Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 20 juni 2016

1340 gram schoon aan de haak

Ehhhh.....ben ik plotseling oma geworden van dit mooie jongetje? Zou zomaar kunnen gezien mijn leeftijd ( ouwe taart)
Maar nee, dit prachtige mooie jongetje is onze eigenste zoon, toen hij twee jaar was, en gelukkig wat meer woog dan bij zijn geboorte.
1340 gram, na een zwangerschap van 26 weken die ontaarde in het HELP syndroom, wat een ellende......na zes weken ziekenhuis kwam hij thuis en woog toen 2350 gram, ruim twee pakken suiker, Brrrrr wat zou daar uiteindelijk van terecht komen? Dat werd afwachten.
En nu, 17 jaar later, is er weer één van de vele mijlpalen bereikt in het leven van deze jongeling.Onze heerlijke blonde krullenbol, op mijn blog bekend als de Bakpuber en de jonge Molenaar, is GESLAAGD!
Het jongetje , wat wellicht nooit zou gaan praten, en vast niet zou leren lopen, wat niet kon rekenen, wat eigenlijk maar naar speciaal onderwijs had gemoeten volgens "De Deskundigen"............
Dat jongetje, waar we als ouders jarenlang met veel verve voor op de bres zijn gesprongen en het pad hebben geëffend, tegen diezelfde deskundige meningen in, is nu dus Cum Laude ( dat mag dit jaar voor het eerst op het voortgezet onderwijs) geslaagd voor het VMBO TL, als beste van het vierde jaar met een dáverende cijferlijst.
Met dank aan de inzet van de school, in combinatie met zijn eigen geweldige inzet!!Dat verdient een grote taart
Hij heeft hiermee geschiedenis geschreven op school.........Prachtige lijst, trotse ouders.
Voor ons als zoon was hij natuurlijk al lang geslaagd, ook zonder deze cijfers,want het aller, aller belangrijkste van het leven is niet te meten in cijfers,maar hoe je daar als mens in staat, dat je goed in je vel zit, dat je positief tegen de uitdagingen van het leven aan kijkt en dat je de mogelijkheden benut die bij jou horen.En dan wil ik nog niet eens er bij zeggen, dat je gelukkig wordt, want dat is een relatief begrip, want wat is geluk ?
Straks een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving, oog hebben voor de noden van andere mensen,leven naar je eigen waarden en daar geen concessies in doen, blijven staan voor wat je vind,wat een ander er ook van denkt, respectvol blijven naar je medemens,hoe ze jou ook bejegenen.Kortom:authenticiteit, dat willen we hem als ouders mee geven.
Het is een heerlijke gezellige, humoristische en open jongen waar we het gewoon hartstikke leuk mee hebben.Gelukkig blijft hij nog een tijdje thuis, pubers van tegenwoordig hebben het veels te goed in Hotel #papsenmams#
Hij gaat straks naar de Havo, en over twee jaar? Leraar worden misschien ? hij heeft het eens kritisch ( van wie heeft hij dat nou toch.......:) aangezien op school, en weet precies wat er wel en niet goed is aan het onderwijs.We gaan het beleven.Dank nog voor de ontzettende overweldigende hoeveelheid felicitaties op het feestboek! Leuk dat iedereen zo meeleeft.
Is er ook nog ander nieuws ? nou ja, eigenlijk voor ons niet echt natuurlijk, van de week op het rondje door de polder s,avonds zaten er een heel stel lepelaars bij het natuurgebiedje, was prachtig! Schitterende beesten.
En genieten is lapjes aan elkaar naaien, al zijn het maar zeer simpele vierkantjes ook dat is heel mooi. Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn.
Ik heb weer een stukje van het butterflyservies gescoord, onder het mom van spaargeld op de bank levert ook niets op kan je maar beter investeren in een mooi oud servies wat zijn waarde behoud en vast nog in waarde stijgt.In de tussentijd geniet je er van, wat ik van geld op de bank niet kan zeggen.
Er worden ook nog gonnetjes gemaakt voor de Hertfordshire, met tips en tricks van de oppergonnenmaaksteropafstand en dat werpt zijn vruchten af.
En zo is er weer een week voorbij, de langste dag is morgen al, na morgen korten we weer op naar de herfst, de zomer moet nog komen, maar de zomer komt terug deze week zegt weerman Piet.Alleen vandaag zou het zomaar de langste regenbui sinds de afgelopen twintig jaar kunnen worden...........
Geniet er allemaal van, neem het hoe het komt, en leef vanuit een zuiver hart naar je waarden zonder ze geweld aan te doen, dat is wat ik eigenlijk iedereen ter overdenking zou willen mee geven deze week.
Hartelijke Groet, Jeannet43 opmerkingen:

 1. Hoi Jeannet,
  Allereerst, gefeliciteerd voor je zoon, goed gedaan! En dan mijn complimenten met wat je schrijft! Heel erg leuk, dat je je zoon zoveel moois wil meegeven...Fijne dag en vriendelijke groetjes
  Nicoline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Piep

  Nee Jeannet vandaag richt ik me niet eerst tot jou :). Maar tot je fantastische zoon, J. Super de luxe punten man, een dikke proficiat en de toekomst lacht je toe👍🏻👍🏻

  Zo en nu de schrijfster van dit heerlijke blog..
  Wat heb je dit weer mooi neergezet, de liefde voor je kind spat er van af, maar toch met heel wijze woorden en daarom lig jij bij mij mee op de hoogste plank.
  Fijne week en vakantie samen met je krullebol en J.

  Knuf knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je knappe zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. GEFELICITEERD!!! En WOW wat een cijferlijst!
  Wat moet dit een supergoed gevoel zijn. Jullie mogen met recht trots zijn op zoonlief. Fijn dat hij verder gaat leren. Wij wensen hem veel succes :o)
  Groetjes,
  Yvonne en Rick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd, wat een kanjer! Veel succes met het vervolg en een fijne vakantie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig stukje, en wat een geweldige prestatie van Jorrit een hele mooi cijferlijst.De spreuk zal ik meenemen en proberen voor ogen te houden.
  Heel veel groten van Ria.;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd met je zoon! Wat een prachtige woorden heb je hier neergezet. Ze ontroeren me heel erg. Dank daarvoor. Je hebt het goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fantastisch wat een mooie prestatie Jorrit. Gefeliciteerd. Jeannet wat een mooi en wijs blogje. Fijn als je je kind dit mee kan geven. Nu samen genieten met jullie kanjer!
  Groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die zoon van jou komt er wel. Prachtige puntenlijst heeft hij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Knokken voor je kind, in mijn geval kinderen. Dat herken ik wel. Wat ben je dan trots als hij met zulke mooie punten slaagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd Jorrit met deze prachtige cijfers en op naar de volgende uitdaging!
  Jullie als ouders ook gefeliciteerd met jullie geweldige zoon die vanaf het begin al heeft laten zien dat hij een vechter is.
  Deze tekst hangt bij 2e zoon op zijn prikbord nadat ik het hem heb gestuurd.
  Dank voor je prachtige blog vandaag en geniet van al het moois dat er gelukkig ook nog is.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte gefeliciteerd met je zoon. De HAVO wordt een eitje voor hem met zo'n puntenlijst. Geweldig zeg. Geniet er maar lekker van en wens hem maar een fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een superprestatie van je zoon, dus een groot compliment voor Jorrit. Maar wat mooi om te lezen, dat hij niet alleen hierom wordt gewaardeerd door jullie als ouders, maar dat hij nog veel meer meekrijgt in het leven dan alleen goed presteren... Respectvol omgaan met je medemens, oog hebben voor een ander, het zijn tegenwoordig waardevolle zaken, als je die bezit. Heel mooie em liefdevolle blogpost, waarin ik mij als mam en oma zeker herken.
  Wees maar trots op je kind!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd ! Wat een kanjer die zoon van jullie..............TROTS!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Amen.
  Wat een prachtig bericht, een handleiding voor het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een knappe prestatie van je zoon! Hij zal zijn weg wel weten te vinden in het leven. Zeker met zo'n sterke, nuchtere moeder naast hem!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Van harte gefeliciteerd allemaal. Wat een mooie cijferlijst en wat een prachtige basis heeft deze kanjer. Respect hoe je dit als moeder hebt gedaan Jannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hartelijk gefeliciteerd met het slagen van Joris en dan nog wel cum laude. Wat een prestatie en dat die zo zichzelf blijft. Bewondering heb ik ervoor. Genieten jullie maar allemaal. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooi cijferlijst, mooi kind en een prachtig verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gefeliciteerd Jorrit!!! En je ouders natuurlijk ook!!!
  En Jeannet , je had schrijfster kunnen worden van een boek met zelfontworpen quilts en zelfontworpen quots!
  Liefs , mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi servies bijgekocht !!!!! De schaal heb ik ook, maar zonder eierdopjes. Leuk, dat je hem compleet hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Super een zoon om heel trots op te zijn en nu heerlijk vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Gefeliciteerd met jullie blonde krullebol, zo fijn dat het helemaal goed met hem gaat en dan zeker weten ook met jullie...............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ben onder de indruk..! Van je zoon, van je verhaal, van jouw blik op de wereld. Proficiat Jeannet met hoe jullie dit kleine wurm hebben opgevoed en begeleidt tot waar hij nu is.. en dat is niet mis :) En proficiat voor deze kanjer die dit maar mooi zelf verwezenlijkt heeft!! Geniet ervan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Die blonde krullenbol heeft het hem geflikt! Met een goede ondergrond van zijn paps en mams.....nee laat die maar schuiven 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Die blonde krullenbol heeft het hem geflikt! Met een goede ondergrond van zijn paps en mams.....nee laat die maar schuiven 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een heerlijk blog vol met optimistische geluiden!
  Wat fijn dat bakpuber geslaagd is en dan nog met zulke prachtige cijfers, gefeliciteerd natuurlijk en hij ook.
  Lekker vakantie houden nu.
  Wat je schrijft over die deskundige die het allemaal anders voorspelden.... wat een herkenbaar verhaal, dat hoorde wij ook over onze jongste en zie wat er van hem geworden is.
  De enige deskundige zijn toch de ouders lijkt me, tenminste in de meeste gevallen.
  Heerlijk die blokjesquilt en die mooie blauwe kan.
  Lekker genieten van mooie dingen en van de zon als hij zich even laat zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oh Jeannet, ik vind het zo héérlijk om je blogs te lezen, zo leuk, zo vol leven, geweldig!!!
  Enne...nogmaals van harte gefeliciteerd met je geweldige lieve hartelijke vrolijke krullenbol-zoon!!!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Gefeliciteerd. Wat een fantastisch nieuws en wat je heeft je bakpuber/molenaar dat fantastisch gedaan. Heerlijk voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Gefeliciteerd !! Wat geweldig goed van je zoon. Heerlijk trots op zijn!
  Groetjes, Régine.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Als ik jou verhaal zo lees of het prille begin van zijn leven... één groot wonder dat hij tot een jongeman is uitgegroeid. En wat mag hij zich gelukkig prijzen met ouders die er voor hem waren... En wat zullen jullie op jullie je gelukkig prijzen met hem... dat hij, tegen alle verwachting, zich zo mooi heeft mogen ontwikkelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hmmmm wat spelfoutjes... maar daarom niet minder gemeend....*Ü*.....

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Gefeliciteerd! Voor de ouders, maar vooral voor de zoon zelf. Die heeft een goede basis voor de rest van zijn leven. Fijne ouders en een mooi diploma. Geniet van de zomer, ondanks de buien.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Geliciteerd met jullie cum laude zoon; prachtig succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Gefeliciteerd met je zoon! Mooie stofjes voor de quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. He jeannet we zijn gelukkig voor jullie dat alles zo goed verlopen is.een dikke proficiat voorJorrit maar ook voor jullie.Ouders weten en voelen goed aan hoe het met je kind gaat.de tekst over loslaten hangt in mijn keuken.we zullen jullie missen deze zomer :-(groetjes gratienne en co

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Mi enhorabuena a tu hijo, a su escuela y a vosotros por ser tan maravillosos, Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Mi enhorabuena a tu hijo, a su escuela y a vosotros por ser tan maravillosos, Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Super....Gefeliciteerd Bakpuber,en ouders!!!!
  Wat een geweldig nieuws...en zulke mooie cijfers ook!
  Wat mooi hoe je verteld hoe het begon en hoe het geworden is nu,en wat het belangrijkst is als mens hoe je leeft en wat je waarden zijn,...het bracht een traan in mijn ogen...
  Ik weet zo goed wat je bedoelt,ook de zorgen om je kind,.......
  Ik hoop dat onze beide zoons ook zo in het leven staan..met die waarden.
  Ik geniet altijd zo van je blog,dacht dat ik geen reactie kon achter laten,maar nu blijkt dus van wel....sorry dat ik nog nooit eerder wat geschreven heb....Groetjes Holly.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. He jeannet we zijn gelukkig voor jullie dat alles zo goed verlopen is.een dikke proficiat voorJorrit maar ook voor jullie.Ouders weten en voelen goed aan hoe het met je kind gaat.de tekst over loslaten hangt in mijn keuken.we zullen jullie missen deze zomer :-(groetjes gratienne en co

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Van harte gefeliciteerd! Wat een verhaal. En dan zo'n mooie uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat een prachtig resultaat voor jullie blonde krullenkop. Felicitaties en succes met de vervolgstudie. Wel eerst genieten van een welverdiende vakantie. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Marianne Scheffers23 juni 2016 om 19:36

  GEFELICITEERD, wat is het een knappe prestatie Cum Laude, geweldig. Je mag met recht trots zijn op je zoon,proficiat.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet