Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 25 maart 2011

HuizenBOM en de lente

Wat een heerlijk voorjaarsweekje, nergens kun je zo intens van genieten als van zo,n voorjaarsweekje met iedere morgen weer zo,n veelbelovend begin van bereipte velden en een bloedrood opkomende zon, héérlijk! Daar kan voor mij geen hete zomer tegenop, het mag altijd zo blijven. Woensdag was Jossie op bezoek, heel gezellig, ik kreeg een schattig mandje van haar met een wollen draadjeskip er op. Veel gekletst, weinig gefotoot, geen steekje geprikt, wel heel erg genoten.

De huizen van blok 2 van de mystery BOM zijn af

Ik heb de kleine stukjes bovenaan met vlisofix er op gezet en toen er omheen gefestoneerd, staat ook prima.Ideetje voor diegenen die moeite hebben met de applicatie van die kleine stukjes.

Dit zijn de buurschapen, die kwamen bij ons kijken hoe wij er uit zagen.....ontsnapt bij de buurman, mooi zijn ze he? het schijnt het kleinste schapenras te zijn, Quessants heten ze, ik vind schapen zoiets leuks hebben, nou ja, eigenlijk alle dieren, ik ben een dierenmens, een kattenfluisteraar, zelfs met de huisspin heb ik een band, en met de padden die ik elke morgen van onder de mat buiten naar een ander plekje verhuis omdat we er anders op trappen.
en ook met de kikker in de waterbak, echt waar, we hebben gesprekjes, als er een vreemde bij komt is hij zo weg, maar bij mij blijft hij altijd zitten, soms voer ik hem een vlieg. Dieren vallen me nooit tegen, dat kan ik van mensen nou niet altijd zeggen....
Ik hou het zelf bij deze schapen, we hebben geen ruimte voor de echte van boven, ik heb blok vier dus al geknipt en geregen, blok drie even overgeslagen, dit vond ik meer passend bij de lente

En dan heb ik nog iets aan jullie te melden, in mijn vorige logje schreef ik over mijn mislukte projecten,o.a. de overhemden quilt, dat leverde mij een verontwaardigt mailtje op van de dames die deze rollen verkopen.......hoe kon ik dat nou toch zeggen op mijn blog?! ze hadden nooit klachten en er werden hele mooie quilts van gemaakt, het lag vast aan mij. Lieve dames en andere lezers, ik geloof het vast, het ligt ook niet aan de rollen, ook niet aan de perfecte verzorging van de rollen, en zeker niet aan de aardige dames,allemaal helemaal prima, het ligt beslist aan mij, IK vind het niet prettig om er mee te werken, net zoals ik dat niet vind met hexagonnen, of jellyrols,niets ten nadele van de rollen, iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor stoffen en materialen en kleuren.Dit is wel mijn persoonlijke blog en mening, het is absoluut niet mijn bedoeling om een ander te kwetsten, maar ik vind toch wel dat ik mijn eigen mening over iets gewoon mag schrijven, ook al denkt een ander daar anders over, ik schrijf niet voor de commercie of in opdracht van winkels, ik ben volledig autonoom en onafhankelijk en dat wil ik graag zo houden! Iedereen weer een prettig weekend!

28 opmerkingen:

 1. ehhhh leuk heb je weer geschreven....maar!!!....je houd niet van HEXAGONNEN???...en wel van kikkers en padden????...snap er niks van...haha...wel schrikken hoor zo'n groen plaatje ertussen...
  fijne dag...en wil je vragen of dat groene ding zijn familie even terug roept uit Brummen ...please???...;0)
  fijne dag en blijf lekker genieten van alles!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet maar heerlijk gewoon van alle dingen waar JIJ van geniet; zo heeft iedereen wel dingen (en mensen... oké ook...) waar men niet zo goed mee op kan schieten.
  Ergens vind ik het wel bijzonder ook; we zijn niet allemaal gelijk gemaakt, net als een quilt.....
  En van al die mooie "mensen-lapjes" denk ik dat er iemand daarboven bijzonder geniet..... ;)) Hij is vast bezig met zijn eigen "quilt" :)
  En ik geniet van je prachtige foto's van de natuur en je mooie quiltigheden!
  Heerlijk al die lente-boden. De Quessant-schaapjes hadden ook vast de lente in het hoofd..... hihi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn inderdaad wel heel erg schattige schaapjes. Zulke buurtjes had ik best willen hebben toen ik nog anthroposofische popjes maakte :)
  Geniet maar fijn van de 'kleine dingen' want ze kunnen wel eens groter blijken te zijn dan we dachten. Dat hoef ik jou natuurlijk iet te vertellen.
  Ik heb net ook je andere blogjes gelezen...wat ben je toch een gezellige babbelkont!
  Groetjes,
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig houden we allemaal van wat anders. En maak je er vooral niet te druk over wat andere mensen denken. Het is jouw blogje. Ik geniet in ieder geval van je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou heerlijk toch, dat heb je weer netjes gezegd.Veronderstel dat we allemaal gek waren van overhemden dan maakten we er ruzie om. Ik vind het uitstekend verdeeld; anderen de overhemden ik gewone katoentjes. En dat met die dieren, wij zitten hier iedere ochtend te kijken of onze schildpadden al weer uit de vijver komen, die zijn net deze week uit hun winterslaap en zitten in de zon te genieten.
  laten we hopen op nog een mooie dag. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hi Jeannet,
  lekker blijven schrijven wat jij wil, dus ook jouw mening en jouw gevoel bij bepaalde zaken en ervaringen. Je bent tenslotte geen PR bureau voor quiltwinkels. Geen gezelliger blog dan jouw blog!
  Geniet van het voorjaar,
  lieve groet, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelijk heb je, Jeannet, het zou toch wat zijn , als je je mening niet meer mocht geven.
  Wat heb je toch veel leuke dieren om je heen, heerlijk lijkt me dat! Je Mystère schiet al aardig op, ik ga eens kijken wat dat derde blok is. Lief, die schaapjes. En ik heb gezien dat vliesofix ook door Véronique zelf voor de kleine stukjes gebruikt wordt, wat de quilt extra leuk maakt, vind ik.
  Ga zo door en jij ook een prettig weekend!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk hé zo'n lenteweertje,kan daar ook van genieten.Leuk mandje kreeg je van Jossie,ik zie haar morgen.En je huisjes ,heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gewoon weer een lekker berichtje om te lezen. Met allemaal gezellige dingetjes. En ja, vooral jezelf blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeannet, ik zei het al, je woont paradijselijk en het was een heel gezellige dag. Maar grote griezel, gelukkig heb ik de padden en kikkers niet gezien. Misschien is je opgevallen, dat ik tijdens de lunch af en toe even richting waterbak keek. De schaapjes had ik dan wel weer willen zien. Wat een dotten.
  De overhemd blokken waren heel mooi en jou kennende worden het vast een paar mooie kussens. En natuurlijk heb je niemand gekwetst, je hebt alleen je eigen mening gegeven op je eigen blog. Niks mis mee toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gezellig die schaapjes zo dicht bij huis, mooie donkerbruine wol hebben ze.
  Tuurlijk je eigen mening over de stofjes en dat zal een ander ook niet tegenhouden om er wel mee te gaan werken.
  Leuk huis waar je mee bezig bent.
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hou ook echt van dit weer voor mij ook geen hitte en dieren zijn altijd eerlijk ze houden van je of niet.
  Je blokken zijn heel erg mooi zeg.
  En wat jij op je blog wilt schtrijven moet je inderdaad helemaal zelf weten het is tenslotte jou blog en we leven in nederland met de vrijheid van meningsuiting.
  Heel fijn weekend en geniet van de schapjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeannet, gelukkig houden we niet allemaal van hetzelfde, en dat is
  maar goed ook! Stel je voor, dan
  zou iedereen zomaar kleine stukjes
  met de hand gaan appliceren! En je blog is juist zo leuk, omdat het
  helemaal "jouw" is. Waarin we wel
  helemaal hetzelfde zijn, is dat met
  die dieren: ontzettend herkenbaar.
  Fijn, zonnig weekend! Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je hebt helemaal gelijk hoor én een hele mooie blog én leuke, wollige buren!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk!!! Wanneer jij iets niet leuk of niet mooi vindt of wat dan ook, kun je dat uiteraard gewoon op je blog schrijven. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen mening en daar is niks mis mee hoor.
  Zo ben ik van mening dat je blok 2 er hartstikke leuk uitziet!! ;-)
  Ik ben nog niet eens begonnen... schandalig hé? Ik heb gewoon téveel te doen denk ik. Als eerste wil ik eigenlijk zo graag de Dorothy afhebben want anders liggen er zometeen zoveel UFO's dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Inmiddels heb ik ook de eerste steekjes gezet van het borduurwerk dat ik nog van mijn moeder gekregen heb, had je gezien op m'n blog? Het is pietepeuterig werk (8 kruisjes op een cm) maar het gaat denk ik erg mooi worden.
  Geniet maar lekker van alweer zo'n mooie lentedag!!!
  fijn weekend, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is maar goed dat we niet allemaal van hetzelfde houden, jij hebt een huisspin, wij een huisvlieg die jij rustig aan je kikker voert ( ocherrem). Ieder z'n ding. maar die blokken van je vind ik wel mooi.
  Fijne dag, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wonderful post Jeannet love your stories and projects!

  Spring is started to show up here in Iowa then---- this morning it is snowing, again???? So, I guess we will have to wait just a little more!

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Tja al maak je quilts met gouddraad.... 't is toch jou werk?? Maar daarom hangt er bij mij een spreuk... Toen ik de mensen leerde kennen kreeg ik de dieren lief.

  Naast het feit dat deze spreuk wel heel erg op mij van toepassing is, is hij volgens mij sowieso heel waar.

  Blijf lekker doen wat je wilt doen hoor!!

  Veel liefs van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jeannet,
  het is JOUW blog en JOUW mening en jij mag vinden wat je vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke schaapjes en nieuw huizenblok heb je gemaakt voor de mysterie. Enne je hebt helemaal gelijk het is jouw blog en niet iedereen is hetzelfde, gelukkig niet anders maakte we ook allemaal dezelfde quilts.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Inderdaad sommigen dingen vallen tegen, ik zie het hartenpopje van Bep regelmatig op andere blogs en dan denk ik wat leuk! En ik heb het na twee pogingen gewoon weggegooid, niet omdat het patroontje niet goed was of de stof, maar het was ik, het paste niet echt bij mij! Was niet mijn ding! Maar hier liggen ook twee van die rollen en ze staan gezellig in de kast mooi te zijn, maar ik heb nog geen greintje inspiratie opgedaan terwijl er overal boeken en voorbeelden zijn, maar ja ze moeten je wel aanspreken en helaas.... Maar dat anderen er wel mooie dingen van maken is dus prima, alleen ik niet! Dus we genieten van de dingen die wij leuk vinden en die ons inspireren! Ik las al dat Jossie bij je was en dat jullie het zo gezellig hebben gehad, nu wij zullen binnenkort toch ook eens moeten afspreken hoor, we proberen het nu al zo lang! Geniet van je tuinhuis en de lente, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het lijkt erop dat je steeds vaker je woorden op een goudschaaltje moet wegen anders komen er bergen commentaar. Jeannet, het is jouw blog en we waarderen jouw mening. Het is nou eenmaal zo dat wat de een leuk of fijn vindt om mee te werken voor de ander een verschrikking is. Ga maar lekker door hoor. De rest van je logje is heerlijk lente-achtig met die schaapjes en mooie foto's. Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. piep,

  De lente, het zaligste seizoen, wat hebben we er toch weer naar uitgekeken he. En ja deze week was hij daar dan echt,
  heb er ook zo van genoten. Hihi, wist niet dat jij praten kon met kikkers, grap^je natuurlijk, fantastisch is dat , zo begaan zijn met de natuur.

  Meid en wat de commentaar betreft, niks van aantrekken, zoals je zegt dit is je eigen plek, die je deelt, en we mogen blij zijn te "mogen" meelezen met wat je bezighoud, en stel dat we" allemaal hetzelfde mooi en prettig vonden, dan hing de wereld vol van dezelfde quilt, zou dat pas saai zijn.
  Nee hoor lekker voort doen zoals je bezig bent, want het is gewoonweg schitteren

  knuf en fijn weekend

  mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heerlijke nieuwe blokken hier bij jou...vrolijke voorjaarsmandjes...wie hout daar nu iet van!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel goed gezegd....eh geschreven, ben het helemaal met je eens! Ook wat betreft de dieren, ik kan ook genieten van een spin die ons huis uitkiest om een tijdje in te wonen, altijd welkom! Muisjes die de poes meeneemt zet ik ook weer buiten (als ze nog leven tenminste) en ik ik maak het pad naar de garage slakkenvrij voor ik de auto eruit rijdt, moet er niet aan denken eroverheen te rijden....
  Ach....zo hebben we allemaal onze eigenaardigheden toch? Leven en laten leven is mijn motto!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ooooo die schaapjes..! Ik ben toch al helemaal schapengek. Meteen opgezocht en een heleboel fotos bekeken!
  Helemaal eens met je over de dieren. Ik praat ook altijd met van alles wat langs komt...!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een prachtige schapen! En inderdaad, hou je blog maar gewoon persoonlijk, dat probeer ik ook ;-). En een ieder die zich daaraan stoort moet vooral niet langskomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hallo Jeanet
  Jij maakt mooie dingen en hebt een heerlijk blog maar ik ben het met je eens dat je wel eens mensen ontmoet die tegenvallen.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet