Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 10 mei 2013

Waar ben ik mee bezig?

Van de week las ik in een reactie dat er wat minder quilterigs op mijn blog te zien zou zijn,en dat is misschien ook wel zo, maar er wordt nog wel steeds van alles gedaan op quiltgebied, alleen is het vaak niet zo interessant om hier te laten zien, ik ben nog met van alles bezig.
Voor mijn huisje boompje beestjesquilt moet ik heel veel samengestelde driehoekjes maken, over de 100 ofzo, saai, dat wel, en het kost best veel tijd, zelfs met de snelle methode, want ik snij ze wel daarna allemaal handmatig op maat.En ik maak er zelf blokken bij, ook altijd even puzzelen.
Dit quiltje ben ik aan het doorquilten, bijna klaar,alleen de randen nog, ik heb de top al eens laten zien, maar ja, na de top komt er minstens nog eens zoveel werk.....netjes oprijgen, achterkantje, binding en last but not least.....doorquilten....komt goed!
In de tuin om het huis is het ook momenteel huisje, boompje beestjes, heerlijk, wat geweldig toch dat die oeroude bomen van ruim 100 jaar oud nog steeds zo uitbundig bloeien!
Verder was ik bezig met achterkanten, ook zo,n lekker klusje maar niet heus....hoort er bij, zonder achterkant geen mooie quilt, en dat geld ook voor de binding, effe werk, maar gaat ongewild toch altijd weer tijd inzitten.
Deze binding is voor de Mrs. Grey, weten jullie het nog? die is bijna klaar, ik heb hem net weggebracht van de week om doorgequilt te worden, dus wordt spoedig vervolgt...
Hier ben ik ook nog mee bezig, het middenstuk was oorspronkelijk voor de Phebe, maar dat plan heb ik laten varen, ik heb het nieuw leven in geblazen voor de Letters of Beltane granges, net het middenstuk helemaal opgeregen, blokken tot zo ver klaar, sashings er nog tussen maken, tja, zo gaat het leven in een sneltreinvaart voorbij.
Vooral niet vergeten te genieten van de zoete geuren van de bloesem overal, echt weer overweldigend, en voor het weet is het voorbij, goed snuiven dus.
Hoe versier ik een krop superverse sla? Nou, je snijd hem af, legt hem zonder wassen of poespas op een bord, eventuele luizen schud je er eerst een beetje af, de rest komt goed door de dressing.......en versieren maar......geitenkaas met spek, olijven met amandelen, croutons, pijnboompitten, mais,avocado, komkommer,bedenk het maar!Hoe basic kan het leven zijn?Het smaakte G*E*W*E*L*D*I*G
Voor wie van scrapjes houd, en nog geld over heeft na de twee boeken der boeken die ik hier niet meer ga laten zien maar die iedere rechtgeaarde quiltster in haar bezit of bestelling heeft.......een helemaal leuk boek voor scrapprojecten!Het ene is nogal niet leuker dan het andere.
En soms quilt ik ook helemaal niet, zelfs niet onder die perenbomen, zennnnnnnnn, ik heb me voorgenomen om met meer aandacht te leven, dat probeer ik eigenlijk altijd al, Wabi Sabi was/is het er het voorbeeld van, niet perfect en toch gelukkig.(hoewel ik het helaas nog steeds niet kan laten om mijn eigen perfectie na te streven!)
Zondag moederdag, behoeft geen nadere uitleg, iedereen heeft er zijn eigen gedachten en gevoelens bij, of je je moeder nou nog wel of niet hebt, want één ding is zeker, je BENT moeder of je HEBT er één, meer smaken zijn er niet. Het is een dag ooit door de commercie ingegeven, maar je kan er ook je eigen invulling aan geven.Maak er iets van!

23 opmerkingen:

 1. Dat was een heel verhaal !!! Het boek ziet er ook interessant uit. Mooie projecten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou je bent zeker heerlijk bezig wat een pracht projecten en een heerlijk verhaal erbij

  Wens je een heel fijn weekend

  Gr Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent heerlijk bezig met van alles....
  De bomen staan in bloei...
  Gisteren hadden we heerlijk zon....
  Dat boek lijkt me geweldig....
  Die lieve blauwe stofjes zien er schitterend uit....
  Lekker verse sla (met luizen?) uit eigen tuin eten....
  Wat kan het leven toch mooi zijn....
  Geniet er maar van.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat ben je met prachtige dingen bezig!!! En sla uit eigen tuin helemaal heerlijk,..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk een quilt update, ziet er allemaal mooi uit. Geniet van het weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, zo achter de schermen gebeurt er heel veel.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie quilts toch allemaal en dan ook nog al dat leuke breiwerk! Wat een verademing om eens iemand te horen die niet alleen over de commercie van moederdag jammert. Het leukste is toch al die kleine al of niet eigengemaakte attenties! Groetjes Dineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is je banner leuk!
  Jij ook fijne moederdag want jammeren kunnen we over vanalles maar het is toch best leuk.
  Het zal misschien voor jou wel een vreemde moederdag zijn, de eerste keer dat jouw moeder er niet meer bij is maar ze blijft je moeder en in die zin is het toch ook haar moederdag. Dat wil zeggen, zo zie ik het nog altijd met vaderdag. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer een gezellig blogje Jeannet.
  Met leuke dingen ben je bezig.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh dat boek....Ik ben direkt gaan zoeken en vond op amazon.com dat je binnenin kunt kijken. Wist je dat ze nog veel meer boeken hebben gemaakt? En jouw werkstukken in wording zijn ook weer erg mooi. Tja die stofjes hè die doen het zo mooi bij elkaar. Ik ben er ook verliefd op.
  Maar de tuin roept, het onkruid groeit zo hard en vanavond ook eters dus veel tijd voor patchen is er niet vandaag.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je bent heel ijverig en ik ben helemaal flieft op je schaapjesquilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk hoor, ook met van
  alles bezig jij.
  Maar het worden allemaal weer mooie werkstukken,
  die schaapjes zo leuk.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik wil je even heel veel sterkte wensen a.s. zondag,
  want het zal toch anders zijn... Gelukkig ben je
  heerlijk met van alles bezig en ik weet, dat dat
  veel afleiding kan geven. Wel jammer, dat je je
  Phebe niet doorzet; ook al ben ik met tig dingen
  bezig, de verleiding wordt nu wel heel groot na het
  boek van Di Ford. Maar zoals jij de vaas nu verwerkt, wordt het ook prachtig.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi blogje! Er is zoveel meer te doen, dan alleen quilten, of bloggen of werken. Ook genieten, en rust, en volop van het leven genieten. Alles in een grote mengkom, goed roeren, en dan heb je het 'Leven'.... En Moeders zijn belangrijk in dat leven. Ik ben er geen een, maar heb d'r nog wel een (ziek, dat wel) en we koesteren en genieten van alle momenten. Hoogte en dieptepunten. We kunnen ze maar 1 keer meemaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Always love getting a peek at what you're working on! Happy Mother's day to you too.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heb jij ook weer veel moois onderhanden Jeannet!! Echt leuk die schaapjes het quiltje dat je aan het doorquilten bent. En Mrs.Grey... dat is toch die quilt die ik ook heb in andere kleuren? Ik ben héél benieuwd hoe de jouwe er uit ziet wanneer je hem terug hebt.
  Dat boek lijkt me ook geweldig! Zelf krijg ik binnenkort (de bedoeling was met moederdag maar dat gaat niet meer lukken denk ik) een boek van Kim Diehl. Lijkt me ook erg leuk.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Voor Jeannet,

  Ik wil je een mooie MOEDERdag toewensen, al zal je jouw moeder missen!
  Veel sterkte in alle dingen en we spreken snel een keer af om bij mij koffie te komen drinken en even bij te praten....
  Daaaag Crea Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. hey Jeannet, wat fijn dat je zo met van alles en nog wat bezig bent. " that's life" en alleen maar fijn dat de tijd zo snel voorbij vliegt. Zo gaat dat als je het naar je zin hebt.......Ik wens je een fijne moederdag.....commercie of niet......je wordt even extra met de neus op de feiten gedrukt dat je moeder er niet meer is, dus sterkte gewenst eigenlijk :-(

  lieve groetjes tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Great post Jeannet, with lots of show and tell. You have been very busy. Hope you have a lovely Mother's Day tomorrow and gets heaps of sewing done.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Jeannet,
  Nou dat minder quilterig's heb je ruimschoots goedgemaakt hoor! wat een leuke post. Ik geniet er van.
  Groetjesss
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke en gezellige log met veel moois onderhanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je hoeft toch ook niet alles op te schrijven, ik geniet van al jou blogjes, quilterig of niet.
  Alleen weet ik niet of ik zo stoer zou zijn geweest om mijn tanden in de krop sla te zetten, denk het wel maar..... ;-)

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat ben je toch met veel mooie dingen bezig. Vooral de huisje,boompje,beestjesquilt vind ik helemaal super. Een heerlijk blog om weer te lezen. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet