Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 13 maart 2017

Toer de (lente) Boer

Zo af en toe hebben we dat, opeens, zin in, toer de boer, lekkere sappige echte onvervalste Nederlandse producten van het platteland halen, dat komt vaak op in de lente, en dat het lenteachtig was afgelopen weekend!
Overal barsten de voorbodes van de lente uit de grond en van de takken, katjes, voor mij zo verbonden met de lente, ik vind ze zoooooo mooi.En het liefst een warrige bos in een pot ipv de rechte takken uit de winkel.
We zijn zaterdagmorgen dus op tour geweest, naar de melktap in Abbenbroek, prachtige Hollandse plaatjes in de polder van de molen aldaar.
Langs schilderachtige dijkjes naar de andere molen in Zuidland voor meel voor een broodje
Wamt dat had ik ook ineens gelezen bij Jeanneke op haar blog, een perfect broodje met molenmeel, recept ligt binnen handbereik, komt goed! oaky, brood is het niet geworden dit weekend,
Maar wel een heerlijke molenkruidcake als afsluiting van de winter.
Bij de eerste tekenen van lente altijd het gevoel dat ik zo veel wil, dat ik wel overal aan wil beginnen, tot nieuwe sokken en een nieuwe quilt en nieuwe stofjes, het is allemaal aan bod gekomen
De kas is ingeplant met allerlei soorten sla. rode bietjes en bloemkool, weten jullie het nog? Ik ben de enige die sla eet......straks zijn er 15 kroppen ineens goed, kippen zijn er niet meer, ik kan wel een slafeestje houden! De zonnebloemen zijn gezaaid, en een belofte voor de zomer straks.
We hebben er met zijn drieën flink de sokken ingezet, terrassen en paden schoon, bladeren harken. takken weghalen, op een minilandgoed is altijd werk, maar werk wat je met plezier doet, is eigenlijk geen werk, op zulke dagen ben ik zo dankbaar dat ik woon zoals ik woon , de rust, de vogels, overal zitplekjes, we hebben geen loungetuin of steigerhouten zithoeken,maar geloof mij maar dat een oude tuinbank in het zonnetje ook héérlijk zit.
En of het nog niet genoeg lente was...Kwamen deze geweldige stofjes van Di ford binnengewaaid in Zeeland (klik) ....wow....gauw nog een paar dammen en dijken over naar het Zuid Hollandse . Als dat geen lentesfeertje meer geeft dan weet ik het niet meer, en als deze spreuk van Vincent van Gogh dat niet helemaal juist weergeeft weet ik het ook niet meer.
Lente, is er een seizoen die je het hoofd meer op hol doet jagen dan de lente? Na een grijze koude winter zonder oogverblindende sneeuw, en ijs zijn we er gewoon weer aan toe. De stofjes gaven me meteen inspiratie tot knippen en plakken.
Ik weet het, er zijn  mensen die hun stofjes zo lang mogelijk nieuw houden, maar daar hoor ik niet bij, ik wil er in knippen, en wel meteen! Dusszz, had ik nog een kartonnage pakketje liggen van een naaimapje
Ik had al eerder een doos gemaakt die goed bevallen was, dus één en één is twee, wat een inspiratie toch weer van het blog! Is het leuk of is het leuk? wie weet....word er nu nog wel eens ergens een workshopje voorbereid.....
Er is een select groepje quiltsters in den lande die beweren dat ik niet van hypes hou, en daar hebben ze helemaal gelijk in !Ik ben liever mijn eigen eigenwijze authentieke zelf, maar.....laat ik nou toch ongewild in een hype Verzeild geraakt zijn.
Tsssss......Avocado,s.....de nieuwe hype in Nederland volgens de krant, nou, nieuw is het niet voor mij, want ik heb die hype al jaren geleden ontdekt, DOL ben ik er op, en dat is zacht uitgedrukt, ik lust er wel pap van....die heerlijke romige zachte avocado,s, Mmmmm, bijkomend vooroordeel is dat ze gezond zijn, maar ook zonder dat zou ik ze blijven eten.
Lieve mensen, dat was het weer voor deze week, de vogels fluiten hun hoogste lied, je hoort ze s,morgens, s,avonds en als het stil is ook overdag, héérlijk! Wie weet trouwens hoe dit weergaloos mooie, onbeduidend grijs uitziende zangertje heet? Ik hoorde en spotte hem vorig weekend in Brabant ook al.
""
Ik kan het niet laten....nog een laatste foto van de twee  " Dammies", ze zijn zo fotogeniek! Het is net een siamese tweeling, altijd samen, wat de één doet, doet de ander ook, geweldig!Iedereen een fijne week, het schijnt 20 graden te worden, zeggen ze, geen idee, we gaan het beleven, geniet er vooral allemaal van!

Hartelijke (quilt) groet, Jeannet 

15 opmerkingen:

 1. Zoals altijd weer een goed begin van de maandagochtend! Volgens mij is het vogeltje een nachtegaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief die hertjes en met de hype doe ik niet mee. Is niet mijn favo gerecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He ..een lekker begin van de week weer.....mooie lappies..leuke foto's.....
  Het zonnetje schijnt hier de vogeltjes fluiten...heerlijk !!!
  Fijne dag !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi begin van de week!
  Ja, van de natuur kan ik ook erg genieten!
  Zo gezellig met die Dammies, en het vogeltje is inderdaad een nachtegaal!

  Geniet van de dag!
  Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk die lente! Ook al zit ik midden in de sneeuw, de temperaturen zijn hier ook lentachtig! Als we thuis zijn donderdag moet bij ons ook direct de kas aangeplant, vooral raapsteeltjes, ben ik dol op! Natuurlijk ook veel slasoorten; ook bij ons thuis ben ik de enige die het eet, gelukkig kan ik nog de dames in het handwerkcafé voeren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo fijn de verschillende jaargetijden. Ik houd er van. Gisteren met manlief heerlijk 3 uurtjes gefietst. Door de uiterwaarden van de Waal, door dorpjes (Echteld, Ommeren, Ingen, Zoelen) en door het open veld. Soms best wel een windje tegen, maar met het zonnetje erbij was het genieten. Ook al ooievaars op hun nest gezien! Laat de lente maar doorzetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk blog weer!
  Inderdaad met het eerste echte lente gevoel, zou je er bijna zenuwachtig(!!) van worden omdat je voor alles nieuwe energie krijgt.
  Binnen en buiten! En dan vooral ook nieuwe stofjes met mooie kleuren, die je toelachen!
  Fijne week, groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke lente-blog, met veel moois, maar ook veel dingen, waar ik onrustig van word, want met de lente breekt ook inderdaad dat tuinseizoen weer aan, en mijn terras is nog groen, en mijn borders zijn nog een puinhoop... Wat een gweldig leuk naaldenmapje heb je gemaakt van die lieve lentelapjes! Geniet van deze lenteweek (vrijdag schijnt het weer over te zijn) en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt de lente weer mooi in beeld en onder woorden gebracht Jeannet. Net of de energie weer gaat stromen, mensen worden er zo vrolijk van, heerlijk dat zonnetje erbij! Geniet ervan op je prachtige mini landgoed met al die dieren. Ik heb nog in een vogelboekje gekeken voor je, misschien is het een Braamsluiper of een grasmus?, die komt het meest overeen met dat grijze kleurtje. Ik mail je de foto's even...groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Afgelopen weekend heb ik ook heerlijk van het voorjaarsweer genoten. Laat het maar zo blijven...
  Wat een vrolijk warm zonnig blogje heb je weer geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahh... door jouw beeldende (woord)kunst rúik ik jouw lente die vast een beetje zilte zeelucht meebrengt. Heerlijk, zo'n zanger in de buurt. Wat hypes betreft: nee, doe mij maar niet. En al helemaal niet als het om avocado gaat. Jèk! Eens geproeft, maar het leek wel of ik vet zat te eten. Nee... er is gelukkig nog meer gezonds, dus ik kan vast wel zonder avocado's. Maar geniet er vooral van Jeannet, smaken verschillen nou eenmaal, en dat is maar goed ook. Fijne week. (ik haal heel diep adem voor mijn tuin... wat een zooitje)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beautiful things to see again, and the cake looks really delicious!! Lucky you to have spring already and be able to plant! Thank you and have a lovely week!
  Best wishes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb weer genoten van je blog! Heerlijk!!!
  En avocado's? Ik ken ze al jááááren want waar ik in de (sub)tropen heb gewoond, hadden we ze zelf in de tuin bomen ervan staan!En ze zijn zo lekker ;-)
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb het vogelboek er even bijgepakt maar moeilijk te determineren zo een vogeltje. Het zou een tuinfluiter kunnen zijn maar net zo goed een braamsluiper.....hier heb je dus ook niet heel veel aan 😀. Een nachtegaal is het volgens mij niet. Ik hoop dat er nog iemand langs komt die het wel weet, want eerlijk gezegd ben ik nu ook wel een beetje benieuwd. Snoepjes van lapjes heb je weer gescoord, en ook al iets moois van gemaakt.
  Heerlijk dat eerste lenteweer, ook hier word druk in de tuin gewerkt.
  Fijne week.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk blogje, van meel tot nachtegaaltje, alles zingt van energie en genot!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet