Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 11 augustus 2010

Hexagonnen en Brielle.....

Zoals ik al eerder zei, saaie updates van de bloemetjes....deze ene heb ik nog aan elkaar genaaid, en al die cremetjes heb ik gemaakt, ik hoef er dan wel geen 700 zoals ik in eerste instantie dacht, ruim 500 zijn het er toch wel......

Dus is dit waar ik mee bezig ben, malletjes tekenen om een paternomal heen incl. naad en dan knippen, ik heb die cremestof van de H&W, nou, ik kan jullie zeggen dat dat bepaald geen feestje is om in te prikken.......die stof is bedrukt met een soort van print, allemaal leuk en aardig, maar je kan wel zien dat de Heren H&W niet prikken in stoffen.........want je komt er amper doorheen met een naald om ze te rijgen, daar heb ik echt een vingerhoed voor nodig voor ieder steekje....en dan straks nog aan elkaar naaien, tis dat ik er mee ben begonnen, maar blij word ik er helemaal niet van....
Gelukkig zijn er nog veel andere dingen in het leven om blij van te worden. Dit dienblaadje kocht ik maandagmiddag in Brielle bij de wereldwinkel, en zeg nou zelf.....passsen de hexies er mooi bij of niet ? en de grijze pot scoorde ik ook nog ergens in een brocantezaakje.

Deze foto,s geven zomaar een willekeurige vakantiedag impressie op ons eiland Voorne, maandag was het lekker zonnig weer en zoonlief en ik zijn naar Brielle gefietst, het was echt zo heerlijk, die verten, de korenvelden overal, de geuren van koeien en schapen, we hebben ons laten meedobberen op het ritme van de wind en de zon, beetje hier en daar kijken, kapelletje van de kloosterkerk aan de Rik even buiten Brielle, de molen, de Brielse dom, de langepoort.

Brielle is een fantastisch klein stadje met veel oude monumenten en stadspoorten, altijd als ik er binnenkom en ik zie die heerlijke oude grachtenpanden en het haventje dan krijg ik weer een vakantiegevoel, ik woon er vlak bij, dus het zou gewoon kunnen zijn, maar Brielle is nooit gewoon voor mij, ik hou echt van dat heerlijke stadje en de fietstocht er heen. We hebben de Prince Admiraal nog zien liggen in de haven, het bekende geuzenschip.

Onderweg eten we eens ergens een koek op een bankje, we drinken wat, en soms luieren we wat ergens tussen de velden aan een watertje, zoonlief leest zijn boek, en ik kijk naar de wolken en mijmer over hoe eenvoudig het leven vroeger was en hoe dat gelukkig soms (héél soms....)nog zo kan zijn, gedachten aan de drukke camping drijven zo even helemaal weg met de wolken........

51 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke fietstocht Jeanet!
  En ik werk altijd met een vingerhoed, ook bij het gewone patchen, stitchery, noem maar op. Mijn vel is gewoon niet opgewassen tegen die nare achterkant van een quiltnaald ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te lezen weer een fijne fietstocht, en zie ik Jorrit daar aan een van zijn favoriete P's! Je dienblad past zeker mooi bij je blommen, jammer dat het niet zo lekker prikt. Ach dan maar wat anders tussendoor!(lol) fijne dag, groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat een heerlijke dag heb je ervan gemaakt! Ja ik weet het nog met de kinderen fietsen, lekker ergens liggen in het gras met een pakje chocomel en iets te knabbelen, pootje baden bij de rivier en samen zingen (lekker hard en vals!) op de fiets! Die kleine dingen, maar heel bijzondere dagen, fijn dat jullie zo genoeten hebben! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bloemen staan prachtig bij je nieuwe dienblaadje, een snoepje trouwens. En dat fietsen, heerlijk als dat kan. Je moet een fijne dag gehad hebben zo samen. De foto's zouden zo in een reclame voor Nederland kunnen.
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat saaie valt wel mee bij jou.
  Wat is ons kleine landje toch mooi, ik kan er ook zo van genieten, hiervoor hoef je toch niet naar het buitenland te gaan.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Brielle een heel lief stadje, we kwamen er geregeld toen we nog in Hellevoetsluis woonden.

  Lieve groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. CHEERS!~ I'm lying under a great OAK, listening to the sea... wishing you the very best dreams. What gorgeous flowers, made even more glorious by your surroudings.
  You SOOOO inspire me!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En nu gaan we je bloementapijt zien groeien tot een geheel,jammer dat de creme stof niet echt meewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lovely flower.
  I haven't started my path hexies yet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Jeannet,
  Bedankt voor je berichtje over mijn PIF. Het zou toch jammer zijn als ik geen cadeautjes mag maken...snik..... Dus dames! meld je bij me aan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk verslag om te lezen!!
  Je dienblad staat wel erg mooi bij je blommen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk om zo over jullie fietstocht te lezen! En wat een leuke foto's! Gezellig zo'n dagje.
  Je hebt leuke blommetjes gemaakt, zeg! En je dienblaadje pas er echt precies bij!
  Wens je vandaag ook nog een gezellige dag toe! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat jammer dat het stof van H&W niet zo lekker naait en je moet er hier 50 van maken ? Heel veel sterkte daarbij (positief bedoelt hoor). je dienblad vind ik geweldig !!! En wat een grote zak met hexagonnen. Waar ik kom hadden ze alleen van die kleine zakjes helaas. Toch eens gaan google-en waar die grote verpakkingen te krijgen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En ineens kan ik gewoon weer bij je komen kijken. Leuk! Nu weer even verder lezen, wat ik zoal de laatste weken gemist heb....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vergeet ik helemaal te vertellen dat je weer lekker behext ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 500 is best veelals de stof niet prettig is om te naaien .
  Iedere dag een paar dan zijn je vingers je ook dankbaar.
  Het ziet er bij jou in de buurt heel gezellig uit en ook jou bloemen en andere gezelig heden .
  Jorrit is een lekker manneke . groetjes yvonne .

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijke fietstocht hebben jullie gemaakt. Lekker om af en toe er even tussenuit te gaan. Dat dienblad is echt een hebbeding.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Jeannet, wat heb je weer een heerlijk stukje geschreven, met prachtige foto's.
  Ik zie het dan allemaal zo voor me.
  Wat fijn om zo met je zoon te genieten van het leven, en voor hem is dat heel belangrijk ook.
  (wil je man en zoon de groeten doen van ons)?
  Zelf ben ik ook aan de hexagonnetjes begonnen, maanden geleden al, maar wist de kleur samenstelling niet mooi te krijgen. Door jou foto's krijg ik weer meer inspiratie ;).Dank je wel dat we zo mogen genieten van je leuke Blog!!!
  Hartelijke groeten voor jullie van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gelukkig hoef niet meer zopveel hexjes te maken. Wel vervelend dat de stof niet echt wilt meewerken. Ik kan zelf niet met vingerhoed werken. Dienbald echt heel leuk. En geweldig verhaal met foto's van jullie fietstocht. Waar maak jij die mooie fotocollage?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je hebt helemaal gelijk.. het is werkelijk een prachtige omgeving en ik kan me heel goed indenken dat je er even zo lekker weg zit te mijmeren...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat is het toch een heerlijke plek war jij woont.
  En die H&W stof is een ramp.
  Daarom was ik het altijd eerst. Waslaagje verdwijnt dan wel maar het wordt ook iets soepeler.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een gezellig berichtje om te lezen. Mooie fietstocht en mooie bloemen. Ik heb zelf een paar harten van de hexaflowers met een stofje van dH&W gemaakt en dat is inderdaad haast niet te naaien. De rest van de lap zal wel ergens achter in een kast terechtkomen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Kijken of het lukt!!!!
  wat een heerlijke hexjes..soms helpt het als je met een lauwe bout aan de achterkant het lapje strijkt..en als je het wast is de glans eraf en je stof soepel..maar het glansje is wel speciaal.....
  Brielle is zeker mooi ..zo te zien op de foto's ..ooit,,;0))
  fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Loved your post again today, Jeannet. Your ride with the bike just sounded so wonderful.
  Love your flowers. Everything you displayed on your post was ever so delightful!!
  Blessings

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuk verhaal Jeannet, fijn om even in Holland te zijn, al is het maar digitaal. Brielle zet ik op mijn lijstje!

  Je bloem is prachtig en die witte stof is ook heel mooi. MAAR je hebt me wel een ietsie pietsie bang gemaakt hoor...ik heb twee paketten van die stof liggen voor een volgend project. Ik was al een beetje bang dat het moeizaam quilten zou worden en nu bevestig jij dat. Getver. Mischien wordt het dan toch een machinaal project...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een heerlijke fietstocht zo samen met je zoon, dat doet me aan vroeger denken. Ja, Brielle is een heel leuk stadje, mijn oudste zoon ging vroeger altijd met de zeeverkenners naar het Brielse Meer om te zeilen, zodoende kwamen wij er ook vaker.
  Mooie blom, maar die crème hexjes zijn wel heel erg. Ik heb ook een Ufo van de H&W stoffen en omdat ik mijn quilts met de hand naai, vind ik dat een hele klus, dus voor mij geen de H&W stoffen meer, al zijn ze nog zo mooi. En dan zoń 500 hexjes, ik heb met je te doen.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Heerlijk fietsen is het toch op ons voorne putten eiland, het raakt nooit verveeld!! En zeker de kanten van Brielle het blijft een gezellig stadje!!

  Wat betreft je hexagonnen je weet ook wel waar je aan begonnen bent!!! Het is niet altijd het meest leuke werk maar eveneens belangrijk. Sterkte ermee

  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. PS: Schattig, je nieuwe spulletjes, dat dienblaadje staat er heel mooi bij.
  Gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dat is mooi, nu ben ik de eerste reactie kwijtgeraakt door zo vlug de tweede te schrijven (denk ik).
  Ik schreef, dat het me een heerlijke fietstocht leek, zo fijn met je zoon. Het deed me aan vroeger denken.
  Ik heb ook een ufo van de H&W, en omdat ik met de hand naai, weet ik hoe moeilijk die stoffen naaien. Ik leef met je mee, zo'n 500 crème hexjes. Al zijn de stoffen nog o mooi, voor mij geen de H&W quilt meer!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Jeanett, your flowers are really lovely !

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hele mooie fotos...bedankt Jeannet!
  en je bloemetjes zijn echt prachtig aan het worden. jammer van die vervelende stof...
  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Kan me voorstellen dat fietsen in de buurt van Brielle een feest is. Het is er ook mooi en Brielle een prachtig stadje. Heerlijk dat je er zo naar toe kunt fietsen. Dan woon je wel heel dichtbij. Je hexjes zijn mooi. Vervelend dat de stof zo lastig weg prikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat lekker he als er maar zo onverwachts zo'n zalige dag op je pad komt! Dat is dubbel genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat woon je in een prachtige omgeving het ziet er geweldig uit.
  De stoffen van DH en W zijn idd erg stug ik heb daar mijn eerste quilt van gemaakt en kwam er soms niet doorheen maar goed hij is af. Succes met verder prikken hierin. Je hebt idd een erg leuk dienblad gescoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hoi Jeannet
  Als je nog geen fan bent van Zeeland wordt je het wel door jou verhaal.
  Ja kan zo bij de VVV beginnen.
  Ik wens je veel sterkte met het prikken in de hexen maar zonder vingerhoed lukt mij het quilten ook niet hoor.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hier is het vandaag ook prachtig weer geworden, hoewel het er vanmorgen niet zo uitzag. Dat klinkt inderdaad als een heerlijke fietstocht en uitje! Ben benieuwd naar je bloemenquilt: dit ziet er al mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Dat zijn er een heleboel pfff! Maar ... dan heb je ook een gave quilt joh!! Mooie plaatjes van Brielle, ziet er altijd anders uit he op een foto hihi, mooi zo! Ben je al uitgemijmerd? Lekker he even niets en zomaar genieten van de dingen om je heen! Mooie avond, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Heerlijk zo'n fietstocht. Dat heb je ook wel verdiend als het zo druk is op de camping. Die stugge stoffen zijn een ramp voor je arme vingers. Mooie blommetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Loved your pictures thank so much for sharing with all of us who live in the USA! You will have fun making your flowers. Everything on your post is always a pleasure! Carolyn from Des Moines, Iowa USA

  BeantwoordenVerwijderen
 40. So many hexagons Jeannet, but what a beautiful quilt it will be!!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat verwoord je het weer mooi. Er is maar weinig voor nodig om je gelukkig te voelen. Brielle is een heel mooi historisch stadje. Ik was er ook van onder de indruk. Jammer dat het werken met DH&W stofjes zo tegenvalt. Maar de haxjes zien er mooi uit zo bij je nieuw verworven schatten!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat was het weer een gezellig stuk om te lezen. Mijn DH en W doos staat nog steeds te pronken. Dat zal dus nog wel even zo blijven, eerst wat eelt laten vormen op m'n vingers.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat een prachtige tocht en mooie foto's Jeannet! Het ziet er inderdaad erg uitnodigend en gezellig uit. Weet je dat ik dat zo leuk vindt, dat je je eigen omgeving kunt bekijken alsof je er met vakantie bent...
  Een heel fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Zo te zien hebben jullie het heel fijn in Brielle gehad. Je bloemen zijn mooi! 'Maar' 500 créme - lijkt me toch ook heel veel ...
  Fijn weekeinde.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Wat een heerlijk fietstochtje. Het blijft mooi, ons Nederlandje! 500 hexjes met een moeilijke stof lijkt mij een enorme opgave....ik lijm (sewline lijmpen) mijn stof om de mallen, vind dat dat prima werkt. Misschien een idee. Groetjes Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Succes met je 'blommen'!Ik weet alles van die stofjes van H&W...ik ben bezig met okergele achtergrond voor hexenblommen,óók van H&W...arme vingers hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Geweldig die fietstocht en wat heb je prachtige foto's gemaakt. Het verhaal erbij is ook lief, je proeft het lekkere ontspannen sfeertje gewoon. Heerlijk zo met je kind! Je woont ook wel in een prachtomgeving hoor.
  En ja die blommen hè. Ik vind het uitzoeken van de stoffen het leukste werkje. De stofjes om de kartonnetjes rijgen, mwahhhhh..... nog steeds niet echt mijn "pakkie an". Ik hoef maar 30 miniblommetjes en dan natuurlijk nog wel een zootje van die tussenhexagonnetjes. Tis dat het een supergaaf, lief, snoeizig (hihi....) quiltje gaat worden, maar anders.......Werken aan mijn poppenquiltje is veel leukerder! LOL
  Oh ja, en die stoffen van dH & W, ja die zijn errug vervelend om in te prikken, zóóóó stug. Ik gebruik ze in mijn Baboesjka-quilt en ook hier zijn heel wat ggrrrr.....'s en nog erger de kamer ingegooid, maar móói zijn ze en jouw bloementuintje ziet er dan ook super uit, helemaal in combi met dat leuke dienblaadje.
  Nou Jeannet, toedeloe maar weer en een heel fijn weekend!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Hi Jeannet, Your hexagons are NOT boring, they are beautiful. I love your holiday photos - thanks for sharing.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ha Jeanet, ik ben weer terug van vakantie en heb eens lekker bij je gebuurd. Wat komt er toch veel uit jouw handen, om jaloers op te worden. Complimenten voor je oproep en commentaar over patronen delen/kopiëren, ben het helemaal met je eens!
  Sterkte met het naaien van al je witte hexjes. Ik weet weer waarom ik ooit met pen en hexagonpapier zat om uit te rekenen hoeveel witte hexjes ik om elk bloemetje moest naaien zodat ik niet aan het eind alleen maar witte moest maken. Het waren er voor een enkele rand 5 weet ik nog... dat was te overzien.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet