Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 29 maart 2010

Iets héél bijzonders

Soms komt er zomaar iets bijzonders op je pad, en dat had ik vorige week, ik kreeg van een Mevr. een verzoek om onze vakantiewoning te huren en we raakten "aan de mail" en van het één komt dan soms het ander, en deze Mevr, Rieteke Hoogendoorn (even klikken) heet ze, staat straks in augustus op de Goereese Kunstdagen in Goedereede, dan mail je nog eens over en weer waarmee ze er dan staat en ze gaf mij haar website, want ze doet dus ook aan quilten! wat een toeval! Zij quilt eigenlijk alleen maar bijbelse voorstellingen, en ze heeft net een paar weken geleden een website geopend, ik heb er op gekeken, en ik vind het zo ongelofelijk mooi wat zij maakt, zo knap gedaan en met zo,n grote bezieling wat je steeds weer in haar werk en in haar bijbehorende teksten terug ziet, dat ik het met jullie wil delen. Ik weet zeker dat ik een aantal quiltsters onder ons een groot plezier doe met het laten zien van deze manier van quilten.Dit is één van haar quilts. Ook al quilt ik zelf op een andere manier, en sta ik ook op een andere manier in het leven,de toewijding en de zorgvuldigheid waarmee deze Mevr. haar werk maakt heeft mij heel erg geraakt.Ook de achtergrondmuziek op de website vind ik er bijzonder goed bij passen, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Dit is een website die je moet ervaren en beleven.

15 opmerkingen:

 1. het is een heel mooie quilt denk in glasraam techniek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je engeltjesquilt vind ik werkelijk schattig.
  En ja, soms leven mensen heel anders en kun je daar diep door geraakt worden. Het zit 'm vaak in de oprechtheid waarmee mensen doen wat ze doen. En die oprechtheid kan ook heel ontroerend zijn. Ze maakt prachtige quilts. Fijn is dat als je zulke mooie ervaringen mag hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Jeannet en zo geeft iedereen z'n eigen draai aan het quilten, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jeannet,
  Wat een bijzondere vrouw moet dat zijn en wat een diep geloof toont zij in haar quilts, ik ben er erg va onder de indruk en ook ik sta anders in het leven, maar kan hier wel respect en bewondering voor tonen! Bedankt, nog een fijne dag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is echt heel mooi! Daar doe je mij in ieder geval een groot plezier mee.... ;) ...!
  Ik hou er van wanneer men zo z'n geloof kan uiten en anderen kan raken!
  Ik ga haar site nog even bezoeken, straks! Lief dat je dit met ons deelt!
  Geniet van je maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben het met je eens, ondanks dat je anders in het leven staat, kun je nog wel waardering hebben voor, en geraakrt worden door wat anderen doen/maken. Het is een prachtige quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan alleen maar zeggen: dank je wel voor de link!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi jeannet.
  Ik heb de site bekeken en je hebt gelijk prachtige quilts en goed getroffen ook.
  Het doet me aan mijn moeder denken die was ook zo bijbelvast en bij mij is het dus ook met de paplepel ingegoten.
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie quilt, zal ook eens kijken.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoewel ik zelf niets heb met het onderwerp waarop zij de quilts baseert, maakt ze wel schitterende quilts. Erg mooi! Dank voor de tip. Zo zie je maar weer hoe veelzijdig onze hobby is...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeannet, ik probeer het nog een keer. Mijn reactie bij die andere persoon is inmiddels aangekomen, hier zie ik nog steeds niets.
  Ik wilde je graag bedanken voor de tip. Er zijn prachtige quilts te zien op deze site, zelfs voor mensen zoals ik, die weinig bezig zijn met de bijbel of het geloof. Ik vind haar quilts ware kunstwerkjes.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 12. GELUKT!

  Raadselachtig waar die andere gebleven zijn.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ga straks even op de site kijken. De quilt die je hier afbeeld is erg mooi ben ook erg benieuwd naar de anderen. En je hebt helemaal soms leven mensen anders maar dat kan toch zo ontzettend mooi zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk Jeannet, dat jij op die website dat stelletje zag staan. Ik speurde in mijn onschuld al mijn foto's al af, maar bedacht me ineens dat je natuurlijk op de website had gekeken. Heb je spoor even gevolgd en inderdaad een super leuk stelletje en helemaal niet duur. Jij hebt echt een neus voor die dingen. Hi, hi, maar weetje, ik had het gewoon te druk. Eerst mijn bezoek aan haar, vervolgens mijn foto's bewerken en op de blog zetten en mijn interview voor het Magazine uitwerken. Kijk en dan halen ze de koopje onder je handen weg.... nee, hoor grapje. Het is je van harte gegund. Ziet er gewoon heel schattig uit. Het artikel komt in het juninummer van het Magazine/Polder Glossy.
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.