Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 21 oktober 2013

Weer thuis

Weer thuis ja...en het gebeurd me niet vaak dat ik moeilijk de juiste woorden kan vinden om een impressie weer te geven in een relatief kort verhaaltje, maar nu lijkt het er toch wel verdacht veel op. De OEQC......zoveel indrukken in vijf dagen......zoveel mensen gesproken, gezien, zoveel complimenten, zoveel warmte te mogen ervaren...........ONGELOFELIJK.......
Ik wist echt niet wat ik er van kon verwachten en ben er redelijk blanco heen gegaan, twintig quilts die je daar tentoon mag stellen, dat klinkt helemaal niet zo veel, twintig.....een helemaal niet zo hoog getal, tot je ze ziet hangen....allemaal, op een wand, een hele lange wand, Wauw......heb ik die allemaal gemaakt? ( hier zit ik trouwens met Joke Zweden die er ook elke dag even was)
Eh, ja, die heb ik allemaal zelf gemaakt, en wanneer dan wel...? die vraag heb ik vaak gekregen, ik weet het echt niet, ook bij mij zitten er 24 uur in een dag, en jullie weten het, ik ga vroeg naar bed......Laten we het er maar op houden dat ik nooit stil zit en ook niet onbelangrijk, nooit TV kijk.
De reacties van iedereen die ik gesproken heb waren overweldigend, en gingen heel vaak over het speciale kleurgebruik, dat vond ik wel erg leuk om te horen, dat is dus blijkbaar mijn "handelsmerk", mijn stijl, ook al hou je allemaal van de dezelfde lapjes, dan is het kennelijk toch zo dat je er allemaal anders mee om gaat en andere combi,s maakt.
Er zijn hele leuke vriendschappen ontstaan, door haar is het allemaal gekomen........zij heeft mij aanbevolen bij Ada tav een collectie quilts. Astrid van de boerderij uit Heeze, wat een leuke spontane meid! Je kent elkaar van het feestboek, je mailt met elkaar, maar hoe zijn de mensen in het echt? Dit zit gewoon heel goed, dat is wel duidelijk.
En dan weet ik nu eindelijk wie Ada is, ( en jullie ook meteen) want voor dit evenement had ik nog nooit van haar gehoord, Ada Honders, de grote inspirator achter de OEQC. Alle hulde voor Ada en haar team, voor die alleraardigste Carin, voor Henno, waar de Brabantse gemoedelijkheid vanaf straalde.Heerlijk!Volgende thema voor de OEQC is overigens "oude meesters" Dat lijkt me helemaal leuk om daar eens goed over na te denken en iets in te zenden.
En dit was ook een heerlijke herkenbare ontmoeting!! De zusjes Inge en Erna, bij velen van jullie bekend, ik weet het zeker....op de blog, op het feestboek, ( oh, oh, dat feestboek....)
Carin van Cazwa, met Michiel, en Judith die er bij staat,we mailen al zo lang met elkaar, en Michiel heeft een hartstikke mooi borduurtje voor me afgemaakt, en nu eindelijk in het echt, ook dat was een feestje van herkenning.
We hebben mee aan mogen schuiven aan het kampioensdiner, ook een bijzondere ervaring, vele prachtige prijzen werden uitgereikt, veel art quilts zijn ingezonden voor de tentoonstelling. De mensen die bij mij komen kijken zijn natuurlijk helemaal in de ban van de traditionele quilts, die waren er in verhouding niet zoveel ingezonden, maar deze waren voor mij echt toppie.
Van de Italiaanse Rita Frizzera, wat een vakvrouw......zo mooi, zulke kleine steekjes, en zo,n lief bescheiden vrouwtje.Wat maken mensen dan toch een prachtige dingen.Ik heb eerlijk gezegd helemaal niet zo veel foto,s, en ook nog van matige kwaliteit, ik was er te druk voor om foto,s te maken.Want dat het me druk was, voor mij dan, al die indrukken, al die gesprekken, heerlijk, heerlijk, heerlijk, ik kan het niet anders zeggen, maar s,avonds was ik toch wel erg blij dat ik even in mijn hotelkamer een woordloos praatje met deze boom kon maken.
Je moet zo,n evenement maken met elkaar, met je "collega,s "voor vijf dagen noem ik ze dan maar even, veel opgetrokken met Marcha en Francis en metTrijntje en Grietjes uit Sibaldeburen en  Ook Corrie en Anja uit Best helemaal ontdekt, ik bedenk me nu wel dat het allemaal plattelanders zijn.....dat trekt blijkbaar toch aan......en dan vroeg Trijntje weer, kopje thee ?...en dan wees ik maar naar boven...JA GRAAG...
Wat ook voor mij heel bijzonder was om mijn twee Brabantse schoonzussen te zien. Die wonen niet ver van Veldhoven, maar hebben niets met quilten, maar gelukkig toch een beetje met mij *U*.......Ze waren volgens mij best wel een beetje onder de indruk van die westerse schoonzus die een beetje prutst met lapjes.
Àan het einde van vijf heerlijke enerverende en inspirerende dagen was het helemaal fijn om "de mannen" weer te zien....de kleine grote pubert staat hier geposeerd voor ZIJN quilt, toch best een beetje bijzonder hoor als jou quilt daar hangt die door je moeder gemaakt is en door honderden mensen bekeken en dat jij daar straks weer onder ligt.
En dan nu de hamvraag waar iedereen benieuwd naar is...wat heb ik er zelf eigenlijk gekocht ? Gert had het meteen treffend verwoord......Dit is helemaal Jeannet in een zakje.....
Ik wil iedereen van HARTE bedanken die deze dagen voor mij zo bijzonder hebben gemaakt, vriendin J die is mee geweest en de honneurs waar nam als ik er even niet was,en al die mensen die de moeite hebben genomen om speciaal voor mij naar Veldhoven te komen, iedereen die in het gastenboek heeft geschreven, dat ga ik de komende dagen op mijn gemak eens doorlezen.Een dierbaar aandenken.Leuke aanbiedingen gehad, aanvragen voor exposities, ontwerpen,even alles rustig laten bezinken, trouwens, ik kan ook niet anders...want...."been wil even nergens heen...." Dat begrijpen jullie vast wel.........
En voor wie al de foto,s wil zien uit Veldhoven, wel 501 ( ! )Frank heeft ze allemaal in een album geplaatst, dus wie niet geweest is en er toch van mee wil genieten, ga er even voor zitten!

51 opmerkingen:

 1. Zo te horen hele drukke dagen. Leuk dat je zo hebt genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was aan alle kanten genieten. Prachtige tentoonstelling en leuk je weer gesproken te hebben. Op mijn blog straal je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi Jeannet, je hebt dus genoten...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke impressie.
  We hebben gezellig zitten kletsen, ook over serieuze dingen.
  Eindelijk in het echie ontmoet.
  Kom nu maar lekker bij, geniet na, met de buitendeur open en snuif lekker het platteland naar binnen.
  Ps. ik mis wel een lappie bij de buit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik krijg de indruk dat zulke dagen voor jou ook een verslaving gaan worden Jeannet, haha. Heerlijk dat je zo genoten hebt.
  Door rugproblemen kon ik niet gaan maar heb al wel prachtige foto's gezien zo her en der.
  Nu maar lekker afkicken door alles weer te herbeleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeannet, ik heb genoten van je verslag! Heel veel dank. Wat een feest moet dat zijn geweest om zoveel mensen te ontmoeten met wie je eigenlijk alleen blog/FB contacten had. Fantastisch en ook heel terecht dat zoveel van je quilts daar te bewonderen waren. Ze zijn ook prachtig. Geniet uitgebreid na, Auckje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat enig, al die fotos, en wat heb je het leuk gehad. Prachtig, die lapjes. Wees maar een poosje heel erg lief voor je been terwijl je gaat na genieten......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb je blogje drie keer opnieuw gelezen, gewoon voor de gezelligheid en ik was weer even terug in Veldhoven LOL
  Wat was het inderdaad gezellig en dan ben ik maar 1 dag geweest. Het was echt geweldig om je te zien en ook jouw quilts want dat waren pareltjes.
  Ik geloof graag dat je nu even moet bijkomen ;-) En ja Corry van Quiltsteek in Best is ook al zo'n lieverd, daar kom ik erg graag want ze heeft ook hele mooie lapjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kan me helemaal voor stellen dat je knie niks wil, ik ben al na 1 dag Veldhoven kapot, van alle het moois, en dan doe ik niet eens m'n best allerlei mensen te herkennen en te spreken. Had graag ook Joke Zweden ontmoet, maar heb haar gemist. Leuk jou even te zien, alleen de beurs is geen plek om elkaar verder te leren kennen. Prachtige quilts heb je, jouw kleurenkeuze kan ik nooit namaken, dat is echt kenmerkend voor jou, inderdaad een persoonlijk handelskenmwerk. Kom maar lekker bij nu je een beroepheid bent geworden, we zien en horen vast nog wel meer van je. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk verslag heb je gemaakt van je geweldige dagen in Veldhoven. Jammer dat ik geen tijd heb kunnen vinden om te komen. Op deze manier toch een beetje meegenieten van alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Jeannet,

  Ik vond het erg leuk om je nu eens persoonlijk te zien en een kort praatje te maken.
  Je quilts waren geweldig. Jammer dat ik de kleedjes van jhe moeder heb gemist. Maar ja, je komt ogen te kort en als je dan even niet oplet ben je er alweer voorbij.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat zal je genoten hebben.
  En nu weer heerlijk in je eigen huisje. Bijkomen en na glunderen van alles en iedereen die je gezien hebt.
  Vanuit hier vond ik het een beetje erg ver. Al lees ik van andere dat ze ook gewoon zo'n giga rit maken. Wie weet een volgende keer.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super was het, Jeannet! Leuk om je werk in het echt te zien! En nu weer fijn rust en nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeannet wat een succes was dit voor jou, geweldig, heel erg leuk er hier over te lezen. Voor mij is het er niet van gekomen naar Veldhoven af te reizen, dus ik ga nu die fotomap maar eens openen. Lekker uitrusten en nagenieten joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En wat zie ik daar op de tafel? Zijn dat juist niet je patronen? Grrr, hoe komt het dat ik dat toen niet gezien heb toch! Zijn ze nog te verkrijgen (ik bedoel: te koop)?
  Ik wens je ondertussen een lekker herstel!
  Josine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Fijn dat je het leuk hebt gehad en gezellig dat ik je weer even gezien heb.
  Groetjes en hou ook maar een beetje herfstvakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Jeannet leuk om je te zien in Veldhoven en je genoot inderdaad volop van alle belangstelling wij kwamen inderdaad alleen voor jou maar waren erg onder de indruk van het vele geduld wat je moet hebben om zulke kunstwerken te maken en ik vond die van jou er echt bovenuit springen ik vind jou stijl echt heel bijzonder groetjes van je schoonzus Riky

  PS: onze foto had van mij niet gehoeven hoor haha

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hè wat een geluk, op de valreep je blog kunnen lezen. Ik snap heel goed dat je versleten moet zijn na vijf dagen en ik weet niet hoeveel ontmoetingen! Nu lekker een weekje rustig aan en nasudderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zoals ik al in je gastenboek schreef; heel leuk om jou en je quilts nu eens in het echie te zien. Ik kan me voorstellen dat het heel overweldigend is geweest.
  Geniet maar lekker na en rust lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Fijn dat je het leuk gehad hebt. Het was ook een prachtig gezicht, al je quilts zo op een rijtje.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vond het leuk om je in het echt te ontmoeten. En de mooie quilts te zien natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat heerlijk voor je dat het allemaal zo geweldig was, je bent dan ook een topquiltster en dat je in het zonnetje bent gezet is dan ook niet meer dan logisch.
  Lekker nagenieten en wie weet.............volgend jaar weer, of Rijswijk :-)

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het was heel bijzonder om al je quilts op een rijtje te zien hangen.
  Prutsen met lapjes...? Nee Jeannet, een quilt is zichtbaar geworden liefde! Dat heb ik ook gisteren weer kunnen zien.
  Geniet lekker na van alle indrukken, dat doen wij ook ☺

  Ha Riky, leuke foto zo van jullie drietjes!

  groetjes Ine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zie je nou wel nou ben ik herkend haha.
   Ine ben jij van de opleiding dan weet ik het wel.

   Verwijderen
  2. helemaal goed Riky ☺

   Verwijderen
 24. Zo jammer dat ik niet kon komen maar geniet van je verhalen en foto's. Volgend jaar ga ik zeker! Fijn dat iedereen zo aardig is en natuurlijk weg is van je werk, zeker als je het in het echt ziet! Geniet lekker na en een mooie dag!
  Groetjes,
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het was echt genieten, Veldhoven, en vooral ook om jouw quilts zo bij elkaar tentoongesteld te zien, een prachtig onderdeel van de beurs! En prutsen? Nou, echt niet! Ze zijn gewoon met zorg en liefde gemaakt, dat is wat ze bijzonder maakt en beslist geen prutswerk! Je zult best wel een aantal dagen nodig hebben om alle indrukken te laten bezinken en bij te komen van het geheel, en vooral om na te genieten!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het was in een woord GEWELDIG, geniet nog maar even lekker na. Beterschap voor je been.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lieve Jeannet, ik vond het super om je nou eens in het echt te ontmoeten en je quilts zijn geweldig!
  Hopelijk.........wordt vervolgd?! Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat heerlijk voor je Jeannet dat je zo genoten hebt en nu ook weer kunt genieten van het thuis zijn. Ik vond het gaaf je quilts in het ecchie te zien en jou persoonlijk te ontmoeten! Geniet maar lekker lang na! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 29. In Veldhoven al genoten van je quilts en van jou en nu weer van dit verhaal. Geniet nog maar lekker na en sterkte met het been! Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad. Geniet er maar van.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ach Jeannet, zo'n heerlijk warm verslag van jou. Ja, ik heb je ook even gesproken en ik wilde ook heel graag je prachtige quilts zien. En ik heb genoten. Ik ben blij dat je dit hebt meegemaakt en dat wij mochten genieten van jouw werken. Ga zo lekker door, maar eerst uitrusten en weer even gezellig met die toffe mannen van jou zijn. Bedankt meid. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 32. het was erg leuk om jou en je quiltjes nu een sin het echt te zien........

  BeantwoordenVerwijderen
 33. het was heel mooi ik heb er van genoten!!!!
  groetjes Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat heb je heerlijke, maar vermoeiende dagen gehad!
  Had al op zoveel blogs over een gesprekje met jou gelezen, dat ik wel dacht dat je 's avonds erg moe zou zijn.
  Fijn dat er zoveel mensen van jouw prachtige quilts hebben genoten.
  Jammer genoeg was het wat te ver voor mij.
  Ik vind zelf jouw Mid19TH Century wel de allermooiste quilt.
  Die heeft er vast ook gehangen.
  Jouw stofkeuze.... dat is echt zo mooi.
  Ik zou ook wel zo'n zakje "Jeannet" willen hebben.
  Weer prachtige stofjes gekocht hoor.
  En.... wat lijkt je zoon op jou!
  Nu eerst maar uitrusten en nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hallo Jeannet, ook ik heb genoten van jouw prachtige quilts! Ik had ze natuurlijk wel op je site gezien, maar ik het echt: nog zo veel mooier! Ook mijn moeder vond ze erg mooi. Je hebt 5 prachtige dagen om op terug te kijken, geniet nog maar fijn na!
  Groetjes, Regine.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. hahahah,... jij zit nog te stuiteren, denk ik,.. wat een geweldige dagen heb je gehad,..

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Jij hebt duidelijk genoten!Voor mij is Veldhoven helaas een hele reis, dus ik duik even in het foto album!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Super dat je er zo van genoten hebt en dat het allemaal zo geslaagd was. Het enthousiasme spat van je blogpost. Nog maar lekker nagenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. geweldig,jammer dat ik niemand had om met mij mee te gaan,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Je quilts waren prachtig, ik houd nu eenmaal meer van traditionele quilts denk ik. Heb wel even hallo tegen je gezegd maar dat gastenboek heb ik dus gemist, jammer, had je graag een veer in je....gestoken, ik vond het jammer dat ze niet mee deden aan het kampioenschap!

  Nu even bijkomen, dat zul je wel nodig hebben!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Fijn dat je zo genoten hebt....
  Nu lekker rusten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Geweldig om te lezen hoe gezellig en geslaagd de beurs was. Jammer dat Veldhoven voor mij zover weg is. Ik was er graag heen geweest. Maar gelukkig voor mij zijn er super mooie foto's genomen.
  Gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat leuk dat je zo genoten hebt en zoveel leuke mensen hebt ontmoet. Geniet nog maar even lekker na.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Bedankt Jeannet! Ik ben niet geweest maar dankzij jouw verslag voelt het aan dat ik er wel was, jammer dat ik je niet gesproken heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Leuk verslag Jeannet. Kan ik toch nog een beetje meegenieten van Veldhoven......;)

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Hallo Jeannet,
  Ik hoop dat je weer een beetje bijgekomen bent van alle drukte? Ook ik heb je quilts in t eggie mogen bewonderen in Veldhoven, ze zijn zoveel mooier en warmer in t echt! Ik heb je niet aan gesproken (niet gedurfd?) Voel me daar zo ongemakkelijk bij, vraag me af of er meer mensen dat hebben? Ik heb meer BQers (bekende quilters) gezien, maar die spreek ik dan toch niet aan met: Heee ik ken jou!
  Ik hoop dat alles weer een beetje tot rust gekomen is bij je en misschien bij je volgende expositie spreek ik je aan:)

  Hartelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Marja, dat had je nou echt wel moeten doen hoor! Als er iemand benaderbaar is ben ik het wel, doe maar gewoon dan is het al gek genoeg, en dat was het ook. Ik geniet net zo hard van andervrouws en mans werk als jij hoor, dus de volgende keer; Gewoon een praatje maken!!

   Verwijderen
 47. Hej Jeannet, het is intussen al wel donderdag, maar wat zul jij nog nagenieten van die dagen. Super leuk voor je en voor de bezoekers natuurlijk ook om alles in het echt te zien.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet