Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 21 maart 2011

Lenteweekend en pechprojecten

Wat hebben we een heerlijk weekend gehad, is het waar of niet? iedereen werd op zijn wenken bediend na de grijze sombere vrijdag. Het was voor ons weer tuinhuizentijd, het hele tuinhuis wordt uitgeruimd en schoongemaakt, ramen zemen van binnen en buiten, gordijntjes ophangen en de kussens er weer in, overal het spinrag weg halen, bloemen op de tafel,bordje voor het raam....spreekt voor zich.......en het grote genieten kan beginnen.

Ik ben wel een georganiseerd typje, want na de zomer dan haal ik altijd alles uit het tuinhuis en was en strijk (ja echt....) het allemaal voor het voorjaar, en stop het in de kasten,niets zo heerlijk om mijn gestreken kussenovertrekken en gordijntjes zo weer maar op te hangen, tis even een klusje in de herfst, en niet het leukste, maar ik heb er wel veel plezier van in de lente, want dan wil ik zo snel mogelijk zitten met een boekje in de zon in die heerlijke stoel!
Soms denk ik wel eens met een blog, alles is al een keer geschreven, als je al drie jaar blogt, zie je een ritme in je leven plaatsvinden, en vooral in de seizoenen, elk jaar het tuinhuis, de kas, de tuin, de lente, de reeën, de bloemen in de zomer,dan denk ik, is dat nou nog wel leuk om steeds te lezen? wat is er nog voor nieuws?

Nou ja, en dit is ook een beetje oud nieuws, soms zit het bij mij ook niet mee, dan verdwijnen projecten die eerder met groot enthousiasme gestart zijn, en die dan toch om wat voor reden ook tegenvallen, dit is er zo één, snel project van een jellyrol, fourpatches gesneden en genaaid, effen stof ertussen, rand eromheen, door laten quilten en klaar voor de zomer. Nou, en dat valt tegen, ik vind de bruine blokken toch te overheersend, de eigenlijke stof valt in het niet,en de randstof opeens ook niet meer passen, en die lichte blokken er bij zijn het ook niet, het zag er zo leuk uit op het patroon, blokken op zijn kant gezet, net wat bijzonderder dan zo recht, effen stofje er tussen,enfin,nee dus,ik doe niets meer met een jellyrol, ik was er al nooit zo weg van, en nu weet ik het zeker, het is mijn stiel niet, het valt mij bijna altijd tegen, je hebt te weinig voor wat je wil, of je moet veel stof bijkopen,
En iedere keer als ik dit blok zie, dan denk ik ook, ja....ja.....nee.....eh....dit was ook zo,n jellyrol van die overhemdenstof, wég was ik er van! ( weten jullie het nog....klik, van DH,s overhemd.....haast nog een echtscheiding ook....) maar toen ik eenmaal aan het snijden en naaien was vond ik de stof heel naar om mee te werken, het is dun en nog dunner door elkaar, en heel dicht geweven waardoor de naald door de stof "plopt", dus dat ging het ook niet worden, hoewel, als ik dan het blok weer zie denk ik, toch wel aardig voor in mijn tuinhuis, maar daar blijft het dan weer bij.
Nou ja, stof genoeg om over na te denken, gewoon maar doorgaan met dat wat wel leuk is, en gelukkig heb ik daar ook geen gebrek aan.......We hebben volgens de berichten nog een heerlijke lenteweek te gaan, ik krijg van de week bezoek van Jossie, (klik) die is in de buurt...enne, laat ze nou vandaag ook nog jarig zijn! Feliciteren jullie haar ook even?

38 opmerkingen:

 1. Ja, het was een heerlijk weekend. Ik heb genoten. Jij ook aan de foto's te zien.
  Ook ik heb projecten die het niet meer worden. Ik durf ze nog net niet weg te gooien, maar soms zou dat wel opluchten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je moet wel een superweekend gehad hebben en ja ik laat soms ook stukken liggen waarvan ik denk misschien of ooit eens verden werken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van pechprojecten kun je altijd nog kussenovetrek of placemats van maken of een kleedje voor Beest.
  En ook al zou je herhalen wat je drie jaar hebt geschreven, er zullen nog maar heel weinig zij die dat nog weten, ik was bijv. Nog niet eens bekend in blogland.
  Fijne dag
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blijf vooral doorgaan met je blog,het is altijd leuk om je berichtjes te lezen, en projekten die tegenvallen, komt mij ook bekend voor, inderdaad leuk om kussenovertrekken van te maken?
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is toch niet erg dat je over dingen schrijft die al eerder vermeld zijn. En ja van die pechdingen heben we alemaal wel denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lovely photographs Jeannet, while spring is on its way to Holland, it is Autumn here! Nice to see sunshine in your photos. Have a lovely day!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk huisje heb je toch! En ach een project wat de eindstreep niet haalt? Geeft toch niet!! Er staan zoveel mooie projecten van jouw hand tegenover die wel gefinisht zijn!!!!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Jeannet,
  Het was zeker genieten van het weekendweer. En vandaag ziet het er ook mooi uit. Je jellyrolquiltje kun je oppimpen met quilten! Wanneer je de bruine vakje met iets dikker lichtgekleurd garen doorquilt, wordt het quiltje een stuk minder bruin. Of doorknopen met licht garen op het bruine, of witte knoopjes................
  Enne het is altijd gezellig om je blog te lezen.
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die tegenvallende projecten zijn maar
  al te herkenbaar, hoor! Mijn tip:
  verstand op nul en weggooien of weg-
  geven aan wie er wel gelukkig mee is.
  Is toch ook een soort voorjaarsschoon-
  maak? Geeft ruimte in je hoofd en in
  je kast! Wat een opgeruimd gevoel je
  daaraan overhoudt en zo passend voor
  deze tijd van opruimen (ook hier be-
  gonnen met de buitenwerkjes...)
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier was het ook een geweldig weekend en vandaag met dit stralende zonnetje zal het ook wel weer geweldig worden.
  Dingen die tegenvallen heb ik ook, met Sinterklaas heb ik nog tasjes gemaakt van de NI en de CWDQ en zoliggen er nog wel wat dingen te slingeren die het niet worden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo te zien heb je een heerlijk weekend gehad!! Wat was het heerlijk weer....
  Ja er liggen hier ook dingetjes.... Misschien verder werken eraan of soms gewoon laten liggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeannet,
  Nou niet opgeven met schrijven hoor, er zijn altijd nieuwe mensen die beginnen met bloggen en die dit nog niet hadden gelezen, zoals ik. Dus ja hoor het blijft de moeite om je jaarlijkse gewoontes te vermelden.
  Dat van die pechprojecten ken ik ook goed, ja ik zou ze ook graag willen verwijderen maar in mijn hart kan ik dat dan ook weer niet het blijven dan ufo's :-)
  Oh ja fijne verjaardag aan de vriendin.
  Gr,
  Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 13. gewoon lekker doorgaan, zoveel inspiratie vinden we niet veel in het blogland, vriendinnetje.
  enne geniet van het tuinhuis en het prachtige weer wat er maar zomaar weer is en nog heel veel daagjes dit jaar, groetjes bep

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou mams je ligt er al lekker bij. Heerlijk in je eigen 'boomgaard'. Is het misschien een idee om de 'zware' blokjes op te fleuren met een lichte stitcherie? Van die lieve kleintjes. Ik ben altijd vrij snel van de Pbak als ik het echt niets vind. Die ster ligt wel helemaal goed in het tuinhuis.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hee meis, heerlijk logje toch weer. Ze vervelen nooit hoor. Oude dingen lezen bij jou weer alsof ze nieuw zijn. Trouwens elk seizoen is weer nieuw en de lente wint het van alle seizoenen. Lief dat je aan me denkt. We gaan zo dadelijk genieten van een stukje Belgie. Tot overmorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Soms verdwijnt er bij mij een project in het 'grijze archief', heel soms. Maar als dat dan weg is lucht het wel op. Geen weg terug en dus een 'zorg' minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Genieten zeg zo'n heerlijk tuinhuis. Ziet er zo gezellig uit.
  Zulke projecten die het net niet hebben komt bij allerlei soorten handwerk voor, niet alleen bij quiltsters. Het is jammer, maar je zult je er niet door uit het veld laten slaan.
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier nog een keer,in de vorige reactie bedoelde ik dat je op een blog zoveel inspiratie bij elkaar vind vind, er zijn natuurlijk heel veel blogjes die inspiratie geven daar geniet ik ook elke dag van, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ook ik ben nieuw in blogland en ken je oude story's dus nog niet. Vind het heel gezellig om te lezen allemaal!
  Wat heerlijk om zo'n tuinhuis te hebben! Als ik jou was ging ik er lekker zitten bij mooi weer en langzaam maar zeker alle bruine stofjes van het project afpeuteren. Want de andere lapjes zijn sùper, dus er móet wat leuks van te maken zijn!
  Wij hadden een weekend volgepland met afspraken (binnen :( ) maar hoop mijn schade komende week helemaal in te halen in het zonnetje!
  groetjes,
  Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je hebt lekker genoten dit weekend. Ook ik heb projecten die nooit tot een einde komen. Maar eigenlijk vind ik je top van de jellyroll helemaal niet zo lelijk. Hij heeft best een antieke uitstraling. En je zou iets kunnen opfrissen met een stitchery of apllicatie (iets "folk"achtigs) In de prullenmand kan altijd nog.
  Jammer dat de rol met overhemdenstof niet lekker werkt, want het resultaat is erg leuk.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hier scheen het zonnetje ook volop, maar dankzij de griep niet veel gedaan.
  Ach hier liggen ook projecten die blijven liggen omdat ze eerst zo leuk leken maar daarna niet meer :-0

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja !! dat overkomt mij ook vaak,het zelfde op het blog zetten.Maar op dat moment beleef je dat gewoon...
  Het ziet er heel gezellig uit bij jou ;ik ga vandaag de tuin in groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Héérlijk klinkt dat... al helemaal zomer zo in het zonnetje!!
  Ja ik denk ook wel eens: 'wat kan ik nu nog eens schrijven??' Dus op mijn andere blog heb ik inderdaad al een poosje niet geschreven. Maar wanneer ik zo bij jou lees, vind ik het alleen maar gezellig zo over ditjes en datjes. En 3 jaar geleden kende ik het hele bloggen nog niet eens, dus voor mij is het helemaal nieuw wat je schrijft hahaha.
  Geniet van de zon vandaag! groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een prachtig weekend hebben we gehad en de volgende dagen zien er ook goed uit .
  En ja ook ik start soms een project met volle moed en plots vercwijnt ie in het niets.Doen wat je graag doet.Leuk dat Jossie op bezoek komt.Ik zie haar heel waarschijnlijk zaterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. I like the rabbit pulling the wagon that is your header picture. Cute, cute.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. toch alleen maar goed dat je weet waar je zelf wel of niet blij van word! als je genoeg moed hebt zo'n quilt wel af te maken, dan weet ik zeker dat je er genoeg mensen blij mee kunt maken, denk alleen maar aan de projecten met quilts voor zieken of voor bv japan.

  en je bent zeker een georganiseerd typeje! ik kan er alleen maar bewondering voor hebbben!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lekker hoor zo'n tuinhuis!! Zo hebben wij een stacaravan en volgend weekend gaat het kampeerseizoen officieel "open" Helaas kunnen we niet gelijk aan de poets want we hebben even wat andere dingen te doen. Maar zodra het kan maken wij ook de boel zomerklaar!!
  Goh jouw ervaring met overhemdenstof is dus niet best...ik ben driftig aan het sparen om daar een quilt van te maken. Misschien moet ik het zelf gaan ervaren maar ik deins nu toch wel een beetje terug. Toch ziet je blok er prachtig uit hoor!!
  Volgens mij heeft iedereen wel eens van die pechprojecten.

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Het weekend was inderdaad heerlijk: ik kon zelfs voor het eerst even kort op het balkon zitten in de zon. Lekker hoor! En dat gevoel van "dingen starten en er dan weer mee stoppen" herken ik maar al te goed. Je wilt niet weten hoeveel blokken ik ooit gestart ben, maar wat uiteindelijk nooit iets geworden is. Maakt niet uit: we maken genoeg spullen die we wel mooi vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik hoop dat je nog heel blijft door gaan met je gezellige verhalen. Gelukkig wonen we in een land met 4 jaar getijden. Als we geen winter hebben gehad komt er ook geen voorjaar. Ik geniet altijd zo van de maand mei, voor mij de mooiste van het hele jaar. Dus geniet maar weer volop van je zomerhuis met gezellige spulletjes om je heen. Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hier is het gelukkig ook weer lekker weer en liggen er ook werkjes die ik nooit meer af ga maken omdat ze tegenvallen. Jammer van die overhemdstof. Ik had hem op mijn hebbedingenlijstje staat maar ga het nog eens goed overwegen. Het is juist leuk om langer te bloggen, het is net of je elkaar dan echt een beetje kent en je jezelf af kunt vragen: 'zou het dit jaar weer een goed campingjaar zijn?''Hoe zou het gaan met het tuinpad?'.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. O wat ziet het er weer heerlijk uit. Lekker in je tuinhuis zitten wat een geweldige luxe. En ja van die projecten daar heb ik er eentje van dat is heel bijzonder als ik het zo om me heen hoor maar het is er wel eentje. Enne ik hoop dat je nog lang schrijft over het tuinhuis en de lente en dat je er heerlijk in gaat zitten, van mij mag je het nog heel vaak melden.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Het was zeker lekker in het weekend en nu nog steeds gelukkig. Je collage ziet er al lekker 's zomers uit. Ook al komen de seizoenen en haar (of zijn?) bezigheden steeds terug, blijf ze maar lekker schrijven hoor! Doet Libelle ook ;)
  En ja dat verhaal van dat overhemd. Gegierd heb ik erom. Jammer dat dit een project is wat in de kast is beland maar het is niet anders. Dta heb je soms. Veel plezier met Jossie.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ondanks de "plof"toch een heel leuk kussen hoor. En laat dat bruine geval maar voor wat het is, ik ben er ook niet weg van. Verder gewoon heeeeerlijk genieten van dat oergezellige tuinhuisje van je en het heerlijke lentezonetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. He, ik zie je al zo in je tuinhuis zitten. Heerlijk genieten. Wat jammer dat je die jellyroll niet meer ziet zitten. Ik vind het zulke prachtige stof (mijn handen jeuken bijna!) misschien dat het sublieme idee nog moet komen. Die overhemden roll heb ik toen van je gezien en idd was ik er ook niet laaiend enthousiast over!
  Ach, dat hoort erbij. Heb je toch met elke hobby wel dat een keer iets niet goed uitpakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Niet stoppen, hoor, elke keer maak je nieuwe dingen mee, en maak je nieuwe quilts en je blog wordt goed gelezen, dus iedereen vindt het leuk. En dingen kunnen soms tegenvallen, daar hebben we allemaal weleens last van, denk ik.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ja, hoor Jeannet van harte uitgenodigd!!
  Geniet van het heerlijke weer!
  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hallo Jeannet, ik vlieg er inderdaad weer in maar ik zie dat jij dat ook doet: in je tuinhuisje dan. En misbaksels ben ik ook bij het opruimen.Maar wat je zelf niet graag ziet,vindt een ander misschien wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Herkenbaar, je eindigt met een saai ding dat nog af moet ook, want anders is t ook maar zonde van t geld geweest. Je zou er bloemen en bijtjes op kunnen naaien, gewoon raw edge applique met de naaimachine, kriskras over de blokken heen. Je kan ook de bloemen een rafeleffekt te geven door ze 1 cm van de rand vast te stikken en dan deze rand in te knippen.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.