Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 23 september 2013

Herfstblogje

Bedankt voor jullie aardige beterschapswensen, ik hoor om me heen zoveel mensen hoesten, kuchen en snotteren, je hoopt altijd dat het dit keer jou deur voorbij gaat maar helaas doe ik wel aan elke ronde mee, das het "voordeel (!)" van reuma hebben, dat krijg je er dan ook gelijk bij, minder weerstand,enfin, er zijn ergere dingen natuurlijk, het leven is relativeren.......ook dat is me de afgelopen weken weer wel duidelijk geworden.
Het was een heerlijk rustig weekeinde voor wat betreft het weer, lekker wat in de tuin kunnen opruimen, de kas is weer helemaal kaal, de meeste tuinspullen naar binnen,gereedschap voor een deel in het vet,daar zorg ik altijd wel voor dat het zo blijft, want ik vind niets zo erg als na de winter beschimmelde oude planten en roestig gereedschap te vinden.
Mooi herfsttaartje gehad van vriendin, altijd weer genieten van de mooie gloedvolle oranje kleuren die zo kenmerkend zijn voor de herfst. Hier krijg ik altijd een dubbel gevoel bij zo tussen de afstervende herfstbladeren.
Je zou toch zweren dat het krokussen waren! Nee dus, het is echt een herfst bloeiend gewas, Colchium Autumnale. De vlierbessen hangen zwaar aan de takken.
Ik ben ook nog steeds niet uitgekeken op het grijs.Grijsgroene pompoenen vind ik prachtig, en deze twee oude Franse potten vind ik ook heel mooi sober en stoer van uitstraling.
De afgelopen week heb ik tijd genoeg gehad om te bladeren in leuke quiltboekjes zoals Gerda zou zeggen, dat heb ik dan ook gedaan, toen kwam ik dit boek van Kathleen Tracy weer tegen.
Meteen werd er een idee geboren en ben ik een stapeltje lichte achtergrondjes gaan snijden van 3.5 x 3.5, en wat ga ik daar mee doen?
Nou, deze quilt maken........en wel met jullie namen erop, tenminste, diegenen die naar Veldhoven komen, dat lijkt mij helemaal leuk om van de mensen die ik daar ga ontmoeten op de OEQC een naam op deze quilt te hebben, als herinnering aan deze bijzondere eervolle ervaring.
Ik ken heel veel mensen van naam, met sommigen mail ik zo af en toe heen en weer en daar zijn warme contacten uit ontstaan,iedereen die de moeite neemt om mij te mailen krijgt uiteraard altijd een reactie terug! Restant van mijn Calvinistische opvoeding....wat u niet wilt, dat u geschied, enfin, jullie kennen het vast ook wel, en het zijn er geen honderden per week, dus dat scheelt...... Ik lees natuurlijk ook een aantal blogs, en dan is het soms wel eens een beetje of je elkaar kent.Dus: wie het leuk vind om in mijn "Friendship quilt" vereeuwigd te worden, zet straks je naam op het stofje en het zal geschieden.
Verder heb ik inmiddels zes bloemetjes van de 12 van de loper uit de nieuwste Quiltmania gefestonneerd. Het bloemetjes knippen en plakken ging prima, maar toen.....toen was ik weer even vergeten dat ik eigenlijk een hekel heb aan dat festonneren....( dat omslaan van die draad om de naald.....als dat draadje daar eigenlijk net te kort voor is geworden....) dat heb je na je 50ste he.....dan vergeet je soms dingen.....enfin, zonder festonneren geen quiltje dus: Wat zeg ik hier thuis altijd? Doorzettûhhhhh.........
Van dit quiltje wat mee gaat naar de OEQC heb ik de hartjes nog even met de hand doorgequilt en overal een knoopje opgezet. Dit is zo,n leuk idee voor een charmpakketje dus ik neem hem wel mee.O ja, iemand nog zaad nodig van de springbalsemien??? ( wij noemen ze overigens Loesen, omdat we het eerste zaadje kregen van oma Loes........dat hebben we dus geweten...)
Nog even op de valreep....jullie geloven het of niet maar ik ben al via de mail benaderd voor een postzegel door een heuse verzamelaar die NIET quilt........uiteraard heeft tie een mailtje terug gekregen, en een zegel is al naar hem onderweg,dusse.......wie weet, komt er toch een rage........hahahaha. Fijne rustige nazomerweek allemaal weer.

30 opmerkingen:

 1. Ik zie een mooi Quiltboek en de Quilt die je er uit ga maken vind ik heel mooi.
  Veel succes!
  Groetjes, Sonnja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee Jeannet, grappig om namen te verzamelen.
  We gaan je zeker ontmoeten op de beurs. Ik ben heel benieuwd.
  Fijne week
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha dat gaat een mega quilt worden!!!!!
  heerlijk weer je foto's van "buiten" Herfst is ook mooi hé ??
  Fijne dag ...
  ( en succes met héél véél lapjes knippen!!..)...;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een geweldige quilt, de Friendship Quilt, en wat een leuk idee met al die namen. Ik kom met mijn dochters naar Veldhoven, misschien zie ik je daar nog.

  Groetjes,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Genieten dit blogje van à tot z. Wat een leuk idee om een friendship quilt te gaan maken naar aanleiding van Veldhoven. We gaan elkaar zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig die planten in die grijze potten !
  Je idee van de vriendschapsquilt is erg leuk (maar dat wist je al) en ik zou het een eer vinden om op een lapje te tekenen. Hopenlijk zijn ze tegen de tijd dat ik kom in het weekend nog niet allemaal volgeschreven ;-)
  Net als jij, probeer ik ook altijd de mailtjes te beantwoorden die ik krijg.
  je lopertje ziet er nu al lief uit, nog even doorzetten en hij ligt op je tafel. Die quilt met hartjes is een snoepie en ik kijk er al naar uit om hem in het echt te zien !!
  Zo nu even de dokter bellen voor een afspraak zodat ik ook van het hoesten af kom.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Great idea for your friendship quilt! Love your wonderful fall pictures.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi blog Jeannet van het begin tot het eind. Ik ga m'n handtekening vast oefenen. Wat zie ik nu Vlierbessen. Oh heerlijk Vlierbessensap zo heilzaam. Waar was de tijd dat ik bottelde. Geniet van dit jaargetijde. Het is zo prachtig. Hoe gaat het met je "under80"project?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een sfeervol blogje Jeannet. Het is jammer dat de zomer voorbij is maar de herfst is toch ook weer een prachtig seizoen. Mooie kleuren zoals je zegt, kaarsjes weer aan. Heerlijk.
  Natuurlijk komen we naar Veldhoven. Zorg maar dat je genoeg textielpennen bij je hebt. Het wordt vast druk.
  En die postzegel..... Leuk he? Er zijn inderdaad mensen die alleen persoonlijke postzegels verzamelen. Tenminste dat zegt Jan, mijn dh. Ik ben er heel zuinig mee. Hij gaat alleen naar quiltsters. En als haar man dan toevallig verzamelaar is, heeft ie mooi geluk, haha.
  Fijne dag. Ik ga vandaag de tuin maar eens in denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. een hele goeiemorgen, leuk idee die quilt, jammer genoeg ben ik er niet.... ik ga op de winkel passen... en dat is een straf hahahaha.
  Maar Veldhoven is altijd leuk,en zeker als je er zelf naar toe mag met je mooie quilts.
  Groetjes en fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk idee die friendshipquilt!
  Wij komen ook naar Veldhoven kijken er nu al naar uit.Ik ben ook een vriendje bij je op facebook
  We gaan elkaar zeker ontmoeten in levende lijve.
  Groetjes Marlies Wolda-Dil

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi boekettaartje heb je gekregen van je vriendin-daar knap je gelijk van op.
  Dat is weer het voordeel van de hersft-warme kleuren.Het is ook net of je dan warmere kleuren lapjes kiest voor het maken van een quilt.
  Mijn handtekening zul je niet hebben,want voor mij is Veldhoven veel te ver weg-jammer.
  Veel succes met festonneren-leuk werkje,kun je gedachteloos doen (lol).
  zonnige dag!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Terwijl ik dit schrijf wordt er op de achtergrond hevig gehoest en gekucht, DP is ook gevallen, nu maar hope dat ik het niet krijg! Maar heb weer genoten van je verhaal en je foto's! Schattig boeketje en nu genieten van de Herfstkleuren!
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een ontzettend leuk idee, jammer genoeg ben ik niet in Veldhoven, maar ik geniet later wel weer met jou mee.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jammer genoeg kom ik niet naar Veldhoven, te ver, te kort op het spinweekend, mijn knip zegt dan heel hard;"Au". Gaat niet lukken.
  Maar je blogje is weer heerlijk en ik kijk naar je Veldhoven verslag uit. Maar eerst zie ik je weer op het spinweekend. Yeahhhhhh.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een gezellig blogje weer op de maandagmorgen. Ik kijk er altijd naar uit.
  Succes met je lapjes. Maar ik denk niet dat ik naar Veldhoven ga, jammer. Beetje uit de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nog een beterschapswens van mij, hoor! Niks leuk dat gesnotter..... :(
  Wat een leuk herfstig berichtje; prachtige kleuren!
  Je quilt wordt echt heel bijzonder met alle namen van bezoekers erop; echt een mooie herinnering.
  Misschien zie ik je nog in Veldhoven. Wil er al jaren naar toe...., komt steeds iets tussen..
  Nu staat ie weer in de agenda... duimen maar!
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk seizoen, de Herfst, mooie kleuren in de natuur en lekker weer met tijd om binnen bezig te zijn, met naald en draad dan wel te verstaan! Wat een super-idee voor de vriendschapsquilt (ik denk wel, dat hij mega-groot gaat worden, dus alvast succes met het in elkaar naaien...) en als het kleinkind er dan is, dan kom ik zeker, en misschien wil je dan van mij ook wel een naamlapje? En o ja, ik ben natuurlijk ook boven de 50, maar ik hou ook echt helemaal niet van festonneren, door dat omslaan van dat draadje...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Met alle fans die jíj hebt wordt het een megagroot quilt Jeannet, dus je hebt heel wat achtergrondjes te snijden. Je hebt de rollen omgedraaid, niet de ster deelt handtekeningen uit maar de fans. Is over nagedacht......
  Wat een prachtig boeket zeg. Die kleurtjes.......
  Je bent toch al wel begonnen met festoneren hè.
  Iedere dag één blommetje en het is zó klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jeannet zet mijn stoel maar vast klaar mij reis is geboekt en ik zal mijn handtekening komen zetten
  Kijk er naar uit
  Fijne week groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. heb weer vol bewondering je blog gelezen , en weer zoveel mooie dingen mogen bewonderen
  lieve groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat te denken van een heuse quilterspostzegelruilbeurs?
  Loopt vast storm. Net als in Veldhoven, je zal het druk krijgen en een hele grote quilt moeten gaan maken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een leuk idee.
  Ik kom op zaterdag,en verheug me er al op je eens in het echt te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een leuk idee, voor zo'n vriendschap-quilt van bloggers en quilters. Ik weet nog niet of ik kan komen in Veldhoven, krijg wel heel veel zin er in, maar het moet ook nog lukken, toch?

  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Jeannet,
  Gisteren heb ik dan eindelijk je artikel in de Quilt en zo gelezen, wat is het leuk. En Beestje zo mooi op de foto!
  Mijn moeder en ik komen ook naar Veldhoven op zondag, en ik hoop je daar te ontmoeten (en het zou geweldig zijn als er nog een lapje is om mijn naam op te zetten voor jou vriendschapsquilt) Ik las in het artikel over je atelier waar nog aan gebouwd wordt, dat lijkt me leuk om te bezoeken. Ik vertrouw erop dat je ons op de hoogte houdt via je blog?
  Het duurt niet lang meer tot Veldhoven, ik heb er zin in.
  Groetjes
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een ontzettend leuk idee! Hopenlijk is er voor mij ook een plaatsje op je quilt (ik denk namelijk dat er heel veel zijn die hun naam willen zetten). Ik kom in ieder geval je quilts bewonderen hoor Jeannet!

  Groetjes en een fijne avond,
  Annie
  aka AnnieL

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hmmm, ik kon van een vriendin een stekje krijgen van die "mien"... Maar aangezien ik een tuin heb van formaat "postzegel" ga ik er toch maar niet voor. Wil graag mijn hortensia's blijven zien! LOL Denk dat ik eerder ga voor een postzegel ontwerpje. Ruilen in Veldhoven? Laat ik ook nog graag mijn naam achter op je quilt...

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Du har nydelige høstfarger i hagen din, buketten var lekker:)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi Jeannet,
  Ik kom ook naar Veldhoven op zaterdag (kan niet wachten - nog enkele weekjes) en hoop je daar ook te zien!
  Lekker nog wat quiltstofjes inslaan voor m'n Love Entwined - waar ik nog aan moet beginnen :-).
  Groetjes en tot binnenkort!
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 30. hallo Jeannet, wat een leuke blog heb jij!!, ik heb met veel plezier een tijdje zitten lezen, en wat een mooie quilt is je affo.
  gr riekje de vries (prikbord)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet