Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 3 april 2017

Voornes duin en een AFFO!

Of moet ik eigenlijk zeggen, een AFFO in het Voornes Duin?
Het was de afgelopen week weer zulk heerlijk weer, ongekend voor Maart, begreep dat het afgelopen donderdag sinds 30 maart 1901 niet zo warm was geweest, dat was te merken overal in de natuur,ik verbaas mij er maar niet over, maar verwonder me slechts en geniet er van
Op die mooie lentedag heb ik de fiets gepakt in alle vroegte, quilt in de tas, en maar kijken waar ik uitkom en of er een mooie plek is om hem te fotograferen
En ja, die kwam ik wel genoeg tegen, het was nog vroeg, dus weinig tot geen mensen op de paden en de lanen, dat is in het weekend hier wel anders, soms denk ik wel eens, dat zouden ze ook meer moeten spreiden.
Het was prachtig onderweg, de vogels  zongen dat het een lieve lust was, windje, zonnetje, en niet te veel zon voor de foto,s, de Hertfordshire, vorig jaar mee begonnen.
En gaandeweg het patroon mijn eigen weg erin gegaan, het middenstuk is van het patroon, de broderieperse rand heb ik vervangen door de zigzagrand die eigenlijk als afsluiting bedoeld was
Ik heb er een sterretjesrand aan toegevoegd en een mosterdgele rand als afsluiting.Zo is tie toch een stuk meer  "eigen"geworden.
Ik ben naar de Tennellaplas geweest,tussen Rockanje en Oostvoorne in, zo weergaloos mooi daar, zoveel bloeiende planten, de wilde narcissen waren al een beetje op het retour, maar de stengelloze sleutelbloemen, en de duinklokjes stonden in volle bloei.
Het was zo stil bij de plas, alleen de eenden en ganzen hadden het druk met elkaar
Perfecte plek om de Hertforsdhire te fotograferen.
Ik zeg wel dat het een Affo is, maar dat geld alleen voor de top, een quilt moet het nog worden, een quilt is pas een quilt als hij uit drie lagen bestaat en is doorgepit.
Ik weet nog niet hoe ik dat ga doen, of ik laat het doorquilten, of zelf met de hand, maar dat laatste.....dat kon wel eens een lange weg te gaan hebben.niet zo mijn favoriete ding.
Voornes Duin is een uniek natuurgebied, je kan er eindeloos wandelen door de duinen en er is een enorme variatie aan planten en dieren, fietsen kan ook, door de duinen, hetzij beperkt, en langs de binnenduinranden.
Het is in de weekenden een heel populair gebied, we zitten niet voor niets onder de rook van Rotterdam, op zaterdag en zondag moet je er eigenlijk niet komen, maar op zo,n doordeweekse dag, als het toeristenseizoen nog net niet begonnen is, is het er zo prachtige en stil.
Je komt onderweg de wonderlijkste dingen tegen, het is het verval waar de schoonheid in zit, niet eens in het object zelf, Het verweerde, niet perfecte van iets.Dat vind ik zo mooi om te fotograferen.
Als je in de gelegenheid bent om dat Voornes Duin eens met eigen ogen te bekijken, zou ik zeker zeggen, doen, het is absoluut de moeite waard in elk jaargetijden.Tenellaplas, Quackjeswater, Breede water, lepelaars en  reigerkolonies, bijzondere planten, straks de nachtegaal.
Ik heb het vast al eens gezegd, in het middenstuk zouden eigenlijk de motiefjes heel mooi in het midden van elk blaadje moeten hebben gezeten, maar daar had ik niet genoeg stof voor, en ik wilde wel graag deze stof gebruiken, 
Dat blauw vind ik zo,n geweldig mooi stofje, later, toen het middenstuk al af was, heb ik nog van iemand wat bij kunnen kopen, ik dacht nog, ga ik dit nu alsnog veranderen? Nee dus, niets is perfect in het leven, ook een quilt niet.
Blogje van weinig woorden dit keer, soms moet je de dingen in stilte verwerken, dat was zo op deze fietstocht, het was weer het #hutjeopdeheigevoel# , Nog een laatste foto van de Hertfordshire,
Volgende keer meer, over tumble blokjes, sokken, mooie wol voor een nog mooiere shawl, en ik, ik ga deze week overpeinzen aan welke quilt ik verder ga, of dat er toch iets nieuws begonnen wordt met al de stofjes nog in de kast.Want deze prachtige quilt in wording vraagt ook om afgemaakt te worden, jakkes, wat een gekke woordspeling, afgemaakt worden....
Fijne week allemaal weer.

Hartelijke (quilt)groet, Jeannet

27 opmerkingen:

 1. Rondfietsen met een quilt achter op de fiets.
  Zo herkenbaar. En maar zoeken naar een mooi plekje. Het is jou zeker heel goed gelukt. Mooi weer en een mooie omgeving.
  En ja wat wordt het nu??
  Zie genoeg mooie patronen voorbij komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook deze quilt is weer zo mooi geworden. Jouw kleuren......! En op zo'n mooie plek gefotografeerd! Het Quakjeswater ken ik nog wel van vroeger toen we in Rotterdam woonden. Ik denk dat ik er een keer met mijn wandelvriendin naar toe moet gaan. De kleuren van de natuur zie je in jouw quilt gespiegeld. Prachtig! En ja, nu nog doorpitten. Elke dag een paar draadjes en daarnaast lekker patchen aan een nieuw projekt. Fijne week Jeannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorig jaar waren we bij Quakjeswater. Wat was het daar toch mooi!!
  En je quilt is schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je top is echt geweldig!!! Ik ben helemaal weg van de kleurencombinatie en zou best eens zoiets willen maken, maar heb bij mijzelf een rem gezet, eerst een stel afmaken en dan mag ik weer aan iets nieuws beginnen. De natuur is geweldig en ik denk dat we deze week op een mooie dag jouw stukje natuur zullen gaan bewonderen, even wachten wat de dierenarts zegt over Tara, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige quilt weer af. En wat een mooie locatie om hem te showen!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze is prachtig jouw quilt top .alleen ik ben ook een hertfordshire quilt aan het maken maar die lijkt op Mrs Billings uit het boek van carolyn koening. Grappig dat ze allemaal het zelfde heten.
  Geniet van hetcdoorpitten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een pracht: de natuur maar vooral je quilt! Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is dit weer een mooie, en die foto's heerlijk om mee te mogen genieten. Wat zit je daar prachtig in dat gebied. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige omgeving en een schitterende quilt top!
  Mooi ook de wilde primula -ze ruiken ook zo heerlijk en de sneeuwklokjes -deze hoge -staan ook hier in de tuin.
  Gezellige dag en je weet vast al wat je gaat maken.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi gebied en je quilt top is prachtig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hóór de stilte tijdens je fietstocht... en het geluid van de banden versterkt die stilte nog. Heerlijk. En de quilt... zucht... wat mooi weer, zo'n schitterend evenwicht qua kleur en vorm. Maak hem maar snel af hoor. quilten is altijd de punt op de legendarische i.
  En onze taal is niet voor niets moeilijk voor buitenlanders. Wie snapt daar nou iets van: Afmaken of afmaken.. haha. Daarom zat ik ook regelmatig te grinniken bij het lezen van Adriaan en Olivier. Zo leuk, onze taal.
  Quackjeswater... zo lang geleden dat ik daar geweest ben... Geen leuke herinnering trouwens. Er waren jongens met een luchtdrukpistool aan het schieten op een waterhoen, net zo lang tot hij scheef ging hangen en niet meer zwemmen kon. Je vraagt je dan af wat er mis is met die knapen.. Maar de omgeving is prachtig, zeker met al dat nieuwe groen.
  Fijne week, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk om zo in de natuur te zijn, ik wordt er altijd rustig en vrolijk van. Wat heb je je prachtige quilt mooi vast gelegd, de kleuren komen geweldig uit. Misschien moet ik (als ik het weer kan) ook maar eens gaan fietsen met een quilt en fototoestel, mooie plekjes genoeg hier. Fijne dag gewenst, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijke plaatsen laat je ons zo weer zien en die mooie quilt fietst met je mee haha. Je kleuren voor de quilts van jou vind ik altijd prachtig en komen in de natuur zo heel mee uit. Heerlijk dat we zo van de natuur en ons blog kunnen genieten toch...............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zó'n leuk idee, om je quilt in de natuur te fotograferen! Hij is erg mooi geworden! Ben nù alweer benieuwd naar de volgende! Groetjes, Trui

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je toppie is toppie!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ziet hij er mooi uit ! Leuk zo op pad om een plaatje te schieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je quilt is prachtig maar ik geniet misschien nog meer van de foto's van het Voornes Duin. Heerlijk om daar te fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prichtig, vooral in de vrije natuur gefotografeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Love all the photos...... Gorgeous quilt......

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zeer mooi geworden de quilt top.
  Dat was een heerlijk fietstochtje om haar te fotograferen.
  Groetjes,
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik val van m´n stoel, zo mooi is tie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. PRACHTIG!! en super mooie foto's ook..ja die Tenella plas is een goede plek voor de fotoshoot!
  (rare vraag misschienben je nooit bang dat de quilt vies wordt..?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuke vraag!Nee, eigenlijk niet, ik kijk wel een beetje uit, als het nat is dan hang ik de quilt nergens over, maar bij droog weer gaat het wel, en in de fietstas natuurlijk wel eerst in een "ouderwetsche"plastic tas ;)

   Verwijderen
 23. The medallion style quilt is very pretty. I like the colors and design. Perfect piecing.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een PRACHTIGE top, Jeannet! Dat blauwe stofje.....en voor mij hoeft het allemaal niet zo perfect en symmetrisch. Ik vind het mooi levendig zo. Mooie fotos allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.