Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 2 mei 2011

Huis en tuin kneuterigheid

Het is nog steeds vakantie bij ons, en dan doe ik niet zo veel aan quilten, of nou ja, wat is niet zo veel? bezig ben je natuurlijk altijd wel met iets, al is het maar op de zondagmorgen en s,avonds voor het nieuws.
Lijkt de één een beetje op de ander? of de ander op de één natuurlijk.Het is eigenlijk een groot speldenkussen, maar zeg nou zelf.....daar steek je toch geen spelden in ? mijn man zou het vast wel doen...maar die heeft dan ook een hekel aan katten.......
Even een impressie van de tuin rondom ons huis, het is meer een wildernis, maar wel een heerlijke, prachtige wildernis, de wei van de buurman staat helemaal vol met fluitekruid, we vragen maar niet of tie er blij mee is.......hij vast niet, ik wel heel erg! fluitekruid behoort met stip tot één van mijn lievelingsbloemen, met lelietjes der dalen, en vergeetmijnietjes en kamperfoelie en nog wel een aantal, vooral geurende bloemen.
We hebben een nieuw teakhouten tuinset gekocht, en dat is dan meteen weer een reden om het hoekje waar dat altijd staat wat op te leuken, blauw geschilderd door zoonlief ( dat is dus wel weer een voordeel als ze ouder worden....) het is een kleine overkapping, en we zitten er dus heerlijk uit de wind om er s,avonds buiten te eten, de vlaggetjes heb ik opgehangen, eerst voor het huwelijk van William en Kate, en toen voor onze eigen koningin, en daarna voor mijn eigen mannetje die 1 mei jarig was , dus drie dagen feest!
Manlief heeft er een plank in gemaakt, daar staat mijn indrukwekkende hoeveelheid kannen op...oeps....had ik er zoveel..........ik haal de 25 wel..........maar goed, ik gooi dus nooit wat weg en ik ben al 50...en ik zou ik niet zijn als ik er als finishing touch niet een sjabloonrandje langs moest sjabloneren.
Laatst had ik jullie die blauwe eitjes laten zien in het merelnest, dus ik dacht, kom, ik ga jullie eens die jonge vogels laten zien......ehhh.....was ik toch rijkelijk laat mee.....de vogels zijn al gevlogen!
Het blijft nog steeds maar mooi weer, we genieten nog iedere dag van het tuinset, zelfs als er een buitje valt is het daarna meteen weer lekker.

30 opmerkingen:

 1. Wat een leuk bericht weer zo op de vroege morgen Jeannet..en wat een mooie foto van "Beest"(en)..wat een leuk poezenspeldenkussen...ben er weg van..zonde om er spelden in teprikken...gewoon zo neerzetten of hangen...heel leuk gemaakt....en je foto`s zijn weer heel leuk...het is een fijne start van mijn (werk) week...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke speldenkussen.Gezllig hoekje heb je daar gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh nee hoor die schat niet gebruiken als speldenkussen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk plekje in de tuin en al die kannen geweldig.
  Ik zie mij daar wel zitten en dan met uiteraard een handwerkje, bakje koffie of thee en wat mooie quiltboeken en het zonnetje, heerlijk.
  Groetjes,
  Anja Lems

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schattig speldenkussen! Gewoon gebruiken zou ik zeggen, voelt deze poes niets van! Wat een heerlijk en gezellig plekje heb je daar in je tuin, kan me voorstellen dat je daar al een vakantiegevoel krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet dat er weer gezellig uit! Je hebt het hoekje leuk gerestyled! Helemaal alla Jeannet.Daar kunnen jullie weer de hele zomer genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lief speldenkussen, ga daar maar niet in prikken! En wat zit je er mooi bij, geniet er lekker van, en ohhh nog gefelciteerd met dh. Fijne dag, else

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een leuke bureau kat, maar die grijze is ook erg mooi!
  Het is leuk bij jullie in en om de tuin!
  Gelukkig zijn ze goed uitgevlogen je vogeltjes!
  Groetjes Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Jeannet,

  Ben ik ook weer eens een keer. Ik lees wel, maar reageer bijna nergens. Soms heb je dat hè, dan wil het gewoon niet met dat bloggen. Schrijf zelf ook mondjesmaat.
  Dit is, zoals altijd, weer een gezellig logje. Het speldenkussen is énig en je nieuwe tuinmeubels zijn ook super.
  Lachen om die man van jou die spelden in een poes wil prikken. Ik kan erom lachen omdat hij het toch niet doet, denk ik, hoop ik....LOL
  En dan die kannen, nou dat is echt een gevalletje "oeps", jeetje wat veel, maar ze staan daar leuk.
  Nou meid, dit was het weer. Heb mijn best gedaan, nou ja dat laatste valt wel mee hoor.
  Fijne dag en geniet lekker van het mooie weer!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk zeg !! Je zoon is 1 dag na mijn zoon jarig en je man is 1 dag voor mijn dochter jarig, die vandaag alweer 25 jaar wordt. Alsnog gefeliciteerd met je man. Drie dagen feest... heerlijk ... heb je veel taartjes op???
  leuke buitenfoto's weer en je zitje is schitterend geworden !!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk allemaal!!!!! Rustiek, landelijk en rustgevend!
  Oeps, je man die niet van katten houdt en dan met twee prachtige katten?????? Feliciteer hem maar namens mij!!
  Groetjes,
  Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik deel je liefde voor Fluitekruid. Ik vind de bermen zo mooi als ze er vol mee staan. Leuke overdekt terras hebben jullie gekregen en hiep hiep hoera voor de verjaardag van je man. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van manlief. Wat een lekker hoekje heb je daar in de tuin. Ik zie je daar wel zitten met een handwerkje. Leuk zo'n verzameling kannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ziet dat er gezelig uit!!!!
  Leuk die kannen ,bij mij staan ze door het hele huis,maar het is een super idee om ze bij elkaar te zetten .

  Geniet lekker van je plekje ,

  groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijk plekje om te frutten,
  onder dat afdakje. Mooi geschilderd
  door je zoon, hoor. Ik ben ook zeer
  flieft op je verzameling landelijke
  kannen! Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heb je toch een heerlijk plekkie daar in de tuin.
  En ik had al armen vol Fluitekruid geplukt. Zulke leuke bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lekker een plekje uit de wind, nu dat is er hier nu niet bij, tenminste voor meer dan 1 persoon, maar ja ik heb voorrang hé! Het ziet er allemaal schitterend uit, je zoon is al een goede klusser aan het worden, handig zo'n knul in huis! En wat een schitterende kannenverzameling! En pas 50, nu meid dan loop ik toch heel wat jaartjes op je voor!! Je kat is leuk geworden! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ben helemaal weg van je speldenkussen.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lovely collections of pitchers and a great post I would love to be sitting in your garden, chatting, quilting and having tea with you!!!

  Thank you as always sharing your lovely thoughts!

  Carolyn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke poes, of twee eigenlijk, want die andere is ook niet te versmaden. Maar ik zou ook geen spelden in de eerste steken. Wat een leuke sfeerhoekjes heb jij in je tuin en wat heeft je zoon het mooi geschilderd! Nog van harte met je man, wat een feesten achter elkaar!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi! Wat een lekker plekje om te zitten!
  ziet er leuk uit en ik ben jaloers op je verzameling...ik vind oude kruikjes ook zo leuk!
  ENNE; wat zijn de kittens mooi!
  geniet ernog maar even van!
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een mooi en prachtig zitje heb je gemaakt, lijkt me geweldig om daar heerlijk een bakje te doen met een handwerkje op schoot uitkijkend over de bloemenweelde voor je. Ik vind het ook prachtig als alles door elkaar bloeit en groeit. Je kat is een schatje, geweldig en nee daar zou ik ook geen spelden in kunnen steken, zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ojee; daar ben ik weer; ik schreef veel plezier met je kittens- Maar daar mee was ik in de war met JOTILLi haar blog....( sorry)
  Jouw gemaakte poes is natuurlijk ook mooi- maar verlaat niet binnenkort het nest ( zoals die echte kittens)
  Delft en schipluiden zijn erge leuke stadjes!
  Mijn huis is niet bereikbaar met de auto- dus kom je er denk ik niet langs...
  of kom je wandelend??/
  groetjes fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een mooi poezebeest hoor! En inderdaad heeeel zielig voor hem om er spelden in te steken.
  Het ziet er heel gezellig uit in je tuin....een plaatje!!
  Groetjes van osn allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gezellig feestelijk allemaal! Hier staat overal fluitekruid langs de weggetjes - het is net kant.
  En het spelden-beest is prachtig!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Gezellig hoekje heb je daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Heerlijke foto's! Eén en al gezelligheid, toch?!
  Geniet ze hoor!!
  Liefs, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Lekker hoekje heb je nu. Neeeee geen speldenprikken in zijn moie koppie. Straks wordt het voodoo en is het beest helemaal los. Hier is het trouwens ondertussen KeiKoud. Brrrr.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 29. mmm gezellige zitplek heb je! En je foto's zijn erg leuk. De blokken van je Veronique quilt worden ook erg leuk. Ik vind haar boeken al zo gezellig om door te kijken en heb dat dan ook al vaak gedaan.
  Heerlijk al dat fluitekruid, helemaal met je eens !
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Lekker, van die hoekjes in de tuin. Lijkt me een superplekje zo!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet