Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 7 maart 2011

Naald en Draaddag

Afgelopen zaterdag was er weer de Naald en Draaddag van Els en Liesbeth in het pittoreske Heenvliet. Het was weer heel gezellig met een hoofdletter G! We zaten dan ook met een gezellig tafeltje vrouwen, Jeanne en Cisca, vriendin J en Hubertine ( Quiltwel) die helemaal uit dan Haag was gekomen voor deze dag. Het was weer een gekakel en geroezemoes van jewelste met zoveel vrouwen bij elkaar, mijn oren tuterden s,avonds nog een beetje na..... We hebben ook nog wel steekjes weggeprikt, ik heb één ster afgemaakt voor de mid19t. En na een rondwandelingetje in het kleine dorpje zag ik deze dozen staan, ik had ze al eerder gezien, maar ja....waar zet ik ze neer.....nu waren ze met 25 % korting, en die hele vraag kwam niet meer in me op....gek he ? Thuis overigens weer wel hoor.....
We hebben leuke ideeën opgedaan bij elkaar, leuke tuinhuisafspraken gemaakt voor straks en van de zomer, Cisca en ik wonen hemelsbreed 6 km van elkaar.....wisten we niet....weten we nu gelukkig wel!

Er waren weer veel leuke quitljes en borduurwerkjes te zien, iets minder dan met de kerst, ik denk dat de kerst en de winter wat dat betreft net wat meer aan spreken met bv al de sneeuwmannen. Nu waren het vooral hazen en schapen die ten tonele werden gevoerd.Ik had de onderstaande quilt opgehangen, jullie herkennen hem vast wel.De avond van tevoren nog de lussen er aan gezet en de binding er om genaaid.....en ......ik had weer één van de twee publieksprijzen. De volgende keer lever ik niets in, dan de kans aan een ander, het is maar net wat je aanspreekt natuurlijk in een quilt. Er was gewoon heel veel mooi werk.

De quilt hieronder was een prachtige versie van Leannes House, die Mevr. had er een eigen draai aan gegeven door er nog extra borduurwerk aan toe te voegen, even vergroten. En zo mooi doorgequilt, met recht een prijs en een pláátje!

Dit was het aardigheidje wat Els en Liesbeth hadden bedacht voor de publieksprijs, zien jullie de tekst op het label....ik heb het s,avonds eens even aan DH laten lezen........Eh.......wat zouden die meiden daar nou mee bedoeld hebben ??

Als jullie denken wat gemist te hebben ( en ik ben er wel zeker van....) dan kunnen jullie de volgende Naald en Draaddag vast opschrijven in het boekje: zaterdag 19 November in Heenvliet!Voor nu allemaal een hele fijne week, hier begint het harde ( nou ja...harde...) leven weer, de vakantie is weer om van zoonlief, volgens Erwin Krol gisteravond bij het nieuws moesten we allemaal massaal spijbelen vandaag of een vrije dag nemen want het zou een héérlijke dag worden! Daar lijkt het tot nu toe wel op want de zon staat op de vroege morgen al hoog aan de hemel, geniet er allemaal van!

35 opmerkingen:

 1. Heerlijk om je beschrijving van de dag te lezen Jeannet! Je hebt ook een prachtig quiltje ingeleverd hoor! Onze vakantie is vandaag begonnen dus ik ga genieten van deze prachtige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aangenaam om van je wedervaren te hebben kunnen genieten! Dank je wel hiervoor. Ja het is een prachtig versie van Leannes House en die dozen ,om te stelen.....(figuurlijk hé ) Jammer dat het zo ver van Brugge is hé, ik zou reeds eens een sprongetje gedaan hebben hoor!Proficiat met je werk. Veel succes met alles wat je doet. Groetjes uit Brugge Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat moet weer een hele leuke dag geweest zijn en ook nog in de prijzen vallen, dat moet weer een gouden randje zijn.
  Die dozen zijn schitterend, ik hoop ze niet tegen te komen in een winkel, want waar..............

  Groetjes
  Ines, die ook al zit te genieten van een stralend zonnetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jeannet een goed begin van de dag om langs te komen bij jou en al zoveel moois te zien.Prachtig zijn de quilts die je laat zien en al goed bij het zonnetje passen dat hier al flauw te voorschijn komt.Fijne week gewenst en de groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ik vond het zo jammer om hem te moeten missen, maar het ging echt niet! Maar je hebt met je leuke quilt heel goed gescoord en terecht! Zag ook dat er hele leuke wimpels werden gemaakt, nu de volgende keer hoop ik er ook weer bij te zijn! Maar eerst nog een afspraak in het tuinhuis maken met jou! Fijne dag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zo'n dagje leuteren en freubelen. Gefeliciteerd met je prijs!! Kunnen ze Heemvliet niet deze kant op verhuizen. Oh die tuinhuisafspraak gaat helemaal goed komen. Groetjes vanuit het zonnige carnavaleske zuiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk genieten van je blogje Jeannet, enne ik wil ook wel naar je tuinhuisafspraakjeinje tuin,fijne dag,Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik snap helemaal waarom je de publieksprijs kreeg!
  Je quilt is heel leuk, en wat lief dat je de volgende keer een ander de kans geeft!
  Groetjes Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat het niet bij me in de buurt is, want het lijkt me erg gezellig !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die ster zou je eigenlijk op die tegels moeten plakken, hij staat er prachtig op!! Heel mooie kleuren zo bij elkaar (ja, ik houd nu eenmaal van mozaiek.....:o))
  En die dozen had ik ook niet kunnen laten staan!
  Fijn dat je zo'n enorm Gezellige dag hebt gehad!!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een gezellige dag beschrijf je weer. Jammer dat het zo ver weg is. Maar wie weet..... Ik heb hem wel in de agenda gezet.
  Prachtige dingen laat je zien die inderdaad een prijs waard zijn. Maar wat ze nou met dat bordje bedoelen weet ik ook niet ;). Als je er achter bent horen we het wel.
  Geniet van deze mooie dag. Voor mij vandaag helaas geen spijbelen. Moet tot half 5 werken. (Denk ik. Misschien wat eerder weg?)
  Groetjes
  Berna

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ongetwijfeld heb je een fijne dag gehad. Je quilt is de prijs meer dan waard. Gefeliciteerd hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja als ik dat lees, heb ik zeker wat gemist. Mooie quilts waren er te zien. Ja hier schijnt het zonnetje ook al heerlijk, mooi helder weer.
  groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Was een gezellige dag! En inderdaad goed plan om naar het strand te gaan?! Wie gaat er mee?

  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk lijkt me die Naald en Draad dag en dat getuterdetuut, ach hoort erbij hè. Quilters zijn tenminste nooit saai en hebben van alles te vertellen en ook te laten zien. Leuke dingen nu ook weer. En jij de publieksprijs, nou je hebt hem verdiend hoor, superleuke quilt!
  Hier hebben de kinderen nu vakantie, carnaval hè. Vandaag is er weer van alles te doen, optochten en zo, maar aan mij is het niet besteed. Ik blijf lekker thuis vandaag, ga straks wel even de zon in (tuin op het zuiden, uit de wind, jammie......)

  Fijne dag!
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat klinkt weeer als een dag met een gouden randje. Gefeliciteerd met je prijs Jeannet, het is ook een schattig quiltje, dus je hebt het verdiend!
  Grappig verhaal over de dozen. Heb je een plaatsje gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi jeanette
  Wat een leuk verslag Iedere keer als ik de uitnodiging lees denk ik dat lijkt me ook zo leuk. Maar ja Heenvliet is volgens mij een heel eind van Heerenveen. Het is dan altijd fijn om de verslagen te lezen. Ik heb ook een vraagje aanje. Op de foto collage boven je stukje staat een quilt met scapen, weet jij hier mischhien wat meer van
  Fijne dag
  Tini

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb meteen even op de kaart gekeken waar het is, niet in de buurt maar wie weet. Ik zou het graag eens in het echt wilen zien.
  Van harte met de prijs, je quiltje is ook erg mooi. Die dozen die je hebt gekocht zijn ook leuk, past helemaal bij jou.
  Fijne dag,

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat klinkt dat enorm gezellig!! Ja ik kan me wel voorstellen dat het een gekakel wat van jewelste hahaha. Gefeliciteerd ook met je prijs hoor, je hebt het echt verdiend. Wat een schatje je quiltje.
  Mijn jongens zijn alweer een week naar school geweest dus wij zitten alweer helemaal in het ritme.
  Wat een leuke dozen heb je gekocht!! Prachtig die oude kleuren.
  Geniet maar lekker van deze heerlijk zonnige dag!
  groetjes, jolanda
  p.s. ik ben druk met blok 1 hoor, wat een enorm blok hé? hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat lijkt me ook wel eens gezellig,
  zo'n dagje! Zal proberen er een
  volgende keer bij te zijn.
  En je quiltje is een dotje!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je hebt een heerlijke dag gehad en wat een mooie dozen heb je gekocht. Mocht je er geen plaats voor hebben ... ik heb plaats GENOEG :-)
  je tuinengeltjesquilt is ook supermooi en terecht een prijs waard !
  Geniet van de mooie dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuke dozen, herkenbaar dat het verstand zich uitschakeld bij het zien van kortingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat laat je ons weer meegenieten van een paar mooie quilts, pláátjes! En wat een leuke Home, Sweet, Home dozen zijn dat!
  Het was inderdaad bijna Lente vandaag, heerlijk! Ik heb genoten van de 7 1/2 km fietsen van mijn werk naar huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een gezellig blogje Jeannet. ben wel benieuwd naar je dip ...pikant of zoet?
  Weer een publieksprijs...meid, wat goed!
  Fijne dag verder, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gefeliciteerd met je prijs1 Terecht gekregen, wat een beeldig quiltje! Jammer, jammer dat Heenvliet hier zo ver vandaan is.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat lijkt zo'n naald en draaddag me toch leuk! Je quiltje was ook een hele leuke, geen wonder dat je een prijs hebt gewonnen. Deze Leanne's House is ook heel mooi. Die dozen heb ik trouwens ook, leuk, hè, al heb je geen plaats, je moet ze gewoon hebben. Mooie prijs ook!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk verslag, en ik vind het tuinquiltje echt héél mooi!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een leuk quiltje,is ook een prijs waard. Je dozen vind ik ook helemaal te gek.
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een fijne dag heb je geahd. Mooie ster gemaakt en gefeliciteerd met je prijs. Leuk het is ook een geweldig mooie quilt net als al het andere wat ik zo kan zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heerlijk heb meteen mee genoten van je dagje
  Wat een mooie dozen.
  Wat zijn je quilts schitterend.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat heerlijk dat je zo'n lekker weekend hebt gehad. Ik lees op meerdere blogs verslagen van dit weekend, en iedereen heeft het leuk gehad. Wat hebben we toch een heerlijke hobby. Gefeliciteerd met je prijs, en wat een schattige quilt is dat, waarmee je gewonnen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. het klinkt als een geweldige dag, jammer dat het samen viel met ons quiltweekend.

  Ik ehb de 19 de wel in mijn agenda gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Dat klinkt als een zeer geslaagd dagje! Daar kan ik nu jaloers op zijn! Je quilt is prachtig! Geen wonder datie in de prijzen viel.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Gefeliciteerd Jeannet...het is ook een plaatje je quilt...mooie foto`s heb je weer gemaakt en het zal best heel gezellig geweest zijn...en de dag begon niet zo goed...het regende hier even pijpestelen om een uur of 10...morgen beter...
  groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. I really enjoyed reading your blog. Isn't amazing how Google can translate your blog into English. We are having a rainy day in Virginia, good time for me to play in my sewing room. Tada!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet