Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 28 februari 2011

Maandagochtend

Ik zit hier dit stukje te maken onder een heerlijk gezang van de zanglijster, het is nog helemaal geen voorjaarsweer, beetje regenachtig zelfs, maar daar trekken de de vogels zich niets van aan, het is een geweldig gehoor, je hoort het alleen als je ook een vroege vogel ben, en dat ben ik, met de kippen op stok en voor dag en dauw op....offe...de morgenstond heeft goud in de mond en vroeg opstaan is gezond....zoiets....Weten jullie nog van mijn knot? Nou, hij loopt uit hoor, er verschijnen hele mooie tere groene lindeblaadjes aan de uiteinden.

Ik ben eigenlijk met van alles bezig, de jellyrol heb ik gesneden in 800 blokjes, van de serie Hope van Moda.

Een paar jaar geleden heb ik het kettingnaaien ontdekt, wat een geweldige vinding voor "vlugge naaisters"Je legt de blokjes of driehoekjes op elkaar en naaien maar zonder af te hechten!Prima methode als je even nergens aan en over wilt denken.

En dan ziet het er uiteindelijk zo uit, je naait op een regenachtige zondagmiddag zo een paar honderd blokjes twee aan twee aan elkaar en dat maakt samen weer 100 fourpatches. wat klinkt dat he? De tussenstof heb ik besteld overzee, dus daar wacht ik even op om het af te maken. De blokjes zet ik op zijn kant dus dan wordt dit het resultaat, zo zal het ong. worden, met een rode rand er omheen.Dit is gewoon een heel snel project tussendoor, voor van de zomer, in het tuinhuis ( want daar liggen nog geen quilts.....ahum)

En ja, toen ben ik maar hieraan begonnen......ik kon het niet laten, ik had met iemand half half afgesproken per 1 april te beginnen, sorry, sorry, sorry.....ik sliep er niet van (lol) , en inplaats van een slaappilletje knip ik dan maar liever in een stofje........Ik ga een lijstje links op mijn blog plaatsen van de mensen die hier ook aan werken, geef het nog even door als je er bij wilt staan,Dorry geeft hem uit als BOM.Maar wat worden dit megagrote blokken!! Dit blok meet wel 75 x 55 cm.Het schiet zo wel lekker op......En natuurlijk vergeet ik ook mijn midnight niet, daar ben ik ook nog mee bezig, met de puntjes. Een mens kan toch maar ergens mee bezig zijn? Al die stofjes die ik koop moeten toch ook op ? En dan nog heb ik niet genoeg stof voor de achtergrond van dit blok, dus ik heb het in vieren gedaan.

Verder hebben we deze week voorjaarsvakantie hier. Dan ga ik ook met zoonlief crea aan de slag, hij had het linoleum snijden ontdekt op school, en dat doet hij leuk!Ik heb het vroeger ook wel gedaan,en we gaan lezen, héél véél lezen. Zoonlief en ik delen dezelfde passie voor lezen en boeken, dat is een heerlijke gedeelde hobby,hij is nu bezig in het zesdelige epos Torak en de Wolf ,ik heb net het laatste boek van Nicholas Evans uit, de Vergeving (adembenemend ) en het Familieprotret van Jenna Blum, over de oorlog ( onthutsend ) En Sonny Boy ( verdrietig) nog bezig in Wilde Rozen van Lulu Wang ( rare mensen toch die Chinezen....)en ik ga nu ook aan Torak en de wolf beginnen.Wij gaan ons helemaal niet vervelen!
Vrijdag de viltclub weer, en dan zaterdag.....Jaaaaa, de Naald en Draaddag! wie van jullie komen ook? even mailen....neem ik een extra tasje mee voor op een stoel..........
.Iedereen een fijne week!

39 opmerkingen:

 1. Hier ook vakantie! Een weekje heerlijk doen waar we zin in hebben, af en toe alleen, en af en toe met de kiddies! Heerlijk die stapel boeken! Ik ben zaterdag van de partij, maar dat wist je al! kijk er naar uit! Je fourpatch blokjes zien er perfect uit!
  Tot zaterdag en een fijne week!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker zo af en toe verstand op nu len naaien maar! Je nieuwe quilt gaat er ook mooi uit zien. Geniet lekker van jullie vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zijn mooie projekten die je aan het opstarten bent, veel plezier ermee. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je toch lekker bezig en daarbij ook nog eens gezellig lezen met zoonlief, het is er ook wel weer voor.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons is net de voorjaarsvakantie voorbij. Terug naar het normale leven.
  Je bent lekker bezig met van alles. Gezellig !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fraai hoor, maarre dan kan ik natuurlijk niet achterblijven, ik heb ook zin om eraan te beginnen, dus beginnen we gewoon een maandje eerder

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het valt me nu pas op dat je een nieuwe kopfoto hebt....... erg leuk.veel plezier in de vakantie. wij wachten nog een weekje.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Jeannet wat een leuke projekten staan er bij jou weer op stapel.En fijn dat je met je zoon lekker samen lezen kunt dat hoor je tegenwoordig niet zo heel vaak meer.Nog een plezierige week vakantie gewenst en de groetjes van Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh heerlijk vakantie!! Hier nog een weekje en dan mogen wij eindelijk....
  Vanwege carnaval volgende week pas.

  Wat een fijne snelle manier!! Het zal een prachtige snelle quilt worden....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goh wat ben jij lekker bezig, leuk die kleine blokjes en lekker lezen.
  Geniet maar lekker van deze vakantie. Groetjes van JOke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt de druilerige zondag welbesteed gevuld. Leuk hoor een quilt in het vakantiehuisje! Wie weet kom ik daar nog eens onder kruipen ;)Simpel maar leuk patroon zo.
  Heel veel plezier komende week met zoonlief en natuurlijk ook op de naald en draaddag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weetje ik heb zelf ook alle boeken van Torak gelezen. Prachtig verhaal !
  Geleend in de bibliotheek op de kinderafdeling. !
  Je hebt weer een gezellig verhaal en mooie foto's . Ook hier horen we de vogels vroeg kwinkelieren. Een heerlijk geluid. Maar gisteren in Zwolle stond ik nog in de sneeuw. Rare wereld. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. klikkerdeklik
  hier ben ik
  In onze streek noemen we deze methode van lapjes aan elkaar zetten met de machine vlaggeren.
  O, zo'n stapel boeken zeg,daar zou ik 5 jaar voor nodig hebben,ik lees een boek in 3 maanden.groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk die fourpatches ! Je andere quilt wordt ook een plaatje. Helaas weet ik niet wie je met D&D bedoelt hahaha ...
  Veel plezier met lezen !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke boekentips! Ben nodig aan een nieuw boek toe. Sonny boy (ja, wat triest he) heb ik al gelezen,maarde anderen zijn nieuw voor me. Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een goed idee om het zo te naaien.Ik ben een beginner en doe alles met de hand(E.P) Maar dit ga ik ook eens proberen.
  Een gezellige site heb je.heel leuk.
  Fijne Vakantie en veel leesplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie projecten ben je gestart.Leuk je fourpatch,wel snel met de machine,maar geef mij maar liever de hand.
  En je 2de project ook al zo'n leuke.
  Succes hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je bent weer lekker bezig. En weer allemaal even mooi en snel. Ga je de tuinquilt maken? Lijkt me echt iets voor jou. Ik zag hem al bij hihihi en ik vind hem prachtig.
  De knot vind ik heel bijzonder. Gaat hij straks de tuin in of hoe doe je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je bent weer heerlijk bezig geweest,
  Jeannet, met al die blokjes. Maar
  inderdaad, lezen is ook fijn om te
  doen. Geniet van de voorjaarsvakantie
  (daar merk ik dus niets meer van met
  al die grote kinders)! En zo'n
  samenwerkingsverband om te appliceren:
  ik hou me aanbevolen (hihihi)
  Groetjes, Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. In ieder geval verveel je je niet. Je bent zulke leuke projecten bezig. En dan die heerlijke stapel boeken. Heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hey bezige bij, wat een prachtige ufo's komen er weer voorbij! Ik weet je te vinden, hoor ik daar een machientje snorren. Fijne dag, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Die gaat ook heel leuk worden .
  Gaat het groot worden?
  heerlijk lezen,vroeger heb ik heel veel gelezen en heb ik er geen geduld meer voor .
  Fijne vakantie en geniet van je zoon groetjes yvonne ,

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zoooooo, die is bezig zeg. Je lijkt wel een fabriekje! Maar wel een heel leuk fabriekje. En als je tussendoor een goed boek leest kan de vakantie niet meer stuk. Geniet lekker van jullie vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hi Jeannet, mooi die stofjes van de serie Hope van Moda. Ik heb er nog een layer cake van liggen, die ligt te wachten tot ik plots een inspiratie krijg voor wat ik ermee zal maken. Veel leesplezier en een fijne vakantie, hier is het nog tot en met vrijdag school. Mijn zonen tellen af en ik ook, dan kan ik een beetje langer slapen, al is het maar voor een week, maar het is altijd leuk als er eventjes niets moet hè! Groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik heb ook eens over de snelle manier gelezen, maar zelf nog nooit gedaan. Zoals jij het hier aangeeft moet het wel een makkie zijn ;o) Het ziet er in ieder geval erg leuk en kleurrijk uit.

  Geniet van de vakantieweek en natuurlijk van komende zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat ben jij weer superdruk zeg, en dat noem je vakantie? Ziet er allemaal weer fantastisch uit hoor! En de nieuwe Nicolas Evans...die heb ik nog niet. Wat kan die man heerlijk schrijven hè?
  Fijne dagen samen met je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk zo'n 'snelle blokjes quilt'! En wat ga jij al hard met je MQ zeg! Ik heb net ook een stukje op m'n blog gezet erover, maar ik ben nog niet zover als jij hoor. En inderdaad... ik keek ook m'n ogen uit toen ik zal hoe groot dat blok eigenlijk is. hihihi
  Wat gezellig dat je zoon ook van lezen houdt. Hier in huis ben ik de enige die graag leest helaas. Mijn middelste en jongste zoon lezen heel af en toe en de oudste echt helemaal nooit. Mijn jongste zoon is trouwens ook bezig in de Torak en Wolf boeken en hij vindt ze erg leuk.
  Mijn favoriete genre is toch wel fantasy zoals de verboden en verbannen serie van James Clemens, ken je die? Geweldige boeken!!
  groetjes, jolanda
  p.s.: ik zal je ideetje over het lijstje overnemen en het ook op mijn blog zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat wordt dat leuk die vier blokjes aan elkaar. En ja kettingnaaien heb ik ook heel lang geleden al geleerd met kledingnaaien. Het Blok vd Maand blok is zo mooi. Erg leuk om dit te zien zo en ja als je iets leuk vind is het ook moeilijk om te wachten. Ga gauw even kijken welke D's zijn gaan samenwerken dat moet een geweldig stel zijn. Fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Beautiful work Jeannet! I Love your first block from Quilt Mystery. Would you please be able to add my name, as I am making the quilt also. Kind regards, Ann ~ Australia.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heerlijk zoveel plannen Jeannet...jullie zullen je niet vervelen zo te lezen...leuk je blokken die je gemaakt hebt met de machine...mooie stofjes!! en de BOM is ook leuk...wat een grote blokken...ben benieuwd hoe dat eruit ziet als het af is...zal zeker bij de anderen kijken ook die hem maken...Je hebt het maar druk met alles...zoveel projectjes en clubs en bee`s...leuk hoor....kijk uit nara het volgende berichtje..maar eerst een fijne ontspannende vakantie gewenst....groetjes Francien

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat ben jij druk geweest, nu al alles in elkaar gezet, jammer dat je even moet wachten op de stof! En wat een gaaf blok ben je aan het maken, is dat uit Born to Quilt? Misschien ben ik er zaterdag, hangt even van het resultaat van donderdag af, krijg dan weer een behandeling. Dus ik beloof niets, maar ik hoop wel!! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dat heeft me er ook van weerhouden aan die quilt te beginnen, dat de blokken zo groot zijn. Maar aan iets nieuws beginnen zou wel heel dom zijn nu, dus ik denk er nog even over. Veel plezier deze week, al lezend met elkaar. Ik lees ook wel, maar hoe krijg je het voor a
  elkaar zovèèl te lezen?!!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 33. I love your fabrics for your first block of Born to quilt's MQ .
  I'm now finishing the quilting.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. wat een mooie engel krijg je....Ik heb het boek ingekeken en het wordt een prachtige quilt. Veel plezier ........

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Zo, jij had een hoop te vertellen! En je bent al begonnen.... Ja, wat een giga blok he. Maar het wordt dan ook een gigaleuke quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat gaat dat lekker snel he, die blokjes achter elkaar doornaaien op de machine. En wat boffen jullie met de vakantie: zo te zien, is het nu best lekker weer buiten met het zonnetje. Veel plezier komende zaterdag op de Naald en Draad dag: ik lees graag hoe het was.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een schitterend stof
  Geniet van je vakantie
  Groetjes Joke quilt ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik loop hartstikke achter met blogjes lezen. Dat blijkt wel hè als je op vrijdag een logje leest van afgelopen maandag. Ik had een drukke week, maar jij ook als ik dat hier zo lees. Jeetje, wat een bezige bij. Gaaf project waar je aan begonnen bent, maar hier doe ik niet aan mee. Ik heb echt té veel. Leuk, wat zeg ik, superleuk vind ik deze BOM wel. Ga er gewoon bij jou van genieten!

  Fijn weekend, boehhhhhh.....zonder BZV, snik.....

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Gezellig om te lezen wat je allemaal aan het doen bent. Leuk die fourpatches!
  En dat nog wel in de vakantie...!!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet