Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 20 februari 2012

Voorjaar met Gijs en Jans en een "Hus"

Ik weet sinds van de week zeker dat het voorjaar er weer aan komt! en dat is niet omdat de sneeuwklokjes bloeien in de tuin en dat ik iedere dag de hazen voorbij zie rennen in de wei.....
en ook niet omdat de winterakonieten er weer harstikke goed bij staan en zich rijkelijk hebben uitgezaaid in de tuin en dat ik de vogels zo heerlijk hoor zingen,hoewel dat natuurlijk ook zeker een voorjaarsgevoel geeft.
Nee, ik weet dat om een heel ander reden, Gijs en Jans de buurganzen zijn er weer! De trouwe lezers van mijn blog kennen ze inmiddels wel, ik had een paar weken terug nog vermeld dat de oude Gijs was overleden van de winter tot groot verdriet van Jans, en dat de buurman snel weer een  nieuwe Gijs had aangeschaft,ik vroeg me af of ze nu weer wel zouden komen, maar Jans was mijn heerlijke boterhammetjes nog niet vergeten!
Met de oude Gijs en mij accordeerde het niet helemaal sinds hij eens aan mijn broekspijp heeft gehangen en ik hem een ferme opzwieper had verkocht. Het is nooit meer goedgekomen tussen ons. Maar warempel, ik denk dat het tussen de nieuwe Gijs en mij zomaar gezellig kan worden,deze nieuwe Gijs is namelijk veel competenter, ik vind hem heel vriendelijk met zijn grijze koppie.En zo hebben wij twee "leenganzen", wel de lusten, niet de lasten, nou ja........manlief ziet het gebeuren met lede ogen aan.....want ze poepen wel heel erg.....op de keurig bestrate inrit.....
Dit is nog een eerbetoon aan wijlen de oude Gijs, al heeft tie het eigenlijk niet verdient......
En al is Gijs er om Jans te beschermen, zij bepaald toch echt wat er wel en niet gebeurd, tis net als in een echt huwelijk....Jans is overduidelijk de baas. Luid gakkend stonden ze saampjes voor de deur voor de welbekende voorjaarsboterham, dat wil zeggen, ZIJ gakt er op los en HIJ wacht het allemaal rustig af......( mannen he.....) In de winter zie ik ze alleen van verre in de wei en komen ze nooit langs, dat is het grappige.
En waar ben ik mee bezig in het plattelandsquiltleven"welhiermee......het verhaal van het "Hus"zoals we dat hier in dialect noemen...........ik had het icoontje al lang in mijn blogrol staan en me meteen aangemeld bij Jeanneke.
Ik heb het eerst eens rustig aangekeken en aangehoord en aangelezen overal op blogs en het prikbord, de ene vond ze te klein en maakte ze groter, anderen waren er wel vier uur mee bezig met één huis! Brrrr......weer anderen maakten ze aan de lopende band, en sommigen kwamen er achter dat het hélemaal niets voor ze was....Daar kwam ik ook niet uit, dus heb ik zelf maar de lapjes uit de kast gehaald.Ervaring is tenslotte de beste leermeester!
Gelukkig deed ik er niet zo lang over, in een klein uurtje hing dit schattige winterse huisje aan het stokje, naar het originele patroontje,aan inspiratie geen gebrek,het sneeuwde en hagelde hier zondag , dus errug toepasselijk! Ik heb besloten om er vier te maken, vier seizoenenhuisjes, winter, lente, zomer en herfst, dat is mijn bescheiden bijdrage aan het project, hoor ik toch ook nog bij de ruim 1600 deelnemers. Want laten we wel zijn....we willen allemaal ergens bij horen, al zijn het maar quilthuisjes bouwen!
Ik heb er gelijk een paar kaarten van laten maken, dat is me leuk! bij Greetz kun je zelf kaarten laten maken van je foto,s, en dat gaat me toch makkelijk voor deze digibeet, de kwaliteit is ook super. Hartstikke leuk om eens weg te sturen, persoonlijke kaart.Ach, en nu ik toch bezig was.....zondag ook maar gelijk het voorjaars"hus" gemaakt, en ik heb me bij haar toch een leuk hangertje besteld...........ehhh....verslaving????....neuh hoor......( mijn huisje is afgewerkt 15 x 15 cm dus 50%groter dan het origineel.)
Iedereen weer een fijne week, geniet van het toch wel komende voorjaar, de sneeuw is weer weg,nou ja, een héél klein beetje lag er nog vanmorgen.Ik kan gelukkig weer buiten fietsen, laat mij de wind maar voelen en de vogels maar horen en de voorjaarslucht opsnuiven!

47 opmerkingen:

 1. Heel goed idee, je seizoenen huisjes! Die twee zien er alvast goed uit.Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig zeg, van die 'leen'ganzen! Leuke huisjes heb je gemaakt. Ik ga er wel een paar meer maken, volgens mij heb ik er nu zo'n 30 af en er liggen er weer een paar voorgeknipt. Maar eerst ga ik van de week het grote huis voor in het midden maken en dan kijk ik wel hoe ver ik kom. Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee en wat zijn ze leuk geworden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wel mooi je huisje,en de voorjaar de komt zeker,maar bij ons heeft het vanmorgen nog flink gevroren,groetjes uit Limburg irena

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat Jans weer een Gijs heeft en ze op visite komen. Vreemd dat ze in de winter niet de deur uit gaan, misschien krijgen ze dan thuis die boterham.
  Mooie seizoenen huisjes en leuk idee van die kaartjes.
  Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed idee om seizoenshuisjes te maken! Dan hoef je je niet te houden aan elke dag een huisje. Want dat wordt me ook te gortig hoor! Laten we hopen dat het voorjaar eraan komt. Ik vind het nu wel welletjes geweest met de winter. Alhoewel het hier nu nog akelig wit ziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk die seizoenenhuisjes. Wat leuk dat de gansen weer bij je op ontbijt komen. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellige boel met Gijs en Jans die leven in de brouwerij brengen. En je huisjes zien er weer sfeervol uit. Fijne dag, groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gezelligheid troef daar bij jou met die ganzen. Fijn dat het nu een beetje beter botert tussen nieuwe Gijs en jou.
  De quiltjes zijn schatjes. Goed idee. Ik zie mezelf echt geen 365 huisjes maken hoor. Dan hoor ik er maar niet bij. Maar dit is wel leuk zo.
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk verhaal van Gijs en Jans. Fijn dat nieuwe Gijs zo'n lieverd is. En ach....die paar vlekjes op de straat...dat weegt toch niet op tegen het plezier van die 2 ganzen die hun boterhammetje komen halen? (ik vraag me af of het nu alleen mannen zijn die daar over zeuren?)
  Mooie huisjes heb je gemaakt en die hangertjes ga ik ook even bekijken, altijd handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk idee je seizoenshuisjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat huisje met dat jaren60/70kantjesgordijn is helemaal leuk,kan wel zien uit welk jaartal je komt,gezellige dag, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gezellig hoor zo'n ganzenechtpaar. En vier huisjes ...... hmmmm, zal ik het dan nog eens één keer proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lenteachtig om te lezen, maar hier heeft het duftig gevroren. De weilanden zijn weer wit, mijn fiets staat wit achter het huis (gebruikt door de jongste zoon om naar de carnaval te gaan...) Ik zal straks eens op tuininspectie gaan,maar ik zie nog niet veel uit de grond omhoog komen. Toch lees ik met plezier over jouw lentegevoelens, kunnen zo maar overslaan. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk huis!
  Ja er is weer wat sneeuw gevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. gezellig hoor die ganzen,een blog om van te genieten. En wat een goed idee die seizoenhuisjes want elke dag een huisje is echt veel en erg veel van hetzelfde.
  fijne dag, ada

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig, dat verhaal en foto's van Jans en Gijs!!
  En je huisjes zijn wel heel erg lief hoor! Zeker weten dat je er niet meer wilt maken; een straatje of zo?? :)
  Geniet ze vandaag. Hier schijnt de zon; heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk logje, ik heb genoten van de mooie lenteboden in de tuin, het verhaal van de ganzen (hoe aandoenlijk) en je prachtige huisjes! Wat een leuk idee om er vier seizoenenhusjes van te maken! Ik vind je eerste twee echt heel erg mooi gelukt! Misschien is een kersthuisje ook nog een idee? Groetjes Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. leuk je huisjes-van-de-vier-seizoenen-
  heb gisteren de malletjes besteld bij Jeanneke
  leuk de ganzen, kijk altijd uit naar je blog
  knuffs, vero

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Is een heel gezellig huisje geworden en die kaart is echt gaaf! Ook je voorjaars huisje is enig en dan straks aan die hazen hanger, dat wordt echt een te gek plaatje! Geniet maar van de buitenlucht, moet de mannen nog mijn banden op laten pompen en dan mag ik na ruim twee jaar weer gaan proberen te fietsen!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuk idee die kaarten en je huisjes zijn erg leuk. Ik heb het ook gelaten bij 12 huisjes voor een poppenquiltje.
  Wij hebben een haan die af en toe, als je er niet op bedacht bent, naar je benen vliegt . Hij heeft ook al eens een flinke zwieber met de klomp gekregen en dan is het voor weken over en ineens denkthij: weer eens even kijken wie hier de baas is. ...... Het is een prachtige haan dus het is zonde om hem in de pan te doen maar het bevalt me niks!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Weer een leuk begin-van-de-week logje. Gelukkig dat het botert tussen Jans en Gijs (en natuurlijk tussen nieuwe Gijs en jou)Toch gezellig om zo'n stel regelmatig op bezoek te krijgen.
  Mooie huisjes Jeannet en een goed idee om er maar vier te maken. Ik maak er ook geen 366, maar ga nog wel even door.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een verschrikkelijk heerlijke post weer Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind het toch zo fijn voor Jans, dat zij een nieuwe echtgenoot heeft;
  weduwe alleen is ook maar niks. En
  wie weet, over een paar maandjes,
  kleine ganzenbaby's? Leuk idee, die
  paar huisjes in seizoenssfeer!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een lieve leuke huisjes en een supergoed idee er kaarten van te laten maken. Ineens zie ik allerlei mogelijkheden met mijn eigen foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat leuk die huisjes zo op deze manier en maar vier dat is helemaal super.
  Leuk idee op daar meteen een kaart van te maken.
  Geniet van het mooie weer, groeten ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Te gek zijn ze. Dank je wel voor het leuke idee om van je projecten {sommige dan} kaarten te laten maken.
  Heb ik twee vliegen in één klap. de leuke foto van een quiltproject. Zou het echt zijn dat het voorjaar er aan komt, als Jans an Gijs het echt bij het goede eind hebben dan mag je ze namens mij een extra boterham geven.

  groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Zo te zien weten Jans en nu ook Gijs waar het goed toeven is......een lekkere boterham halen na het zondagse wandelingetje doet de gans goed denk ik maar....."domme gans"zeggen ze wel eens...nou vergeet het maar bij jou buurtjes....
  en de huisjes zijn schattig Jeannet.....dat is nog eens een idee.....leuk voor in de keuken....ik heb me er niet voor opgegeven...dat waren me toch een beetje teveel huisjes....maar dit is te doen en kun je er je persoonlijke draai aan geven..leuk ook die hangertjes....fijne week ook...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Love your idea of Spring, Summer, Fall and Winter cottages displayed on your decorated hanger..so clever!

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Tja van die voorjaar weet ik het nog niet......Ik dacht het bijna ook, maar toen kwamen er toch nog stiekem wat sneeuwvlokjes naar beneden.....

  Je seizoenen huisjes vind ik énig. Ook ik maak geen huisjes...veels te klein maar dit is wel een erg leuk idee!! 4 grotere seizoenenhuizen. Ik ga het onthouden!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Leuk om Gijs2 en Jans weer tegen te komen. Ze komen waarschijnlijk weer even kamperen. Goed idee van je huisjes. Ben er ook nog niet aan toegekomen om te beginnen.
  Veel succes en groetjes Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Leuk, leuk, die ganzen, vooral die kwaaie! Toch jammer dat-tie hemelen is, hij bracht wel leven in de brouwerij, toch? Die nieuwe is vast veel saaier, haha.....
  Je seizoenenhuisjes zijn om te zoenen, zo mooi. Al die schitterende stoffen, het is een genot om naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Leuke ganzen en die kwaaie zie er helemaal niet uit als een kwaaie. Je huisje is echt leuk.

  Groetjes,
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 34. ik vind het een super idee, vier huisjes. Misschien doe ik wel met je mee........

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Fijn voor jans dat er weer een 'gijs' is en super dat het tussen jullie ook nog klikt!het geeft tenslotte een echt lente gevoel! Wat heb je de huisjes-hype goed opgelost. Bij het zien van al die prachtige huisje kom je ook gewoon in de verleiding, erg mooi geworden

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat ben je weer leuk bezig geweest. Ik pik misschien wel een paar ideetjes van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat gezellig dat de ganzen weer even een boterhammetje komen eten, laat de lente maar beginnen daar zijn we denk ik allemaal wel aan toe.
  Leuk om vier seizoenen huisjes te maken.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat leuk dat Jans en (nieuwe) Gijs er weer zijn! Vorig jaar heb ik zo genoten van je verhaal over de misverstanden tussen jou en Gijs. :-))))
  En goed nieuws dus ook... het voorjaar zit nu echt in de lucht.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat heb je een lieve foto's van de ganzen.
  Ze staan er zo mooi op.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Leuk verhaal over je "leen' ganzen en je seizoen huisjes idee............top!

  vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat een leuk idee zo die huisjes

  wat een schitterend foto´s van de ganzen

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hej Jeannet, ik zag dat mijn oude weblog nog in je blogrol staat, die mag je wel verwijderen is helaas niet meer in gebruik want ik kan er weinig mee beginnen helaas :(
  Fijne dag, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hoi Jeannet,

  Dat heb je goed bekeken met die huisjes.... het is ook niet mijn ding ... ik maak er elke maand ééntje....verschil moet er wezen.
  Ik vind het zo leuk opgelost. Leuk idee van die kaarten. Je weet ook overal iets leuks mee en van te maken......
  Hartelijks Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wat een leuke huisjes heb je gemaakt en ga je maken en die kaarten wat een goed idee, vind ze helemaal mooi en leuk. En ja wat moet ik zeggen over de ganzen, erg slim en helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Wat een idee, dan hoef je er maar een paar (lol) Ze zijn erg leuk geworden, fijne dag Knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat gezellig dat Jans met haar Gijs weer terug is. deze Gijs ziet er toch wel wat liever uit.....
  Je huisjes zijn zo leuk - wat een enig idee, seizoenen-huisjes!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Wat een superleuk idee om er seizoenshuisjes van te maken !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet