Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zaterdag 15 mei 2010

Emma,Pfaffie en de Pockets of Possies

Het gaat bijna een zaterdagse traditie worden: de nieuwste update van mijn Pockets of Posies. Ik heb alle 48 blokjes genaaid en aan de quilt gezet, Pfaffie ( mijn naaimachine.....) en ik houden helaas nog steeds niet zo van elkaar, ondanks de Sew Ezi, dat heeft de relatie tussen ons wel verbeterd....maar het is nog lang niet ideaal.....dus ik moet eerlijk zeggen: hoofdpijn krijg ik van de kuren van Pfaffie, en Pfaffie pruttelt en rammelt en houd zijn spoel vast en breekt nijdig de draad............enfin, de blokjes zijn toch wel genaaid en zitten aan de quilt.
De volgende stap was een rand met allemaal kleine blokjes van 2 x 2 inch, 165 ofzo, voor vier randen, dat zinde Pfaffie ook al weer helemáál niet en als ik ook maar één moment vergeet om de draadjes achter stevig vast te houden, dan vreet hij ze onmiddelijk van pure frustratie weer op.....!! Grrrrrrr. Gelukkig hebben Pfaffie en ik voor de laatste rand niet zoveel met elkaar te maken, even afstand van elkaar......hij kijkt me af en toe wel boos aan vanaf de Sew Ezi tafel, en dat moet niet te gek worden anders ga ik een hoes naaien die ik over hem heen trek......

De laatste rand is met de ronde vormen en die wordt helemaal met de hand op de achtergrondstof geappliceerd, dat was me overigens ook weer wat.....ik had stof gekocht voor de achtergrond, 1 yard, van de groenige, maaaar.....dat vond ik achteraf toch niet mooi, te zoetig met het roze, dus ik had eigenlijk liever de bruine, maar ja, waar haal ik opeens , meteen, stante pede , onmiddelijk( want geduld is niet mijn beste kant.....) die stof vandaan ?? Gelukkig heb ik een "stofmaatje" (klik) in het noorden wonen, die heeft álle begrip voor mijn ongeduld, ( en ook nog eens die stof ) dus die combinatie zorgde er voor dat het mailtje met de vraag nog amper binnen was, of ze had de stof al in de envelop richting ZEE............

En wat heeft Emma met dit alles te maken......wel, ik ben gezwicht, gewoon door de knieën gegaan, voor Emma, Emma Bridgewater wel te verstaan, die vreselijke leuke ( en dure! ) dame uit Engeland, ik spaar van allerlei servies, Bunzlau, PIP,s, Oillily, Petrus regout,en nu dus ook nog Emma......is het erg of niet? ik kan wel een theetuin beginnen met al mijn verschillende servies want wonderwel op de één of andere manier combineerd het wel met elkaar, maar goed,ik zorg graag voor mensen als ze op bezoek komen, dus een kopje meer of minder maakt niet uit, en toegegeven: het lijkt wel of de koffie net ietsje beter smaakt in de EMMA.......of zou ik me dat nou verbeelden ?
Iedereen een heel fijn weekend, en ben je in de buurt, altijd van harte welkom om een bakje te komen doen uit een EMMA!

36 opmerkingen:

 1. Oooh...wat is je quilt prachtig geworden Jeannet! Je hebt echt eer van je werk hoor! Wat een beauty.
  En voor wat betreft Emma....ik geef je helemaal gelijk. Koffie en thee smaakt beter uit een 'Emma. Wist je dat je ook lid kunt worden van de Emmaclub?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat is hij mooi! ben sprakeloos, werkelijk prachtig is hij/zij! en wat een gedoe met je machine, daar wordt je echt niet blij van! serviesgoed, tja, ik zeg niets, ik kan geloof ik heel blogland op de koffie hebben, hihihi,maar die emma heb ik nog niet, ze zijn wel geweldig mooi! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig mooi wordt je POP en heerlijk zo'n maatje waar je stof vandaan kunt toveren. Heb ook al gemerkt dat je niet altijd van te voren kunt inschatten wat voor kleur in de quilt het beste uitkomt. Maar... een extra lapje is nooit weg.
  Ook ik ben weg van serviesgoed vooral kopjes en bordjes. Helaas kwam ik er afgelopen week achter dat het blond servies nu bedrukt wordt met plaatjes en niet meer handgeschilderd de lol is er nu af jekkie!
  Fijn weekend, groeten
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat wordt de quilt mooi Jeannet!.

  Prachtig het servies van Emma ,ben het ook aan het sparen .
  drinken doe ik er nog niet uit en waarom ik weet het niet .
  ik denk dat ik bang ben voor het breken .hahahaha.
  de POPjes ga ik ook maken maar ik heb het verkleind met 50% het wordt dan een mini popje .
  En daar ga ik mee beginnen tussen door want er zijn nog genoeg UFO,s fijne dagen yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjonge wat ga je hard met je POP's. Hij wordt erg mooi (en groot!). Al aan't nadenken hoe je gaat quilten of laat je het weer doen? En ja, die Emma-bekers trekken ook altijd mijn aandacht. Ik heb er een paar met helleborussen erop en baal er altijd van als ze in de afwas zijn want ze drinken inderdaad erg lekker. Jullie ook een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De wekker gezet om vroeg je blog te kunnen lezen:
  nou, de moeite waard hoor, wat wordt ie mooi man! Hoe groot is ie nou wel niet? Een beauty!!!
  Hopelijk komt de enveloppe vandaag, die stof was hier anders maar stoffig geworden denk ik....

  ps. ik spaar ook Emma's, heb er helaas nog geen één.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij wordt prachtig en we worden allemaal wel eens gek van onze naaimachines, ik heb er trouwens een haat liefde verhouding mee, doe liever alles op de hand, maar soms........

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Jeannet, vond je blog toen ik pockets of posies googelde. Wat is de quilt mooi!

  Heb je wel eens geprobeerd ander machine quiltgaren te gebruiken? Mijn Janome houdt bv niet van Gütermann en een vriendien (die een Pfaff heeft) zei laatst precies hetzelfde. Brekende draden, spoeltjes die vastlopen. Ik heb geen problemen met bv Aurifil garen.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie rand komt er aan met schulpjes.
  En mijn Emma koffiebeker staat ook voor mijn neus.
  Die met het getekende vogeltje is leuk .
  Ben ik nog niet tegengekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat wordt de PoP mooi!!!! En je gaat als een trein, het einde is in zicht. Weet je al hoe je hem gaat quilten.
  Je frustratie met de naaimachine deel ik. Bah, wat kan dat ding je soms het leven zuur maken. Ik gebruik hem het liefst zo min mogelijk.
  En je Emma bekers zijn schattig, ik heb ook een serviestic, maar heb die nu onder controle, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. WOW wat word ie MOOI, en wat ga je HARD ondanks je niet zo beste relatie met je pfaff! Ja Emma, VRESELIJK leuk (lol) ooit ga ik er ook een of twee of meer kopen. Fijn weekend, groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 12. dorien-tassen-en-tasjes.skynetblogs.be/15 mei 2010 om 11:13

  Ik ben sjeloers op je Pockets of Posies, hij is prachtig, was ik maar zo ver. Ik heb ook een Pfaffie en ook dat probleem. Ik heb van een vaatdoekje een lapjes van 2 x 2 cm geknipt en iedere keer als ik klaar met een stukje stikken, stik ik daar op verder, dan hoef je geen draden af te knippen en schiet er niets in het gat. Misschien een tip(je)????? groetjes Dorien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeannet, hij is werkelijk prachtig geworden. Draden breken, grote klonten draad aan de achterkant maken e.d., je zou zo'n ding zo bij de vuilnis willen wetten!! Ooit heb ik die frustraties ook gehad met een machine. Ben nu na mijn pfaffie 6085 (heb hem nog!), heel happy met m'n Singer Quantum 9940. Wilde met mijn tijd mee gaan.
  Prettig weekend. Gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je quilt wordt mooi Jeannet. Hij is niet helemaal mijn smaak, maar hij 'heeft' wel iets.
  Je haat/liefde verhouding met de machine ken ik. Maar het gaat toch al steeds beter? Pfaffie is gewoon ontevreden omdat hij natuurlijk voortdurend wil werken.
  De Emma kopjes zijn geweldig, heb ze tot nu toe kunnen weerstaan. Maar hoe lang nog?
  Fijn week end!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hij word prachtig Jeannet, ik heb net een nieuwe pfaff, en onze relatie verloopt tot nu tot erg soepeltjes(gelukkig maar!)moet er bij zeggen dat ik ook graag met de hand quilt!!
  Leuk, zo'n stofmaatje, is het met tnt toch nog dichtbij, zeeland en het noorden!Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nou je bent er nu haast Jeannet en wat een prachtquilt is het al geworden....en inderdaad staat het donkere randje beter...en ik denk dat alle stofmaatjes met het zelfde ongeduld weleens te kampen hebben gehad.. altijd fijn als iemand je dan kunt helpen...en wat een leuke Emmamokjes...en met Pfaffies..Singerlies en hoe e allemaal heetten heb ik ook niks...kan het beter met de hand...
  groetjes en een fijn weekend...Francien...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geweldig je POP!!! En ik zie dat het speldenkussen ook veilig is aangekomen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dag Jeannet,
  Hoe doe je dat al dat servies. Nieuw of tweedehands? Sommige, zoals die Emma's zijn behoorlijk aan de prijs. Ik heb destijds een servies gekocht met een randje bramen. Zat van alles bij compleet met een koffie servies. Ik kocht het bij Wehkamp voor destijds 100 gulden. Omdat ik dacht dat die schattige plaatjes er vast heel gauw af zouden zijn in de afwasautomaat kocht ik er, omdat het zo vreselijk leuk en landelijk servies nog zo'n stel bij.Dacht stel dat ik iets breek... Dat staat nu al acht jaar in dozen in de schuur. Ik breek bijna niets en de bramen zijn ook nog niet verbleekt. Hoe vind je die?! Wanneer ik oud en versleten ben, hoop ik dat mijn nazaten die dozen met net zoveel plezier uitpakken als ik destijds, misschien gaat het gewoon een heel leven mee...
  Fijn weekend en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hij blijft geweldig Jeannet.
  Een erg mooie quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Och ik lees het wel een keer, dat je ook nog lid bent geworden van de Emmaclub, komt Pfaffie niet aan te pas, kun je zonder naaistress een heerlijk ochtendje ontspannen hihi! Je quilt wordt schitterend Jeannet, stof doet het toch zoooo mooi!! Mooi dat bekertje met de Engelse vogels!! Mooie avond verder, groeten, Daniëlle XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ohhh wowwww Jeanette,wat schitterend geworden.
  Ohhh meis hoe doe je dit allemaal,wat een werk zeg,maar GROTE complimenten hoor.
  En je servies is heel erg mooi,wat zal dit lekker drinken.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat is je POP toch ontzettend mooi en wat komt er een prachtige schulprand omheen en ik ken het gevoel: ben helemaal weg van mijn pfaff kan er alles mee behalve iets met quilten want dan raken we beiden van slag. Je hebt ook geweldig mooie Emma mokken, doe wil ik ook ooit eens gaan sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. oooh, ondanks het tegenpruttelen van je machine is het heel erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Your Posy Pocket quilt is growing very quickly and I love it even more.
  Those coffee cups are divine. I wish we would get them here, but if they are expensive in Holland, imagine how much they would cost in Australia! That's probably why I haven't seen them here.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. piep

  wat een zalige mooie blog heb je, ik kuier hier zo graag rond, heb me als volger aangemeld.

  Ik zet mijn eerste mini-stapjes in de suilting wereld, heb me 2 boeken van Karin Pieterse gekocht, flink doorgelezen, mijn eerste patroon is klaar en de stofjes gekocht , gewassen , nu nog strijken en dan beginnen, ben er zo nieuwsgierig naar.
  Maar vandaag nog eerst wat tuin werkzzaamheden.

  knuffel culimieke

  oh ja heb ook een kookblog, is een grote hobby, kom je eens kijken???
  http://blog.seniorennet.be/culimieke/

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Snap je nu waarom ik het liefs alles met de hand doe ?
  Wat je je quilt mooi. Heerlijk om te zien.
  Bunzlau en Emma zijn ook hier in huis te vinden !

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oh wat wordt hij toch mooi, al die kleurtjes zo gezellig en dan al die mandjes!! Wauw! En dan Emma, nu daar ben ik dus meteen verliefd op, maar ik heb geen ruimte voor nog meer kommen, mag ik dan wat ouds weggooien? Fijne dag en ik kom gauw een bakkie doen! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Chapeau Jeanet wat is het een prachtige top ik kan niet anders zeggen echt een plaatje.

  groetjes janine

  BeantwoordenVerwijderen
 29. wat wordt je pop toch prachtig!!!!!
  en je verbeeld het je niet hoor..uit een Emma...smaakt de koffie (en de thee) echt beter;0))
  fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Je Quilt wordt PRACHTIG ik snap jr frustratie als zo'n machine niet mee werkt, ik hoop dat je hem snel weer de baas bent.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat is hij mooi!!! Wat erg dat ik dit heb moeten missen in het weekend... JIPPIE Ik kan weer online!!
  PRACHTIG!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Oohhh Jeannet, wat word je Pockets of Possies mooi en wat heb ik een bewondering voor je geduld. Als ik zo'n Pfaffie had, nou dan weet ik het nog zo net niet. Ik ga gauw gooien met iets als het niet werkt zoals ik wil LOL
  Je Emma's zijn ook mooi, kan me voorstellen dat een bakkie nu extra lekker smaakt. Ik lees hier ergens in een reactie over een Emmaclub. Ben je al lid geworden???
  Fijne avond!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Je quilt is schitterend geworden, prachtig! En dan die speldenkussens... om te kwijlen ;-). Wat ben je lekker bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. De PoP-top is prachtig!!
  Ooooh serviezen.......ja da's ook al zo'n heerlijke verslaving
  ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ach, ook al wil pfaffie niet helemaal meewerken, toch is het een prachtquilt geworden. En die serviezen weten wat. Ik hou het maar bij mijn bunzlau. Na 10 jaar sparen al een aardige verzameling. En dat wissel ik af met het antieke servies van mijn Oma.
  groet
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet