Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 3 juni 2013

Nieuw project

En dan is er weer ruimte voor wat nieuws! Kamertje opgeruimd lege tafel die mij aankijkt.....Uit het geweldig inspirerende boek met de eveneens fantastisch mooie foto,s van Petra en An, gemaakt in het Open Lucht Museum in Arnhem.Als je door dat boek bladert weet je eigenlijk niet met welke je nou eens zal beginnen, want ze zijn allemaal super!
Nou lijkt het eindelijk te gaan "zomeren"ben ik aan een kerstquilt bezig........heb ik weer....want Deez mag het gaan worden....zoals gezegd uit dit mooie boek,volgens mij heeft inmiddels iedere rechtgeaarde quiltster, beginnend of gevorderd,in Nederland en Frankrijk dit boek in zijn of  haar bezit, ik kan beter vragen, wie heeft het nog niet? Gauw bestellen dan, want het is meer dan de moeite waard!
De lapjes waren snel bij elkaar gezocht in het ritsbakje van het "Zweudse warenhuis".Veel groenen en roden bij elkaar voor het warme kerstgevoel.En hoewel ik eigenlijk niet zo van groene stof hou had ik er toch nog betrekkelijk veel van in huis.Het is weer wel eens leuk om met een kleur te werken die ik normaliter niet zo gauw kies.Dat was de reden voor deze quilt.
Al de andere gebruikte lapjes lagen ook in mijn eigenste kast, dat komt mooi van pas natuurlijk. Het gaat er om dat je de sfeer vangt van een quilt, precies namaken hoeft niet.Het middenstuk was zo gemaakt, met de bijbehorende patroonmallen en met de hand. De stof komt van Marcha en is dus wel dezelfde stof als de originele quilt, toevallig dat zij het nog heeft, evenals de groene stof.Het blok is 30 cm vierkant.( 12 inch)Helemaal blij met een quiltwinkeltje redelijk dicht bij!
En toen was het hoekblok ook zo gemaakt, dat meet  8 inch vierkant, ( ong.20 cm )dus best groot.
En dat geld ook voor de zandlopers, iets van 118 in totaal, maar echt, geloof me als ik zeg dat dit appeltje eitje is met de machine!
Voor die zandlopers heb ik een paternoplaatje gesneden van 5.5 inch, daar teken ik omheen en knip de blokken uit, dan heb ik niet zoveel snijverlies.En toen op de snelle en heel zuivere naaimachine manier genaaid, staat links een tutorial op mijn blog van. Nou, dat is écht, écht zo gedaan......
En voor dat je het weet hangt er een kerstbanier te wapperen in de Hollandse wind!
Het is nog lang geen kerst, 24 december pas, en hij is ook nog lang niet klaar........maar het gaat wel hard moet ik eerlijk zeggen. Er komt nog een mooie rand omheen van blokjes met streepstof.
Ik heb het middengedeelte eens even uitgelegd op de tafel om te zien of de blokjes mooi liggen en matchen, die moet ik dus allemaal nog wel in elkaar naaien.Maar de sfeer vind ik zelf goed geslaagd.Kleur op een foto is altijd moeilijk te vangen.
En dan die grote bloemenrand die de hele quilt omsluit, daar zal ik toch voor moeten afreizen naar Zutphen,
Want waar vind ik anders zulke mooie randstoffen? Wie het weet mag het zeggen.Mooie reden om weer eens naar die heerlijke stad af te reizen,gezellig met man en zoon, die zijn daar ook altijd wel voor te porren......Hebben jullie allemaal al gestemd op het mooiste quiltje "Jeannet"?
Deze heeft Marcha zelf gemaakt en je kan je stem uitbrengen tot 15 juni voor het mooiste quiltje.Ik ben heel benieuwd!Fijne zonnige week allemaal weer.

34 opmerkingen:

 1. Wat ga je weer snel, maar misschien kies ik er ook nog een quilt uit, ben ook zo blij met het boek! Geniet van je steekjes en van de zon, hij schijnt binnenkort echt te gaan stralen! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo jij bent weer lekker bezig, ja en dat allemaal uit het mooie boek van Petra en an.
  Zo heb ik ook het boek van Di ford is ook zo geweldig.
  Maar die hangt wel met kerst bij jou aan de muur te pronken, vooral zo met die snelle techniek en op de machine.
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, inderdaad een inspirerend boek. Wat ben je snel gegaan. Ziet er erg mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje... je bent niet te stuiten!!!..;0)
  Wat wordt die mooi!!!
  Ja het is een mooi boek hé..blijf er ook in bladeren...mooie foto's ook..net als het prachtboek van Di...;0)
  (misschien het randje reserveren want het gaat snel!!)
  Hele fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ehh, ik heb het boek niet. Erg he. Je kerstquilt wordt prachtig. Ik heb inmiddels gestemd. Ik ben benieuwd wie er wind. Ze zijn allemaal erg mooi.
  Ja, eindelijk wordt het warmer. Deze week ziet het er goed uit.
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een heerlijk boek! Hier liggen al sitsen gesneden voor de tree of life.
  Je quilt wordt mooi. Het gaat idd om de sfeer en die heb je te pakken hoor. Veel plezier met afmaken en je reisje naar zutphen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de quilt wordt mooi jeannet.
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei, laat ik het boek nou niet hebben !
  Je gaat als een speer, het ziet er weer super de lux uit hoor.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet er super uit! Tegen kerst is die vast en zeker klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat wordt schitterend! En ..... volgens mij zeker klaar met Kerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat doe je dat snel. Mooie quilt wordt het. De stoffen passen allemaal zo mooi bij elkaar. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, PRACHTIG !!! Mijn boek ligt gereserveerd, en
  zaterdag gaat het mee. Weer een verleiding erbij,
  de zoveelste (hoe oud mag ik gaan worden...?) Maar
  je kleurkeuze is reuze mooi, echt super. Ik ben dol
  op groen en heb er heel veel, en gek genoeg heel
  weinig blauw... Je geheel zo bij elkaar is een plaatje, heel mooi, en zo snel gemaakt ook nog! En
  randstof? Ja, Zutphen! En nog veel meer moois dan
  alleen maar randstof...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wordt mooi Jeannet.
  Zou zo maar kunnen dat dit mijn volgend project wordt.
  Na de UFO's.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi wordt je quilt. En je hebt gelijk het is een prachtig boek. Trouwens boek van Di Ford is ook prachtig, kun je in Zutphen denk ik wel even bekijken.
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je gaat net zo snel als de TGV, maar wat is hij mooi aan het worden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tjemig Jeannet, wat ga je snel en MOOI!!! Echt genieten van je uitleg, de kleurkeuze, de tutorial, meid het is heel erg genieten voor mij om je blog te lezen en te bekijken. Fijne dag nog en groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo, dat ziet er mooi uit!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 18. It`s absolutely beautiful and yes,ready for christmas time.Great pics!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh Jeannet wat ga je toch snel! De stoffen die je laatst had meegenomen zijn inderdaad schitterend in je quilt! Dank je wel voor het linkje nog even voor de mensen om te stemmen! Er komen heel veel reacties binnen op de wedstrijd... moet toch ook wel een hele eer voor jou zijn, nietwaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nou hier zit iemand die het boek niet heeft, net als het vorige van petra hihihi ... er staan me teveel quilts in met steeds heel veel dezelfde blokjes in de quilts en daar hou ik juist niet vaan hahaha. Ik wil quilts met zoveel mogelijk verschillende blokjes erin ;-)
  Je quilt wordt wel weer erg leuk !!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jij hebt er een vaart in zeg, mooi deze quilt..............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik zie op de Amerikaanse blogs wel eens iets vermeld met de titel 'Christmas in July', dat vind ik al vroeg, maar jij bent helemaal vroeg in de stemming!
  Wordt heel mooi en sfeervol, heerlijk al die verschillende stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ik heb het boek ook nog niet maar moet maar gauw gaan kijken en wat ben je weer een prachtige blokken aan het maken en zo een mooie stof keuze die gaat heel mooi worden

  Groetjes nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Eet je er ook "snelle Jelle" bij? Jemig, je gaat weer als een speer! Maar ook deze wordt weer om te kwijlen!.. De randstof? zou er zeker een uitstapje naar Zutphen voor maken, hebben ze vast nog wel meer mooie kwijllapjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zit hier met open mond bij m'n laptop..... :-0
  Denk in het begin: o, leuk ze je hebt iets nieuws uitgezocht... o, leuk de lapjes zijn ook al uitgezocht.... enz. enz., want jeetje de top is al bijna klaar!
  Ben er buiten adem van haha!
  Straks hangt je kerstquilt al ik juli!
  Maar.... hij wordt super mooi hoor, en die groenen zijn weer zo heerlijk stoffig.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat mooi en ja het boek is prachtig in gedachten heb ik er al een heleboel gemaakt die erin staan. Een van mijn favo's is degene met de levensboom (zelf geappliceerd in het midden. Je hebt mooie stoffen en kleuren gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dat heb je toch weer prachtig gemaakt! Heel mooie kleuren. Ik zou er zelf niet opkomen om die te kiezen, maar ik vind ze super!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. You are progressing very quickly with this project! Very lovely work as usual.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat zit jij er mooi bij met de kerstdagen ;-)

  En dat boek wil ik ook maar ik ben heel hard aan het sparen voor een eigen harp dus helaas pindakaas haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. wat een prachtig nieuw quiltje en wat een vaart..........pfff..........

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een heerlijk nieuw project weer zeg. Heel verstandig om alvast met een Kerstquilt te starten, hoef je ook niet te haasten. Ziet er weer mooi uit als altijd! En wat een "straf" dat je weer naar Zutphen mag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ziet er heel leuk uit zo.
  Heb het boek nog niet hoor.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 33. wat een gezellig nieuw project, je krijgt gewoon zin in kerst:)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet