Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

zaterdag 14 augustus 2010

Pennock Album en ongenode gasten....

Bedankt voor al jullie aardige en leuke reacties op mijn blog over mijn fietstochtje, het was ook enorm leuk! ook om te lezen, a.s. woensdag heb ik er nog één.....over Goeree Overflakkee....
Even een update van mijn Pennock Album, dat is weer heerlijk om aan te werken nu het patroon helemaal klopt, dus geen kloppend hart meer bij het nameten en het strijken, nee, gewoon, netjes snijden, aftekenen en op de puntjes naaien, met de hand, héérlijk. Ik heb nu 9 van de 12 blokken klaar. De blokken meten ong. 30 x 30 cm ( 12 inch) Groot, maar: the fabrics makes the quilt, en die komen hier wel heel mooi in uit.

Deze drie heb ik de afgelopen twee weken gemaakt, de middelste net af gisteren, ik heb het al eens gezegd, de blokken lijken bedrieglijk simpel, maar toch, als je eenmaal bezig bent, veel schuine lijnen met veel rek er in. Het middelste blok heeft toch maar even 44 stukjes in totaal.

Waar ik nog wel over zit te dubben zijn de sashings die er tussen moeten, deze stof is van de serie Pennock Album, maar eigenlijk vind ik hem te rood, ik kan het rode streepje doen of het bloemetje, maar ik heb bij geen van tweeën nog een YES gevoel, ik voel meer bij bruinig, jullie ?

En dan iets over mijn ongenode gasten.....jullie zullen wel denken....zijn die er dan........daar gaan we niet meer kamperen of logeren...hahaha, nou, ook daar zitten wel eens ongenode gasten tussen hoor.....een camping is wat dat betreft net het leven zelf, we krijgen regelmatig aanvragen van groepen Ieren.......vragen we voorzichtig naar de maat caravan......Eh....een
dubbelasser.....neuh.......tis hélemaal vol......Brrrrrr
Maar goed, mijn ongenode gasten zitten in een vogelhuisje wat op een tafeltje staat ter decoratie ! Home sweet home zullen ze gedacht hebben, staat er toch op !? lekker huisje daar, pik in! gezellie, helemaal speciaal voor ons neergezet en we gaan het inrichten naar de eigen smaak......
En smaak hebben ze, daar valt niet over te twisten, ze vliegen vast ook over fairs etc...,ze zijn wat dat betreft wel heel trendy........ze houden ook van grijs..........in alle tinten....Dit zit er ongetwijfeld binnen in mijn heerlijke huisje, ik ben nog niet uitgenodigd om er een kijkje in te komen nemen, dus ongastvrij zijn ze ook nog ( en gauw op hun tenen getrapt als je in hun vaarwater of vliegroute komt....net mensen) een wespennest, deze bol zat vorig jaar in een heg, en die heb ik er uit geknipt toen ze uitgevlogen waren,

Althans, daar ging ik maar van uit, ik had het s,nachts in de keuken gelegd om te drogen, en toen ik s,morgens nietsvermoedend de keuken in stapte wemelde het van de wespen die s,nachts uit de nog dichte cellen waren gekomen, foutje.......blij dat ze weer met me waren hier thuis..........Maar eerlijk is eerlijk, we hebben geen last van elkaar, als je elkaar respecteerd en niet dwars zit gaat het prima met die wespen, en zeg nou zelf, het is toch wel heel erg bijzonder om te zien hoe nijver en keurig ze zo,n nest maken, net papier,dat ga je toch niet zomaar uitroeien als je er geen last van hebt ? want dat is met ere een monnikenwerk.Iedereen een heel fijn zonnig weekend!

34 opmerkingen:

 1. Van mij mag je ze wel uitroeien. Ik zag laatst een foto van een wespennest op zolder in Ierland, je wilt niet weten hoe groot, brrrrr.
  Ze gaan altijd in de weg zitten, of net onder je arm of mijn arme katjes dwarszitten en ik moet er toch echt niet aan denken als ze in hun bekkie geprikt worden.
  groetjs Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie blokken, dat wordt weer een mooie quilt.
  De wespen mogen van mij ook uitgeroeid worden, ik ben er alergisch voor en zie ze liever niet.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je hard gegaan en wat zijn je blokken mooi geworden. Ik heb eerst nog ander quiltwerk, wat binnen een bepaalde tijd af moet zijn. Het kriebelt wel om er weer aan te beginnen, nu ik je blokken zie.
  Mooi wat wespen kunnen maken en zolang je er geen last van heb "leven en laten leven"
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig zijn je blokken weer!!!
  Jij bent altijd zo ijverig bezig.

  Het is een een behoorlijk wespennest!!
  Ik zou het toch niet prettig vinden om in mijn omgeving te hebben, hoewel het mooi om te zien is hoe die beestjes bezig geweest zijn.
  Wij hebben weleens een bijennest aan de onderkant van een hangmand,daar bebben we wel een imker laten laten komen.

  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig verhaal Jeannet. Dat wespennest is prachtig, ben ik met je eens, maar mijn vriendin is allergisch en was al twee keer bijna dood na een steek. Het zijn geen lieverdjes en ik zou zo'n nest niet op mijn terras willen hebben....

  Wat zijn je blokken mooi geworden joh - die kleuren bij elkaar...yummie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie blokken heb je weer gemaakt.
  En wespen ? ook liever niet voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ben je al ver!!! Ik vind de blokken héél mooi, en het is ook heerlijk om met de hand te werken! Het lijkt mij dat een iets mindere drukke rand (bruin of oudrood), de blokken meer doen uitkomen en dat mag ook wel! En de wespen? Kan je het huisje niet tijdelijk vér weg verhuizen....???? Het zijn wel vreselijke brutale rakkers! Fijne dag, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie blokken, hoor! En ik ben het met je eens, een meer bruinige rand past er denk ik beter bij.....
  Zo'n wespennest is echt een super-staaltje, hè? Knap hoe ze dat doen hoor!
  Ik heb er één gezien bij onze kinderen thuis, net onder het dakbeschot..... Ja, die moest echt wel weg, dus. Maar we hebben hem echt uitgebreid bekeken. Wat een kunstwerkje!
  Geniet ze nog; ook op de camping!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je PA wordt heel mooi. Zoals altijd heb je weer prachtige stofcombinaties gebruikt.
  En dan je ongenode gasten.... hoe heb je ze je keuken uit gekregen? Brrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie blokken maken een mooie quilt, prachtig! Bruin zou ook mooi zijn, maar ik vind deze toch ook wel mooi erbij, maar welke van de twee, ik zou het niet weten. En het is maar een klein randje, wat voor kleur wordt de border?
  Griezelig verhaal, maar wel leuk, wat zullen ze blij geweest zijn met je (lol). Zo'n nest is wel mooi om te zien, maar of je dat in je mooie vogelhuisje wil hebben?!
  Fijn weekend, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De blokken zijn erg mooi, maar heb je de turbo aanstaan. Je gaat als een trein. Ik zou voor het rode streepje gaan, maar ik ben geen bruin mens. Wespen brrrrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige blokken zijnhet geworden en ik zou ook kiezen voor bruin.
  En die wespen heel mooi wat ze maken,maar ikk heb liever dat ze ergens gaan zitten waar ik ze niet zie .
  Dan zou ik ze ook met rust laten .
  DH is ooit eens gestoken en gedraag zich als een zot al ziet hij er maar één. fijn weekend groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie blokken zeg, ik persoonlijk vind dat rode streepje wel mooi maar smaken verschillen.
  Wespen hoeven voor mij niet zo maar zolang ze bij jou blijven vind ik het prima hoor:-)
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je blokken zijn prachtig! Maar die wespen brrrrr....ik heb het daar toch niet zo op.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig Jeannet zijn je blokken! Ik zou voor of de donkerdere bruin of blauw gaan trouwens...en die wespen...ze blijven fassineren op tv en in de verte, maar ook ik hoop nog jaren vrienden van ze te blijven. Ooit een keer gebeten in mijn nek, maar gelijk duizeligheid...en dus een doktersbezoek waaruit bleek dat ook ik allergies reageerde op die beet.Vandaar dat ik ze op afstand hoop te houden. Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je gaat als een speer!!! Is er niets te doen op de camping of zo????? hi hi
  Ik ben een bruin-mens, dus ik zou voor een bruine sashing gaan. Overigens zou ik echt nooit op het idee komen om een wespennest in de keuken te drogen te leggen. Dat had toch ook in de schuur gekund??? Succes met je nieuwe wespen! Wij hebben gisteren ook een nest ontdekt, naast de keukendeur, en gaan het toch echt uitroeien!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig...(ik kan bijna niet wachten) ja een bruine of mischien een mooi blauwe sashing, dat rood lijkt niet zo op jou. En wespen brr.. vorig jaar zat er in ons vogelhuisje een hoornaar(weet niet hoe je het schrijft) Van een afstandje leek het zo een klein vogeltje. Groetjes en een fijn weekend, Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De blokken zijn weer schitterend. mooie kleur combinatie. Ik zou ze weg laten halen maar dat komt omdat mijn man er alergisch voor is.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat zijn je blokken gaaf Jeannet! Denk ook dat bruin het beter zal doen, past bij allemaal en het streepje van de foto ... tikkie gewaagd misschien? Gelukkig is je tuin groot genoeg om de wespen wat uit de weg te zetten, zou ze hier niet willen hoor, ook al zijn het mooie huizen bouwers, maar het is net wat Franny zegt: leven en laten leven. Ik zou ze ook niet "verwijderen" hihi, lekker laten zoemen! Plezier met het maken van de laatste 3 blokken! Mooi weekend, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 20. nellekequilt.blogspot.com/14 augustus 2010 om 14:59

  Hallo Jeannet prachtige blokken heb je weer gemaakt en de wespen hebben een leuk huisje uitgekozen.groetjes en nog een fijn weekend Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Tja Jeannet, je woont op het platteland, vol genode en ongenode gasten. Voel je vereerd dat de wespen jouw huisje hebben uitverkoren. Ze zijn blijkbaar zeer kieskeurig! Ik vind het interieur een kunstwerk. Je blokken zijn trouwens ook kunstwerkjes hoor. Voor de sashings zou ik geen bruin nemen. Zoals je al weet vind ik bruin brrrbrrr.... Antiek rose of antiek blauw lijkt me wel wat

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb er nog eens over nagedacht. Het rood dat in de blokken zit vind ik erg mooi voor de sashings.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. een paar prachtige blokken heb je gemaakt,je plezier in het maken zie je ,Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een prachtige blokken heb je gemaakt, mooie kleuren en stoffen gebruik je .
  Ja, en die wespen....brrr.
  Groetjes Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Prachtige blokken Jeannet! Ik denk dat ik ook voor bruin zou gaan, maar dat is toch altijd moeilijk te beoordelen op een foto.
  En dan dat verhaal over die wespen....van mij mogen ze ook uitgeroeid worden hoor, ik heb er niks mee met die beesten. Ik vind ze gewoon vervelend. Ze willen toch altijd prikken, ja ik weet het wel, je moet niet naar ze gaan zwaaien en zo, maar toch.....
  Het nest ziet er wel indrukwekkend uit.

  Fijne zondag verder!
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Die nongenode gasten doe mij erg denken aan mijn ouderlijk huis waar elk jaar wel zo'n grote grijze cocon onder het rietendak, erin of ergens in een schuur hing en wij weer op pad moesten om de imker die er verstand van had op te halen zodat hij het ding kon verwijderen. Dat drogen in huis, zou ook iets voor mij kunnen zijn want leeg is toch leeg?
  Je Pennock Album blokken zijn mooi en wat fijn dat alles nu in een keer klopt he dat werkt heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een leuke blokken. Ik zie weer een mooie quilt in wording! En ik ben niet zo goed bevriend met wespen.. maar dat wespen nest vind ik wel het bekijken waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. ooie blokken en mooie stofjes. Moeilijk met die sashings. Dat moet je eigenlijk in het echt zien. Wespen zijn niet mijn lievelingsdieren maar ze hebben ook echt op leven natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mooie blokken! En nee, dat randje is het niet...
  Moet je weer op zoek naar een ander stofje ;)
  Eigenwijze wespen heb jij! Bij mij was er een vogelhuisje (een heus grachtenpandje!) gekraakt door een hommelfamilie...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Mooie blokken, ik vind de kleur van de voegen van de plavuizen er ook wel mooi bij passen!Het streepje maakt het een beetje druk denk ik.
  Wespen..OK,als je er maar niet allergisch voor bent.
  Gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Je blokken zijn prachtig. En wespen! Alleen al bij het zien van eentje begin ik al te rennen. LOL Nee hoor maar ik zie ze liever in een bloemetje en daar moeten ze vooral blijven. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 32. hai jeannet ,wat en gezelligge verhaal hi
  heb je de wespen allemaal je keuken uit gekregen
  ooit zon nest onder het dakraam gehad
  echt geen pretje ,manlief is dagen op de trap bezig geweest ,om het nets er uit te krijgen grgr
  ps je blokken worden heel erg mooi .
  gr sieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een prachtige fijne blokjes, enig met die stof.
  Griezelig wespen, ik heb het er niet zo op moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.