Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 4 augustus 2010

(hexie)flowers en Christmasquilt

Ik heb toch besloten om de creme randen er omheen te maken, dus het zullen enigzins saaie updates gaan worden, voorlopig ga ik eerst eens wat aan elkaar zetten,het acht uur journaal en het zondagochtendwerkje........jullie hadden gelijk dat ik niet overal 12 hexjes aan moet zetten, dat is alleen bij de eerste, dus dan valt het nog mee..............Ik wil ze symetrisch aan elkaar zetten, in een groot vierkant, dus ik heb deze al verkeerd er aan gezet......die zal er één moeten zakken.

Ik ben tussendoor ook nog steeds met de christmasquilt bezig, misschien dachten jullie, daar horen we niets meer van,......maar niets is minder waar, overal wordt aan gewerkt hier, Jan Patek heeft hem per 1 augustus in de webshop staan, ik had dus heel toevallig de primeur met dat patroon, de FQ shop had hem al eerder, en heeft hem teruggehaald......Ik heb er heel veel vragen over gekregen, of mensen het patroon konden kopen, overnemen etc. Hij is nu dus te koop bij Jan Patek. Hoe graag ik ook alles deel met iedereen, er zijn grenzen tav de patronenmakers, ik kan het echt niet maken om een patroon zomaar 15 keer of meer te kopieëren, zelfs niet als mensen het willen betalen, ik kan toch niet zomaar een onderaannemertje worden in het kopieëren en verkopen van de patronen !? De wereld is zo klein geworden met Internet, webblogs etc.Ik raad iedereen echt aan een paypallaccount aan te maken of een creditcard, ik heb het uiteindelijk ook gedaan, Paypall dan, daarmee kan ik niet overal bestellen, maar er blijft genoeg over ( tis ook nog een beetje goed voor de beurs.....) Ik hoop dat jullie het begrijpen.

We oogsten ook nog steeds vele groenten uit de tuin en de kas, het is een best tuinjaar, dat is ook wel eens anders, ik heb nu minder in de kas gezet, minder dicht op elkaar, dat helpt wel tegen ziekten etc, Ik heb het blok van Maria er tussen gezet.

Dit is ook een impressie van wat er momenteel groeit en bloeit in de bloementuin, het wordt al een béétje herfstig vind ik zelf, die gele kleuren gaan overheersen, ook weer mooi.Ik ben nu met de herders bezig van de christmasquilt, met de wolletjes van Petra Prins, word erg leuk!

Iedereen een hele fijne dag, ik heb BEE in Brielle, zal jullie laten meegenieten van het moois wat er altijd te zien is!

31 opmerkingen:

 1. ja mamske we hebben lekkere groente uit eigen tuin. maar jammer genoeg worden sommige slakroppen veel te groot en we hadden te veel komkommers maar waneer zouden de paprika's rijp zijn en de tomaten? ik hoop gauw want dan kan ik weer tomatensoep PROEVEN hahaha groetjes van je kevertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeannet, je hebt helemaal gelijk! Ik sta nog wel eens met mijn zusje en haar bedrijfje (stempeltjes) op beurzen en daar wordt ijskoud gevraagd of we ook afdrukjes verkopen! Nee dus. Dat is net zo illegaal als naar een CD winkel gaan en vragen of ze de kopie van de nieuwste CD van Madonna voor E2,- voor je hebben....
  Je leest het al, een stokpaardje. Van een vriendin wat lenen of gebruiken is helemaal niet erg maar wat jij zo fraai zegt; een onderaannemertje......is inderdaad niet écht de bedoeling hihi.
  Maar je blommen zijn prachtig met die lichte rand en ik ga straks eens heerlijk op de site van Jan Patek snuffelen en heel veel plezier op de BEE.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie sfeerfoto"s heb je gemaakt. Een vraagje, die meloen komt die echt uit je tuin, of bij de..... vandaan? tot straks,
  Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal waar Jeannet...je zet niet voor niets een bedrijfje op en er zal ook copyright opzitten op sommige patronen dus misschien wel strafbaar ook...en ook Paypal werkt perfect...er zijn steeds meer quiltwinkels online die waar je ermee kunt betalen...vlugger krijgen die hun geld haast niet en ook voordat ze de waren wegsturen...in deze tijd is het hoofd boven waterhouden ook voor de winkeltjes online een must en installeren Paypal..( ik lijk wel een reclame)..lol...ik vind het veiliger dan met je creditcard betalen...genoeg daarvan nou.het gaat tenslotte om jouw leuke post weer ..prachtig zal je hexiesquiltje worden...en dat Kerstquiltje wordt zeker ook een snoeppie...en wat heerlijk zoveel verse groenten uit je eigen kas en tuin...smaakt een stuk beter denk ik maar...kijk ook al uit naar je verslag van de Bee..fijne dag...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wordt hartstikke leuk die kerstquilt en ja die wolletjes zijn fijn om mee te werken en geven een prachtig resultaat! Ben benieuwd hoe je dat gaat doen met de blommen, maar dat hij vrolijk wordt is zeker!! En je hebt groot gelijk wat het patroon betreft, soms als iemand zich het niet kan veroorloven is het wat anders, maar de ontwerpers hebben ook hun rechten! Fijne dag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leven en laten leven toch?! Wat heb je een boel lekkers en moois in de tuin joh, leuk zo met de engelen ertussen! Tot straks!! XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een weelde die tuin van jou.
  En je kerstquilt is mooi .
  Echte Jeannet kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hé wat leuk je kerstblokjes tussen de bloemen.
  Jammer dat de hexjes eruit moeten ,maar beter nu dan dat je al stappen verder zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie blommen zijn het weer geworden en je tuin is mooi zo met dat geel.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt helemaal gelijk wat betrefd de patronen! Quilting is sharing maar er zijn grenzen!
  Je blommen worden vast heel mooi en ach dan maar wat saai. Je opbrengst uit de tuin is een preachtig gezicht. (bloemen, fruit en groente) Veel plezier vandaag op de Bee

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In jouw tuin is er genoeg te beleven. Dat kan ik wel zien! Heerlijk! En succes met je hexjes. Ik denk dat ik ook een beige rand ga maken. Ben gisteren al begonnen om nieuwe malletjes te maken, want daarvan heb ik er heel veel nodig....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie bloemen hoor, en die witte rand laat ze prachtig uitkomen. Of de updates saai zullen worden, betwijfel ik dan ook. En dan jullie tuin! Heerlijk! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt helemaal gelijk. Alhoewel sommige patronen heel duur zijn, moet een ontwerper daar van leven. En dat gaat niet lukken als iedereen maar kopieert.
  En als iedereen kopieert, dan worden de patronen ook extra duur voor degenen die wel netjes de patronen kopen. En dat willen we nou ook weer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gelijk heb je wat de patronen betreft. Als je ziet wat daar een werk en tijd in gaat zitten.
  Toch gekozen voor een rand om de bloemen. Dat wordt dan een keurig tuintje Jeannet. Je echte tuin is een paradijsje. Wat ziet dat er allemaal goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jou bloemen en echte tuin zien er geweldig uit.
  En wat de patronen betreft,doe ik met een aantal dames een patroon kopen en we delen de prijs. dan kopen we weer een patroon en doen dat het zelfde.
  Zo hebben we al menig duur patroon gekocht.
  Zo is het ook voor ieder betaalbaaren hebben we niet allemaal het zelfde patroon gekocht .
  groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je bloemen van stof en in de tuin staan er mooi bij. Lekker hè al die groente! ! !
  Je kerstquilt mag er ook zijn, je hebt nog een mooi tijd te gaan tot kerst, misschien is hij dan wel klaar ! ! !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke reactie van je zoon, ik hoop maar dat de tomaten gauw rijp zijn! Prachtige tuin heb je en die stoffen blokjes ertussen zijn beauties! Het is wel een erg mooi patroon van Jan Patek. Je hebt gelijk dat je het niet kunt maken zoveel kopieën van het patroon door te sturen. Er zijn grenzen, tenslotte. Je bloemen zijn mooi zo, jammer dat je weer een stukje uit moet halen. Ãls ik er wat omheen ga doen, dan gebruik ik veel ecru stofjes door elkaar, misschien is het dan wat minder saai. Hoop ik!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jeanet, het is altijd zo gezellig om even je blog te lezen!!! En je hebt helemaal gelijk wat de patronen betreft!!! Leuke foto's heb je geplaatst! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jeannet, je hebt helemaal gelijk. Het is niet erg om af en toe eens iets te delen of een duur patroon gezamenlijk te kopen maar als het een handeltje gaat worden is het niet leuk meer.
  Mooie foto's uit je tuin. Het ziet er allemaal lekker en gezond uit.
  Veel plezier ook in Brielle (beetje laat misschien). Jammer dat we elkaar niet kunnen treffen vrijdag maar ik heb een ander "slachtoffer" gevonden. Wie? Binnenkort lees je er meer over in mijn theater. Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh wat ziet dt er super uit en ook je tuin echt prachtig
  Geniet er lekker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jeanett what lovely flowers are blooming in your garden!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Those are so gorgeous!! I love that you are connecting them:) I need to get started on connecting mine.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je bloemen zijn weer schitterend!!
  Ik ben het helemaal met je eens wat betreft de patronen.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ben het helemaal met je eens mbt de patronen. Als we alles gaan copieren kunnen de ontwerpers wel ophouden met ontwerpen. Het wordt wel een leukerd de kerstquilt, net als je bloemen en wat lekker groenten uit eigen tuin. Jullie hebben ook mooie bloemen, het is ook prachtig groeiweer nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. het was weer leuk om even door je tuintje te lopen. Dat wordt een schattige kerstquilt. Gisteren hebben we het bij mij op de Bee al gehad over het jaarproject 2011... pff En ik moet nog zoveel afmaken.
  weinig bloggen even en flink aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuk zeg die blommen, ik vind het mooi met die witte rand en je kerstquilt wordt ook super hoor.
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 27. hé jeannet, wilde even een teken van leven geven. m'n computer is gecrasht, ben alles kwijt, dus ook geen mail!!! Maar ik leef nog wel gelukkig, zodra ik weer online ben hoor je van me, het wachten is op een nieuwe computer en een reactie van hotmail, hopelijk kunnen zij me helpen, weet m'n wachtwoord niet meer! doei, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Lekker al die groenten uit eigen tuin. Je kerstquilt wordt mooi. Mooi patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi Jeannet, dit zijn leuke kleine hexjes, denk 1,5cm? wel wat lastiger aanelkaar te zetten denk ik zo.

  wat betreft je verhaal over de patronen,helemaal mee eens.

  succes met de christmas quilt
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Paypall is inderdaad erg handig: ik doe er ook veel aankopen mee. Je laat weer mooie foto's zien hier.
  Wist je trouwens dat De Lindehof in Zalk ook sinds kort een weblog heeft:
  http://delindehof.blogspot.com/

  Fijn weekend, Gert

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Your garden grows beautifully Jeannet!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet