Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 22 november 2013

Herfst

Ligt het nou aan mij dat ik steeds in de veronderstelling ben dat de blaadjes dit keer langer aan de bomen hangen dan anders? Dat komt natuurlijk ook omdat Sinterklaas gelukkig weer met zijn ZWARTE Pieten in het land is aangekomen.Maar dat ik met deze gedachte wel degelijk gelijk heb, hoorde ik van de week bij vroege vogels, ook daar waren ze na gedegen onderzoek tot de conclusie gekomen dat de blaadjes veel langer aan de bomen bleven dan pakweg 60 jaar geleden. Klimaatsverandering?
Ik denk altijd dat herfst iets is met warme dagen en septemberlicht enzo. Kopje koffie in het late verwarmende zonnetje, maar dat heet natuurlijk nazomer...Enfin, zonlicht was er zeker op deze fietstocht, prachtig dat gouden licht wat door de bladeren van de bomen weerkaatst.
Liet ik laatst een foto zien van de rode appeltjes, de malus St. John, deze gele staat ook in de tuin, ergens op de camping, en die vind ik ook fenomenaal in de herfst, de Golden Hornet, goudgeel,zeker in combi met die strakblauwe lucht.
Twee schapen in een toch wat dorrig landschap, ze hebben voor de verandering groene oorbellen in, zien jullie het?Zonder schapen geen wol.....Want ik heb me hier toch wat handigs gescoord! Huh.....zullen jullie denken.....Nou ja, breien kan ik nog steeds maar een héél klein beetje, maar spullen kopen en opsnorren....ik ben er een kei in!
En zeker als ze van zo,n mooi stuk handgedraaid stuk essenhout zijn, geweldig! Je zet je bol er op, en dan draait die bol gewoon mee als je er aan trekt! Hoe handig kan het zijn in het leven van een brei STER.........wie weet wat er nog van de pennen rolt, goed gereedschap is het halve werk zeggen ze toch altijd........
Van de week zag ik de nieuwe Q&Z liggen bij de boekhandel, met, jawel hoor....mijn eigenste postzegels....leuk! Zijn er al meer zegels in omloop? Kunnen we ruilen, best leuk.
Deze boom fiets ik heel vaak langs, op dit weggetje onder de duinen langs, juist ja, het weggetje naar het strand, prachtig landelijk weggetje, hoewel ook hier de grote huizen met dito hekken en hoge heggen er voor steeds meer de overhand krijgen ten nadele van de pittoreske en voor het landschap zo kenmerkende duinboerderijtjes.De boom is overigens een witte Acacia.
En de Acacia is een boom waar je in alle seizoenen van alles aan beleeft, in de voorzomer, als tie bloeit, is het een zoetgeurende boom met witte bloemetjes, zo,n geweldige bedwelmende geur, daar fiets je met plezier een stukje voor om, en dan die bast, te mooi toch? Dat een gewone inheemse boom zoveel beleving in zich kan dragen.Nog één laatste foto....
Deze heerlijk zonnige windstille dagen zijn nu natuurlijk een beetje een uitzondering aan het worden, we gaan de kale tijd in, straks zijn toch echt alle bladeren van de bomen, het aloude liedje zegt het al...Hoor de wind waait door de bomen, zelfs in huis hier waait de wind......en de rest....Nou zo erg is het hier gelukkig niet.
Kaarsjes aan, gordijnen dicht,boze wereld buiten sluiten,kopje thee of chocolademelk,mooi inspirerend tijdschrift of een goed gesprek,soms heeft het leven niet meer nodig om gelukkig of minstens tevreden te zijn.
Fijne weekend allemaal weer!

21 opmerkingen:

 1. Zelf heb ik ook het idee dat de seizoenen aan het verschuiven. Eerder zomer, later herfst. En bij later herfst kunnen de blaadjes ook langer aan de boom blijven hangen. De winter begint later en eindigt later. De lente, die krimpt. Raar he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bekend kleurtje wol. Ben ik ook mee aan het breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had dat ook gemerkt, dat van de bladeren. Maar als je je bedenkt dat er hier vroeger ijs lag moet er door de jaren heen toch steeds iets schuiven, anders kom je nooit bij Dé Verandering:)

  Gelukkig ben je er 'gewoon' op vrijdag.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ze is er!!!
  Mooie foto's Jeannet, prachtig!
  groetjes Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij veranderen de seizoenen ook. Zeg wel eens ze mogen de kaartjes op de bloembollen en planten ook wel eens aanpassen. Klopt gewoon niet meer wat ze schrijven.
  Wat een mooie foto van de boom. Jij laat ons onze ogen weer eens openen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja Jeannet, hier vielen de walnoten ook veel later dan andere jaren van de bomen, en dan is het een hele klus om ze droog te krijgen, verder in de tijd betekend minder zon en veel natter buiten, want buiten drogen in zon en wind zijn de walnoten veel lekkerder, alhoewel wij ze binnen hebben moet drogen zijn ze toch nog erg lekker, maar wel veel meer werk!
  Mooie foto's!

  Fijn weekend Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het zijn weer prachtige foto's. De herfst is mijn jaargetijde met die warme kleuren.
  Hoe noem je die standaard die je gebruik voor je bolletjes wol? Ben daar naar op zoek maar weet het niet te vinden.
  Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor de sier staat de bolwolhouder ook erg leuk.
  Met mij kan je in ieder geval ruilen, wanneer en of er andere zijn??????
  Mooie boom.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie bast heeft deze Acacia en wat heerlijk dat je toch vandaag weer iets van je laat horen.
  En dat laatste plaatje--helemaal mee eens!!!
  goed weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank je wel voor de reportage ... heb even meegenoten!
  Wat heb je weer een mooie dingetjes aangeschaft (Noro wol staat zeker nog op m'n verlanglijstje).
  Het duurt inderdaad lang eer de laatste blaadjes gevallen zijn, maar binnenkort is het echt winter! We hebben hier al de eerste koude winterprik gehad.
  'k Wens je alvast een fijn weekend!
  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijke blogpost weer, Jeannet, heb er van genoten onder de koffie en even weggemijmerd naar zo'n lief duinboerderijtje, midden tussen de mooie bomen, weinig lawaai (alleen de wind, dan) en vooral lekker handwerken.
  Wat een handig ding voor je breiwol, die ga ik ook aanschaffen, dan rollen mijn boletjes niet meer alle kanten op, met de hond er achteraan. Prachtige wol trouwens, die Noro!
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk, toch nog Jeannet op de koffie! Was weer gezellig en leerzaam ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind ook dat de blaadjes langer blijven, zie het hier ook in ons parkje en ben dan heel verbaast dat het zo koud is, want je hebt het idee dat je nog maar aan het begin van de herfst zit.
  En lekker bij jezelf op de koffie of thee gaan doe ik ook, en 's avonds gaan al vroeg de gordijnen dicht en de kaarsen aan, heerlijk.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hee, ik dacht: ik moet toch even terug naar het blogje van vorige week. Maar heerlijk dat je er toch bent op VRIJDAG. Ja, zo ervaar ik het ook zoals jij het beschrijft. En ik blijf nog steeds de herfst het mooiste seizoen vinden en dan komt de lente voor mij. Nog een fijne dag. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gelukkig is het bij jou nog gewoon herfst. Bij ons in het dorp is er nu al geen herfstweer meer te krijgen. Wij zitten hier volop in de winter flow. Het is er overigens koud genoeg voor. Fijn weekend, en tot maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nu de blaadjes echt langer aan de bomen hangen, geniet ik ook langer van die prachtige herfstkleuren. Herfst mijn favorite jaargetijde. Heerlijk thuiskomen na een koude wandeling. Lampjes, kaarsjes aan, warm nest, your love one's thuid, mijn liefje wat wil je nog meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie wolhouder. Ik verbaas me er ook over hoeveel bladeren er nog aan de bomen zitten. Als het buiten naar en nat is gaat er niets boven lekker binnen zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie herfstplaatjes en die wolpin ... kijk die heb ik nu nog nooit gezien... geweldig !!! Lijkt me heel fijn werken.
  Zoals je zegt ... je hebt niet veel nodig om het geluk (tevredenheid) te voelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Van die blaadjes was mij ook al opgevallen. Sint hoort te komen als zo ongeveer ALLE blaadjes van de bomen zijn.
  Leuke bolvasthouder, scheelt een boel ontknopen van in de war geraakte wol.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wow, wat een gave boom, dat is er voor sprookjesverhalen! Heerlijk als je zoiets mag zien en ervan kunt genieten! Die appeltjesboom is ook zo gaaf, ik geniet er dus dubbel van! Fijne week, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet