Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 14 februari 2011

Valentijn en de Expobeurs

Om te beginnen met Valentijn vandaag, 14 februari, ik heb speciaal voor Valentijn ( en natuurlijk ook omdat ik er aan verslaafd ben en voor ieder quiltje wel een reden weet te bedenken.........) dit quiltje gemaakt uit het nieuwe boek van Kathleen, ik heb er nog zelf een paar hartjes op geappliceerd.
Hier heb ik nog voor jullie een valetijnscollage gemaakt met al de hartjes die ik in en om het huis kon verzamelen.
Natuurlijk zondag naar de Expo geweest met een vriendin, dat was een feest! veel mensen gezien, gesproken en ontmoet, leuk! Ik weet ze allemaal niet meer op te noemen, Marja,Joyce,Rika en Rika,Elly,Jenny, Hubertine,Ada,Anneke,Else,Gert, Berna en verder iedereen die ik vergeten ben en ook Ageeth, daar hebben we lekker koffie mee gedronken, en we hadden zomaar een hele stoel om op te zitten en ook nog een stuk appeltaart, zonder 40 minuten in de rij te staan!
Waar ik helemaal zwaar van onder de indruk was, waren de quilts van Mariet Soethout.( even klikken op de collage voor een vergroting) Wat een kleuren, wat een quilts, helemaal mijn stijl, allemaal met de hand doorgequilt,en ongelofelijk dat zij al zo op leeftijd is, laat ik het dan netjes zeggen,de 80 ruim gepasseerd, en dan zulke mooie dingen maken, mijn mond viel er van open.En zo over nagedacht, kijk maar op de onderstaande detailfoto,( even vergroten) het blok links in de ster is even groot als het rechtse blok, maar de vierkantjes zijn bij beide blokken anders van grootte, en datzelfde principe heeft ze toegepast bij de driehoekjes eronder, dat maakt het net even spannender. Wat een vakvrouw.
Ik heb me schandalig gedragen voor wat betreft het kopen van stofjes, errug.....op een gegeven moment dacht ik: okay, deze zijn voor de Valentijn morgen,en deze voor pasen, en deze voor mijn verjaardag in augustus ( ! ) , en deze vast van het kerstgeld van mijn moeder komende kerst, en deze.......eh.........nou ja....omdat ik ze zo mooi vind......Ja, ik weet het, ik ben gewoon erg......zo niet de ergste van jullie allemaal.....of laten jullie de helft van de buit maar zien op je blog...... ( ehh..en zien jullie ook nog linksonder de twee grote klossen Yli garen......)

Er zijn ook nog stofjes bij voor onderstaande quilt, daar heb ik het boek van gekocht laatst, van Veronique Réquena, De mystery Quilt, ik dacht dat het blokjes waren van ong. 30 cm in het vierkant....blijken het blokken te zijn van bv 1.10 x 55 cm en bovenstaand blok meet maar liefst 60 x 75 cm !! Nou ja, dat bedoel ik dan he.......daar moet je toch stofjes voor kopen op een beurs, niet dan ?( even voor de duidelijkheid: deze stofjes hieronder had ik in de eigen voorraad hoor....)Ik wil iedere maand een blok hier van gaan doen, niet meer en niet minder.

De hele quilt bestaat uit negen blokken en is qua afmeting iets van 1.80 x 2.00 meter, dus groot, eigenlijk zo,n zelfde verhaal als de huizen van Barb Adams, die leken ook veel kleiner dan ze werkelijk zijn.
Vanmorgen naar de workshop zentangelen, dat heb ik wel nodig na zo,n drukke dag als gisteren en vrijdag, even alles laten bezinken op het papier,het lijkt wel alsof ik niet anders dan met leuke dingen bezig ben, soms is dat dan zo even, dan komt alles tegelijk en heb je daarna weer weken niets.( nou ja, niets....de stofjes natuurlijk) Iedereen een fijne Valentijnsdag, doen jullie er eigenlijk wat aan ? Ik ga mijn mannetjes wel verwennen met een heerlijk etentje!

52 opmerkingen:

 1. Ja, die lapjes prachtig! Het is allemaal zo verleidelijk al die winkels bij elkaar!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm, wat een mooie quilts van Mariet. Mmmm, zo helemaal mijn kleuren. Schitterend. En jij hebt ook goed gescoord. Dat beloofd weer wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful fabrics Jeanette, and good luck with your Born to Quilt from Veronique. It is a lovely quilt, and yes the blocks are quite large. I love your fabrics!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, Mariet maakt schitterende quilts. Ik zie dat je weer vol nieuwe plannen zit. Leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De quilts van Mariet zijn schitterend! Ha ha, helemaal geweldig je inkopen. Zulke mooi stofjes. Weer een reden om allemaal mooie quiltjes te maken.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jeannet zeer mooie stofjes heb je gekocht en je quiltje is ook weer een snoepje geworden.Ook ik heb het boek vorig jaar op een beurs gekocht en heb het al een paar keer vast gehad om er aan te beginnen want eigenlijk zijn de blokken allemaal miniquiltjes op zich en daar ben jij toch onderhand wel in gespecialiseerd.Verder nog een fijne valentijnsdag gewenst en de groetjes van Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voel je vooral niet schuldig over je aankopen...geld moet toch rollen en wat kunnen we beter doen dan de economie stimuleren. En geloof me ook ik heb me niet ingehouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou meid, je hebt flink ingeslagen, prachtig. Dat mag ook best hoor, als ik aan die ingesneeuwde winter denk. De volgende winter komt beslist en dan is het maar beter een goede voorraad te hebben.
  Ik vond het zo jammer dat ik niet komen dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Om te waterrtanden Jeannet, heerlijk om helemaal 'los' te gaan!! Prachtige quilt ga je maken. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je zo genoten hebt, en mij even mee laat genieten. Jeetjes wat heb jij veel gekocht, je ging even helemaal los ? Je weet het dat mag als je de 50 gepasseerd bent, dat gevoel moet je af en toe even hebben.
  Mooie lapjes trouwens, en een mooi patroon dat je laat zien.
  groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heerlijk dat wij toch altijd weer een goede reden weten te vinden om stofjes te kopen.LOL.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hai jeannete ,
  wat zul jij genoten hebben en nog nagenieten ,van die expobeurs.
  je valentijn quiltje is en snoepie.
  fijn ,dat je die foto,s van die mvr op je blog liet zien
  gaafffff he. ben er ook verlieft op

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is wat je noemt een echte schat, wat heerlijk om dat te mogen doen en wat zal dat een mooie quilt worden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een schatje! wat een lief quiltje... :)
  en je stofjes zijn prachtig: bedankt voor de hartjes en voor de fotos van die mooie quilts!
  & Happy Valentine's to you and your loved ones, J!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat was zéker een mooie tentoonstelling van Mariet, je hebt er een mooie collage van gemaakt. Heb je nog wel lapjes voor de andere dames laten liggen? ;0))) Prachtige aankopen hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb ook geweldig genoten op de beurs en het zelfs
  tot 15.45 uur uitgehouden.... Ook het een en ander
  ingeslagen voor DJ. Ik was afgedraaid toen ik thuis
  kwam, maar toch kon ik niet slapen. Raden, waar ik
  de hele tijd aan moest denken..... Groetjes, Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jeannet,
  Nou ik kan je goed begrijpen hoor,
  ik heb ook zulke gedachten gehad van dit is voor die gelegenheid en dat voor die en dan moet ik pas terug geld uitgeven binnen 7 maand in St. Marie-aux-Mines. Maar ja we leven toch maar 1x hé, en het kopen alleen al is zo prettig en gezellig en dan thuis je aankopen nog verschillende malen bewonderen is een feest.
  Veel plezier met je aankopen.
  Gr,
  Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jeetje Jeannet, dat had je gisteren wel eens mogen vertellen dat je aan het inkopen was om een eigen winkeltje te beginnen ^_^
  Wat een heerlijke voorraad heb je gekocht zeg (en ik hoorde later van mijn collega's dat jullie inderdaad bij onze stand waren geweest) Heb jij toevallig Mariet ook nog gezien/gesproken? Iets later zat zij zelf bij de tentoonstelling: een erg lieve mevrouw. Ik vond het erg gezellig om je (jullie) weer te zien. Je Valentijnsquiltje is erg lief geworden: mooi! Heel veel plezier met je aankopen, en graag tot gauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je hebt een mooie buit bij elkaar gescharreld! Ik heb ook ernstig staan kwijlen bij de quilts van Mariet, ben ook naar haar lezing geweest! Echt super! Heel inspirerend! Zal straks mijn buit(-je) showen. Vandaag even een relaxdagje!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ahum, bij ons is 14 februari Valentijnsdag ;-)))), mooie lapjes heb je gekocht en ik ga ook die mooie quilt maken, het boek ligt er al, nu de rest nog

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jij ook een fijne Valentijnsdag. Prachtige quilts waren er op de beurs te zien. En je hebt aardig wat ingeslagen, maar je had ze toch nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een schattig quiltje heb je gemaakt met die hartjes erop en ook je hartjes collage met hartjes is mooi... ik ben nou eenmaal gek op hartjes!!
  Wat was het leuk op de Expo hé?? Ik was er gisteren ook en ik keek mijn ogen uit zeg. Zelfs ook nog een heel gedeelte voor degene die kaarten maakt (zoals ik) en dat wist ik niet eens. Ik heb nog wel tijdens het koffiedrinken gekeken of ik iemand zag met een vilten bloem op haar jas, maar nee... niet gezien hihihi.
  Mijn foto's van de beurs kun je vinden op mijn nieuwe blog 'quilten langs de waterkant'. Op het blog 'Stokjes en Steekjes' heb ik vandaag een bericht geplaatst met de reden waarom ik een nieuw blog begonnen ben en met de link naar dit nieuwe blog. Dus ik hoop je ook op mijn nieuwe blog eens te zien aanwaaien!!
  fijne valentijnsdag, liefs jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Gave stofjes en ja lekker veel, maar ach wat geeft het, het is altijd goed voor je erfenis.. grijns!!! Meid zoveel stofjes als jij hebt, die maak je nooit meer op, maar het belangrijkste is toch dat je er van geniet!! Dus genieten maar, groetjes en fijne Valentijnsdag,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gelukkig heb jij meer gekocht als ik dus mijn schuldgevoel is helemaal weg
  Maar je hebt wel hele mooie lapjes gekocht
  En je hebt gelijk er hingen hele mooie quilts

  BeantwoordenVerwijderen
 25. wat een prachtige foto's en dank je wel voor de verklaring bij de vierkantjes. Erg leuk om te lezen en te zien. en wat een schat aan aankopen.........

  BeantwoordenVerwijderen
 26. wat een leuke valentijnsquilt! erg aansprekend. heb erg gelachen om je manier van kopen: dit is voor dan, dit is voor pasen... hahaha.

  gewoon veel van genieten, dan heb je het geld er zo weer uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Happy Valentines Day to you Jeannet too!

  Your little miss teddy bear is just adorable propped up and covered with the darling little doll quilt you made for her. Very inspirational and makes me want to go right to the sewing machine and make one just like it!!! But I will have to wait cause I have to finish others first!!!!

  Hope you are having great day.

  Hugs to you on this very special day. Carolyn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een mooie foto's heb je weer gemaakt. En wat kan jij jezelf goed verwennen zeg! Gelukkig ga jij als een speer dus zijn deze lapjes zo weer verwerkt in iets moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heel leuk quiltje,en wat een verzameling hartjes.
  Fijne beursdag heb je gehad,met veel ontmoetingen.
  En wat een een prachtige stofjes heb je aangekocht.Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik ben helemaal weg van je lapjes!!! En van je kleine quiltje.
  De quilts van Mariet zijn heel erg mooi zo te zien.
  En die Born to Quilt....die je gaat maken.....prachtig!!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat laat je weer veel prachtige dingen zien en wat leuk dat je zoveel mensen ontmoet hebt. Jammer dat ik niet ben geweest. Je aankopen zijn om te smullen mooi hoor en je nieuwe project prachtig. Veel plezier bij alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ja Jeannet, je hebt je schandalig gedragen met je inkopen maar wat zul jij hebben zitten genieten van alles wat je kon aaien thuis op de bank. Prachtige stofjes heb je gescoord. Jammer dat we elkaar niet wat langer konden spreken maar dat gaat ook vast nog wel eens lukken in de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. oh Jeannet, dat zijn prachtige stofjes! En de quilts zijn erg mooi, je hoeft je voorlopig niet te vervelen. Ik kan niet wachten tot de handwerkbeurs in Zwolle, ben al aan het sparen, ha, ha!
  Geniet van je aankopen, groetjes Maud

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Jeannet, wat een beeldschoon quiltje heb je gemaakt! Echt helemaal geweldig.
  Leuk verslag over je bezoek aan de Expo en ja, je hebt je schandalig gedragen wat betreft je aankopen, tsss......niet normaal gewoon. Nee hoor meissie, ik vind het allemaal even prachtig wat je hebt aangeschaft en ik neem aan dat je hier en daar de schaar of het mes ingezet hebt of dat je je urenlang wezenloos hebt zitten aaien.
  Ik ben zeer benieuwd naar wat we de komende tijd hier weer te zien krijgen.
  BZV was leuk hè gisteren, hihi....

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik ben ook zo gevallen op de quilts van Mariet Soethout. Prachtig gewoon!! je hebt je lekker uitgeleefd met je geldbeursje. Als je het onderste boven houd, komt er dan nog wat uit?? LOL
  Ik heb niet zoveel gekocht, ben namelijk aan het sparen.. voor HOUSTON Yes!! Ik ga weer dit jaar, en dan koop ik me suf, beloof ik!!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hahaha je bent helemaal los gegaan op de lappies!! Wat een feest, heerlijk toch!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Mooie lapjes heb je gekocht hoor en tja geld moet rollen, zegt mijn DH altijd!
  Ik verwacht weer een pakje uit de USA!
  Mooie quilts ook allemaal.
  Gr.Sylvia A

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ooooh Oooh Jeannet, wat een buit!
  En een prachtig nieuw project!
  Ik kreeg van m'n manneke een mooie grote bos bloemen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Goh ik kan nog blij zijn dat ik niet kon gaan want volgens mij heb jij alle lapjes opgekocht :-) Kijk daar had ik dan mooi gestaan met volle beurs en lege kramen voor me :P
  Maar ze zijn prachtig hoor en je nieuwe quilt ook die je gaat maken, ik ben nu al benieuwd naar je eerste blok !!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Mooi en leuk verslag en ik kijk met plezier naar je mooie aankopen, volgens mij laat de rest gewoon niet alles zien ;)
  Alle kramen staan er toch niet voor niets.
  Lief quiltje op het poppen/berenbedje.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Lief quiltje!! en idd heb je je schandalig uitgeleefd in lapjes. Maar helemaal voor te stellen hoor! Er was zoveel moois en zo'n groot aanbod. Tja dan kan je toch niet anders? Mooi het die antieke quilts van Mariet.Gewoon lekker genieten en ook tot ver in de tachtig met lapjes in de weer zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ooohhh.., wat heb ik weer gemist... helaas kon ik niet naar de expo, maar door het lezen van alle blogjes lijkt het of ik daar toch even heb binnengekeken. Voor alle gelegenheden alvast vooruit te kopen heeft als voordeel dat je, wanneer dat feestje daar is, je weer iets mag uitzoeken! prima toch? Succes met al je mooie werken

  BeantwoordenVerwijderen
 43. I see you have your fabrics ready for the quilt mystere! all the luck! you will enjoy it very much! it is such a beautiful project!!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ach joh, ik zeg maar zo: "De een verzamelt postzegels (waar die nooit meer wat mee doet behalve in een map stoppen) en wij verzamelen lapjes (waar we dan tenminste nog mooie dingen van maken! Althans, dat is in ieder geval de intentie!)Zag net dat je ook het boek van Veronique hebt; ik heb het in september in de Elzas aangeschaft en gelijk de kit met stof erbij, ik ben een grote fan van haar, maar haar quilt is hier helaas nog niet aan de beurt. Maar goed, je kan het maar vast in huis hebben nietwaar? Zag, dat jij ook zo'n bofkont bent, die schandalig verwend is door Anita. Wat geweldig he, als je zomaar zoiets moois krijgt. Berna heeft mij je zondag nog aangewezen op de Expo, maar ik zag helaas alleen je rug (zag er ook prima uit hoor, daar niet van) Ik heb je nu gelijk in mijn google readerlijst gezet want je hebt een leuke web-log, dus heel graag "tot ziens" Hartelijke groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ohh wat een schattig dekentje heb je gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat een leuk idee om een lijstje te maken van alle Mystery maaksters! Kunnen we bij elkaar de vorderingen gaan bewonderen!
  Ik ga dat lijstje ook op m'n blog zetten hoor!
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Nou dat je het naar je zin had op de beurs is wel duidelijk. Ja schitterend die quilts, ik heb ook erg genoten. Ik heb, wat ik kocht, gewoon erg dicht tegen elkaar aan gelegd op de foto;) Veel succes met je quilt uit Born to quilt. Ik geniet ook al een tijdje van het boek.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Mooie foto's weer Jeanet! Hoewel ik niets heb met quilts, althans om er zelf mee bezig te zijn, kijk ik graag op je blog omdat er vaak zulk prachtig werk op staat. Grote bewondering voor je energie daarin. Leuk ook die Valentijnshartjes.Heerlijk toch al die drukte en veel plannen. maakt het leven extra leuk!
  Fijne avond nog en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Dag Jeannet, vergat nog aan je te vragen of Annemieke ziek is. Die nijvere bij heeft al een hele tijd geen post meer geplaatst. Verontrustend! Dacht, jij weet dat vast wel.
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Nou je bent zeker goed geslaagd Jeannet...met de mooie stofjes zullen we zeker prachtige quilts zien...prachtige foto`s laat je zien en zoals ik altijd maar zeg "je kunt niks meenemen"..en in de hemel zijn misschien geen quiltwinkeltjes...dus nog even aaien de stofjes en dan de schaar erin...veel succes met je plannetjes....groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Nice post Always fun to see other exhibitions and quilts. Thankyou for sharing.
  Also for visiting.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Ik heb hier hardop zitten lachen om je "excuses" om stofjes te kopen. Alvast als je eigen kerstcadeau? Haha, het is februari!!! En dan ben je met een volgende beurs vast alweer "vergeten" dat je al een verjaardagscadeau had uitgezocht... Bedankt voor je verhaal en de lachbui!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet