Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 2 augustus 2010

Tuinhuizentijd.......

Ik weet niet hoe het bij alle medebloggers is, maar het is verdacht stil op het WWW , veel mensen zijn op vakantie denk ik, of ze vertoeven elders, in de tuin bv. wij hebben vanmiddag "tuinhuizentijd"zoals we dat hier noemen, vanmorgen het huis geschoond van alle stof,kattenharen, etensresten en spinnen en hun rag, keukenkastjes en laden uitgemest en alles wat over de datum was weg gegooid............errug........en vanmiddag was zoonlief ergens een wandeling maken in de volkstuintjes in Hellevoetsluis.......... (?) dus mams en de beesten hadden het rijk alleen, dit was even zo,n middag van: ikbenernieteniklaatdetelefoonovergaanmoment...Héérlijk!

Ik heb de eierwekker gezet op precies 12 minuten, die gaf ik mezelf voor dit berichtje, na het lezen van de Flow over een internetartikel......geen minuut meer, en hij gaat nu af............tuinhuizentijd...........Doei!!
Wie wil weten hoe onze tuin er uit ziet......klik hier... (deze leuke Mevr. heeft ons vakantiehuisje gehuurd en een foto gemaakt van de tuin daar omheen...hahaha...raadsel opgelost.....)

15 opmerkingen:

 1. Dag Jeannet,
  Lekker hè af en toe effe heel lui zijn. Knapt een mens van op! Onderaan je post kon je ergens op klikken om je tuin te zien, maar dan kom je bij iemand anders op visite, weliswaar ook een quiltdame, maar geen tuin. Wellicht een vergissing tijdens een loom momentje?!
  Geniet er maar lekker van! Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n dag, daar moet je van genieten.
  Ik wilde je tuin ook zien, maar kwam bij een dame terecht ;-))

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt groot gelijk! De hele dag achter (of voor?) de pc zitten is zonde van de tijd. Ik ga je voorbeeld volgen. Doei!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I agree. Going to spend the day in some quiet place!
  Be blessed

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker genieten!! Wel verdient! Maar uhhhh...is er dan internet in het vakantiehuis????? Wat heeft haar man prachtige foto's gemaakt. Hoop dat er nog wat over is als wij komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jeannet.
  Ik geniet steeds weer van je blog maar had het vandaag even extra nodig ja je hebt soms van die dagen.
  Morgen beter hoop ik.
  Ga lekker zo door met je verhalen.
  Groeten Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Genieten moet je zeker doen,en laat die telefoon maar eens rinkelen.Je hebt zo'n mooie tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zou zo met je willen ruilen, ben heel hard aan het klussen de woonkamer krijgt een make over behang, cv, raambekleding eraf, nu ook het buitenmuurtje waar eerst de verwarming zat isoleren, ging een heleboel warmte verloren, nieuw laminaat kwarts op de muur en een latverdeling voor het raam we zijn nog lang niet klaar mijn handen zijn gespikkelt wit van de verf en houtlijm. Iedere keer als ik denk een klus af komt er weer een klus bij. Ach zo blijf je bezig maar het zal uiteindelijk wel mooi worden.
  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geniet maar lekker van je tuinhuizentijd, dat zul je af en toe hard nodig hebben!
  Mooi die foto's van die mevrouw haar man!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk toch zo'n dagje hihi!! Zal straks eens bij de dame in kwestie gaan gluren naar de tuin! Wat zijn de kuikens al gegroeid joh! Mooie, rustige avond verder, XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Groot gelijk hoor. Je hebt zo'n mooie tuin dat het zonde zou zijn om alsmaar binnen te zitten. Zit je ook nog wel eens in je atelier? Zo gezellig voor de kippetjes.
  Hebben jullie nu ook internet in je huisje? Geniet nog even verder, ik ga de foto's van de tuin bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Groot gelijk om even rust te nemen.
  Ik zie ook geen foto,s van de tuin?
  En wat is lui!!!! als ik allees wat ergedaan is heb je zeker rust nodig !!!! groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben niet dol op huishoudelijk werk, maar ja af en toe moet het toch gebeuren he. Daarna mag je gewoon lui zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ooh wat lekker: na hard werken word je weer beloond met helemaal niets doen. Heerlijk. Ik heb ook al bijna twee weken een soort tuinhuizentijd. Maar daarover vertel ik pas vanaf volgende week op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet