Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 28 april 2014

Zomaar een daagje

Is het gewone leven boeiend genoeg om over te schrijven vraag ik me regelmatig af, wat is eigenlijk het gewone leven? wat doe je op zo,n ogenschijnlijk saai zaterdagje?
Het was een zonnige en winderige voorjaarsdag,en zoonlief bakt de sterren van de hemel sinds we het "kneedbeest" hebben, dus hij wilde echt ambachtelijk speltmeel van de molen in Zuidland.
Hup, in de auto, en naar Zuidland getogen, altijd een mooi ritje door de weidse polders die je daar nog vind. is ongeveer 17 km vanuit Rockanje.
Griezelige trapjes ga ik niet meer op, dat laat ik aan de mannen over......
Ergens achterin de molen vond ik een stoffig bankje, hoe kan het anders in een molen waar nog gemalen word en toen was het heerlijk buiten zitten in de wind en de zon voor het oude mensch.
Zuidland zelf is ook nog best de moeite waard als je er oog voor hebt.Die auto is van manlief, anders was deze foto niet goedgekeurd, nu ook wel een beetje jammer eigenlijk want daar hoort natuurlijk een paard en wagen bij.
Je kan sowieso beter je fototoestel meer omhoog laten wijzen. De vlaggetjes voor Koninginnedag hingen al klaar, zien jullie het? O nee, woeps, het heet natuurlijk Koningsdag tegenwoordig! effe wennen......
Ze hebben sinds kort leuke terrasjes aan de ring, dat had ik al van Elvire gehoord, maar liefst drie, hele verschillende, een snackbar, een soort bruin café en een biologische lunchroom ( drie keer raden waar wij zaten....:( )
Eenmaal thuis gekomen werd "het kneedbeest" meteen aan het werk gezet.
En daarna deden de handjes van zoonlief het nog eens dunnetjes over.
En zo prijkte er zondagmorgen een heus speltbrood van het meel van de molen uit Zuidland op de ontbijttafel. Het was wat flauwer dan van de bakker, die doen er vast veel meer zout in, maar dit zal wel gezonder zijn.En dat was het supergewone dagje ter ieders tevredenheid!
Wat ook "gewoon een gewoonte"is die we er in houden, is de oranje tompouce op Koningsdag! jammer genoeg niet meer bij mijn moeder op de bank voor de TV, er zijn dingen die onherroepelijk veranderen, maar de smaak was er gelukkig niet minder om en tradities zijn er om in eren te houden.
Ik schrijf wat minder over mijn quiltwerk, en ik ben er op mijn manier best druk mee, volgende keer, ik ben nu al wéér ( of nog steeds) .....in de ban van sokken breien, ik WIL het leren........we hebben inmiddels sokkenbreiles, want het valt me niet mee uit een boekje, ik ben nu zo ver dat ik aan de kleine hiel moet beginnen.
Fijne week allemaal weer.Voorjaarsvakantie is hier begonnen.

17 opmerkingen:

 1. Ieders "gewone" leven ziet er weer anders uit, dus zeker boeiend om te lezen. Fijne week !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat je niet wat dichterbij woont, dan zou ik je bij de hiel even kunnen helpen ;)! Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mij is het gewone leven ook boeiend genoeg. Zo even winkelen met DD2. Dat is altijd gezellig. Fijne dag nog.
  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ruik de broodgeur tot hier in Zuidlimburg ;))
  En die sokken ?! Ik doe het je niet na, hoor .... knap...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je sokken gaan de goede kant op
  Die kleine hiel lukt je vast wel
  (Tip schrijf het op )
  Gezellige foto's ook wij hebben en mooie molen in het dorp .
  Knuffel je grote zoon maar .heerlijk zo'n knul die graag bakt..gr sieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Speltbrood is toch al altijd zo lekker en die tompoezen ... jammie !
  Je sok ziet er mooi uit, vind de kleur weer geweldig !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De hiel in de sok breien, geloof dat dit nou net het moeilijkste is van sokken breien. Maar het gaat je vast lukken.
  Speltbrood zelf gebakken, dat moet wel lekker zijn.
  Ik haal het altijd in de Biologische winkel.
  Brood waarop je nog flink moet kauwen, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk,dat wij dit ook mochten meemaken.Een leuk stadje met mooie oude gevels.
  Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk stukje heb je weer geschreven.
  En ohhh wat ziet dat brood er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk uitje.
  En sokken breien,kan ik echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I love peeking into your ordinary life! It is so lovely and your photos are gorgeous. Thank you so much for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zulke 'zomaar' dagjes zijn de beste. Wie het kleine niet eert...... Prachtige plaatjes en lekkernijen en die sokken, geweldig! Wat goed dat je dat leert om te breien. Ik heb me er nog nooit aan gewaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sokken breien is niet zo moeilijk als quilten hoor, dat is mm-werk. Zo te zien kun je goed breien, nu alleen nog op de juiste plaats minderen en steken opnemen voor de hiel en bij de teen allen minderen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gezellig zo'n dagje op pad met de mannen. ;-) En wat een verwennerij zo'n versgebakken broodje bij het ontbijt zeg!
  Sokken breien kan ik ook niet. Mijn moeder was er een kei in en zei altijd dat het echt niet zo moeilijk was, maar volgens mij is het best ingewikkeld... helemaal zo'n hiel!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je zoon wilt toch zeker géén brandweerman later worden hè?! Toch op zijn minst koekenbakker, nou ja "pâtissier" klinkt stukken beter. Lijkt me heerlijk zo`n huisbakker te hebben. Dat hij nog maar veel lekkere dingen mag maken met dat kneedbeest van jullie! Enne.. sokken breien, ja ooit 1 sok gemaakt!
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha, ik zie je zitten daar onder aan die molentrap. Bij de molen bij ons in de buurt hebben ze ook zoiets. Daar stond ik, met de tweeling kleinkinders in de wagen....
  Ik denk dat veel mensen die gewone alledaagse verhaaltjes juist leuk vinden. Daarom worden blogs zo goed gelezen. Even geen grote wereldellende maar wel veel herkenning.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet