Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 4 november 2013

Brabant

We zijn vorige week een midweekje naar het land van het Rijke Roomse leven geweest, dat zou ook zomaar Limburg kunnen zijn, maar het was Brabant.Om precies te zijn in Diessen.
We zijn na de storm van vorige week maandag vertrokken en het was nog heerlijk weer voor eind oktober, zonnetje, strakblauwe luchten, mestlucht wat wil een mens nog meer? Dit was het uitzicht vanuit het park, weidse verten en afgeoogst maisland, het kon slechter, toch?
Diessen ligt in het land van de Hilver, en daar meandert het riviertje de Reusel tussendoor. Leuke bijkomstigheid is dat manlief daar vandaan komt. Reusel, één van de zeven zaligheden, nou ja, dan zijn ze de achtste vergeten, dat is natuurlijk mijn eigen man *U*....
We hebben de Abdij van postel bezocht, heel imponerend, iedere keer weer dat we er komen, om dat grote enorme bouwwerk te zien, waar heden ten dagen nog slechts 20 Norbertijnen wonen en werken.Ze hebben een eigen veestapel, kaasmakerij en een kruidentuin waarmee ze in hun dagelijkse (sobere) behoeften voorzien.
Dat blijft voor mij een mystiek gegeven om dat zo te zien vanaf de zijlijn.
Bij de Abdij van Koningshoeven bij Tilburg zijn we ook geweest, daar kocht zoonlief een boek en werd geholpen door de Abt zelf! Broeder Bernardus, een prachtige lange slanke modern ogende Benedictijn in dito pij van middelbare leeftijd met een mobieltje in ( of zeg je aan) zijn pij genaaid.....geweldig....ik durfde niet te vragen of ik een foto van hem mocht maken maar wat had ik dat graag gedaan.....Hij zij overigens tegen zoonlief; jij komt vast nog wel een keer terug, dusse.......wie weet......( de verdere vakantie hebben wij hem omgedoopt tot " Broeder Jorretanus ")
En eindelijk ben ik dan ook toch eens in Best geweest, bij Corrie van de Quiltsteek,daar had ik al wel eens van gehoord, en haar en Anja ontmoet bij de OEQC. Het was gemoedelijk gezellig, fraaie Brabantse boerderij, en er was natuuuuurlijk koffie....Brabanders onder elkaar, altijd wat te kletsen, ik kijk wel rond....
Tis herfst dacht ik, en dan moet je oogsten........prachtige stoffen en altijd weer zie je stoffen die je nog niet hebt en wel wilt hebben, maar als je er thuis dan achter komt dat het je al twee ( ! )  keer is overkomen dat je hetzelfde stofje hebt gekocht is dat toch wel code rood.....ofwel: stoppen!Kom ik eigenlijk nog wel eens tot verwerken toe? Het leven is momenteel wel een beetje druk en uithuizig moet ik eerlijk zeggen......We kregen bij vertrek nog een Big Hug van de ezels van Corrie....
Textielmuseum natuurlijk ook bezocht in Tilburg.Ook altijd een favoriet uitje, zeker nu we weer een wever in de familie hebben.....
Dit was wel een heel erg leuk weefgetouw, weer eens wat anders dan een hometrainer......fietsen maar en het getouw weeft wel voort, jammer dat tie zo groot is en niet past in de kamer.
Het blijft altijd een enorm leuk museum, innovatief, steeds weer anticiperend op trends die de (textiele) toekomst bepalen. Ze hadden bijvoorbeeld een lezingen van Lidewei Edelkoort georganiseerd, die zo volgeboekt zaten. Echt een aanrader om heen te gaan, ze hebben elke keer weer nieuwe dingen.
Ik heb er nog een kort gevilt shawltje gekocht, dit zijn allemaal shawltjes die verknipt zijn en weer aan elkaar genaaid, om tot slot op een ondergrond van effen wol gevilt te worden. Je moet er weer maar opkomen! Ik heb nog tassen met die shawltjes staan op zolder.
Brabant is ook het land van het lekkere eten, van het vlees, en daar doe je mijn hele en mijn halve Brabander zo,n plezier mee.....stoofvlees, hamburgers, wildmenu,s......frietjes.......Ze willen er niet voor niets altijd graag heen,en toegegeven,het is er prachtig, prachtig open en weids landschap afgewisseld met fraaie boompartijen, het landschap waar ik zo van hou. Maar het is een waarheid als een koe: ( die er gelukkig ook waren)
Niets zo fijn als thuiskomen en je eigen bed! Ze zouden vandaag de erker komen vervangen in de woonkamer, rot kozijn aan één kant en na een hoop gesteggel en meningsverschillen tussen mannie en mij ( geen verbouwing waar ik blij van word....) wordt dan toch de hele erker vervangen, maar door het slechte weer hebben ze afgezegd, tja....en tis toch écht de hele zomer droog geweest......aannemers....Brrrrrr. Gelukkig had ik mijn gordijnen nog net niet afgehaald.

25 opmerkingen:

 1. Goh, Jeannet, Diessen... daar werk ik! Dus de foto's zijn voor mij een thuiswedstrijd, haha! Bij Corrie ga ik morgenmiddag weer even langs, heerlijk al die quiltwinkels in de buurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hoor, zo'n paar dagen weg ! Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lekker weer kunnen tanken in het Brabantse Land! Vandaar die Toepertoetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gebeurt mij nou nooit.....een stofje twee keer kopen;}

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er uit als een heerlijk weekje ontspannen. Leerzame bezoekjes en als kers op de appelmoes een quiltwinkel bezoeken. Dat is genieten.
  Nu lekker nagenieten. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie kunnen er weer tegen na die paar heerlijke dagen.
  Succes met de verbouwing.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk weekje in een heerlijk landschap!!!
  Maar ook weer fijn om thuis te zijn
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie foto's en die kloosters zijn bedrijfjes op zich. Leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach Jeannet, wat heb ik weer heerlijk genoten van je verhaal en de foto's. Allemaal heel bekende dingen voor mij en toevallig ben ik 2 weken geleden ook in het Textielmuseum geweest met onze kleindochter. En zij heeft ook bij het Brabants bontje gefietst en gekeken hoe de draden gingen. Heerlijk heerlijk. Tja en dan nu even rotzooi voor jou ALS de aannemer komt. Nog een gezellige quiltdag! Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk dat Brabant zou ik graag eens langs gaan.
  Mooie foto's en lekker eten. Fijne week en sterkte met de verbouwing.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo te lezen hebben jullie het net zo leuk gehad als wij deze zomer ;-)
  Sterkte met je erker !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijk blogje !! En hoe vond je het winkeltje van Corrie ??
  Ik heb tot nu toe nog geen dubbel stofjes gekocht LOL maar je hebt ook een prachtig sjaaltje gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk zo'n weekje Brabant en lekker veel gezien en gedaan en wees maar blij dat ze afzeiden, want hier werd vorig jaar de dakkapel vervangen terwijl het regende en waaide, geen pretje om dat op te moeten ruimen!
  Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Volgende keer bij mij ook een bekske komen halen ;-))
  Reusel ? Daar komen de Vosterkes ook vandaan..
  Groetjes Wendy Vosters

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jaren geleden in Limburg een vriendin van mijn schoonmoeder in het klooster bezocht waar zij ingetreden was.Ze liet ons toen ook de tuin,kaasmakerij,enz zien.En de sfeer vond ik zo bijzonder-de rust...
  Heerlijk je hebt genoten en dan kun je nu de 'verbouwing' weer aan--sterkte met de troep.Hoop voor je dat ze gauw klaar zijn als ze beginnen.
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk zo'n verhaaltje terwijl het buiten echt met bakken uit de lucht valt.
  De volgende keer als ik in die omgeving ben, zal ik zeker het textielmuseum bezoeken. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijke week hebben jullie gehad. Je aankopen zijn prachtig. Succes met de verbouwing.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat was een zalig weekje Brabant! En wat een mooie lapjes heb je geoogst (ik ben daar ook nog nooit geweest, maar als ik er een keer in de buurt ben, zal ik onthouden, dat ze daar veel moois hebben). Mooie uitstapjes gemaakt en lekker gegeten, zo kun je er weer even tegen (want zo'n verbouwing kost ook weer een hoop energie).
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je hebt duidelijk genoten. En ik ook een beetje door je foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een heerlijke week. Tja en dubbele lapjes, hoe herkenbaar. Ach weet je ik denk dan altijd maar zo, dan kan ik er wat groters van maken. Veel plezier er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Héé wij waren hier afgelopen zomer. Hebben voor de hele familie Postelse kaas meegenomen ;-)
  Mmmmm zie nog geen doosje met koe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo Jeannet, bij mij werkt de link naar de webshop prima, misschien moet je het nog een keertje opnieuw proberen?
  Groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heerlijk! Wij wonen niet ver van Postel, en kopen regelmatig kaas & brood in de abdij, mmmh!
  Groetjes, en nog veel leuke dagen!
  Josine

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Jeannet, wat heb ik genoten van je mooie verhaal en de geweldige foto's. Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben gehad. Sterkte met de verbouwing en succes met de mooi lapjes.. Groetjes, Ina uit het zo mooi Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.