Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 30 december 2011

Eindejaarslogje

Als alles duister is
Ontsteek dan een lichtend vuur
dat nooit meer dooft
Lied uit taizé (klik)
Lieve lezers, al weer het laatste logje van het jaar 2011. Het jaar is echt omgevlogen, het was voor mij persoonlijk een turbulent jaar met de knieoperatie, ik weet wel dat ik toen dacht; was het maar vast kerst....dan is alles achter de rug en ook weer goed, dat eerste klopt dan wel, maar het laatste( nog ?) niet. Mochten jullie nog twijfelen aan mijn oefeningen....hier sta ik in volle actie naast de fysiotherapeut, kijk maar eens hoe trots hij kijkt naar zo,n gemotiveerde cliënt....ondanks dat ik een vreselijke hekel heb aan sportscholen kom ik er wel trouw drie keer in de week.....ik sta dus tot mijn verrassing in het krantje van de praktijk!
Toch zijn er ook gelukkig weer veel steekjes geprikt dit jaar.Ufo,s zijn tot affo,s gemaakt, veel leuke en warme ontmoetingen meegemaakt, mensen van een kant leren kennen die onverwachts leuk en warm was.Het is heerlijk om een hobby te hebben, ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn zonder hobby, in wat voor vorm dan ook.
2012 lijkt een beetje raar jaar te worden als ik het zo kan zeggen, in de media word je overspoeld met nare berichten over de recessie en de barre bezuinigingen die aankomen, gelukkig lees je daar niets over in de Libelle en de quiltbladen. De krant en het journaal zijn wel genoeg. Afwachten maar, het leven gaat toch gewoon door, wat er ook gebeurd, al denk ik dat het er voor veel mensen niet makkelijker op word, als je moet rondkomen van een uitkering, of alleen staande ouderen met alleen een pensioentje etc.
Ik laat jullie nog eens even een paar prachtige Jo Morton stofjes zien die ik nog net op de valreep van mijn voornemen heb gekocht....ik werd er ineens zenuwachtig van! heb ik wel zoveel in die kasten zitten eigenlijk......of lijkt het nou maar zo....Nou ja, ZIJ zegt dat 98 % van de goede voornemens strand, zou ik dan echt bij die overige 2 % horen......:)) Dat mooie smeedijzeren schaartje heb ik van mijn moeder gehad voor kerst en het werkelijk prachtige ornamentje heeft Carin voor me geborduurd.
Vele kleine lichtje maken één groot licht, de quiltwereld is toch ook gelukkig nog een overwegend warme wereld, figuurlijk, door de quilts die we maken, ook voor zieken en kinderen,en letterlijk, omdat er toch een enorme cohesie is tussen zoveel verschillende mensen die een zelfde hobby delen. Ik heb het zelf tot mijn verrassing mogen ervaren door alle warme reacties na mijn operatie.
Warm is ook mijn shawl geworden van de Kaffe Fasset mohair waar ik al eerder over schreef, mijn moeder heeft hem voor me gebreid, dat geeft toch wel een extra dimensie er aan. Het is een combi van mohair en zijde en dat is zo lekker zacht en het kriebelt niet.Warm zijn ook mijn voeten door deze prachtige  sokken die Jossie voor me heeft gebreid!Allemaal hele lieve warme lichtpuntjes.
Ik wil iedereen bij deze ook bedanken die mijn blog leest en zeker ook de mensen die trouw de moeite nemen om een reactie achter te laten, altijd zéér gewaardeerd.Op naar een nieuw, volgend creatief jaar met z,n allen!
Ik wens jullie allemaal héél véél lichtpuntjes in het nieuwe jaar waar je je korter of langer aan kunt warmen, en ik hoop ze vaak tegen te komen ergens!

57 opmerkingen:

 1. Voor jou ook alle goeds gewenst voor het nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja het was ook hier een turbulent jaar. 2012 gan we gewoon verder. We zullen zien. Een fijne jaarwisseling en een creatief en liefdevol 2012.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens jou, net als mezelf, voor 2012 toe, dat je voornemens werkelijkheid zullen worden, boven je verwachtingen (letterlijk en figuurlijk)!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke blog heb je Jeannet. Wat gaaf dat er zoveel mensen hebben meegeleefd met je knieoperatie.En, ook al oefen je trouw; een knie is wel een heel belangrijk onderdeel, wat veel hersteltijd nodig heeft. Sterkte er maar mee. Prachtige stoffen heb je aangeschaft en de shawl die je moeder heeft gebreid is ook prachtig; heerlijk die Kaffe Fasset-kleuren...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil jou ook een heel goed en hopelijk beter jaar toewensen.Ik mag heel erg greaag jou blog lezen, omdat ik zelf eigenlijk ook wel wil gaan quilten maar niet zo goed weet hoe het moet.Kijk dus geregeld op andere blogs om misschien inspiratie op te doen. Alle goeds voor 2012 wens ik je toe. Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor jou ook een prachtig, creatief en natuurlijk gezond 2012 gewenst Jeannet.

  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat laat je op de valreep toch weer prachtige dingen zien Jeannet! Heerlijke stofjes en dito sokken en shawl. Ik wil je bedanken voor al je inspirerende logjes in 2011 en ik wens jou en je gezin ook alle goeds voor het komend jaar toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie sokken en prachtige shawl, zeg!Laatst heb ik ook zelfgebreide sokken gekregen en wat zijn die toch heerlijk warm.
  Fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2012.
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik wens jullie ook een heel fijn nieuwjaar toe...met heel veel lichtpuntjes!!!
  EN...met!!!!.....
  NIEUWE LAPPIES...hahaha!!...*Ü*...)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wens jou en je gezin een prettige jaarwisseling toe.
  En dat het een goed quiltjaar mag worden in 2012.
  Groetjes Liesbeth A.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een verwennerij. Je zult het zeker verdiend hebben. Ik wens jou voor 2012 heel veel positieve energie. Ga vandaaruit de dingen doen die op je pad komen en vul je rijkdom. Love to you!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt voor je prachtige nieuwjaarswens Jeannet......we kijken wel waar het schip strandt.....ik kan al blij worden van hele kleine dingen en meestal zijn er in een jaar best wel veel van die dingetjes.....
  Ik wens jouw vooral een goede gezondheid in 2012....dat is eigenlijk altijd het belangrijkste en een veilige jaarwisseling....groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een goed en gezond 2012 toegewenst aan jou en allen die je dierbaar zijn en op naar het volgende jaar. Mag dat nieuwe jaar je wederom veel inspiratie geven voor je blog die zeer "gesmaakt" wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jij ook de beste wensen voor 2012 en dat het vooral heel goed mag gaan met de knie.
  Lieve groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. na al deze reactie ,s wil ik niet achter blijven .
  ik wens jou ook een warm en gezond 2012 dat we maar mogen genieten van al het creatiefe dat in ons als quilters zitten.

  en ik hoop dat we nog lang moegn genieten van alle blogs en vriendschappen die er uit voortkomen .
  lieve quilt groeten van Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bedankt voor je wens Jeannet. Inderdaad was het een bewogen jaar voor veel mensen.
  Wat jammer toch dat je knie nog niet wil vlotten, ondanks je vele oefeningen. Ik vind 't heel knap dat je drie keer in de week naar de sportschool gaat !!
  Begin dit jaar heb ik mijn (zus)nichtje verloren aan die vreselijke ziekte. Dan kun je nog zulke leuke hobby's hebben maar dat hakt er zó in dat de hobby's je gestolen kunnen worden.
  Maar.... dan op een dag zag ik toch weer een lichtpuntje....en pakte ik geleidelijk aan de 'draad' weer op....
  Ik wens je een heel goed jaar toe.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dag Jeannet

  Bedankt voor al je mooie logjes die ik heb kunnen lezen in dit jaar. Ik weet niet meer precies wanneer ik er mee begonnen ben, maar ik kijk er altijd naar uit.

  En het komende jaar...? Ik hoop als het weer Kerst wordt je niet meer speciaal aan je knie denkt. En dat hij er dan weer gewoon bijhoort.

  Verder heel veel quiltplezier en alle goeds toegewenst. Wie weet ontmoeten we elkaar op de bloggerdag.

  Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je schreef "laatste blog van t jaar", en ik las laatste dag van t jaar, en schrok me lam! Heb nog zoveel te doen voor morgenavond, gekkenwerk! Niks quilterigs dat moet, maar een buffet voor 12 man in elkaar draaien. Jij een heel fijn uiteinde en duimen op een supergezond nieuwjaar! Op de valreep nog mooie lapjes gescoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooi zo'n overweging op het eind van het jaar Jeannet. Je bent toch nog even gezwicht...hihi...ik ook, maar dan voor een grote lap voor een achterkant.....Heel fijne jaarwisseling gewenst! groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goede jaarwisseling en al het goeds in 2012!Hopelijk word 2012 wat minder turbulent..

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat gaat een jaar toch snel voorbij.
  Ik wens jullie dan ook alle goeds voor het nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een mooi eindejaarsblogje heb je geschreven. Leuk om je zo terug te zien in het krantje van de fysio. Ik heb wel even stiekum gelachen om je last-minute aankoop ^_^ Hoewel ik dus niet meedoe aan je Winkelen in Eigen Kast, heb ik mij wel voorgenomen om meer te doen met de stoffen die ik heb liggen. Ik wens jou/jullie ook een hele fijne jaarwisseling toe, en graag tot ziens in het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Fijn uiteinde en heerlijk genieten op de laatste dagen van het jaar...fotomodel! Hihihihi....zo leuk om toch een beetje onherkenbaar gesnapt te zijn in de gym. Tot later...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Fijn uiteinde en heerlijk genieten op de laatste dagen van het jaar...fotomodel! Hihihihi....zo leuk om toch een beetje onherkenbaar gesnapt te zijn in de gym. Tot later...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik hoop in ieder geval weer een jaar te kunnen genieten van jou gezellige blogjes ( en al die vele andere die ik volg ).Jeannet ik wens jou en jou familie een geweldig jaar toe met veel geluk, gezondheid en creativiteit.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 26. we beginnen gewoon weer vol goede moed aan 2012, al moeten we het misschien doorworstelen...

  een heel goed 2012 gewenst, hopelijk met een opgaande lijn voor 'dé knie'.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dank je wel voor de mooie blogs die je altijd schrijft en die ik met plezier lees. Ik wen je een heel fijn 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. hahaha,... Ik moet vreselijk lachen om je lapjes!! Knap hoor een jaar niets willen kopen,...

  Voor jou een heel goed jaar met iedereen die je lief is,...

  Ik reageer niet altijd maar lees altijd je log. Het is hier altijd weer genieten van je verhalen,..

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hallo jeannet,

  al langere tijd lees ik met veel plezier blog en vandaag heb ik mijn drempelvrees overwonnen en zelf een blog gestart. Het is wel even zoeken hoe alles werkt maar ik vind het nu al super leuk. Ik wil je een goede jaarwisseling wensen en we doen ons best de narigheid van 2011 te vergeten en gaan ondanks de donkere (economische) wolken toch met goed moed 2012 in. Ik hoop je via blog nog vaak te ontmoeten

  hartelijke groet janet

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dank je wel voor je wensen Jeannet... ik wens jou ook vele mooie momenten toe voor het komende jaar. En dat we maar veel steekjes mogen zetten hé?
  Fijne oudjaarsavond!!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Een goed en veilig uiteinde, enne als et mij al een jaar kan lukken lukt het jou ook. Zeker weten, je realiseert je op een moment dat er over een half jaar weer uitverkopen zijn en nieuwe stofjes, net als het half jaar daarna......Komt goed......

  BeantwoordenVerwijderen
 32. In ieder geval zit je blogje vol lichtpuntjes, letterlijk en figuurlijk!!
  fijne jaarwisseling, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een prachtige opening heeft je
  blogberichtje vandaag, Jeannet, en
  zo toepasselijk... Ook ik heb de
  laatste dagen ondervonden hoe warm
  het is om veel lieve reacties van
  quiltsters te krijgen, mensen, die ik
  niet eens persoonlijk ken. Dat maakt
  quilten inderdaad mede zo'n heerlijke
  hobby! Ik wens jou voor 2012 toe, dat
  je je nog vaak mag warmen aan quilt-
  vriendschappen en natuurlijk wens ik
  alle quilters toe, dat zij zich nog
  vaak mogen warmen aan jouw blogjes!
  Liefs, Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Een verlichtend logje. Ook voor jou en dierbaren een jaar met warmte en geluk, gezondheid en uiteraard een fantastisch quiltjaar toegewenst. Ik hoop dat je volgend jaar om deze tijd kan zeggen dat al het oefenen bij de fysio niet voor niets is geweest. De geest wil vaak sneller dan het lichaam aangeeft. De een heeft meer tijd nodig dan de ander. Ik hoop dat je knie goed zal herstellen en voor jou op een acceptabel niveau zal zijn. Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar.
  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Heel fijne jaarwisseling en nog heel veel jaren genieten van de warmte van hen die van je houden en van de producten van jouw creativiteit, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik wens jou en je familie ook een prachtig, creatief en een gezond 2012 toe. Laten we hopen dat het positieve in 2012 goed aanwezig is.
  Groetjes, Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik hoop dat 2012 in alle opzichten een mooi jaar voor je wordt Jeannet. Dat je knie nu toch eindelijk eens mag gaan doen wat jij wilt, dat je kasten aan het eind helemaal leeg zijn zodat je weer mooie nieuwe lapjes mag kopen en dat je ons nog maar veel mag verwennen met je leuke blogjes!
  Fijne jaarwisseling! groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hoi Jeannet,

  Fijne jaarwisseling en een creatief 2012 toegewenst!
  Ik hoop dat we met elkaar weer een fijn en gezellig blogjaar krijgen... aan inspiratie zal het bij de meesten niet ontbreken.
  Lieve groetjes voor allemaal... en op naar de oliebollenbakkerij morgen! Jullie ook?
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Jij staat erg leuk op de foto !
  En laten we hopen dat het voor de minderbedeelde een niet te zwaar jaar mag worden. Jij hebt in elk geval op de valreep nog wat mooie stofjes gescoord... groot gelijk hoor !
  Je das en sokken zijn ook erg leuk, ik vind de kleuren ook geweldig.
  Jullie ook een hele fijne jaarswisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Moest wel lachen hoor, dat je op de valreep nog even snel een stapeltje lapjes hebt gekocht!
  Tja, dat zijn dan de laatste, maar ze zijn prachtig.
  Ik geniet ook altijd zo van de verschillende blogs en de reacties, we zijn zo een beetje allemaal (quilt)familie van elkaar niet?
  Ik wens je een heel gezellige jaarwisseling!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 41. fijne jaarwisseling! en dat het met die knie maar helemaal in orde komt volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Lovely post Jeannet and I wish you and your family a Happy New Year and a healthy, prosperous and safe 2012. Keep up the good work with the physio!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Jeannet, ook voor jouw een goed, gezond en creatief 2012. En natuurlijk een goede jaarwisseling en ik hoop echt voor je dat het snel wat beter gaat met je knie. Slim om nog even wat lapjes te scoren voor het nieuwe jaar, ze zijn mooi net als de sokken en de sjaal wat fijn dat je zo'n mam hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Alvast een heel goed uiteinden en een heel goed begin voor 2012, met veel liefde geluk en gezondheid en creativiteit

  Gr Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Jeannet, ook voor jou en je familie heel gezellige jaarwisseling en een inspireren 2012

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Jeannet, ik wens jou en je dierbaren ook veel gelukjes in 2012, groetjes Peti

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Fijne jaarwisseling met je mannen! Groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Jeannet een hele gezellige jaarwisseling en een gezond en creatief 2012 voor jou en allen die je lief zijn ! ! !

  Tot in het nieuwe jaar Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Dag Jeannet,
  Ook voor jou en je gezin een heel mooi, goed en vooral gezond 2012!Stoere foto hoor bij de fysiotherapeut, maar geloof me ik heb aan je 'oefenbereidheid' nooit getwijfeld. Komt nog wel goed met jou en die verhipte knie. Ha, ha, wie weet wat je daar eind volgend jaar over kunt schrijven, let op dan hink op dat been zo de grens van 2013 over. Let, maar op!
  Fijne jaarwisseling en groeten aan man en kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. En zo is zomaar de 50ste reactie op dit logje VAN MIJ!! Is dat leuk of is dat leuk? LOL
  Je staat er stoer bij daar in dat krantje. Je bent (of was je dat al?) nu natuurlijk een plaatselijke beroemdheid.
  Je sjaal is een beauty en ook de sokken mogen er zijn.
  En aahhhh, wat een mooie stofjes heb je nog even snel gescoord. Ohoh Jeannet, jij gaat het moeilijk krijgen het komende jaar als er almaar van die mooie stoffen voorbij komen. Ik doe Mooi niet mee, ken mezelf. Jij kent jezelf natuurlijk ook en daarom is het stoer om zelfs maar aan zoiets te beginnen. Ik vergeef je bij voorbaat als je het niet volhoudt en ik zal je niet verraden als ik je herken met die lange jas, hoed en bril of wat voor vermomming dan ook.
  Ik wens je een fijn, gezond en gelukkig 2012 toe en oh ja, natuurlijk ook nog een fijne jaarwisseling.
  Enne...... zondag bzv hè!!!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Hè verdorie, heb ik weer te lang geschreven, ben ik reactie nummer 51, ggrrrr.... LOLOLOLOLOL

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Ik wens jou en je gezin alle goeds voor 2012 en vooral een meewerkende knie! Je kunt trots zijn op je moeder, wat een prachtige shawl! Ik blijf je ook dit jaar weer volgen, wie weet zien we ons weer...

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Heel plezier in 2012 ....(met sporten:-)) euh, met quilten natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Jeannet voor jullie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Wens je veel creativiteit..... en plezier met het maken van je vele schrijfsels!!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Een heel gelukkig, gezond en creatief 2012 toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Mooie reflectie! En ik hoop dat je een mooi jaar tegemoet gaat! Met een steeds sterker en beter functionerende knie, veel creativiteit en mooie projecten die gemaakt zijn uit je eigen stofvoorraad!...
  Laat 2012 maar komen zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet