sfeerfoto's, echt prachtig! En die boerderij, ik
  zie het wel zitten, beetje opknappen, maar eerst nog
  mijn eigen huis verkopen, en dat kan enkele jaren
  duren... Fijn, zonnig weekend gewenst!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige foto's van een oer-Hollands landschap. Wel grappig dat het vogeltje in je haren vloog, je zat dus niet met je handen in het haar ;-)
  Fijn weekend met veel zon gewenst!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi plaatjes Jeannet. De natuur is nu op z'n mooist! Hier hadden we best een goede week in het noorden, bijna geen regen en op de radio hoorde ik steeds dat dat elders wel zo was....Ik hoop dat we er nu allemaal van kunnen gaan genieten: de zon!
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die boerderij lijkt me wel wat. Maar helaas ben ik de enige in dit pand die er zo over denkt. Verder geniet ik weer van je prachtige plaatjes.

  Zonnig weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie foto's. Alles ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is weer rondom genieten, ik kan ook vol verwondering en bewondering om mij heen kijken, want wat ziet het er allemaal ineens stralend uit.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijke plaatjes en mag ik nog even reageren op je vorig blogbericht en melden dat de wol fantastisch is..... Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Die ramskop hebben ze bij Seizoen en Stijl. Contact gegevens staan op de blog.

  Gr Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtige plaatjes weer en jequiltje met de molen is enig !!
  Wij waren vorige week ook naar een molen geweest, altijd zo leuk om heen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.