Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

zaterdag 29 mei 2010

Finale van de Pockets of Posies

En dan is daar eindelijk de finale, nou ja, eindelijk....ik ben er in december mee begonnen, tussen het kerstgebraad en de compote in, steeds een knipje en een steekje,en zeg je nou, was het veel werk ? nou, eigenlijk valt dat wel alles mee, de mandjes is veel werk ja, dat appliceren, maar na de zesde krijg je daar ook handigheid in moet ik zeggen, en de blokjes zijn gesneden en met de machine genaaid, het gefrutsel van steeds de stoffen uit de kast halen en strijken en knippen en opvouwen, dat vond ik eigenlijk het meeste werk.De quilt meet nu 185 cm in het vierkant.

Verder vind ik het geweldig om al die verschillende stofjes bij elkaar te zoeken, maar daar heb ik geen systeem in, ik pak ze voor de voet weg en voeg ze toe en dat komt altijd goed uit, in het echt zijn de kleuren nog veel mooier, de rand vind ik het helemaal af maken.Ik heb mijn patroon verkocht aan een alleraardigste Belgische dame, ze is het gisteren wezen ophalen met haar vriendin, heel leuk bezoek, dat blijf ik bijzonder vinden, het warme contact van quilters onder elkaar, iedere keer weer.

Ik had de quilt over de bank gehangen voor een foto, draai mijn hielen en kom terug, en echt in minder dan één minuut.......en dat was weer genoeg.........Toen had ik hem ergens in mijn werkruimte in de tuin liggen plat op een tafel, voor het openknippen van de applicaties, deur open laten staan...........en ja hoor, mijn alter ego zat er al weer bovenop, hoe is het toch mogelijk !? en die uitdrukking van hem.....

Er zit nog wel een klein (groot....)addertje onder het gras....eh, de PoP,s......ik moet met een schaartje al de extra stof achter de applicaties wegknippen.......dat had ik van wijze quiltsters gehoord dat je dat beter op het laatst kon doen vanwege de rafelarij......ik zou zelf helemaal niet op dat knippen gekomen zijn.......maar anders wordt de quilt veel te zwaar. Ik krijg er bijkans een hartverzakking van, dat moet ik wel zeggen, en mezelf kennende....ik weet het zeker.....het gaat een keer mis..........

En ik ben al weer met iets anders bezig,en dat is me toch leuk, leuk, leuk.......Ik doe mee met de schoolgirlquiltjes, van Kathleen Tracy van Country lane quilts, ( ze heeft ook zo,n leuke blog )en daar hoort voor mijn gevoel een echte schoolgirl bij, kijken, passen, meten, wat staat straks het leukste ? welke combinatie ? dat vind ik zoooooo leuk, dat zoeken van de stofjes bij elkaar, en je gelooft het of niet, ondanks dat ik haast een stoffenwinkel ben......altijd net dat ene tintje, dat ene stofje, net te klein, net niet passend....tis errug......Jullie zien volgende week wel welke combinatie het is geworden.

Eh....om eerlijk te zijn......ze is al af hoor.......( en ze heet Sarah....) gemaakt tussen de debatten door op de TV........maar er moet nog wat nieuws voor het blog over blijven. Mensen denken wel eens, wat zet ik nu weer eens op mijn blog ik denk eigenlijk altijd, hoe krijg ik alles op mijn blog !?
Allemaal een heel goed weekend met zaterdag veel zon! Zondag zeggen ze dat het gaat regenen, ook prima, dat is dan QUILTWEER !

41 opmerkingen:

 1. Dat is een leuk begin van de dag, van deze PoP word ik helemaal vrolijk! HIj is schitterend, en wat ben je hard gegaan. Heel fijn weekend, groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jeannet
  In 1 woord PRACHTIG wat je aan het maken bent!
  Ben erg benieuwd naar je volgende project.
  Hartelijke groet, Erna K.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. S*C*H*I*T*T*E*R*E*N*D*
  zooo mooooi en inderdaad die rand maakt het helemaal af.
  En je alter ego heeft de POP helemaal goedgekeurd wordt vast z'n favourite plaatsje als hij helemaal klaar is!
  Heel fijn weekend, groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is schitterend en je hebt alweer een nieuw project op stapel staan, zal ook wel weer leuk worden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jeannet,een prachtig resultaat en met een fijne blik op de keuze van je stofjes,wat je hart ingeeft lijkt mij toch het beste,en dat poppiemeisje kenik wel,
  fijn weekend Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar kun je met recht TROTS op zijn Jeannet, wat een mooie PoP. Heerlijk, al die kleuren bij elkaar...eyecandy.

  Groetjes,
  Tineke

  PS Kun je die stof niet gewoon laten zitten of weegt de quilt dan echt als lood?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een Superquilt! En ik zou ook met zweet in de handjes staan om de achterkant weg te knippen.. pfft Succes daarmee!
  En ach, alter-egeo weet gewoon wat belangrijk voor je is, en wil daar bij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. SCHITTEREND!!!! Prachtig gedaan jeannet! Een hele grote buiging.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat is je quilt mooi geworden. De kleuren zijn zo ook erg mooi op de foto, dus in het echie...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. o, wat is hij schitterend!!! Prachtige rand ook al zo mooi. Leuk hè, die poppenquiltjes, ik had ze ook al gezien, maar mag nog even niet van mezelf, leuk om ze straks bij jou te zien. Ik ben heel nieuwsgierig naar je pop!
  Fijn weekend, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb je een schitterende quilt gemaakt! Supermooie kleuren ook, en je bent zó snel met het maken! Poezen vinden het heerlijk om op dekens te liggen, vooral als het niet mag ;)) Maar ja, ze zijn ook onweerstaanbaar, toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeetje, wat ben jij als een speer gegaan. En hij is prachtig geworden. Ik zou er ook niet aan moeten denken om al die dingen aan de achterkant weg te knippen, stel je voor dat ....
  En de quilt is goedgekeurd door de inspectie?
  fijn weekend, groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 13. It's beautiful Jeannet!!! Congratulations on finishing it. Your cat is such a good looking cat. I love his colouring and aren't they amazing how they just plonk themselves right where a quilt always is. Enjoy the sunshine. It has been pouring with rain here for the last 24 hours (much needed for the garden though)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Jeannet je quilt is met recht een plaatje vele complimenten ervoor en alter ego moet hem toch ook goedkeuren hij is de quilt alvast aan het inliggen!!En wat ziet je nieuwe projekt er weer leuk uit kunnen wij van een afstand ook weer met je meegenieten wat het worden zal en misschien zullen er wel meer quiltsters je voorbeeld volgen,meestal is het als er een schaap over de dam is volgen er meer.groetjes en een fijne week gewenst Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh Jeannet wat is hij mooi en vooral vrolijk geworden. Prachtige kleuren en de rand is idd supe. Ik zou er ook op gaan liggen. Cosie cosie.... Zet je jezelf in de laagste versnelling bij het wegknippen???!?! Groetjes Anitaprogizes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wát een plaatje! Zou zo in één of ander Quilttijdschrift kunnen wat mij betreft....(hoe heet die ene ook alweer???)
  Succes nog met dat wegknippen, volgende x gewoon gelijk doen na elk blokje lijkt me....
  Dikke aai voor beest!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De PoP is prachtig geworden en ook nog eens heel snel klaar. Ga je hem handmatig quilten? Ik vind de kleuren heel mooi, vooral de blauwige tint maakt het levendiger.
  Gefeliciteerd met deze AFFO.
  fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. In één woord PRACHTIG je possies.
  En leuk hé stofjes uitzoeken en zomeer.
  OH je bent al metiets nieuws bezig.Ziet er ook leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. OOOOOoooooooooohhhhh, wat is het een plaatje geworden! Wie wordt daar nu niet verliefd op....zucht...en zo snel....super gedaan meis....en weer op naar de volgende(ligt het nu aan mij of lijkt de ene quilt sneller te gaan dan de andere? Ook voor jou een fijn weekeinde....groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat zal ik daar nog aan toe voegen.
  De rest zegt het al.
  Prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi duizendpoot.
  Wat is je quilt mooi geworden.
  Vooral dat schulprandje erlangs.
  En dat wegknippen is een rot klus.
  Ik doe dat altijd meteen, scheelt blaren.
  Ga zo even bij de Dollquilts kijken.
  Lijkt me wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jeannet,wat is tie mooi geworden!!!!!.
  Super,super. en Sara gaat ook erg leuk worden .
  Fijn weekend verder groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hij is mooi geworden Jeannet en Beest vindt dat blijkbaar ook. Hij houdt vooral van nieuwe quilts. Je stofkeuze vind ik altijd weer schitterend. Je hart is een goede wegwijzer.
  Ben erg benieuwd naar je schoolmeisjes. Worden vast ook weer erg leuk. Fijn week end!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Schitterend, prachtig, geweldig... Ik weet eigenlijk niet welk woord ik moet schrijven zo mooi vind ik hem.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Rustig knippen hoor achter die applicaties, hij is zoooo mooi!
  Dikke complimenten en goe weekend nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Whoow hij is schitterend geworden zeg, ik heb mijn patroon nu ook binnen van Dorry en wacht nog op mijn stofjes.
  Je nieuwe project wordt ook vast weer super.
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Allermensen Jeannet,wat is dit SCHITTEREND geworden,prachtig al die kleuren,Ik zit echt tekwijlen.Ben heel benieuwd wat het volgende is.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. O, wat is dit prachtig... Ik vind hem helemaal geweldig! En wat heb je dat snel gedaan...
  Fijn weekend,
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 29. S*C*H*I*T*T*E*R*E*N*D*******
  Je raakt er niet op uitgekeken!!!!
  Ik ben er helemaal ♥♥♥♥♥♥♥ op!
  Hier mag je supertrots op zijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. wat is hij moooooi!!!!!!!!!!!!!prachtig, schitterend, geweldig! groetjes jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 31. P*A*C*H*T*I*G hij is super mooi geworden, ja die achterkant weg knippen zou ik ook super spannend vinden, succes ik duim voor je dat het goed gaat.
  Fijne zondag Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Oh Wat P*R*A*C*H*T*I*G!!! Erg mooie stoffen heb je gebruikt voor deze quilt...

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hallo Jeannet

  Je Pockets of Posies is echt schitterend geworden mooie kleuren en en rand echt heel mooi, ga je hem zelf door quilten???

  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Supermooi Jeannet! Heel erg mooi geworden! En katten die dol zijn op al die lapjes en quilts ken ik ook... ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat is je quilt mooooo....iiiii geworden! Echt super. Je pop ziet er erg leuk uit. En leuk dat je ook de Kerstquilt gaat maken. Groetjes, Erna P.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Je Pockets is een plaatje geworden. En inderdaad, de afwerkrand is ook heel bijzonder. Lijkt me wel ook lastig om dit netjes te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat heb je WEER wat moois gefabriceerd... dacht in eerste instantie dat je de quilt had verkocht maar toen ik beter las begreep ik dat je het patroon hebt verkocht.
  Vind de rand ook erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Schitterend je mandjesquilt en ik ben erg nieuwsgierig naar je dametjes, want ja... daar ben ik nu eenmaal gek op! Dus ik kom gauw kijken of je ze af laat zien!! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Oh, so beutiful. You have done a great job whit this.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.