Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 5 oktober 2015

Spinweekend

Het is eigenlijk elk jaar hetzelfde en toch weer anders.Andere mensen, andere praatjes, maar wat tot nu toe hetzelfde bleef was het héérlijke weer al vier jaar op rij.Wat een bof toch, de wereld is zoveel mooier in een goudgeel zonnetje.Wat natuurlijk ook altijd blijft is het spinnen waar alles om draait, letterlijk en figuurlijk! Heerlijk, al de snorrende wieltjes, en altijd weer even gezellig samen met vriendin Elsje hier.
Als oppervlakkigheid, opgeblazen actualiteiten, gemakkelijke kritiek en ondoordachte overtuigingen door u niet op prijs gesteld worden, dan zult u zich thuis voelen op Mennorode. Zo begon een artikel in het blad van de doopsgezinden, en al ben ik dan geen "doper"zo voel ik het ook wel. Daarom is Mennorode zo heerlijk vertoeven, en je hebt er de meest leuke en bijzondere ontmoetingen met boeiende inspirerende mensen.
We kregen van de organisatie prachtige wolletjes in een mierzoete kleur, ik ben er gewoon maar meteen mee begonnen.Op de lont ziet het er weer heel anders uit dan gesponnen op de klos.
Het resultaat was twee hele mooi klossen van het gesponnen draadje, 50 gram per klos, ik kan het draadje er nog niet van laten zien, zo snel ging het ook niet, dat ga ik vandaag twijnen.Er waren weer veel mooie en inspirerende winkeltjes, of moet ik zeggen, Spinspirerende winkeltjes?
Ik ben altijd weer weg van de geverfde bollen van Iboy, prachtige natuurlijke kleuren, die mij enorm aanspreken, ik leg dit eerst een hele tijd in een schaal, om elke dag weer naar te kijken, voor 10 euro heb ik geen boeket bloemen, en dit ligt maanden en daarna kan ik het nog spinnen ook.
Mooi sokkenwolletje, wol is ook emotie, als je een wolletje koopt doe je het ook om diegene die het verkoopt zo vreselijk aardig is, dat geeft een stukje meerwaarde aan de wol, voor mij althans wel.Dat maakt je sokken net een ietsje warmer ;)
Ik werd verrast met iets heel moois, waar ik heel erg blij, verlegen en ontroerd van was, een zijden shawl die ze zelf ecogeverfd heeft met blaadjes en takjes in Zweden, heel bijzonder cadeau wat me om meerdere reden zéér dierbaar zal blijven, nogmaals dank!
Naast de prachtige kleuren die je overal zag.......En de mooi gesponnen en handgeverfde garentjes,De ene nog niet mooier dan de andere......
waren er ook allerlei leuke accessoires te koop om je breisels mee af te maken.
En er waren ook de naturellen voor de liefhebbers, ik heb zelf ook nog een zak bruine IJslandse wol gekocht om te spinnen.Die middelste kleur.En wat wordt er nou allemaal van die handgesponnen wolletjes gemaakt? Nou, veel, veel creativiteit gezien, daar sta ik in zo,n weekend echt van te kijken, met open mond, teveel om hier te laten zien, maar dit wil ik er toch even uitlichten. Een vest van restjes handgesponnen wol, zooooo mooi!!
Zelf had ik ook nog wat creatiefs gemaakt, want jaja, het is niet te geloven maar deze digibeterige spinster heeft haar eerste smartphone aangeschaft! Nou, dat is heel wat voor me, ik had nog nooit "geapt"Ik heb daar gewoon helemaal niets mee, heel de dag met zo,n ding verkleefd, maar goed.Om nou niet helemaal te verzanden in een Neandertalig leven, is het nu dus zover, Ik kan Appen!!
En wat hoort er om zo,n "beest" heen ? Een hoesje! Tuuurlijk zelf ontworpen, met foto van eigen wolletjes.Ik vind het hoesje veel en veel leuker dan de inhoud, maar wie weet komt daar nog eens verandering in.Het weekend drukte ik per ongeluk op een knopje, had ik iemand ongewild gebeld, kreeg ik het ding niet meer uit! Ik was net van plan om hem onder de kraan te houden, toen ik de uitknop vond aan de zijkant....Pffftttttt dat bedoel ik nou........
Wat ik ook veel leuker vind, zijn deze weergaloos mooie paddenstoelen, herfst is pas herfst als ik een vliegenzwam heb gezien.En die stonden daar bij Mennorode, Prachtig, die twee tandafrukken zijn overigens niet van mij, ik heb niet geproefd of ze ook van marsepein waren......
Even eronder kijken.......wow........wat een prachtig plaatje van een serene perfectie. wat is de natuur toch geweldig mooi, en wat is het fijn om dat te mogen ervaren.Nog één foto van de vliegenzwammen.Voor mij is de herfst nu echt begonnen. En nog steeds blijft het mooi nazomerweer. Ik geniet er nog even van zo lang het kan, fijne week allemaal weer!

22 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk weekend heb je achter de rug. Eentje met een gouden randje of is het een rood met witte stippen. Zo mooi.
    En dan jou prachtige telefoon hoesje. Moest stiekem wel een beetje lachen. Was zo herkenbaar. Ook ik bel geregeld iemand zonder dat ik weet of merk dat ik dat doe. Leve de moderne wereld. Hihi...
    Als ik al die mooie wolletjes zie zet ik leren spinnen ook op mijn lijstje. Dat wil ik ook leren...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Top weekend
    Helemaal mee eens. Je gaat zeker je 'beest' temmen. Je bent snel van begrip

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgend jaar ben ik erbij! Mooi hoesje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. piep wat heb jij een heerlijk weekend gehad!
    zalig je foto's heb je gemaakt, zowel van de wol in al die prachtige kleuren als van de paddenstoelen.
    Jij kan weer even lekker nagenieten.
    En het najaars zonnetje komt vandaag ook weerin het najaar zonnetje komt vandaag ook weer

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een super blogje, wat woon je toch ver weg , anders had ik met je mee gaan experimenter !
    Heb van mijn vriendin een spinnenwiel gekregen, maar denk dat het alleen maar shown blijft
    Groetjes uit Zweden en een fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik krijg van jouw heerlijke blogje zowaar spinheimwee. Ga mijn wiel toch weer eens afstoffen. Wat moet dat een fantastisch weekend zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat kun je toch heerlijk schrijven Jeannet, je sleept me helemaal mee in je belevenissen, zo gezellig!! Prachtige foto's ook, goede composities!! Met je smartphone gaat het nog wel goed komen. Groeten van Corrie....je tijdelijke buuf...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het straalt er vanaf, je had een gezellig weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk evenement (spinnen staat bij mij op m'n "ooit wil ik het leren" lijstje :-), mooie wolletjes - schitterend vestje trouwens - wat kan een mens nog meer willen?!
    Twee vraagjes: van wie heb je die mooie zijden sjaal gekregen (was niet duidelijk in je mailtje) en hoe heb je in vredesnaam de onderkant van die paddestoel "gekiekt" ;-)?
    Ik vind dat je alvast een heel mooi hoesje voor je smartphone hebt ontworpen! Dat maakt het gebruik toch al een heel stuk aangenamer? ;-)
    Fijne dag nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat klinkt weer als een geweldig weekend. En Jeannet, ik was ook niet vroeg met een smartphone, maar je bent er zelf bij om je activiteiten ermee te doseren hoor. Alles went...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nou ik kan nog steeds niet appen met mijn telefoon en ben daar HEEL tevreden over.Heerlijk rustig als ik van huis ben ;-)
    De wolletjes zijn prachtig en dat vest geweldig. Mooie paddenstoelen foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat weer prachtige foto's heb je gemaakt van het weekend en van de herfstkleuren met je wolletjes. Van deze mooie garens krijg ik zin om de breipennen te pakken en wat te gaan breien.
    Een jaar geleden kreeg ik ook een mobiel voor mijn verjaardag van de kinderen -mam je kunt niet zonder en we kunnen je zo een berichtje en foto's van de kleinkinderen sturen. Nog steeds worstel ik met knopjes en ongewilde telefoontjes die ik niet weg krijg. .
    Gezellige nazomerweek
    Groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ja herfst, hier begint dat dus niet met wol maar met de verjaardag van ons beest! Wat heb jij een heerlijk weekend gehad en wat een schitterende wolletjes, ik zou bijna .... lees wel bijna gaan breien! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  14. De smartphone onder de kraan... zou het zelf kunnen bedenken als ik er één had.
    Net als bij jou, niets voor mij, maar ik wil zo'n ding ook niet.
    Maar zeg nooit nooit..... jawel. ik zeg wel NOOIT!
    Leuke dag heb je gehad tussen al die wolletjes!
    Lekker warm en zacht en van die mooie kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ik vind je hoesje geweldig. Mag ik vragen waar je hem besteld hebt? Zoonlief heeft een nieuwe telefoon en ik vind dat dat een hoes omheen hoort

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een heerlijk weekend moet dat geweest zijn, met al die warme wolletjes en minstens zo warme contacten. Prachtig, al die kleurtjes zo bij elkaar. En die shawl is helemaal een kunstwerk-met-meerwaarde.
    Groetjes van Ageeth (die nog niet kan appen).

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een kleuren in al je foto's. Ik geniet er van.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. In Oostvoorne op de sportlaan naast de voetbalvelden groeien ook vliegenzwammen, zo mooi!!!!
    Ook voor mij is de hetfst niet afgerond zonder rood met witte stippen!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. De onderkant van de paddestoel mijn favoriete foto !
    Volgens mij hebben jullie het zeer fijn gehad!
    Houden zo ; )

    BeantwoordenVerwijderen
  20. De onderkant van de paddestoel mijn favoriete foto !
    Volgens mij hebben jullie het zeer fijn gehad!
    Houden zo ; )

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een heerlijk verslag weer. En die mobiel kan je binnenkort niet meer missen. Je paddestoelfoto is schitterend!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oh Jeannet, lees net alweer je nieuwe blog en bedenk me dat ik op deze nog niet gereageerd had en dat terwijl we elkaar nog wel ontmoet hadden! Vond ik erg leuk! Hilarisch wat betreft je mobieltje (hoesje vind ik superleuk! ) maar je leert het wel, je kunt tenslotte ook bloggen! Prachtige foto's weer. Ik keek met bewondering naar je volle klosjes maar realiseerde me toen dat jij er het hele eeekend was! Het mooie vestje staat trouwens nu op Facebook! Nu ga ik weer naar je nieuwe blog!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.