Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 14 maart 2011

weekendje weg

Weer thuis van een heerlijk weekendje weg, iedereen bedankt voor de aardige berichtjes,het gaat altijd heel snel om, maar het voelt toch alsof je een hele tijd weg bent geweest, slechts twee dagen en we komen thuis en alle crocussen stonden in bloei in het gras, zoiets, ik heb Zutphen niet eens gezien, er is altijd zoveel om te doen. En ik heb een raadseltje voor jullie.......wie als eerste de naam weet van dit schattige oude hondje wat hier in de mand ligt krijgt van mij een fat eight.......Bep mag niet meedoen........( tis inmiddels geraden door Margreet, het hondje heet Dodde!) en het is een Dotje ook.

Wat nou wel een heel goed idee is, als je op pad bent met mannen die allergisch zijn voor stof.....is een bezoek aan het leukste winkeltje van de hele Veluwe! Dat ligt namelijk heel pittoresk aan een schattig straatje ergens achteraf, en de hele lokatie is al een beleving op zich! mannen krijgen er een hele rondleiding over het terrein, er zijn kippen, kanaries, een vijver,houtzagerij en een moes en siertuin, ze raken niet uitgekeken, en als ze dan tenslotte in die heerlijke woonkeuken aan een bakje koffie met oma,s appeltaart zitten kan het niet meer stuk, je hebt geen kind meer aan ze!Zelf kan je dan natuurlijk naar hartelust struinen in dat gezelligste winkeltje............En er was weer van alles leuks te zien! dat boekje vond ik ook zo leuk.....dat ga ik gebruiken om allemaal leuke, positieve dingen in te schrijven, echt alleen maar leuke! en het speldenkussen is van meisje Soed idee, ben ik helemaal blij mee! en wat ruikt het lekker!
De stofjes die ik gekocht heb ga ik hier voor gebruiken, ik kom om in de stof, maar grote stukken ecrukleurige achtergrondstof heb ik niet, en dat heb je hier wel voor nodig.

Als ik dit blok zie moet ik steeds aan dit liedje denken........( als je er op klikt zit het de hele dag in je hoofd, dus iedereen is gewaarschuwd).....Blok 1 is af,die meet maar liefst 75 x 65 cm!

En blok 2 ligt geknipt voor verdere verwerking.Ik vind het een erg leuke afwisselende quilt om aan te werken al zijn de blokken wel megagroot,en ik doe mijn best om die oude antiekerige sfeer er in te krijgen, eerst vond ik de achtergrond van "Annie" toch te wit, en ik heb het met thee bewerkt, prima gelukt! Dit tweede blok lijkt ook licht, maar dat komt door de foto.Zijn er onder jullie mensen die weten of deze quilt eerst blok voor blok wordt doorgequilt en dan in elkaar gezet? ik had namelijk wel die indruk. En als je ook op het lijstje wilt staan van de mensen die de ze BOM maken, geef het dan even door.

Iedereen een fijn begin van de week, voor je het weet is het weer weekend, en voordat wij het weten komen de eerste kampeerders al weer!

30 opmerkingen:

 1. Dat lijkt mij inderdaad een heel leuk winkeltje, zal de mannen er ook maar eens mee naar toe nemen, of in ieder geval mijn DP! (Altijd handig bij het afrekenen!LOL) Leuk blok en als het zo groot wordt, dan kun je het toch ook verkleinen of laat je nu alles zo? Dan krijg je straks een joekel van een quilt!! Fijne dag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heerlijk winkeltje! Jij hebt in elk geval een heerlijk weekend gehad waar je weer eventjes op kunt teren! Fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt inderdaad als een heerlijk weekendje weg met als hoogte punt je bezoek aan dat leuke winkeltje!
  Leuke stofjes heb je gekocht hoor en je nieuwste blokken zijn ook mooi.

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een perfekt winkeltje, je quilt wordt ontzettend mooi.
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk hè, even er tussenuit, en je had mooi weer!! Het hondje is Dodde, wat ligtie er lief bij zeg! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo te lezen is je weekend wel geslaagd, en de quilt wordt prachtig.
  Als de blokken lekker groot zijn is het wel handig om ze gelijk door te quilten maar om ze daarna aan elkaar te zetten gaat mij niet zo makkelijk af.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat je zo hebt genoten van je weekendje weg. Mag ook wle want de drukte van de camping zal nog wel komen....

  Wat heb je weer heerlijke projecten onder handen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn te horen dat je zo'n leuk weekend achter de rug hebt !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat klinkt het allemaal geweldig, het lijkt mij ook puur genieten.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat jullie een leuk weekend hebben gehad en wat heerlijk dat je op je gemak in winkeltje kon rondkijken terwijl de mannen zo goed opgevangen werden.
  Mooie spulletjes heb je gevonden bij Bep.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het hondje heet vast Fikkie, zo heten toch heel veel van die fokshondjes.
  Maar ik ben heel benieuwd waar je nu geweest bent. Toch niet in Oene ? Ziet er allemaal heel gezellig en knus uit. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeannet toch, ik heb geen idee waar je bent geweest .... haha! Wat fijn dat jullie het zo naar je zin hebben gehad en vooral dat je een manier hebt gevonden om de mannen rustig te houden. Heb je genoeg energie opgedaan voor volgende week?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo jeanet
  de naam van de hond is dodde ik weet niet zeker ofdat je het zo ook schrijf zo te zien heb je een leuk week end gehad
  goetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb geen flauw idee hoe die hond heet :-) Je blok is mooi geworden zeg, maar wat is die groot. Wordt dus een behoorlijke quilt. Mooie aankopen heb je weer gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. WAt een leuk weekend heb je erop zitten.
  Leuke lapjes en mooi speldenkussen.
  Mooie blokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo te zien heb jij ook een heel gezellig weekend gehad! Mooie aan-
  kopen heb je gedaan.Ik vind vooral
  die ene klos bovenin je foto er erg
  spannend en mooi uitzien!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat klinkt als een heel ontspannen weekendje weg en dan ook nog een bezoek aan dat leuke winkeltje waar de mannen zich kunnen vermaken! Heerlijk toch? En wat hebben jullie geboft met het weer. Vooral zaterdag was heerlijk.
  Je "Annie" wordt een plaatje. Ik heb al van meer gehoord dat de blokken zo groot zijn. Maar jou gaat het lukken de antiekerige sfeer erin te krijgen. Ik hou het in de gaten ;)

  Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat is een leuk blok met Annie en haar tassie! Maar wat is tie groooot....
  Ben nog nooit in Hall bij Bep geweest, maar als ik er in de buurt ben wil ik er zeker heen..
  Laat ik eerst dit blogje van jou even lezen aan mijn medehuisgenoten, dan willen ze vast wel mee;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 19. O wat een leuke foto's en wat heerlijk dat jullie het zo leuk hebben gehad. Je hebt weer mooie aankopen gedaan en je blokken zijn ook erg mooi sta nog in dubio of ik er ook aan zal beginnen want ik heb nog zoveel om handen ik blijf hem wel prachtig vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een heerlijk weekend met als hoogtepunt dat leuke winkeltje! En de mannen hebben het ook nog naar hun zin gehad. Mooie aankopen ook.
  Wat ga je snel met je Quilt Mystère, als m'n kippetjes af zijn, mag ik er ook aan beginnen van mezelf, hoewel dat wel dom is natuurlijk (lol). Dan mag je me ook op je lijstje zetten. Als hij dan al niet af is bij jou.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo te horen heb je een heerlijk weekendje gehad. Genoeg rustvitamientjes opgedaan!
  En zo'n grote quilt heeft ook zo zijn charme, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wow, Jeannet, jij schiet al op, ik moet nog beginnen!! Zal ik Veronique eens vragen of zij eerst de blokken heeft gequilt? Ik dacht het niet, maar weet ook weer niet waarom ik dat denk dus dat heeft geen enkele waarde (die gedachte, bedoel ik dus)Is er in het boek niets over terug te vinden? Dat winkeltje moet ik ook maar eens bezoeken; lijkt me heel leuk. Hebben jullie een camping? Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een lekker weekendje weg, Jeannet! Lijkt me inderdaad een supergaaf winkeltje. Wat ga je trouwens lekker met die nieuwe, geweldige quilt. Het wordt prachtig!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 24. klinkt als een heerlijk weekend...... geniet nog maar lekker na......

  BeantwoordenVerwijderen
 25. J'aime beaucoup beaucoup votre blog, tout est merveilleux !

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hallo Jeannet, ik heb de quilt vorige maand in Parijs op de beurs zien hangen en ik had niet de indruk dat hij voor het in elkaar zetten gequilt was ,hij zag er wel heel erg country uit en er was ook rijkelijk gebruik gemaakt van koffie of thee of wat dan ook om hem een antiek uiterlijk te geven in elk geval een lust om naar te kijken en die van jou wordt vast ook erg mooi,groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Nou dat is zéker een heerlijk winkeltje!! En niet alleen het winkeltje... het hele huis is erg gezellig.
  Laatst was ik er nog tijdens de open dag en ook mijn man vindt het best gezellig hoor. Lekker aan de koffie met een dikke plak cake erbij is het wel uit te houden.
  Je engel had ik natuurlijk al mogen bewonderen, maar ik vind haar echt super!!
  Vandaag heb ik de mijne op m'n blog geplaatst dus kom maar gauw kijken hihi.
  liefs jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oei wat gezellig klinkt dat allemaal!!!..;0))
  Ik was s'morgens in de winkel..had mijn quiltje mee...maar met het mooie weer ben ik vroeger naar huis gegaan..lekker fietsen in het zonnetje..;0)
  En bij Bep is het zo gezellig....( als je niet te dicht bij de vijver komt tenminste..;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Schitterend speldenkussen en heerlijke stofjes... Ik durf niet naar die BOM te gaan kijken... je weet maar nooit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.