Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 7 april 2010

BEE inpressie en mandjesdag

Ik zal eerst even vertellen hoe het gisteren is afgelopen met het overhemd van DH.......die kon er de humor wel van inzien en we moesten er samen erg om lachen, hij wilde zelfs nog wel even poseren met het overhemd zonder mouwen.....maar laten we het nou maar niet helemaal te gek gaan maken......
Vanmorgen was er weer de maandelijkse BEE in het Quiltgebeuren in Brielle, om met de mandjes te beginnen, dit heb ik vanmorgen geappliceerd, van de POP,s, nog slechts vier te gaan..... Deze quilt vond ik als rasechte kattenliefhebster natuurlijk helemaal toppie, de katten zijn van een paneltje, je moet er toch maar opkomen, de mandjes zijn met een soort ingewikkelde vlechttechniek gedaan, dat zie je misschien beter als je de foto vergroot.
Dit is het middenstuk van een Quilt waar Willy zelf met een clubje dames mee bezig is, naar een patroon van Lori Smith, erg mooi vind ik zelf, de kleuren ook, er komen nog een heel aantal blokken omheen, wordt vervolgt....

En iemand bracht een hele Dear Jane mee, daar waren we met z,n allen toch wel even sprakeloos van ( en dat wil toch echt wel wat zeggen met zo,n 16 dames in een ruimte.....) Wat een beauty, wat een ongelofelijk werk, en zo netjes en keurig, en dat is nog niet alles,
Dit was de achterkant van de quilt, ook al zo mooi en smaakvol in elkaar gezet, en met de hand gequilt op de "quilt as you go"methode"echt ontzettend mooi gedaan. Dat is nou het echte vakwerk.
Er was zo veel te zien vanmorgen, iedereen had enorm zijn best gedaan, van dezefde Mevr. van de Dear Jane was ook nog de mandjesquilt linksonder op de foto, het kon niet op, doet ze allemaal op de vakantie.....kun je zien dat ik daar toch te weinig aan doe....

Nou ja, ik heb niks te klagen,dit weekend ga ik ook weer een weekendje weg, ik ga een weekendje "PetraPrinsen......"dat wil zegggen, een weekend met een vriendin naar Zutphen, hebben we een bijzondere B&B gereserveerd, ( wij hebben de Paltskamer) dat doen we ieder jaar een keertje ( of twee....) gewoon lekker samen er uit, zonder man en kinderen, winkeltje in winkeltje uit, en s,avonds uitgevloerd met de benen omhoog, na het weekend hebben we altijd een beetje pijn in de kaken.....waar zou dat nou weer van komen.......We hebben het er allemaal voor over. Ik vertel jullie na het weekend wel over mijn PetraPrinsavontuur.......en misschien gaan we ook nog wel naar Bepjeweetwel....

31 opmerkingen:

  1. Wat heb je er weer een heerlijke tekst bij gemaakt Jeannet! Ben helemaal vergeten je een superweekend te wensen, zul je niet te veel lapjes aanschaffen hihi! Mooie avond alvast, groeten, Daniëlle XXXD

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke quilts zijn er weer op jullie bee geshowed. Veel plezier met je vriendin op jullie uitje. Maar dat zal best wel lukken, lijkt me!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook zo'n fleurig mandje en wat een bezige bijtjes op jullie bee!
    Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie dingen hebben de dames gemaakt zeg! En de quilt van Willy, een beauty!! Helemaal mijn kleuren. Gezellig weekend hoor met je vriendin! Tip: neem een tomtom mee, anders kun je Bep vast niet vinden...hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Such pretty quilts! Love them all!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh wat vreselijk voor je, moet je echt naar die winkels! (lol) Heel fijn weekend dat alvast gewenst. je mandje is erg leuk. GRoetjes Else

    ps wat een leuke dingen waren er weer te zien op de bee

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Creatieve groep daar in Brielle hoor, heel aanstekelijk lijkt me!
    Goed van je hoor, wéér een mandje af, dat wordt echt aftellen nu, zet em op!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat werken jouw verhaaltjes toch altijd aanstekelijk. Maar eerst moet ik de borders onkruidvrij hebben en daarna ga ik ook weer steekjes proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je hebt zeker niks te klagen! Je mist alleen mijn verjaardagsborrel morgen. Of ben je dan nog niet weg?
    Tip als je van chocolade houdt; ga theedrinken bij chocoladeatelier bonbon. Mmmmmmm En voor de lunch kan ik jullie chappoo aanraden. En vergeet de Pelikaan niet als je van thee houdt. Heeeeeelll veel plezier!
    O ja en wat een schitterende quilt werden er vanochtend op jullie bee geshowd.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooie mand heb je gemaakt en de manden met katten geweldig, wat kanp gedaan en dan de DJ ben er helemaal weg van, ben er ook mee bezig. En de rest allemaal even mooi. Veel plezier in Zutphen, ook dat is al zo ontzettend leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk verhaal weer Jeannet. En mooie foto's natuurlijk.

    Geniet lekker van je weekend. Dat zouden wij als vrouwen nu gewoon eens wat vaker moeten doen. Er éven stiekem tussenuit.

    Mooi weer toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat worden er toch mooie quilts gemaakt. Ik kijk me ogen uit. het mandje vind ik ook geweldig.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooie quilts worden daar geshowd hoor! Heel veel plezier dit weekend, maar dat zal wel lukken denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige quilts, en natuurlijk dat mooie POP blokje, laat je zien. Wat apart die achterkant van de DJ, die menrouw gaat zeker vaak op vakantie.
    Je hebt een heerlijk weekend voor de boeg, heel veel plezier en we horen wel in een smakelijk verhaal hoe het was.
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat laat je weer leuke dingen zien en die katten in de mandjes ze zijn super! Fijne avond nog. Groetjes, Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een gezellig logje. Zoveel moois te zien. En je eigen mandje mag er ook wezen! En die poezenquilt, helemaal geweldig. Krijg weer allerlei ideeen.

    Veel plezier in het week end!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat mooi weer allemaal. en ga lekker genieten van je weekendje met je vriendin.
    groetjes Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Leuke quilts allemaal. de blog van het overhemd is super.
    Groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Beautiful quilts, I especially like the star one.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat laat je ons weer prachtige werken zien Jeannet! Een heel fijn weekend alvast! Maar dat zal zeker lukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Zo'n foto van de Dear Jane geeft veel inspiratie om door te gaan !

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een mooie quilts laat je ons weer zien Jeannet. Voor ons poezenliefhebbers is de poezenquilt natuurlijk erg leuk. En de Dear Jane blijft toch elke keer weer mooi om te zien, in welke kleurcombinatie je haar ook ziet. Veel plezier in Zutphen; de weersvoorspelling is goed, dus daar zal het niet aan liggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. wat een mooie quilts zijn er op jullie bee gemaakt: prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Dag Jeannet,

    Ik wil jullie en heel veel weekend toewensen.Geniet ervan.....

    Groetjes Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een mooie quilts en quilts-in-wording!!! Wat zullen jullie genoten heben!!
    Heel veel plezier vast in Zutphen, ik hoop dat het weer ook meewerkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Mooie dingen heb je gezien op je Bee! Ja, zou dat helpen, meer op vakantie gaan ;-))) In ieder geval een heel leuk weekend gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Jee, als ik hier even niet ben geweest mis ik toch wel veel. Wat doe jij veel zeg! Je overhemden verhaal is helemaal geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Dag Jeannet, met het overhemd kwam letterlijk de aap uit de mouw. Leuk dat jullie er samen om konden lachen. Ik heb trouwens het petit fourstelletje al gehaald hoor. Ik kreeg er nog twee leuke lavendelgeurzakjes bij. Een voor jou en één voor mij. Ik heb twee verschillende leuke Provence stofjes gekozen, dus als ik bij je ben, mag jij kiezen. We spreken nog wel af hoor! Volgens week zit er overigens niet in: weer die deadline, vergaderingen en naar het dierenziekenhuis in Utrecht voor het hondje van mijn moeder (blaasstenen). Maar komt goed!
    Wens je een gezellig en zonnig weekend!Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  29. I like your applique block with the basket & flower!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een schitterende quilts en wat origineel die poezen in die mandjes, petje af voor de DJ quiltster! Enne jouw mandje is ook weer een schatje! Hoe is het met de kaken en de benen? Hoop dat je een heel fijn weekend heb gehad in het Zutphense! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Such a gorgeous dear Jane! I really enjoy your blog and seeing your lovely projects.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.