Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

donderdag 6 mei 2010

Van een mandje vol pelargoniums

Herinneren jullie je mijn mandje nog ?? Waarvan ik het patroon bij Bep had gekocht, van Lynette Anderson,met de welluidende tekst: In mij heart there lives a joyfull song, the road to a friends house is never too long! ik heb het inmiddels af, het was een hele lange stitcherie, maar erg leuk om te doen, en het is helemaal een multifunctioneel mandje geworden, voor allerlei doeleinden te gebruiken.Zoals je hieronder in de collage ziet kan ik hem gebruiken voor het elegant opbergen van mijn megagrote rijgklos, die past er helemaal perfect in. Die klos is een restant van een eerdere hobby, ik heb vroeger geweven, met deze dunne draad, damast, enfin, dat is een verhaal apart, nu rijg ik er mijn quilts mee door ( laten de wevers het niet lezen....) Waar het mandje ook helemaal leuk voor is , is voor een bloem of een plant. Ik heb van de week een aantal pelargoniums gekocht ( dus géén geraniums...) , geurende wel te verstaan, met de welluidende namen zoals "prince of orange"lemon curd, chocolat peppermint etc. Dit zijn de pelargoniums die nog het meest bij de oorspronkelijke soorten staan, het gaat om de geur en de groei van het blad, niet om de bloei, die is ondergeschikt,ze geuren naar appeltjes, ananas, citroen ,chocolade en rozen.Het zijn planten voor de liefhebber, ik ben er dol op en bij ons is een particulier adresje waar ze nog te krijgen zijn.
Ik heb er één in het stitcheriemandje gezet, op mijn werktafel, en steeds als ik er langs loop strijk ik even langs zijn blaadjes....en wat je dan ruikt....Mmmmmmmm. Zien jullie Piep en Kwak ook nog achter de kloek aan hobbelen ? er is er toch nog één gesneuveld, helaas.....niet degene die ik weer tot leven heb geföhnd, dat is de achterste.....mijn DH zei het al een beetje zuur.....wedden dat je weer een haan hebt opgeföhnd......
En waar ben ik nog meer mee bezig ?????met veel, al zeg ik het zelf, het leven is druk met van alles. Wat zou er hier geknipt en geschoren in deze bak liggen......prime rose.......Ik laat het zien in een volgend logje, want het is mooi..........*zucht*

15 opmerkingen:

 1. je mandje is heel leuk geworden, mooie fotocollage.Van die plantjes heb ik nog nooit gehoord, eens op letten als ik weer op een tuin beurs/markt ben.
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee dat mandje. Het is overal voor te gebruiken zo te zien. En wat heb je me nieuwsgierig gemaakt. Ik hou deze weblog in de gaten.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk je multifunctioneel mandje.
  Je maakt me wel nieuwsgierig wat dat nieuwe werkje is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je mandje is leuk! En inderdaad voor vanalles te gebruiken. Ik zou moeite hebben met kiezen..... Voorlopig staan die pelargoniums er heel mooi in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh, wat leuk weer allemaal, ben vet jaloers, ik lig maar te liggen op bed of op de bank ,met allemaal snot, alles zeer en koppijn!!!!
  En wat zie ik daar weer naast dat mandje liggen te pronken??? De mijne is in de maak bij Soed Idee Simone, zo leuk ook in het blauw!!!!
  Succes met je volgende ronde van je POP...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oohoh, ben je al met de blokkenrand bezig van de POP, je gaat toch wel als een speer Jeannet!! Hmm een plantje dat ruikt naar chocolade, wanneer ga je stekjes verkopen? Zou goed zijn voor de lijn!!! Hier in huis zo'n plantje bedoel ik hihi! Je mandje is een snoepie geworden en voor multifunctioneel kan ik zomaar vallen!! Mooie avond, groeten, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk mandje is het geworden! Daarin staan die pelargoniums (bedankt voor de naam) prachtig!
  En het lijkt wel een soap! Je maakt 't zo spannend dat we morgen weer moeten kijken!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lief mandje en een mooie spreuk.
  Ik heb ook nog nooit gehoord van die planten, maar ik ga er zeker naar op zoek.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je mandje is erg mooi leuk met zo'n geurende plant erin, jammer dat ik hem niet ruik.
  Wat leuk moeder kip met haar jonkies! ! !
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Your basket is beautiful Jeanette, lovely reproduction fabrics and a geranium. Nice stitchery also!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Your stitchery basket is gorgeous. I love all the things you have displayed in it.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hallo mams ja het isa jammer dat er een kuiken dood is en hopelijk zijn deze allebei hennen. en ja de geurgeraniums waren bijna op en we hebben ze nog maar even in de kas staan. anders bevriezen ze mischien. groetjes van je kevertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat is je mand mooi geworden en idd voor van alles te gebruiken. Erg leuk en ja ben ook wel een beetje benieuwd wat je gaat maken van die prachtige stoffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk 'van alles' mandje is dat geworden.
  Ben heel nieuwsgierig naar je nieuwe project. De stofjes zijn zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet