Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 27 februari 2012

Kleur in het interieur

Het was afgelopen weekend of in elk geval zaterdag heerlijk zonnig weer, het leek wel lente, we zijn op de fiets naar Brielle gereden, de eerste keer weer dit jaar en je rook al zo de voorsjaarslucht van de bemestte weilanden. In Brielle kwam ik dit schattige oude tafeltje tegen, of het op me stond te wachten....en het paste gelukkig zo maar achterop de fiets....voor beschadigen hoefde we niet bang te zijn.....
Ik kijk best wel vaak op woonblogs, en lees vooral woontijdschriften, het valt me dan altijd weer op dat er zo weinig kleur in het interieur is, alles is wit wat de klok slaat, ik kan me er persoonlijk niets bij voorstellen, kleur is voor mij zo bepalend in mijn leven en ook in mijn interieur.
Soms probeer ik het het ook eens wat "rustiger" te krijgen, maar dat is altijd maar even, er is altijd wel een vaasje, of een bloemetje of een takje of een steen wat er dan net mooi past op het "kale"stukje. Nou heb ik een huis met allemaal hoekjes en holletjes dus et leent zich er ook wel voor om overal sfeerhoekjes te maken.
Hier in huis zijn overal sjablonen op geschilderd,op de lambrizering, aan het plafond, langs het plafond.En hier in de serre heb ik een complete gouden regen gesjabloneerd op de muur, met de groene kozijnen, want zelfs de kozijnen zijn in "heerlijk huis" nergens zonder kleur, ze zijn groen, oudblauw of geel.Het gedicht wisselt steeds.
Ook een witte keuken is niet aan me besteed, veel zonnig geel is er in huis, geel in alle tinten, okergeel, zachtgeel, zandgeel, geel en rood en groen voeren de boventoon.Beetje retroachtig.
En natuurlijk staat het vol met verzamelingetjes, overal kleine vaasjes en potjes, doosjes etc, ik kan het niet laten om er weer wat bij te kopen als ik langs een brocantewinkeltje kom, of op een rommelmarkt loop.
Ook in de meeste woontijdschriften lijkt het wel alsof wit altijd de boventoon viert, ik vind het overigens wel heerlijk om er in te bladeren, de Jeanne ,D Arc bijvoorbeeld vind ik een heel mooi landelijk blad ondanks het vele wit.
Dit is een foto op de zwart marmeren schouw, ik weet nog wel toen we hem kochten dat er een zwarte en een steenrode schouw was die allebei zouden passen, manlief had liever de zwarte, ik zou voor de steenrode gegaan zijn.Want eigenlijk zijn er twee kleuren die ik dus nooit gebruik, het zijn ook geen echte kleuren, wit en zwart, niet in mijn quilts, en niet in het interieur.
De sneeuwmannen zijn weer weg sinds dit weekend, en de kip hangt weer aan de muur.Aprilletje zoet geeft ook nog wel eens een witte hoed wil ik niet horen, liever hoor ik,  in mei leggen alle vogeltjes een ei.
Ook qua servies zal je hier niets wits vinden, Bunzlau, Pip, Oilily en Emma Bridgewater voeren de boventoon
En dit is mijn kleurrijke zomerhuisje, ik zag trouwens dat mijn huisjes wel 50% groter zijn dan het origineel, bij mij zijn ze inclusief de sashings 15 cm, vind ik zelf net een mooie maat, ik heb het patroontje vergroot van iemand gekregen via de mail denk ik.
Wat een stress was het gisteren weer met mijn bloggetje. Wat geeft het een machteloos gevoel als je er zelf zo weinig van afweet. Ik ben meer een typje van de oude stempel en heb weinig  tot niets met allerlei nieuwigheden ( Top Secret....ik heb zelfs geen mobieltje.....) soms voel ik me daar wel eens schuldig over met een kind van  bijna 13 die nog volop moet meedraaien in het vernieuwde leven ( hij liever dan ik dus.....) maar ja, met vragen kan hij niet bij mij terecht, ik hoop stiekem straks dat ik het bij hem kan. Ik zal dus ook noooooit een computergestuurde naaimachine kopen, Brrrrrr, doe mij maar het Singertje. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde want zonder de gouden tip van Mupminoes was dit blogje er niet geweest! Fijne (vakantie)week allemaal!

48 opmerkingen:

 1. Heerlijk al die kleurrijke frutsels en frummeltjs! Geniet van je kleurige huis Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. <daar houdt ik nu ook zo van, van al die leuke dingen
  Geniet van je zomerse huis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig huis hoor Jeannet. Ik hou ook van kleur en we hebben dit ook in huis.
  Fijne dag.
  Jose

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige en kleurige rondeleiding geef je ons hier door jullie kleurige huis. Leuk en gezellig. Fijn dat je problemen met de pc weer opgelost zijn, want anders kon ik de week nu niet beginnen zonder jouw posting ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een verhaal,ja ik ben ook geen wit mens,maar vind het wel mooi,zo netjes opgeruimd bij mij is altijd een rommeltje ,nou met pc ben ik ook niet zo handig,maar de mobieltje dat is toch wel een moest voor een moeder met een puber!!!!!hi hi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou van alle kleuren, ook zwart en wit en als je nu mijn mooie witte gang zie met de dieprode trap, dan is het er toch echt gezellig, maar ik denk dat het meer te maken heeft met de mensen of het gezellig is of niet! Bij jou zou ik het misschien te vol vinden en jij bij mij te kaal (alhoewel DP zegt dat er wel wat uit kan!) maar zo zingt ieder vogeltje en tooit ieder vogeltje naar eigen smaak! Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is juist zo leuk als iederren een andere inrichting heeft die niet zo uit een tonzaal komt. Wij hebben wel een mobieltje voor de vakantie, maar de rest van het jaar staat die gewoon uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker gezellig Jeannet ik voel mij gelijk thuis,Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zoveel mensen en zoveel zinnen.
  Ik houd van beide, want wit heeft ook een verfrissende werking, bij mij is het dus, rood, wit, blauw en bruin in huis, met zilveren accenten.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 10. gezellig je huis en de tip voor je blog, gewoon ervaring :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat jij je in het huis van de Zweedse kunstenaar Carl Larsson en zijn vrouw Karin ook helemaal thuis zult voelen, daar is alles zo prachtig beschilderd en vind je veel kleur en handwerk. Daar komt wit alleen maar voor in het linnengoed.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk om al die gezellige hoekjes te zien. Ik vind dat ook heel gaaf al die ouderwetse hebbedingetjes. Het huis staat er hier vol mee. Maar niets is nieuw aangeschaft, alles is van de kringloop of rommelmarkt. Als je mij ziet huppelen heb ik weer iets leuks gevonden, voor weinig geld. Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk om te zien hoe gezellig en kleurrijk jouw huis is! Gewoon je hart volgen hoor! Zelf heb ik ook altijd een kleurrijk huis en servies gehad, en ineens, zo'n twee jaar geleden was ik het bonte blijkbaar zat want toen verdween er veel kleur en kwam er veel meer wit in. Maar toch blijf ik er van houden, al zijn de fellere tinten nu afgezwakt naar pastels... helemaal wit zal het hier nooit worden! (en dat zouden man en kinderen ook nooit willen ;) Lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tof dat je ook zo van kleurtjes houdt in je huis. Hier idem dito en die verzamel "drift"heerlijk. Wat ik niet af en toe meesleept en alles past altijd. Heb genoten van je inrichting, helemaal mijn stijl. Leuk idee en ik denk dat ik ook eens een paar kiekjes plaats van ons huisje.
  Leuk je voorjaars quiltje weer aan de muur. Ga ook gauw weer aan de slag.

  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heerlijk gezellig!!!

  Veel leuke hoekjes in je huis,...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik kan me bij jou ook helemaal geen strak wit interieur voorstellen hoor Jeannet! Dit past gewoon bij jou, heel gezellig en sfeerfvol allemaal. Heel leuk om zo even bij je binnen te kijken! En wat een enig tafeltje heb je op de kop weten te tikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. D´r gaat niks boven een beetje kleur hier en daar, gezellig kleurrijk huis heb je, Jeannet!
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijk sfeervol huis, Jeannet!!! Ik hou ook van kleur en snap ook wel dat mensen houden van heel kalm en wit......, het geld alleen niet voor mij...
  (bovendien kan ik het ook niet zo schoon houden, met een jonge hond.... .... ;) ).
  Geniet van je gezelligheden vandaag!
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Volop gezellig bij hoor! En ja dat wit en zwart.....is ook niet echt onze smaak.
  Heerlijk toch dat je zonder mobieltje kan leven. Probeer het zo te houden hoor. Je zoon gaat je straks zeker helpen!!
  Dus geniet maar lekker van je frutsel dan genieten wij van de computer lekker mee.
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het lijkt me heel gezellig om zo bij je binnen te komen.
  Jeannet Geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heerlijk al die kleur in huis. Ik ben het met je eens, al dat wit vind ik ook niks, komt vaak heel steriel over.....

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuk zo over je schouder meekijken in jouw huis. Leuke blikken daar in de keuken, en dat wandbord is ook heel mooi. Die kip is heerlijk, toch. Lekkere eitjes. Mijn interieur is ook niet wit. Veel grenen hout, wel licht van kleur. Maar onze rommel brengt genoeg kleur in het leven. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Grappig dat je zegt dat je het wel eens rustiger probeert te krijgen, maar dat dat gewoon niet lukt.
  Dat ken ik ook hoor. Bij mij is er juist veel wit in huis en veel naturellen. Dan zie ik zo'n plaatje van een kleurig huis (zoals nu bij jou) en dan denk ik: "ooooh... ja dat wil ik ook."
  Maar wanneer ik dan meer kleur breng in huis, voelt dat toch niet goed voor mij en langzaamaan wordt het dan weer steeds rustiger. En dat terwijl ik het toch juist zo gezellig vind staan. Alleen blauw... dat mag blijven. ;-)
  Tja, op de één of andere manier voelen we ons toch het meeste thuis bij een bepaalde stijl hé?
  Het nieuwe 'oude' tafeltje vind ik trouwens wel super!!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een wit interieur met al die knoeipotten in huis.
  Mooi niet dat wordt een en al ergernis. Bovendien ik hou van oude spulletjes en kleurtjes.
  Leuk tafeltje heb je op de kop getikt. Staat mooi in je buitenhuis.
  En een mobiel heb ik wel voor noodgevallen.
  Maar ik vergeet hem altijd op te laden en na een tijdje vervalt m'n nummer en bel tegoed weer omdat er te lang niet gebeld is . Hopeloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat laat je ons weer meegenieten van alles.
  Dat tafeltje is geweldig, hier houden we ook van zulke oude spyulletjes... stonden er nog meer ? hihihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Grappig: Ik houd heel erg van een licht huis, maar vind het dsn juist wel weer heerlijk om alle kleurige interieurs van anderen te zien. Houden we elkaar mooi in evenwicht, toch? groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik vind het er altijd heel gezellig uit zien al dat kleur maar mij wordt het al vaak te druk en daar wordt ik onrustig van. Ben van mezelf al druk genoeg!;-)In de winkel heb ik genoeg kleur om me heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dag Jeannet,
  Even een antwoord op je vraag. In deze tijd van recessie helemaal niets gekocht. Had van de week juist vet geïnvesteerd in doeken en verf...nou ja, volgende keer beter. Gewoon een leuke kijkdag is ook geweldig! Genoeg om hebberig van te worden, maar verstand zegevierde. Knap hè?!!
  Fijne dag nog! Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ziet er leuk uit , jij bent wel een bezige bij zeg !
  maar wel erg gezellig , en heb al tegen mijn man gezegd een keer naar je camping te willen komen , lijkt me leuk .

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik ben ook niet van al dat wit, hoor!
  Gewoon wat je leuk en gezellig vindt!
  Lief quiltje en ik ben blij voor je dat je bloggerleed is opgelost!
  ik heb tot op heden 2x een vreemde reactie gehad!
  ik laat de beveiliging er dus nog maar even af!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Oooo wat gezellig allemaal,Houd het maar zo,er is dan altijd iets leuks om naar tekijken(wat heb je nou aan een lege kamer)en wat een mooie quilts. van mij krijg je een leuke spruek voor op het bord.

  Alleen daar kan liefde wonen
  Alleen daar is het leven goed.
  Waar men stil en ongedwongen.
  Alles voor elkander doet.

  Groetjes Priscilla

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoera nog iemand zonder mobieltje.Nu weet ik sinds zaterdag dat het vanaf de Bossche markt vijf kwartier lopen is naar huis met een kapotte fiets aan de hand. Heerlijke wandeling en ik wil nog steeds geen mobiel. Leuk huis heb je, lekker warm met al die kleurtjes, hou ik van.

  Groetjes Hanny S.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Vooral je interieur niet veranderen,
  Jeannet; het past bij jou en bij je
  huis en maakt het heel persoonlijk,
  eigen en ook sfeervol! Bij mij is het
  veel rustiger, maar niet wit, want
  daarvoor is mijn huiskamer veels te
  groot, dan zou het een soort witte zaal worden, maar meer de aarde, zand-
  en kleikleuren, daar voel ik me weer
  lekker bij. Ik lees ook veel interieurbladen en de mooiste interiers zijn niet de witte, maar
  de meest persoonlijke!
  Geniet maar heerlijk van je huis,
  met alles wat erin hoort!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een gezellig sfeertje heb je in huis. En zoveel verschillende dingen. Ik ga ook niet met de "witte" mode mee. Hoewel ik het vaak wel heel sfeervol vind gemixt met taupe of beige. Maar als je naar de bladen kijkt moet je elk jaar een andere inrichting nemen. Tjah, en dat is iets teveel van het goede. Fijne vakantieweek. Ga je nog gezellige dingen doen. Het belooft lekker weer te worden.
  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik hou ook van kleur. Was even van het padje naar wit maar dat gaat weer gauw terug naar kleur!!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Dank je wel Jeannet voor je kleurrijke blogje en blijf vooral jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat ziet het er weer leuk en gezellig uit. Ik wilde eerst ook naar het wit toe maar heb er toch maar vanaf gezien, hier staat van alles wat en van alles wat ik mooi vind en waar ik mij goed bij voel dus heel herkenbaar allemaal. Fijn dat je blog weer goed is gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Lekker kleurrijk Jeannet, en dat tafeltje Oooh..wat vind ik dat leuk zeg !
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Leuke foto`s van delen van je huis Jeannet.....en gelukkig...smaken verschillen....ik heb het een beetje zoals jij...veel kleur en bij mij is het een beetje "druk"...struin ook regelmatig rommelmarkten af en vooral kastjes en doosjes hebben bij mij altijd een streepje voor...en fijn dat er toch altijd bloggers zijn die je kunnen helpen...ik zag het te laat anders had ik het ook geweten....fijn dat Mupminoes me voor was....groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. ik vind het mooi, veel kleur maar wordt er onrustig van als er teveel kleur is.....raar he dus geen wit maar natuurtinten hier met rood, terra en hout

  BeantwoordenVerwijderen
 41. I like your chicken wall hanging, very cute. ok the vases are beautiful and yes having fresh flowers around the house adds a lot to a home. I like reading decorating magazines and blogs too!
  cute house too, I like it with the borders.
  Kathie

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat een gezellig berichtje lees ik weer bij jou.Dat tafeltje helemaal leuk.Ik vind dat wit wel heel mooi had ook een witte slaapkamer maar er komt steeds meer kleur bij.Vorige week kocht ik de nieuwe 101 woonideeen en werd helemaal blij van de kleurige woonreportages.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hoi jeannet, gefeliciteerd met je give-away! heel veel plezier ermee
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Leuk tafeltje Jeanet, voor mij iets te veel versleten. Het leyukste vind ik je blauwe gordijntje in het kastje. Kippetje is te gek. Van dat blauwe servies heb ik ook wat schaalen en kommetjes, leuk zijn ze hé.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Wat een ontzettend leuk tafeltje heb jij gescoord zeg :-) Maar heb je wel gezien wat een bijzonder katje er tussen je katjes in de vaas op de eerste foto staat? Zo groeien ze hier niet aan de boom hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat een mooi tafeltje heb je gevonden zeg. De quilt op de stoel kleurt er ook zo mooi bij. Ik heb ook zo'n prachtig afgebladderd groen exemplaar. Meubels met gebruikssporen, ik ben er dól op!

  Groetjes, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet