Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

zaterdag 7 augustus 2010

Schoolgirltop twee af

Deze foto heb ik jullie vorige week laten zien, het nieuwe patroontje van de schoolgirlclub van Kathy, uitgevoerd in rood en blauw, en ik had er meteen de stofjes bijgezocht, maaaaar.....dacht ik later, nog eens ik heb al een schoolhousequiltje (klik) in rood en blauw, dus wil ik dat eigenlijk wel nog een keer ?? eigenlijk niet dus.

Dus, ik heb er andere stofjes bij gezocht uit de schier onuitputtelijke voorraad die er hier her en der open en bloot en in laatjes en kastjes en op tafel in mandjes etc ligt, en ben tot deze kleurkeuze gekomen.
Dit zijn wel helemaal mijn kleuren. Het middenstuk met de blokjes is 4 x 4 inch, dus best klein.....ik moest nog denken aan al die mensen die de nearly insane aan het maken zijn of gemaakt hebben ik werd hier al bijna "insane"van, zulke kleine stukjes, 28 in een blokje.Ik heb het met de hand gedaan.
Maar het is me gelukt! uitdaging geslaagd, met behulp van de cornertrimmer van de Marti Mitchel mallen, een ideaal ding, je snijd er zo perfect de puntjes mee af en dan is het net een puzzeltje, het kan met iedere MM mal, maar als je die toevallig niet hebt, kun je ook één cornertrimmer kopen voor alle 45 graden hoekjes.
Ik heb er nog een speldenkussentje bij gemaakt voor de verzameling, en deze stof gebruik ik voor de achterkant van het quiltje.De totale maat is ong. 40 x 40 cm.

Ik wil nog één keer ( en dan nooit meer.....) terugkomen op het kopieëren van patronen naar aanleiding van mijn vorige logje. Nou moeten jullie vooral niet gaan denken dat ik Roomser dan de Paus ben.....want dat is natuurlijk helemaal niet zo, ik veroordeel het kopieëren van patronen niet, want wie zegt dat hij of zij dat nooit doet denkt een beetje bezijden de waarheid volgens mij, natuurlijk doen we dat allemaal met quiltvriendinnen, of we kopen samen één patroon, of je deelt iets met elkaar, en dat moet ook kunnen, dat weten de patronenmakers ook wel, het word alleen een ander verhaal als ik in ga op alle ( vaak goedbedoelde!) vragen om een kopie van een patroon, zelfs als mensen er voor willen betalen, hartstikke aardig hoor, laat dat duidelijk zijn, want mensen zijn heus niet altijd op een koopje uit, maar dan word het voor mij een soort van onderaannemerschap.....en daar wil ik me toch wel wars van houden....heb ik straks een proces aan mijn broek......
Iedereen nog een heel fijn weekend ! Het lijkt wel alsof heel Nederland dit weekend weg wil, want we zijn overspoeld met telefoontjes vanwege de camping.

44 opmerkingen:

 1. Lief quiltje!
  Mooie kleurtjes!

  Groetjes van Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo als gewoonlijk maak jij weer een hele mooie combinatie van kleuren.
  Het ziet er weer geweldig uit!!!.

  Het zal best druk zijn op de camping,ik denk dat de sfeer ook leuk is , ieder gaat met goede zin er heen .
  Wij hebben een caravan gehad in Chaam lekker met de honden vlak bij het bos.
  We stonden wel helemaal achter op de camping heerlijk rustig was het daar.

  Groetjes yvonne en een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schatje!! De kleuren zijn nu ook meer mijn ding. Erg mooie keuze.....

  Ja het kopieren.... Natuurlijk deel je wel eens met een vriendin. Natuurlijk heb ik ooit wat samen gekocht met mijn schoonzusje.... Maar werkelijk wat een vragen krijg je steeds over een kopie maken... Goed van je om het niet te doen. Wij moeten ook een beetje de ontwerpsters aan het eten houden die toch vaak vele uren in het maken van patronen hebben gestopt...
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig quiltje is het geworden! Je stofkeuze is geweldig en het zijn ook prachtige stoffen.(mooier als je eerste keuze!!) Knap hoor al die kleine stukjes met de hand. En dat speldenkussen erbij!!! Gaaf. Succes met de drukte. Hier niet veel anders. Maar dat moet in deze tijd ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, die copietjes hè,... heel begrijpelijk maar NEE, ook ik doe daar niet aan mee.
  Elke keer weer stroomt de mailbox vol met over het algemeen hele lieve en aardige vraagjes, soms voel ik bijna bezwaard dat ik weer nee moet zeggen.
  Vooral als ik een quilt af heb, dan is het hek van de dam!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is je quiltje mooi geworden in die kleuren,zo warm ,En een leuk speldenkussentje erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo, wat ben je toch snel.....ik heb de eerste nog niet eens af!!
  Wat het kopiëren betreft ben ik het helemaal met je eens. Elkaar helpen of samenwerken is leuk maar het moet niet te gek worden. Ik zag soms mijn eigen borduurpatronen op internet terug die dan tegen betaling gekocht konden worden!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alweer zo`n leuk quiltje. Mooie kleurtjes. Sta steeds verbaasd over je produktie met ook nog kampeergasten.
  Heb geen ervaring met patronen, koop het liefst alles zelf wat ik wil hebben en maak ook de mallen zelf. Weet ik zeker dat het goed is haha.
  Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi quiltje geworden. Leuk he die Dolly quilts, ik doe mee met de ontwerpster uit Australië.
  Tja en die eeuwige discussie over het kopiëren van patronen. Er zijn zoveel gratis patronen te vinden op het net als je het echt niet kan betalen. Ik heb iemand een keer horen zeggen, ook al wil ik het, maar ik rijd toch ook geen Mercedes. Er is gewoon genoeg keus.
  fijn weekend
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is weer een prachtig quiltje geworden en dat speldenkussentje is helemaal mooi. Fijn weekend, Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook ik vind deze kleuren mooier, het is prachtig zo en dat lieve speldenkussentje erbij, helemaal te gek. Wat een priegelwerk, hè, maar je kunt er weer trots op zijn!
  Helemaal eens wat kopiëren betreft!
  Goed weekend, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Is weer een mooi quiltje geworden en zo'n corner trimmer lijkt me super.
  Die hoekjes zitten altijd in de weg bij zulke kleine blokjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lief quiltje is het weer geworden en ook een leuk speldekussentje.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een schattig quiltje heb je gemaakt! Zie ik niet een heel syel lapjes terug uit je AQ of lijkt dat maar zo?
  Heel fijn weekend! Ik ga snel wat doen en dan een logje schrijven over gisteren. Was leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het quiltje heeft nu een antiekerige uitstraling en past weer perfect bij jou. Copieren van patronen doe ik ook niet aan. Ben ooit zelf gecopieerd en dat was niet leuk!
  Zo nu mijn tas inpakken en dan ben ik voor 3 dagen naar de Ardennen om quiltvriendinnen te ontmoeten. Dat is de zomer he: de ene helft heeft vakantie en de andere moet ervoor werken. Ik voel met je mee Jeannet............haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat heb je er weer iets moois van gemaakt:) en dan het schattige speldenkussentje erbij, heel mooi ...
  fijn weekend ..en de groetjes
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie kleurencombinatie. Dat heb je echt in de vingers.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat is dat quiltje MOOI geworden !!! Mag ik eens vragen van welk merk die stofjes zijn? Misschien zit er geen merkje meer aan de zijkant maar kun je me in een richting sturen dan waar ik kan zoeken? Alvast bedankt !!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een prachtige kleurcombinatie heb je gekozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een mooie andere stofkeuze heb je gemaakt en hij is weer erg mooi geworden net als je speldenkussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. I love the colors you are using! They are just gorgeous and right up my alley. Very very lovely!!

  I will have to try the corner trimmer from Marti Mitchell. Haven't used that before. Thanks for the tip!

  Have a great weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je top is prachtig geworden super leuk die kleurtje ! ! !
  Fijn weekend Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooi quiltje. Ik vind de kleuren geweldig, en dan dat lieve speldenkussentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een mooie kleurtjes heb je gebruikt, en dat speldenkussentje, snoezig gewoon. Spoelen de mensen zo langzamerhand niet van je camping af?
  In elk geval fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Jeannet,

  Dat heeft nog een staartje dat kopieëren. Goed dat je het zo zegt.
  Het weer valt wel wat tegen vandaag.Maar op jullie camping is het altijd goed toeven vind ik.
  Zullen we dinsdag afspreken dat jullie bij mij komen? Anders is de vakantie voorbij en is het nog niet gebeurt.
  Fijne dagen en tot horens, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een schatje en ja helemaal jouw kleuren! Echt Hollandse "Country" Stijl!! Maak je niet te druk, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Jeannet, dat vind ik nou zo leuk van jou hè. Dat je eerst de prachtigste stoffen uitzoekt, dan bedenkt dat je al rood en blauw hebt en vervolgens de hele boel 360° omdraait en hele andere stoffen pakt. Zo gááf en ook zo herkenbaar en dan dat verhaaltje erbij van die stoffen die in alle hoeken en gaten liggen, jáááá dat is bij mij ook! Ik wil altijd alles netjes bij elkaar hebben, dan heb ik b.v. een mandje CWD en een doosje Antieke Quilt en nog veel meer van die mandjes en doosjes en vervolgens gaan die lapjes rondlopen, van het éne doosje naar het andere en zo. Heb jij dat nou ook, zucht......?
  Maar ik begin weer uit te weiden. Ik wilde gewoon zeggen dat ik je quiltje prachtig vind en dat speldenkussentje erbij, helemaal leuk! Jouw smaak is ook zo echt mijn smaak, ik word hier altijd een beetje hebberig......wat jij hebt, wil ik ook!!! Maar geen patroon, want je hebt helemaal gelijk met je betoog. Ik ben het met je eens (fijn hè, daar heb je wat aan, hihi.....)
  En voordat ik het nou vergeet, wil ik ook nog even zeggen dat je zo keurig met de hand genaaid hebt! Het ziet er perfect uit.
  Zo en nu stop ik met bloggen, het wordt tijdje voor een bordje nasi (moet ik dus nog wel maken....) en vanavond ga ik hexen met een voor deze activiteit nieuw ingericht mandje LOLOLOLOLOL

  Prettig weekend!
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Zeg Jeannet .....je twijfelt weleens over je kleurkeuzes??? NOOIT meer doen want je maakt geweldige quilts en andere stoffige dingen in geweldige kleurencombinaties!!
  Deze is ook weer super!!
  Handig die cornerdingen.....ga ik eens naar op zoek. En je speldenkussentje.....wat een lieffie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat is hij mooi geworden met deze stofjes. en wat het copieren betreft je hebt helemaal gelijk.
  net als met de SBS je kan niet alles voor niks hebben. gewoon zelf een beok of zo kopen
  Ik heb nu net de farmerswife gekocht en blijf bladeren
  Dat is alleen al mooie voor pret.
  geniet van het weekend ondanks de drukte.
  groetjes dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Is zo lieflijk geworden, jammie. Ik kom via via op je blog, leuk is dat, bloghoppen, ook al begin ik te vervreemden van mijn familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hi Jeannet,

  Wat een lief quiltje heb je gemaakt...begrijp ik het goed dat je hem in een week af had? Chapeau!
  Je kleuren zijn geweldig.

  Wat betreft patronen kopiëren ... daar kan ik een boek over schrijven, helaas. Goed dat je het op je blog thematiseert - ik denk dat er heel wat quilters zijn die er niet bij stilstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mooi nieuw fris blog heb je!
  Veel beter zo die achtergrond ;-)

  Groetjes van Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een mooie kleuren bijelkaar Jeannet, ziet er goed uit.
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Dank je wel voor je antwoord op de stofjes. Ik heb beide series opgeschreven en ga ze in de gaten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Het quiltje is erg mooi geworden, alhoewel ik van iets vrolijker kleuren hou. Die cornertrimmer moet ik toch eens gaan bestuderen. Gelukkig kan ik je blog weer lezen, soms heeft de computer kuren en gooit hij me er steeds uit als ik je blog wil lezen. Dus ik kan niet altijd reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Erg mooi, de kleurtjes, het patroon, alles!

  groetjes Maris

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Je hebt er weer een hele interessante post van gemaakt Jeannet...ik ga steeds meer naar je verhaaltjes uitkijken en betrap me erop dat ik een beetje teleurgesteld ben als er geen nieuwe is...( no pressure hoor)...en je quiltje ziet er weer geweldig uit...wat een kleuren en dat speldenkussentje is een goed idee zeg..van alle quilts die je gemaakt hebt...schitterend...
  fijne zondag nog...nog een maand of twee dan heb je het misschien een beetje rustiger als het weer om gaat slaan...
  groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wonderful pattern, beautiful fabric!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. leuk werken met die marti mitchell malletjes hé, ik heb er nog niet zoveel, maar ik vind het heel goeie hulpmiddeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. O, wat een mooie kleurencombinatie! Ja, ik vind het een ontdekking hoor, die patronen van Kathleen Tracy...
  Veel dank nog voor je leuke reactie op mijn blog!
  Groeten,
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Sorry, was er nog niet aan toe gekomen om je mail te beantwoorden, waarin je dit prachtige quiltje al liet zien. (dank voor het sturen!) Het quiltje is echt superschattig geworden. En wat goed van je dat het helemaal met de hand gelukt is: en dat voor iemand die helemaal niet van die kleine stukjes houdt om met de hand in elkaar te zetten. Mooi werk! En je hebt ook een prachtige kleurencombinatie gemaakt: helemaal jouw kleuren. Zo zie je maar hoe leuk een eigen inbreng in het quilten uitpakt. Succes met quilten en met de drukte op de camping.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Tikkie aan de late kant, maar ... het quiltje is een schatje joh!! Helemaal jouw ding zo!! Weer al een affo!! Mooie dag, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Dat is weer een super quiltje geworden! En ik zou zo graag eens in jou stofvoorraad rondneuzen...

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Oh my. I've had SOOOO much to catch up on today during my visit! You have been very busy! I so enjoyed seeing all of your lovely quilts, your very beautfiul angel doll and just everything! I am so inspired to get back to sewing now! Great work! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.