Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

zondag 26 februari 2012

Blogellende........

Ik zit al jaren bij Blogger, en meestal is het allemaal erg leuk om te doen, maar er zijn toch bij mij ook wel heel vaak momenten dat ik denk, ik hou er mee op, het kost me teveel stress.Ik heb helemaal geen verstand van PC,s, kan nog net de PC aanzetten, en zelfs dat is al moeilijk voor me als er een nieuwe PC komt. Nu heb ik dus weer wat met Blogger: Die ellendige woordverifficatie heb ik uitgezet vanwege de slechte leesbaarheid, dat houd in dat ik dan weer allemaal Chinese, Russische en sexspammers in mijn mail krijg, Blogger vangt die op in een speciale map,dus ik dacht vanmorgen ( dat moet ik al niet doen, denken tav een PC..., daar gaat het al mis....) Ik zal de spammap eens bekijken en legen....had ik het maar nooooit gedaan.........Want toen ik de spammap leegde, gebeurde er iets wat ik niet kan verklaren, de lettertekens werden spontaan klein, héél klein, ieniemienie klein. Als ik een bericht tik, nu dus, zet ik een handwerkloupe voor mijn beeldscherm om te kunnen lezen wat ik typ, als ik kijk bij mijn reacties zie ik ze heel klein, als ik bij jullie kijk naar de reacties, zie IK ze ook heel klein. Jullie zien ze niet klein bij mij, ook mijn blog is uiterlijk niet veranderd,het ligt dus aan mijn instellingen, er is iets veranderd, maar wat!? en hoe krijg ik dit in hemelsnaam weer goed!? Zo is het geen lolletje om te bloggen, ook de foto,s die ik wil invoegen zijn allemaal heel erg klein geworden.Wat een stress allemaal, en is het me dat wel waard vraag ik me steeds vaker af.Misschien weet iemand van jullie een oplossing?

29 opmerkingen:

 1. hoi probeer het eens met pagina grootte deze staa rechts boven in je werk balk aanklikken en dan op 100% klikken mischien is het dan verholpen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben je wel terug gegaan nar de nieuwe versie? Dat scheelt een hoop en verder heb ik er dus ook geen klap verstand van! Maar ik wens je sterkte, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb ik ook een keer gehad, allemaal hele kleine lettertjes, toen stond bij mij rechtsonder op de laptop het kleine loupje op 25%, even aanklikken en op 100% gezet en alles was weer goed!

  Groetjes van Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, als tip sluit ik me aan de eerste optie!
  En verder heb ik er ook geen verstand van, dus blijf netjes van de knopjes af ;O))
  doedoei, Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je de Control indrukt en tegelijkertijd scrolt, kan je de letters vergroten of verkleinen.
  Ik hoop dat dat het probleem is.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sorry, ik heb er ook geen verstand van. Laat manlief dat soort dingen altijd oplossen. Wens je heel veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jeanette

  Als je ctrl,links onderaan indrukt en tegelijkertijd op '+' rechts bij het nummerieke toetsenbord kan je de lettergrootte aanpassen.
  Ik hoop dat het je lukt.

  Groetjes

  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had dat vanmorgen met mijn foto´s, zat ook verkeerd met mijn vingertjes ergens op mijn toetsen ,
  Hoop dat het ook bij jou terug is!

  Ik snap niet als ik bij vele dames lees dat jullie zoveel spam krijgen, ik heb tot nu toe geen een spam bericht gehad, en ik heb dus de code er al vanaf het begin al niet opstaan!

  Groetjes Joke en sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh meid wat vervelend. Ik heb er ook de ballen verstand van. Maar het lijkt erop dat je al wat tips hebt ontvangen! Ik worstel ook nog steeds met live writer!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een ellende. Misschien idd die optie van 100% eens proberen. Die woordverificatie is het idd niet. Maar zonder ook niet. Wat een gedoe. Sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik snap ook niet veel van computers. Doet mijn DH. Ik heb nooit de verificatie aangehad en nooit spam gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een drama! Ik zou er spontaan ook
  rode vlekken van krijgen en echt niet
  weten, wat ik eraan moet doen. Ik ben
  heel erg blond v.w.b. computers en een
  blog bijhouden is al een hele presta-
  tie, dus helaas kan ik je niet helpen,
  maar er zijn ongetwijfeld dames, die
  dat wel kunnen. Ik hoop, dat het snel
  wordt opgelost.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach ach wat een drama Jeannet haha. Daar kun je flink de pest over in krijgen.
  De optie ctrl + moet lukken. De nieuwe woordverificatie is nu iets beter omdat de zwarte vlek weg is, maar ik heb 't er ook afgehaald. Nog geen spam gehad.
  Succes verder.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Eigenlijk kan ik je alleen maar sterkte wensen want echt verstand heb ik er ook niet van.....even uit zetten, een bakkie koffie drinken en met nieuwe moed beginnen is de enige raad die ik je kan geven.
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, wat vervelend allemaal, dat van die spam snap ik echt niet! Heb geen woordverificatie, vind hem eerlijk gezegd hoogst irritant bij iedereen (sorry hoor!) en krijg ook nooit spam (meteen afkloppen!) Sterkte met het terugkrijgen van de goede letters, weet er ook te weinig van om je advies te geven...!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oohhh Jeannet, wat een ellende! Ik heb er geen verstand van, maar ik zie in voorgaande reacties al diverse oplossingen. Hoop dat er een bruikbare tussen zit. Vast wel, er zijn ook quilters die wel verstand hebben van PC's, ikke niet dus. Ik wist niet eens van het bestaan van een spam map en ik wil het ook niet weten. Als die er is, laat hem dan maar lekker zitten waar die zit en het interesseert me geen bal wat er allemaal in zit. Wat niet weet, wat niet deert, toch??
  Nou meid, sterkte ermee. Het komt vast wel weer goed allemaal en niet meer in rare mappen neuzen hè LOL

  Liefs,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Sterkte Jeannet, hopelijk staat hierboven de goede oplossing erbij.
  Ik ben er ook niet zo goed in.
  Wat de spam betreft, ik kan niet zeggen dat ik meer in mijn mail als voorheen kreeg sinds ik de woordverifficatie uit heb gezet.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Arme jij, maar het heeft waarschijnlijk niets met blogger te maken, gewoon even rechtsboven op het tandwieltje klikken en dan op uit- en inzoom klikken, dan kan je alles weer vergroten, bij mij staat hij op 125%, maar dat is voor elke computer anders.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een ellende! Ik kreeg ook allemaal rare spam nadat ik die woordjes heb uitgeschakeld. Maar nu ik geen anonieme comments meer toesta is het over. Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Jeannet,

  Ik sluit me aan bij de vorige oplossingen! Rechts bovenin je beeldscherm staat een soort van tandwieltje. Wanneer je die aanklikt, kun je in en uitzoomen. Wanneer je deze op 100% zet, is waarschijnlijk alles weer goed! Succes ermee!!

  Groetjes, Debbie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Kom op Jeannet. Ik lees al een hele tijd jouw blog met heeeel veel plezier.Leer daar ook veel van. Heb alleen geen verstand van computers (durf daardoor ook geen blog te beginnen).Voor mij is het dus echt wel de moeite waard dat je het euvel vind,dus hopelijk heb je wat aan bovenstaande adviezen!!!Groetjes, Miriam K.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat vervelend; want als jij lijdt, lijden we allemaal mee, geen vrolijke gekke berichten, geen foto's van de omgeving, etc. Heb geen andere adviezen dan die hier al staan. Zal mijn spam map ook eens gaan bekijken, groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Even de linker ctrl-toets ingedrukt houden en tegelijk even scrollen zorgt voor vergroten dan wel verkleinen van de weergave van je beeldscherm.

  Weer iets geleerd vandaag, haha
  groetjes, Cuny

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Na de vorige tips heb je vast weer een goed beeld. Ligt niet aan Blogger hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jeannet, ik laat reacties moderaten, en dan krijg je dus eerst een mailtje en beslis jij wat je publiceert. woordverificatie vind ik ook iritant, en heb dat uitgeschakelt. Heb nooit geen last van spam of nare berichtjes omdat ik alle reacties eerst laat moderaten. Succes, en hoop dat je de moed niet gaat verliezen. Groetjes, Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Jeannet, lukt het al. Sorry, ik kan je ook niet helpen. Gelukkig voor mij heeft onze oudste er wat meer verstand van, alleen daar heb jij nu niks aan. Sterkte.
  Groetjes,
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik herken dat wel. Verandert er wat, dan ben ik ook direct helemaal in de stress.
  Ik heb mijn blog niet beveiligt met die letters (heb er zo'n hekel aan om die over te typen, vooral nu ze zo onleesbaar zijn geworden) maar ik heb nog nooit spam in mijn blog gehad.
  Heb ook geen idee of ik een blog-spam-vanger heb, en wil het eigenlijk ook niet weten haha!
  Sterkte er mee op ik hoop dat het weer goed komt.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 28. I have changed my comment settings so you can only comment if you have a google account........

  ......also I have turn on comment moderation for comments over 4 days old...........so I have to publish them before they show up on my blog.............most spam is left on older posts..........not sure why that is.............

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ben ik blij dat ik die speciale map niet eens weet te vinden ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.