Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 9 februari 2015

Apple corns

Ik heb vorige week een crea weekje gehad, daar is dit nog een verslagje van. Een hele tijd geleden bedacht ik me namelijk dat ik iets met apple corns wilde doen, en zoals zo vaak werken zulke ideeën aanstekelijk dus Elvire van de Ufo,s vond het ook een strak plan.
Ik ben toen een keer wezen tekenen en knippen bij haar op een ochtend, dan schiet het tenminste een beetje op, want hoe gaat dat, doosje open, doosje dicht, doosje in de kast,doosje uit het zicht.........En dan dreigt zo,n project toch een beetje te verzanden, dus toen ik pas het doosje weer in het zicht zag, heb ik even een afspraak gemaakt om weer te komen tekenen en knippen en ook Elvire diepte haar doosje weer op.
Ik heb mezelf een project gesteld van 340 applecorns van zestig verschillende stoffen in rood en blauwtinten en zes corns per stofje. Op een ochtend teken en knip ik er zo,n 60.Toen ik daar achter de strijkplank stond viel mijn oog opeens op dit servies, huh....dat lapje stond ik toch net te strijken voor in de corns???
Inderdaad, blijkt er dus ook een servies van te zijn! is dat grappig, ik ga het niet kopen, niet sparen, ik hou mij bij het Butterfly gebeuren, want inmiddels ben ik in het blijde bezit van een Butterfly botervloot! een collectors item.
Dit soort botervloten vind ik altijd erg leuk, want behalve boter kun je ze ook goed gebruiken voor bloemstukjes of bolletjes.Kan trouwens ook heel goed met van die oude juskommen.
Het is genieten van de bolletjes in huis, ik kan er niet genoeg hebben, gelukkig heb ik overal hoekjes en holletjes waar ze kunnen staan, ik wil lente, en wel nu meteen als het even kan.
Ik heb het nooit zo sterk gehad, want ik hou eigenlijk wel van elk seizoen,maar nu wil ik lente, deze sombere verregende grijze winter wil ik niet meer, en ik geloof dat er voor de komende week weer vijftig tinten grijs zijn voorspeld zijn......Het is zo nat op ons terrein, je moet overal je kaplaarzen aan.
Lente, als het dan meteorologisch nog niet zo ver is, dan toch wel met deze stofjes.Ik heb er gelijk een paar verknipt in de applecorns, zo bijzonder altijd....kasten vol stof en toch is het net alsof de schaar alleen maar in een nieuw stofje wil knippen.
Lente......ik heb nog een vestje gebreid voor haas, alsof ik daar de lente eerder mee in huis haal, leuk patroontje is dit toch en vrij eenvoudig, haas is er blij mee.Ze zit in februari al te wachten tot het eindelijk Pasen is, wel met haar vest aan, tis tenslotte nog steeds winter.
Dan heb ik hier nog iets wat ik NIET ga doen, de deken, ik dacht een deken te gaan breien van pinwheels, leuk en aardig, privéles gehad bij "Ellis op de bank" maar soms valt er ook wel eens iets tegen, wat een gedraai met die naalden is me dat zeg.....ik broed op een ander breiproject.
Van de week kreeg ik van een quiltvriendin uit het zuiden met een zachte G een schattig vlopje in de bus!een kaarsgedicht...En laat het nou ook nog net volle maan zijn, de maan scheen door mijn raam en ik heb aandachtig geluisterd, wat hij heeft gefluisterd.......
Sommige dingen hou je voor jezelf, de fluisteringen van die maan bijvoorbeeld, sommige dingen zijn te privé om op een blog te zetten, of te delen met anderen,die stop je in een doosje, in je gedachten, en soms, even, maak je dat doosje open en laat je je gedachten eruit lopen, je doet het doosje dicht en trekt weer je dagelijkse gezicht, zoiets............herkenbaar?

19 opmerkingen:

 1. piep
  goedemorgend meid
  weer een nieuwe week en een nieuw blogje van jou,
  zalig met een kopje koffie heb ik er weer van genoten,

  heerlijk...
  en die lente die wil ik ook,..
  ook hier overal bolletjes...
  en ao een haasje heb ik ook,,.
  moet ik misschien even boven toveren
  ...
  maar eerst de sokken en de Gossip..
  gaat allemaal een beetje traag..
  maar ach de winter kabbelt er ook maar wat door, dus val ik niet op met mijn slakkengangetje..

  fijne week meid knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een gezellig blogje op deze sombere maandagochtend.
  Zou de lente al in aantocht zijn of moeten we toch de bolletjes binnen halen?
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Jeannet, ik voel ze met je mee...Lente wil ik ook, ben ook het trieste weer zo zat.. Heb gelukkig wat pakketjes van haasjes besteld bij Bep en kan daar lekker mee aan het freubelen. Helaas moet ik aan het einde van de week weer onder het mes en ga dus nu lekker alvast de lente in huis halen!
  Groetjes en een fijne week, Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer genoten van je blog Jeannet! Wat kan het weer in ons kleine land toch verschillen! Jij schrijft over een zonnige zaterdag en elders in het land gleed men van de weg. Gezellig al je bloemen en serviezen en een goede tip om dat serviesgoed te gebruiken voor de blommetjes en bolletjes. Kreeg net een opmerking van mijn man dat hij de rozen in de vaas vorige week veel leuker vond staan in de 3 hyacintenglazen! Heb je een patroontje van haas zijn vest? Hier zit een beer die wel zo'n vestje wil! Al moet ik uitkijken dat de poppenfamilie dan niet jaloers gaat worden! Ik wens je een fijne week. Begrijp dat je naar Zwolle gaat. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk verhaal Jeannet, mooie lapjes, mooie kleurtjes. Vooral de bloemen!!! Die wil ik ook. Voorjaar, daar zijn we aan toe.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee, bolletjes in botervlootjes, die zijn zo prachtig maar nu ook bruikbaar. Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach ja, het leven op het blog is toch wat anders dan het leven in werkelijkheid. Je kunt nu eenmaal niet alles op het worldwide web zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zit hier weer met een grote smile achter de pc je blog te lezen en dan weet ik gewoon niet waar ik het eerst op zal antwoorden. Laat ik maar weer zeggen dat ik heerlijk genoten heb van je vertelsels en je foto's. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk stukje heb je weer geschreven. Ook ik wil lente. Ramen, deuren open en naar buiten. Mag vandaag beginnen kom maar op met de zon..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo aan je blog te lezen met je dichtregels er tussendoor zou ik denken dat je nog in de decembermaand zit! (lol)
  Heb je al prunustakjes in de bloei staan in je vaasje?
  Gisteren de tuin in gelopen en een paar sneeuwklokjes,1 cyclaambloemetje en 1 kerstroosbloemetje geplukt en in een borrelglaasje gezet met 3 klimopblaadjes.
  Zaterdag hier in het Noorden grijs en spekglad tot halverwege de ochtend.
  Nu probeert de zon er door te komen maar de lucht is 1 grijze massa dus ik vrees dat het niet zal lukken.Dan maar genieten van de bos gele narcissen op tafel.
  gezellige dag en veel appeltjesplezier!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat ken ik wel zo'n doosje dat je alleen zelf mag openen. Maar het liefst doe ik dat dan heel vaak om stilletjes te genieten van de dingen die andere mensen niet hoeven te weten....
  Leuk om iets te maken van al die heerlijke mooie lapjes.
  Zelf vind ik het altijd een beetje jammer om die mooie hele lapjes te verknippen :-)
  Krijgen we 50 tinten grijs deze week? Wel spannend toch? Maar het hier zal wel saai worden, ik wil ook voorjaar, en wel gisteren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk project, de applecores! Maar dat gebreide dekentje lijkt mij toch ook wel erg mooi, maar ja, als het niet leuk is om te doen, dan zou ik er ook niet aan beginnen. Mooi rose hazenvestje ook! En voorjaar? Ja, graag! Ben dol op de winter, maar die tinten grijs en al het nat, en die wind... 't is geen lolletje om daar de hond in uit te laten.
  Toch een fijne grijze week gewenst en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie kleuren voor die apple cores !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Herken ik helemaal, die maanfluisteringen, wat een prachtige kaart! Leuk hoor, al die appeltjes, zo kun je wel dromen van de lente, die vast wel komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier ook blauwe druifjes en hyacinten in de bloei in huis, maar ik verlang heel erg naar de lentezon, bloeiende krokussen en narcissen en warmte! Dus een logje naar mijn hart! Groetjes
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo herkenbaar je verlangen naar de lente. Wat grappig dat stofje van je apple corn en het servies. Oh en ik vind je botervloot helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jij ook aan de apple cores dus. Bij mij ligt er een tasje met een heleboel geknipte lapjes te wachten tot het weer vakantie wordt want dit is namelijk mijn 'werkje voor in de auto'. Elke vakantie komen er 1 of 2 rijen bij. Dit gaat dus nog een eeuwigheid duren maar goed. ;-)
  Wat verlang ik ook naar de lente!!! Weg met de kou en heerlijk het zonnetje weer wat vaker zien. Dan voel je je ook gelijk weer een stuk beter hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb de lentekriebels nog niet echt. Het weer is er nog niet naar, misschien is het dat. Ik zit ook nog zo lekker op de bank onder een dekentje met een kaars aan. Maar ik ben toevallig ook met klokhuizen begonnen. Bij mij van restlapjes. Ik ga er een stoelhoes van maken. Het is best wel een gedoe om erin te komen, al die ronde vormen aan elkaar naaien. Maar het komt goed!
  Al die bollen en bloemen in je huis zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.