Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 6 februari 2012

Kleurig en fleurig!

Koning winter regeert over het land en over de bloggen, de ene na de andere mooie sneeuw en schaatsfoto verschijnt op de schermen, toch nog winter, eindelijk winter, of, jammer genoeg winter, wie het weet mag het zeggen, feit is dat we met elkaar weer iets om over te praten hebben in Nederland! Wij hebben hier de oude en rotte appeltjes voor de reeën neergegooid, we zien ze iedere dag, ongelofelijk, als je in de sneeuw kijkt s,morgens dat lijkt het wel alsof er een hele kudde is en het zijn er steeds zes, we zien ze sprinten voor het huis, over de buurmans wei,aan de bosrand, en nu hopelijk vlak voor de serre, ik zit er klaar voor!
Ik heb mijn schaatsen Opa,s schaatsen, maar ter decoratie aan de kast gehangen, doen ze toch nog ergens dienst voor! Mijn eigen schaatsen heb ik weg gedaan, met pijn in mijn hart....want wat hield hou ik van schaatsen, ik was altijd één van de eersten op het ijs, tja........dat heet dus inleveren......
Verder weer een zestal blokken van de ohiostar gemaakt, dat is gelukkig niet inleveren,wat een vreselijk leuk werkje is me dit! Helemaal mijn feestje, want een feestje is het zeker wel, met al die vrolijke kleuren! Daar krijg je het nou lekker warm van.Deze onderste vind ik zelf wel weer heel erg mooi.
Maar wat vind ik dit een uitdaging, het is makkelijk om altijd dezelfde weg te kiezen en steeds veilig met dezelfde rode en blauwe stofjes bijvoorbeeld te werken, maar iets totaal anders heeft ook wel eens wat.
Die oranje stof....Brrrrr, het is een civil war, maar één die ik rustig had laten zitten op de rol in een winkel,en waar ik hard aan voorbij was gegaan.
Nu dus niet, juist niet, kom maar op met die stof! en laat tie nou ook nog het eerste op zijn ook!
Deze groengele stof ook, om van te rillen, het lijkt wel een neon kleur,voor mij dan, zoiets koop ik echt nooit, nu dus wel, ( vorig jaar dan he....) En wat past tie mooi bij de andere kleurtjes.
Hier ook zoiets, ik schrik me telkens naar als ik die combinaties s,morgens zie hangen op mijn prikbord, soms breekt het zweet me uit.....Oh. oh, oh, gaat dit wel wat worden.......is het eigenlijk wel mooi? Zit ik hier niet heel veel werk te verrichten voor noppes?
De tijd zal het leren, soms denk ik: WAUW, en op een ander moment denk ik: Auw.....( van zeer aan mijn ogen)
Ik zet deze sashings er tussen, ik weet het en ik zie het,tis best heftig......maar het rood is niet zo heel erg fel rood als je het hier ziet, er zit een mooi wit/zwart patroontje in en het benadrukt wel het sprankelende van de quilt. Als ik kies voor donkerder rood, dan lijkt het de quilt minder stralend te maken.Er komt nog een rand omheen ( die ik er nog bij moet zoeken, ook weer zoiets...)
 Ik zie deze quilt als een zomers picknick kleed als het klaar is, achterop de fiets, picknickmand mee, de bijen en andere insecten komen er op een "draf op af" met al die kleuren......Voorlopig niet, die blijven ook zitten waar ze zitten,want tis me kouhoud hier met die straffe noordooster op de achtergevel!De kachel staat echt roodgloeiend, héérlijke winterwarmte! Geniet nog allemaal van de heerlijke winterweek die voor ons ligt.47 opmerkingen:

 1. Love these scrappy blocks! Each one of them looks so unique, yet very charming and complimenting each other.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige blokken, geweldig die kleuren, daar wordt je helemaal vrolijk van. Groetjes van Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn het mooie blokken,en wat een leuk geheel.
  Mooie stofjes gebruik je hier voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige kleuren waar ook ik in eerste instantie niet voor zou kiezen maar ik ga overstag bij het zien van jou blokken , heerlijk en zo vrolijk.
  Het gaat een pracht quilt worden hoor !!
  Fijne maandag,
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nou als je het ziet zo aan elkaar wordt het een vrolijke quilt,nou kijk je anders met de kou,maar zo als je zeg,dadelijk met zomer,prachtig op een groene wei,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja hij wordt echt voorjaar. Geweldig om andere kleuren te zien dan we van je gewend zijn en hij toch weer 'echt Jeanet' wordt.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het geheel wel heel vrolijk en ik zou ook niet snel kiezen voor deze stofjes, maar ik moet zeggen dat het zo heel mooi staat.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is juist het leuke. Stoffen die je eigenlijk niet bij elkaar zou zoeken en samen maken ze er een feestelijke quilt van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schitterende blokken zo en wat fleurig

  BeantwoordenVerwijderen
 10. schitterende blokken en ik merk dat ik uitgedaagd wordt door je kleurgebruik. Ook eens iets om zelf te maken in kleuren die je niet zo snel pakt. Ik heb laat maar nu wel mijn winkelen geplaatst, ben benieuwd naar je reactie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind hem juist geweldig mooi worden, zo heerlijk vrolijk van kleur. En de sashings helemaal geweldig erbij net wat je zegt hij wordt er nog mooier en sprankelender door. Wat wil je nog meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een fantastische kleuren, een waar feest om er iedere dag weer naar te mogen kijken en aan te prikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind dat rood een goede keuze. Ik zie je al fietsen met je quilt en je picknick mand, om vervolgens te realiseren dat dat echt nog even moet wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het heel boeiend om te zien dat de stoffen, die je juist nooit zou kiezen, zoveel toevoegen en het hele project zoveel interessanter maken...! Zelf ben ik ook weer op stoffenjacht, en heb ik de neiging om in mijn lievelingskleuren te blijven hangen. Goed om jouw logje te lezen dus, want hierdoor kan ik misschien uit mijn eigen cirkeltje stappen! Dank enne, complimenten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw wat een lef!! Kleuren kiezen vind ik ook zooooo moeilijk, want ja je lievelingskleuren staan altijd voorop te dringen he? Maar je kunt gerust zijn hoor! ondanks dat je het zelf 'eng' vindt, vind ik dat de quilt prachtig wordt!!Geweldig om te zien wat kleuren met patronen doen. Geniet van de zomerse-quilt in deze barre kou :-) en straks op een hete zomerse dag denk je terug aan deze vries kou!!
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Inderdaad kleurig en fleurig ik hou daar wel van en mooi dat ie zal worden!!
  Gr.Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh Jeannet wat wordt het mooi. Tja, die kleuren zijn wel heftig soms, maar oh zo mooi. En het scheelt of je er met je neus bovenop zit of naar de foto kijkt. Arne & Carlos waren zooooooo kneuterig leuk; ben er nog blij van. Groeten, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zit vol bewondering van al die mooie blokken te genieten, die je weer weet samen te voegen tot een prachtige quilt.
  Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nou, ik vind het juist heel mooi, zo'n bont kleed. Gewoon zo doorgaan, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vind de kleurtjes geweldig, Jeannet
  en in het echt is het nog mooier! Ik
  zie het al helemaal voor me: lekker
  warm weertje, picknickmandje mee, de
  duinen in (dat kan bij jou) en dan
  zo'n soort Pip-serviesje erbij, aarbd-
  beien met slagroom, zomerse salade met
  tomaatjes, mmm... dat past allemaal
  verrukkelijk bij deze quilt! En wat
  een feestje om te maken, lijkt me.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 21. een beautie wordt het!!!!
  lekker vrolijk..;0)
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het zijn heel mooie blokken hoor, Jeannet. Lijkt me zomers, zeker in deze koude dagen.
  En reeën bij jullie?!?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat geweldig lijkt me dat om zo achter het glas naar de reeen te kijken. wat hebben we het mooi.
  Geweldige blokken heb je gemaakt met heerlijk warme kleuren.
  mooi ik geniet ervan dank je wel.
  Groeten ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. De kleuren zijn inderdaad erg heftig, maar zo bij elkaar ziet het er goed uit! Zo zie je maar, gewoon doen!

  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Fris en fruitig zijn de kleuren. Ik begrijp heel goed wat je bedoeld met je kleurgebruik. Afzonderlijk zou je de kleuren nooit gebruiken. Maar als je het nu in zijn geheel ziet vind ik het er gewoon super uit zien.
  fijne dag,groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Als je blijft rillen geef je hem toch gewoon weg. Het gaat ons toch om het maken en niet om het hebben!! Geweldige kleurtjes, je komt zo uit je comfortzone !!!(mooi woord he)
  groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Schaatsen heb ik inmiddels ook al TIG jaren niet meer gedaan en daar hoef ik niet aan te denken om te doen, net als Michiel met zijn knieën die ook echt niet gaat schaatsen.
  Maar wat ziet je quilt er SUPER uit. Ik hou er wel van om eens een quilt te maken met stofjes die je normaal gesproken niet gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Inspirerend blog en inspirerend kleurengebruik! Zie het al helemaal voor me, van de zomer op de fiets met deze mooie quilt! Veel plezier nog met het maken! groetjes,Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Schitterend wat een mooie blokken en zo mooi met dat rood ertussen! Ik zelf kan deze kleurencombinatie maar niet voor elkaar krijgen en jou lukt het iedere keer weer! Prachtig! En mijn schaatsen zijn ook de deur uit, durf het echt niet meer aan, terwijl ik vroeger iedere keer als het kon erop stond! Zou een rollator misschien weer lef geven? Grijns!
  Ach meis we blijven lekker binnen en genieten van de lapjes! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik vind het ook een geweldige quilt, zo'n lekker scrappy look. Mocht je blijven schrikken van de quilt, dan doe je m gewoon bij de uitzet van zoon (ja ooit gaat ie t huis uit...).

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ohh meid, die quilt die wordt zo mooi. Je zal merken dat je van deze zo lekker vrolijk wordt. Zelf moest ik ook nooit wat met oranje en geel {die al helemaal niet} hebben tot toen met de scrapcursus van Bonnie Hunter bij de Sampler. Het maakt de boel een beetje levendiger, zoals je nu zelf kan zien. Ga gewoon vooral lekker door zo.
  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dat wordt een lekker vrolijk kleed! helemaal niks mis mee. Ga je van de zomer mooi op het gras leggen onder de appelboom en hup de picknickmand erop!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Mooi hoor ik hou wel van die levendige kleuren en echt fel is het nog niet eens.... Dat rood past er goed bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wohoo Jeannet, dat is even wennen en knipperen. Helemaal te gek dat je die on-Jeannetse kleuren gebruikt. Spannend en hartstikke mooi! Ik wil van de zomer graag met je gaan picknicken, met deze quilt uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat zijn dat prachtige blokken zeg met mooie combinaties. Toppertje.
  Groeten Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een heerlijke kleuren. Heel zomers!
  Tja joh dat inleveren zal nooit wennen maar het is niet anders.Ik denk dan altijd maar: laat ik maar kijken wat ik nog heb en niet naar wat ik mis. En als de weegschaal dan eens tever de verkeerde kant uitgaat....mooie lapjes???
  Dikke knuffel van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Prachtige blokken en de kleuren passen wonderwel bij elkaar.Mooi werk en het zal i.d.d een prachtige picknick kleed worden. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Heftige kleuren dat betekent iets heel goeds! Wordt vast en zeker een hele heftige zomer. Leuk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Oh my Jeannet....Wonderful scrappy blocks and each one takes on a personally of it's own....looking forward what is next...

  Thanks for sharing your creativeness and using your fabrics that just make the blocks pop!

  Carolyn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat een heerlijke blokken. Ik kan me voorstellen dat dit echt jouw feestje is!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik vind het heerlijk deze winter! Mij hoor je niet klagen.....kom maar op met die elfstedentocht! Vind je blokken prachtig en zeker niet te bont. Heerlijk vrolijk juist!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik vind de winterse plaatjes van buiten wel mooi, maar zelf ben ik niet zo'n liefhebber van dit winterweer. Hoewel het natuurlijk wel prima quiltweer is. Wat een vrolijkheid trouwens, al je fleurige blokken bij elkaar. De kleuren vind ik prima, met die rode banen ertussen past het goed bij elkaar. Nu maar duimen voor warmer weer, zodat je 'm snel als picknickkleed kunt gebruiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Jaaaa, jij hebt het ook al helemaal te pakken met die kleurtjes!!! HEERLIJK! Enne, ik zal mijn Blindman's Fancy meenemen naar Bep, maar je moet me wel even helpen herinneren hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Best gedurft hoor die gele kleuren, zou het denk ik ook niet durven, maar toch staat het heel goed vind ik, maakt het spannend.
  Dat rood er omheen, ook leuk!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Mooie blokken en te bont??? Ik vind het wel meevallen,hoor!
  Ik zou maar lekker doorgaan als ik jou was en dan maar af en toe een oogje dichtknijpen!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet