Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 16 september 2011

schoenen en schaartjes

Iedereen ook bedankt voor de lieve en aardige en opbeurende woorden tav de knieperikelen, ik weet zelf ook wel dat ik meer moet relativeren, dat er duizenden dingen veel en veel erger zijn dan wat ik heb, en dat ik blij mag zijn dat deze mogelijkheid er is, ik probeer het ook wel zo, te zien maar tja...soms.....even niet......enne, wat kan je dan eigenlijk het beste doen in zo,n situatie......juist ja....
Schoenen en schaartjes, je kan er niet genoeg van hebben....dit bericht las ik van de week in de krant. Nou ben ik onmiddelijk gaan tellen en alle hoeken en gaten en kasten, maar gelukkig ( volgens manlief....) wijk ik enorm af van de gemiddelde vrouw!
Ik heb het maar meteen allemaal op de foto gezet ( leuk voor later...) en dan kom ik tot het respectabele aantal van slechts 16 paar! Nou ben ik natuurlijk keibenieuwd of jullie wel aan die gemiddelde norm van 39 paar voldoen, of zou er ook een quiltersnorm zijn? die kopen bv schaartjes en stofjes........en halen daar de statistieken mee omhoog. Ik zag wel dat Wolky de onbetwiste favoriet was in mijn verzameling, geven ze geen korting bij het tiende paar ofzo?
En hier heb ik ook iets speciaals......deze schoenen staan al jaren, en dan bedoel ik echt járen, mooi te zijn in de kast, ik stof ze regelmatig af,ik was er wég van in de winkel, je kent het wel, ze zaten al wel wat strak, maar ach, die loop je vast nog wel uit...........héél verkeerd uitganspunt bij iets wat strak zit.... het zijn halfhoge leren laarsjes van Burley, van binnen met leer gevoerd, alleen binnen een paar keer aangehad, en snel weer (zuchtend) uitgedaan.....de prijs staat er nog in ( durf ik hier geeneens te vertellen...) tis maat 40, helemaal leuk onder bv een strakke spijkerbroek.nu komt het, ik geef ze weg tegen de verzendkosten van €6.75!!! Wie mee wil doen even aangeven en ik verloot ze onder de liefhebbers.( stopt zondagavond) En dan hoop ik dat diegene er echt plezier van heeft en dat ik ze niet meer hoef af te stoffen.
Zelf vond ik dat er bij "slechts"16 paar schoenen best wel een paartje bij kon, dus.......gekocht bij de Wolkyshop, deze schattige leder gevoerde laarsjes die straks als ik weer goed kan lopen helemaal perfect om het zere been zitten, noem het maar "sportief"in plaats van elegant.....maar ja, een mens wordt ouder, en dan telt het comfort toch ook mee......en comfortabel zijn ze!
Toen kreeg ik van Liesbeth ook nog deze schattige schoen toegezonden! wat een mooitje, ik droom er van, als ik ooit toch eens op deze heerlijke hakjes door het leven mag dartelen........als ik 50 jaar getrouwd ben bv.....
En dan de schaartjes........na de japanse rage ben ik ongemerkt ( eh....wie niet) schaartjes gaan sparen, en voor het verjaardagsgeld van mijn moeder heb ik twee van deze echt oude schaartjes gekocht.
Dit is zo,n leuke smeedijzeren Japanse met een touwtje er aan, want scharen ben ik dus altijd kwijt, hoeveel ik er ook van heb...
En dit is mijn bescheiden verzameling andere kleine schaartje, Stacey Nash, Japanse schaartjes, oude schaartjes etc.
En nu ben ik heel benieuwd naar wie ik straks de schoenen op mag sturen, misschien wil wel helemaal niemand ze hebben en zet ik ze heel nostalgisch weer terug in de kast....voor ooit......

42 opmerkingen:

 1. Wat leuk, die schaartjes in die klosjes. En schoenen, ongemerkt heb je toch veel meer dan je denkt.
  Sterkte met verder revalideren: wel volhouden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Jeannet, wat een prachtig verhaal weer! Doet me denken aan het boek 'waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen'(nooit gelezen trouwens). Schoenen, ik kom net niet aan 10 paar en schaartjes, tja in elke la ligt er wel eentje! Nou, het beste met je knie hoor en geniet van je wolky's. Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was ook zo'n schoenen freak en tassen. Maar het wordt minder omdat de lapjes ontdekt zijn. :) Je laarsjes zijn heel leuk maar ook ik ben langzaam om voor Wolky. En met maatje 38 schuift het te veel. Weet je ik durf géén schaartjes te kopen omdat ik bang ben me niet te kunnen bedwingen. Wah allemaal virussen in quiltland.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net als jij geef ik niet veel om schoenen. Ze moeten lekker zitten en als dit zo is kan ik er jaren op lopen. De 39 red ik dus bij lange na niet.
  En die schaartjes, ja dat is meer mijn stijl. Jij hebt een erg mooie verzameling staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind die schoenen gaaf en heb ook maat 40, zal ik volgende week jouw kant op rijden, dan hoef je ze niet te versturen en dan kan ik ze ook passen! Wat betreft het aantal paren schoenen... nu net zoiets als jij vermoed ik, maar wat betreft scharen... iets boel meer, ben ik bang!LOL!! En weet je maak jij je maar rustig druk om jouw knie, tenslotte loop jij in jouw schoenen en voelt het nu eenmaal zo aan en wat als je dat niet eens een keer lekker mag spuien? Maar ik hoop dat er weer wat verbetering in zicht is, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke schoenen geef je weg, maar helaas, die zitten mij veel te strak. Maar je nieuwe laarsjes vind ik ook super.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 10 paar schoenen en ik kan maar op 3 par goed lopen. De rest zijn zitschoenen. Schaartjes heb ik niet zoveel. Geen sierschaartjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kom ook bij lange na niet aan die 39 paar schoenen! Maar ja, met maat 42 en steunzolen wordt de keus al beperkt... :( En is schoenen kopen iets om depressief van te worden.
  Geef mij dan maar schaartjes; die passen altijd!
  Ik kocht onlangs zo'n mooi glazen "ding" (soort bloemenvaasje met allemaal gaaatjes) om ze in te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat was eens een goede reden om de
  kasten eens na te zien op schoenen en
  laarzen: ik kom aan een respectabele
  18 paar! Favoriet zijn mijn Dubarry-
  laarzen en schoenen van het merk
  Think! (zijn heel apart en lopen heer-
  lijk, wel duur helaas). Jammer genoeg
  heb ik een bescheiden maat 37, dus die
  mooie laarsjes van jou zijn mij veel
  te groot! Schaartjes? Ja, die zou ik
  best eens kunnen gaan verzamelen, want
  ik heb er nog niet zo veel van, dat is
  wel een leuke tip...
  Prettig weekend en groetjes van
  Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke verzamelingen! Vooral die schaartjes. Zoveel haal ik er bij lange na niet. En ook aan 16 paar schoenen kan ik niet tippen denk ik. Nee, ook hier geen gemiddelde vrouw dus. Maar zeg nou zelf..... dat maakt een mens bijzonder dan toch weer?
  Goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk je nieuwe Wolky-laarsjes. Tja, af en toe lekker opruimen ruimt en lucht zo lekker op. En dan is er weer plek voor nieuwe!
  Je schaartjes staan ook schattig in die klosjes. Ik heb er helaas (nog) niet de ruimte voor en ik vrees altijd dat mijn schaartjes gebruikt worden voor zaken waarvoor ze niet zijn bedoeld....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik haal ook de 16 paar niet, of ik zou alle kleuren crocs moeten meetellen. Ik ben van Wolky over gestapt op Ecco, ook superlekkere schoenen. Ik kan ze blindelings kopen. Ik heb maat 40, dus........ik waag een kansje.
  Wat je knie betreft: ik heb het vorig jaar meegemaakt bij mijn nichtje (iets ouder dan jij). Ze heeft te hard geoefend en heeft er een slijmbeursonsteking aan overgehouden. Dus blijf wel bewegen, maar ga niets forceren.
  groetjes,
  O ja, mocht ik "winnen", ik ben een weekje op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb maat 351/2 en ben zo gelukkig als ik passende schoenen tegen kom dat ik meteen hamster. Ik haal dat gemiddelde dus wel maar sommige paren zijn bijna antiek. En een paar oude schaartjes liggen voor de sier op een blaadje maar echt verzamelen.......... nee.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou.......ik kom wel aan 16 paar, misschien nog wel meer, maar de 39 haal ik niet. Het is niet zo erg meer met mij als zo'n jaar of 20 geleden. Als ik op vakantie ging nam ik wel 10 paar mee, tot grote ergernis van mijn echtgenoot. Maar ze móesten mee.
  En schaartjes, tja, daar kun je er niet genoeg van hebben. Geen idee hoeveel ik er heb, maar wel veel. Van mooie tot lelijke, van m'n moeder en oma, zelfs van action en de hema haha.
  Ik ga ze toch eens tellen.

  Fijn weekend
  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 15. piep
  hey meid

  ze zijn me te klein die leuke laarzen,
  maar je artikeltje daar heb ik van genoten hoor

  En euh, durf de mijne niet tentoon te stellen
  want zijn er ook.....

  en hoge hakken, wat zou ik graag dragen
  maar kan het niet meer....
  soms als we uit eten gaan dan doe ik het
  auto in, auto uit
  en in restaurant als ze knijpen gaan doe ik,ze stiekem uit, dus als jullie ooit een vrouw zien zitten in een restaurant op kousevoet, tik even op mijn schouder....
  wie weet drinken we dan samen een glas

  knuf quiltingmieke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb maar 4 paar schoenen, maar dat komt omdat ik sinds een jaar orthopedische schoenen moet dragen en daar wil je er niet eens veel van hebben en ik kijk dan ook vaak kwijlend naar de etalages van een schoenenwinkel ;-)

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik kom zeker niet aan het gemiddelde met 3 paar schoenen hahahaha .... ik heb altijd dezelfde aan die vanwege de fibro het beste voor me zitten (erg he) en die andere twee paar staan nog bijna nieuw in de kast voor als ik eens een feest hebt :-)
  Ik heb dus meer schaartjes dan schoenen hahaha ....
  Ik heb geen maat 40 dus geen nieuwe schoenen voor mij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie schoenenverzameling. Nee ik heb zeker geen 39 paar ik denk net 10 paar. Waaronder wel 5 paar laarzen daar ben ik helemaal weg van. De schoenen pas ik niet dus helaas ze zijn wel erg mooi. Leuk quiltje heb je opgestuurd gekregen. En wat betreft je knie geeft niets dat je het af en toe niet meer ziet zitten dat hoort erbij na zo'n grote ingreep. Leuke scharenverzameling heb je trouwens en wat een mooie heb je van je mam gekregen prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Jeannet,
  Wat een prachtig verhaal over die schoenen. Ik heb ook niet zo veel omdat ik op orthopedische schoenen loop. Ik vind die laarsjes/schoenen van jou wel erg gaaf en het is mijn maat, maar ik zou ze dan toch eerst moeten passen . Dan kan ik wel weer een keer richting Rockanje rijden.
  Wat betreft de schaartjes, ik heb niet zo zulke mooie als jij, gewone, niet al te dure. Maar bij ieder werkje en in ieder doosje zit er wel een. Eigenlijk hoef ik maar zelden op zoek.
  Enne, met die knie komt het heus wel goed. Je weet het : geduld is een schone zaak.
  Groetjes Rika K.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Jeannet,

  Ik wil graag meedingen naar de schoenen. Ik vind ze mooi en heb maat 40.
  Ik heb niet zo vreselijk veel schoenen, dat houdt met 6 paar wel op.
  Schaartjes heb ik des te meer, niet omdat ik ze spaar, maar meer omdat het handig is op verschillende plekken in huis.

  Groeten, Geke P. Emar

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuk blog heb je toch Jeannet, ik word er altijd helemaal vrolijk van! Wat schoenen betreft kom ik niet verder dan 5 dus die laarsjes van jou die je wilt verloten zouden warm onthaald worden onderin mijn kast. 't Is precies mijn maat en ook nog mijn favoriete kleur en als je zoiets zoekt vind je het niet. Je moet er tegen aan lopen.
  Met het schaartjesvirus ben ik nog niet besmet, maar het ziet er enig uit. Ze komen goed tot hun recht zo samen met de oude klosjes.
  Groeten van Francien

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Die 39 paar die red ik wel hoor *bloos*
  Maar dat komt ook omdat ik het nooit over mijn hart kan verkrijgen een paar schoenen weg te doen. Je weet maar nooit tenslotte of ik ze dan toevallig nét nodig zal hebben hé? Ik heb ergens op de vliering zelfs nog een paar zwart suède laarzen liggen die ik op mijn 16de gedragen heb... kun je nagaan!!! Met van die schuine hakken, weet je nog?
  Schaartjes vind ik ook enig, maar ik hoop de verleiding te kunnen weerstaan hihihi.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik moet zeggen dat ik meer weg ben van je schaartjes- dan schoenenverzameling.... ook al is het wel leuk die eens allemaal op de foto te hebben. Het schrikt jou in ieder geval niet af want je kocht paar nummer 17. Maar ach....met een zere knie moet dat kunnen, je hebt immers super gemakkelijke schoenen nodig om weer fijn te leren lopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Jeannet,

  Nou Jacobus is klaar , ik hoop volgende week een keer te komen en hem dan mee te nemen. Hij zit nu innig gearmd met Jacoba op de bank. Maar ik ga even geen aapjes meer breien. Heb nu weer twee bestellingen voor haakwerkjes....
  Zeg het allerbeste, veel sterkte in alles en de groetjes van Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuke laarsjes. Heb dezelfde maat.
  Dus ik ding graag mee.
  Leuk weblog heb je.
  groeten,
  Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik leef op kleine voet (38) maar met veel schoenen. Ik ga ze niet tellen want dat wil ik niet weten. Schaartjes heb ik inmiddels ook veel maar dat zijn niet van die mooie maar allemaal om te gebruiken. 1 chic schaartje heb ik en die zit in een mooi hoesje.
  Ben benieuwd wie er met je schoenen wegloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Haha, wat leuk al jouw schoenen op één foto. Ik heb ook geen 39 paar, hoor. Ik heb niet zoveel met schoenen, wel met lapjes, maar dat is bekend. Maar als ik een paar mijn schoondochters zie, die zijn gek op schoenen, en hebben ook hele aparte. Wat heb je een leuke schoen gekregen. En je hebt heel mooie schaartjes, ik heb er ook veel, waarschijnlijk meer dan paren schoenen, maar lang niet zoveel mooie als jij. Bij mij zijn het ook meer gebruiksscharen, en zoveel omdat ik ze ook altijd kwijt ben en ook omdat ik nogal eens papier en karon met de verjkeerde schaar knip. Helaas passen je laarsjes niet bij mij, ook ik heb maat 38. Maar er zijn al verschillende liefhebbers, dus dat is niet erg.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 28. nee zoveel schoenen heb ik niet zegge en schrijven 4 paar maar ik heb wel maat 40 dus wil graag meeloten
  groetjes astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Aan de 39 paar kom ik niet.Wel heb ik maat 40. Ik was vandaag in de Tuinen van Appeltern daar stond in een van de modeltuin op een muurtje heel veel schoenen. waren verweerd en groen geworden door weersinvloeden. Heel leuk en apart.m.vr.gr. Ria de leeuw

  BeantwoordenVerwijderen
 30. 39 paar, ik zou het niet weten!!! Ik heb een echte schoenen & tassen tic gehad!! Dus ik vermoed dat ik wel zo'n 39 paar schoenen in huis zou kunnen hebben, maar daar zitten dan ook schoenen bij van 20 jaar geleden! Ik kan namelijk slecht schoenen & tassen wegdoen!!! Sinds de kinderen er zijn is dat in de loop van de jaren steeds minder geworden, en nu heb ik nog maar 2 a 3 paar favorieten schoenen & tassen!!! Jouw schitterende mooie laarsjes is niet mijn maat! Ik wens je succes met je verloting!!!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik heb eens zitten tellen, ik kom denk ik op iets tussen de 10 en 15 paar, (je weet maar nooit of ik nog wat vergeten ben).
  Burley maat 40, mijn merk, mijn maat, je kunt Burleys niet meer krijgen... Ik zou wel graag een kans willen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoi Jeannet, echt heerlijk om jouw blogverhalen elke keer weer te lezen. Ik reageer niet vaak maar geniet altijd intens met een glimlach op mijn gezicht. Ik heb minder dan 16 schoenen en met mijn maat 39 gaat het ook vast niet lukken in jouw laars.
  Schaartjes heb ik niet echt veel, maar wat niet is kan altijd nog komen.

  Bedankt en groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoi Jeannet, ik heb net gisteren schoenen gekocht zuiver voor het comfort, want ik kreeg van de week ontzettende last van mijn hiel. Ze zijn niet mooi, maar zitten heerlijk en dat vind ik toch even belangrijker. Je nieuwe Wolky's vind ik heel mooi en voor de Burley's vind je vast iemand.
  De schaartjes verzameling zal nog wel groeien bij je, leuk zijn ze.
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Die 39 paar ga ik ook niet redden...
  Kom niet verder dan 3 paar slippers, 2 paar gympies (blijven eigenlijk altijd in de kast staan, want ik gruwel van sporten...) en 4 paar laarsjes (waarvan dan weer een paar echt versleten bos laarsjes zijn..)
  Ik had vroeger zeer slechte voeten en knieen en droeg ook steunzolen in speciaal gemaakte 'lompies' in de kleuren zwart,bruin of donker blauw. Niet echt iets om een schoenentic van te krijgen LOL
  Maar schaartjes, en andere quilt benodigdheden, daar smul ik uiteraard van. En quilten en zo kan je zittend op de bank zonder schoenen...
  Sterkte met je revalidatie, ik hoop dat je snel door deze pijnlijke periode heen komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hi Jeannet, isn't it funny how we hang onto things we can't use anymore. I hate to think how many pairs of shoes I have in my wardrobe that I haven't worn for a long time!

  Love your scissor collection!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik heb maat 40, dus ik waag een kansje. Bovendien heb ik maar 8 paar schoenen, kan dus best wat bij. Scharen durf ik niet te tellen het zijn er zeker meer dan acht.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ben ik nog op tijd Jeannet, ik wil ook nog el een kansje wagen. Ik schommel tussen de mt 39 en 40, dus het zou moeten lukken.
  Ben benieuwd wie er straks op loopt ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 38. adriane (naaimandje)18 september 2011 om 21:56

  Natuurlijk wil ik graag meedoen, had het al aangegeven op het pb maar was bijna vergeten nog opje blog te schrijven!! Wat een mooie schoenen!!!
  En je blog is natuurlijk ook heel gezellig.
  O ja, ik ben mijn tuinengeltjes aan het sandwichen, eindelijk.....

  Groeten,
  Adriane.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Geweldig stukje over die schoenen, 39 gemiddeld, gigantisch zeg. Ik denk dat ik rond de 10 á 15 bezit....en scharen die raken altijd zoek dus langzamerhand moeten er ergens in huis een heleboel liggen...maar waar???

  BeantwoordenVerwijderen
 40. hahahahaha
  via Gert's reactie kom ik nu extra kijken op jouw blogje, want moet je zien wat ik voor item vandaag heb staan....en niet eens het idee van jou gepikt.
  Voor mij weer een hele geruststelling, want ik vond het wel een hele boel. (schaamde mij een beetje)

  maar zie hier.....
  met 27 paar op de foto en twee paar in het ziekenhuis.....zit ik keurig op het Engelse gemiddelde.
  hahahahaha


  groetjes, Willeke
  www.willekedelachambre.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Oooo ik wil graag de verzendkosten betalen voor die superlaarsjes!!!!Helemaal mijn maat en ik ben er helemaal weg van!! Nog net op tijd ding ik dus graag mee en hoop dat het mijn lucky day is!!!
  Stoffige groetjes Sunny

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet