Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 27 augustus 2014

Wolmarkt Zierikzee

Een paar weken geleden, toen het gelukkig nog niet niet zo nat en koud en winderig was, werd er in Zierikzee weer de tweede wolmarkt georganiseerd.
En er was wol, wol in alle soorten en kleuren, zon en wol en mooie luchten boven de kramen, Zeeland, wat wil je nog meer? Nou ja, goed kunnen breien natuurlijk.....euhhhh
Zoiets bijvoorbeeld, dat mooie inbreiwerk, ik blijf het prachtig vinden.Ik kan inmiddels wel een beetje breien hoor, al gaat het nog steeds niet snel, deze sokken ben ik al een maand aan bezig, en dan te bedenken dat al die feestboekers een paar sokken breien in een week.....één hele week.......stug dooroefenen is me aangeraden......
Ik brei ongeveer 4 cm op een hele avond, nou ja, tuurlijk is het geen race of aangenomen werk, maar met al die wolletjes in het zicht is het wel aardig als het een beetje opschiet, toch? Ik moet er nog steeds over nadenken of het me nou al die tijd wel waard is die ik in een sok stop.............maar ik dwaal af van de markt.
 Viltwerk was er te kust en te keur, dat lijkt wel steeds meer in opkomst, ik ga me er niet aan wagen, er is al zoveel leuks in het leven, en dat kan ik geeneens bijbenen.
Dit blijft ook altijd leuk en lijkt wel niet uit de mode te raken, gaf ik 30 jaar geleden al workshops in.
Dit vond ik een grappig dingetje, een vlechtwiel, gemaakt van een boomschijfje met inkepingen, het nieuwe loomen??? of moet ik zeggen, het loomen voor de Vrije Scholen? Het is keileuk, het lijkt een beetje op het punniken van vroeger, maar dan toch anders,wat een plezier voor twee euro.
Gevlochten shawls van vilt, je moet maar op het idee komen, dat is met alles, soms zie je iets, en dan denk je, waarom ben ik daar niet opgekomen? Zo simpel, dat is met het vlecht wiel eigenlijk net zo.
Dit vond ik ook heel erg leuk, dat waren boeken die van hout, triplex waren gemaakt, je kon ze schilderen, of met textiel bekleden,achteraan staat er één waar de binnenpagina,s ook al geschilderd waren en versierd met een gedicht, komt tie weer, je moet er maar opkomen!
Weven was er ook vertegenwoordigd, ik sta er dan wel altijd van te kijken wat een creatieve mensen er toch zijn, heel veel amateurkunstenaars die hun werk verkochten, prachtig!
Je ziet weer wollige bekenden, bij Jeannet Koek die ik ken van de landelijke spindagen heb ik een mooi nog te spinnen wolletje gekocht,het witte en zwarte wolletje is wol van Hollandse schapen in oostbloklanden gesponnen en tot slot een ölandgarentje, voor de prachtige warme kleur.
Het was een leuke markt en ik hoop dat tie stand houd elk jaar.En voor wie nou denkt....kon ze dat dan allemaal lopen met die horrorknieën !? Nee Ja hoor! achter dit "hippe hulpmiddel", zelfs om te bouwen tot rolstoel, limited edition, als je het doet moet je het goed doen natuurlijk, en de kleur viel helemaal niet uit de toon op deze kleurrijke markt.
Voor volgens jaar kwam vriendin Elsje met het idee om er een "Spinin" bij te maken, een meeting met allemaal spinsters, ook een heel leuk idee, ik ben van de partij met het wieletje bij leven en welzijn zeggen ze er dan bij he.........!
Vandaag is er zon beloofd, heel veel zon en 23 graden, dat mag ook wel na zo,n dag als gisteren, ik geloof niet dat het 5 minuten droog is geweest, het toilet kon niet meer doorgetrokken worden zonder te overstromen, wat een dag zeg.We gaan het beleven!

15 opmerkingen:

 1. Hadden we maar meer tijd hè Jeannet, om al die leuke dingen te doen. Hier ligt ook een karrevracht aan wol, maar breien...... nee hoor, geen tijd want ik wil net iets liever patchen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een rollator is een prima "begeleider" . Een fantastische uitvinding. Heb er ooit tijdelijk gebruik van moeten maken en was daar heel blij mee. Je zou wel mal zijn om zonder te doen. Toch: sterkte met de knieën, jammer dat er niks aan te doen is.
  Groet, Rya, Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke kleurrijke markt heeft zierikzee. Heeft meer weg van een soort kunst- of handwerkmarkt. Heel slim van je om dat hulpmiddel aan te schaffen. Je hebt er vast een boel gemak van.
  Veel plezier op deze zonnige dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tip voor je. Dat vlechtwiel kun je ook heel gemakkelijk zelf maken van een bierviltje, waar je de inkepingen in maakt. Op die manier kun je uitproberen of je het leuk vind. Ik heb dat een tijd terug eens gedaan. En het is heel leuk, maar waar gebruik je nou zo'n draadje voor???

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldige markt! Waarom is er hier nooit zoiets leuks? Ik ben toch altijd afhankelijk van internet wil ik een beetje keuze hebben. Maar Jeannet, met breien is het zó dat de aanhouder wint. Hoe meer je breit, hoe sneller en beter het gaat, gewoon vanzelf. Dus niet extra hard proberen te breien, maar gewoon de lol erin houden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Had ik ook heel graag heen willen gaan, maar had dat weekend andere bezigheden. Gelukkig heb jij er een prachtig (foto)verslag van gemaakt, kan ik toch een beetje meegenieten. En troost je met de gedachte, dat ik met sokkennaaldjes nr.2,5 ook niet meer haal dan hooguit 5 cm op een avond (maar breien is voor mij geen klusje van iets-snel-klaar-willen-hebben, maar een moment van ontspanning op hoofdzakelijk de vrijdagavond; een paar sokken vergt dan ook maanden..). Mooie wolletjes heb je gekocht, vooral die verrukkelijke Oland!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig hebben we hier eindelijk zon! Net even op het bankje in de voortuin gezeten. Dat doet een mens goed.
  Wat een leuke rollator heb je, hip hoor!
  De markt lijkt me ook heel erg leuk. Al die mooie dingen die je wel zou willen maken.... maar kopen is ook leuk, je kunt niet alles tegelijk toch?
  Het breien gaat vast steeds sneller. Mijn oma - die haar hele leven al sokken had gebreid - kon toen ze vrijwel niets meer kon zien gewoon nog breien, dat ging helemaal op de automaat.
  Natuurlijk wel gewoon met effen sokkenwol.
  Dat inbreien is prachtig, vooral voor een hele trui :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellig, kleurrijk blog weer! Ja, een mens wil vaak te veel. Ben nu ook bezig met haken én breien. Super hip zeg, die rollator. Ik heb er ook een gekocht (niet zo'n hippe). Had laatst veel plezier van een geleende, en misschien vlgd week nodig na mijn heupoperatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O wat een leuke markt, Jeannet, je zou zo aan van alles willen beginnen... Creativiteit is eindeloos, hè... dat gevoel van: "waarom heb ik dat niet eerder bedacht, zó simpel eigenlijk" heb ik ook heel vaak hoor. En je sokken worden mooi! Geen haast hebben!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het was hier ook mooi weer! Wat een leuke markt, en een leuk verslag ervan. En een leuke rollator zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het was een heerlijke droge dag. En dank je wel voor het gezellige rondje markt. Ik heb er erg van genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waarom zijn hier nooit wolmarkten? Ik zie daar in die houten schaal een hele mooie liggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een pracht aan kleuren en ideeën...en inderdaad een mooie rollator !!...;0)))
  Fijne dag..

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.